Nuff

Tuesday, August 31, 2010

Rest~~

for the rest of my life............weewiiitttt cam sedap aje sore aku ni kan..huhu
d'sbbkan aku b'cuti slma 2 mggu so, mksudnya x akan ku buka blog ini n xderkan ad update slma 2...so u all xdpt bc aku pnya tulisanlah(cam pocoyo poyo aja ayat aku ni!! means cam rmai aja org duk bc aku pnya blog kan walhal rasanya myb aku 2lis syok sndiri kut..hhehe )* walhal- yes, aku m'pratikal wacana di dlm 2lisan aku ini yer~~ bangga beb!! hakahak
BALIK NI NK REST PUAS2 tp siap bwk blik 2 asgmnt ag kn bt umh!! Cis, mesti gempak org kg aku ni tgk aku rajin semacam* Opss...... Ok, aku t'lepih perasan..cubit pipi au ckit!! auwwwwww!!!!!! sakit lar loh
hrp2 ct ni dpt idup ngn tenang yer semua..jaga diri n harta kerajaan~~wawawa
 nanti jumpa kat next en3 lagi!! adios~~

SELAMAT HAri RAya




SelamaT Hari Raya~~ huhu yes..esk 1/9/2010 akn ku pilanh menjejak kaki ke rumah aku stlh  hmpir 3 bln x menjejakan kali ..ahahaa x sbrnya nk tggu esok ~~ cptlah b'lalu mlm..hehehe
so, aku nk mintp maap dari ujung kaki ingga hjung rambut lau ad bt salah n silap spnjg aku b'blog ni!! keterlanjuran ttbhas,. bhsa n pe2 lah...
wat kwn2 aku yg bc blog ni!! sori yer lau spnjg kita knl aku ad bt slh n silap...ssungguhnya aku ini manusia yg x pernh lari dari bt silap...hehe

pe2 pun smga raya ini lbh b'makna dari sblmnya..., Klah aku pun nk packing brg nk blah dri cni...huhu
adios~~~

Merdeka~~



Selamat Ulang tahun Kemerdekakaan!! semoga kemerdekaan ini akan kekal selamanya di bumi Malaysia yang bertuah ini!!
              Namun sebenarnya pernahkah kita sedar bahawa  kemerdekaan yang dicapai hari ini hasil usaha daripada perjuangan datuk nenek moyang kita dlu... betapa susah nya utk mendapatkannya jadi diharap agar Kiter akn terus memeliharakannya~~ sebenarnya xslah lau aku katakan semangat nasionalisme dalam kalangan rakyat Malaysia ini semakin lama semakin hilang..Apakah Punca Yg Menyebbkan Ini Terjadi??Sape yg Harus Disalahkan??  kemerdekaaan yg disambut hari ini semakin lama semakin suram.. aku percaya jika satu hari nanti hari kemerdekaan ini akan dilupai dan tidak akan disambut jika perangai n mentaliti msyrkt kita ini x b'ubh...
              Still ingt lagi wkto dolu2 ms aku kecil2...hari kemerdekaan ari yg gembira. tipa kali tpt kul 12 tgh mlm aku n family akan melihat Tv dan melaungkan kemerdekaan. lps 2 siap tgk bunga apa juga.. esoknya pla bgkit pg 2 lps subuh buka Tv tgk perarakan kemerdekaan..WeinaH...byknya yg ambiuk bhgia, kereta b'hias, reformasi n lain2~~ tp 2 dlu...skrg ni aku pun x tgk dah cz mmg x merih cam dlu pun!!!!!! Semua dah berubah!!
Xpasti aku ke ngra yg berubah...huhu Tp sebagai Seorng WARGANEGARA MALAYSIA yg baik seharusnya kita perlu kklkn jati diri n perlu menanam sikap PATRIONALISME yg tinggi dlm diri....
                  Ni edak! semua tahu 31 OGOS ari kemerdekaan, tp di mana JALUR GEMILANG?BENDERA NEGARA kita ke mana m'hilang???X berkibar MeGAh di atas jln raya mhupun permis2 @ bgunan???? DI manakah ksdrn kita utk memertabtkan JALUR GEMILANG ini..Bknkah kita ptt mengibarkannya dgn bgga cz itu lambang negara kita??
                  Masyarakat kita sekunk ni semua dah hidup seng...xpernh rasa ssh..hidup dlm aman damai..tp pernah fkir x semua yg kita miliki hari ni blh mesnah sekelip mata shja ...jadi HARGAILAH SEBELUM TERLAMBAT!!!!!!!!!! jika bkn kita yg pertahankan tanah air kita siapa lagi yg mahu diharapkan??
     p/s: Renung2 kan ap yg aku tlis wlaupun x perfect tp cblah fhmkan ap yg aku nk sampaikan.

Monday, August 30, 2010

Miss My Old Time

Aku rindukan masa lalu aku~~ saat aku suker n duka b’sama teman yg d’pggil sahabat~!!
Air mata aku masih jatuh menitis lgi….. terasa cam aku dah x larat nk menempuhi idup ini... Ya Allah bantulah aku n kuatkanlah semangat aku, kukuhkanlah iman didada ku dan sesungguhnya darimu itu aku bermohon!! Andaikata ujian yang Kau berikan ini sebagai tanda Kau menguji kesabarankua aku Redha~~ Sesungguhnya hanya Engkau sahaja yg tahu ap yg t’baik utk diri ini.

Friday, August 27, 2010

benci~~

Aty Aku SAkit~~~/meta>



Aku menyesal..TERAMAT MENYESAL TAU X !!!!!!!!!!!!!!  mengapalah aku ni begitu cerdik n tah pe2 nk satu group ngn d’org..ni da bt aku cam tggul kayu plak..bengong punya org yuk~~ benci sgt2. WEI, KATA NK DISKUS TP DUK MERAYAP XDER KEJA 2 SAPE SURUH~~ aku 2,3 ary ni mmg nk menyumpah aje kat org2 ni!! Tah lah, ksbrn aku ni gamaknya da ilang kot~~Mmg Kucing,kerbau itik n laen2 aglah..bahlul~~  Ok.. Silent..p ambik wuduk n g ngaji jap...

Thursday, August 26, 2010

Lega~~

Mmg lega gler lps antr asgmnt~~ test pun da settle.. memang byk ag asgmnt xsipa ag. tp sekarg terasa cam da blh b'nafas sudah!! Blh lah mlm ni aku tido ngan lena..
sbnrnya mood aku xder nk nulis pe2..walhal byk cite yg mau ku sampaikan..tp mlm ni mmg xder mood lah..terasa aku pun nk muddy jgk~~

Monday, August 23, 2010

keputusan saya~

ok..just go straight ... xnk pusing2... apa yg aku decide??? ingt x psl en3 aku sblmnya psl Mr.#??? lau x ingat rujuk balik yer..mls aku nk link2 kan..... ceh, cam serius aja aku ni mlm ni..lantak ar, skrg dah 9.30 mlm.. aku kena antr 3 asgmnt esk..nk edit+bt ag.. xnk ambik ms yg lama...

 camni ceritanya..xpyh b'abad b'bulan @ whatever lah.. ms aku naik bus otw nk balik tmpat aku, tb2 t'lintas kat fikiran= otak aku yer..xkan kepala lutut kot.. aku TiBa2 cam t'ingt kat dia. ms aku g KL aku adlah sebut lau aku ad jumpa dia ari ni maka aku n dia insyaaallah akan ada jodoh n aku akan cuba untuk fkir sebaik-baiknya sama ada kami sesuai@ x... Then, aku pun jln2 lah, pg tmpat yg dia biasa lepak, bc FB dia, tgk sttus dia duk dkt mane..lps 2 aku pun pergi ekori, lps tu.......Cis, hampeh btol ar lau aku bt cam2...2 saje je, nk tmbh jumlah p'kataan. aku x bt g2 yer..lau k'org x taulah aku camna!!!haha. sape makan nasi dia yg kenyang bro~~ xderlah, member aku bgtau ari mggu dia mmg lpk c2..kbtln member aku nk pg area cna beli brg( so, aty aku pun melonjak-lonjak riang cam nak t'keluar aje aty ni..) Wey, My Heart, duk diam2 blh x?? kan lau jtuh xder nk kutip kau kan...S.E.N.G.A.L then, aku pun ikutlah.. sambil b'jalan dgn pnuh control ayu..ayu ke?? hakhak  dengan mata yg duk meliar-liar sampai ada mamat bangla 2 duk ingt aku nk usha dia cz aku duk senyum aje..hampeh, sakit aty, akak pada sepupu sedara sepapat jiran belakan umah hujung kampung tepi sungai anak lowyer buruk tah sape2 ..huihuhu punyai lah lama kami tawaf area 2 ngn b'jam-jam tp jgn kata btg hidung, byg2 dia pun xder...tpk kasut pun xder klihatan..jd kami pun baliklah..
tut..tut... msj msk dlm inbox aku punya hp..member aku msj"luvelia kau kat KL ke?? aku dkt area mid ni.. Mr.# pun ad skali. come n join us. mahu enggak??" then dengan kiraan pling pantas aku menekan butang SEND.....agk2 pe yg aku bls???huhu bijak pun. Peluang 2 maner lagi nak ad kesempatan kan. so, aku tanpa fikir panjang terus menaip "sori, aku xdpt join. ada hal."..sob...sob2..sedihnya...aku t'senyum kat member aku sambil aty aku banjir akibat air mata yg duk menitis dlm sepi itu..hukhuk..
knpa aku x rebut pelunag yg dtg 2?? sbnarnya lps aku tgk x jumpa ngn dia dkt kwsn 2, aku pun dah ckp ngn aty,jiwa n raga. paling penting ngn diri aku. LUVELIA U KENA LUPAKAN DIA... YUP< PASTI!!!!LUPAKAN MR.#. krna mkin tinggi aku terbang, akan sakit lagi banyak bl aku jatuh.. rasanya aku dah perit jatuh dari tempat yg tinggi..sedikit lagi hendak mencapai bintang di langit hingga aku terlupa pada rumput di bumi. Then, blum sempat aku genggam bintanag itu, aku dah t'jatuh...But, rumput di bumi x pernah lupa nk bagi aku pijak atas dia~~faham x per yg aku cuba sampaikan??? Heluuuuuuuuuu aku cuba b'falsafah cikit aje 2... biar aku ringkaskan aje..lau aku g jumpa dia last2 aku yg akan t'luka mengharap sesuatu yg x pasti. so, rasanya lbh baik jika aku anggap dia x pernah wujud dlam idup aku n aku akan lebih bahagia begini.
apa2 pun, pada Allah aku serahkan segalanya...

" Ya, Allah Ya Tuhanku... Andainya dia dtakdirkan untuk menjadi psngn idup aku dekatkanlah hati kami, satukan jiwa kami...namun andai dia bukan jodohku bantulah aku melupakannya dan temukanlah aku dengan jodoh yang baik..."


p/s: x abis lagi sebenarnya luahan isi aty aku ni...T aku smbung next en3 cz skrg ni aku kn siapkan asgmnt yg duk mengejar aku.. Wish Me Best Of Luck ..Amin..K

Saturday, August 21, 2010

Aku bahagia~~

Like ape yg aku jnji aku nk citer kan..mgpa aku b;jiwang2 smlm kan..tungu sekejap(nyanyi yer~~)

        .......

            .....

    .....

    Sbb ni ke??? Ok.........................

        Bukan yer...

Sbb ni ke???


 


 

..........................                         

        .....................................................................########################...................................................................

Pun Bukan juga mngapa aku tlis en3 smlm..T aku gtau yer... cz right now aku kn siapkan asgmnt yg menggunung dlu. Aku ni lau da menulis z ingt dumia..kn fokus...kn b'tapa 7 ary 7 mlm dlm gua, rentah denai, bukit- bukau, kn g daki guna n whateverlah.. TTTUuuuuuuuunnnggggggggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~~~~~~~~~

jiwang~~

mlm ni tb2 aku nk jiwang ckit...blh x??? ha...xblh yer..saper yg nk t'muntah bl bc en3 ni cpt angkat kaki..KAMU, ya awk yg mata duk ngadap monitor laptop ni~~xpayah tgk tmpt laen, AWK lah.. Nah,ambik 5o$ ni, pg beli asam kut nk muntah lah..hahaha ecece gurau aje. x lwk pun...Lantak ar, blog aku so suka aty lah aku nk 2 lis pe kan..hihihi Senyum Itu SAtu SedeKah! tah pe2 kan...~lalalal~
        hum, ingt x psl entry sblmnya yer psl s'one 2~~ tah lah tadi dari KL duk ats Bus aku t'pikir something yg x pernh aku pkir~~ camna nk cite yer..Tp yg penting aku dah deside something lah...pe yg aku decide????
t esk aku cite yer. Nite zzzzzzzzzzzz

Wednesday, August 18, 2010

masalah~~








Pernah x k'org ni ad experiance cam aku ni?????? huhu gini citernya nk tahu x... xnak tahu sudahhhhhhhhhh..pgkah X kat ats cna yer(aku nk majuk ni..)hehe xderlah cam gediszzz lah plak.. OKEy, stright 2 the point no belok2.. ceriternya b'mula sepurnama yang lalu entah brapa aabad ku xthu... aku ad 3 org kwn..kmana sje kami msti b'empat aje...xpernah b'pisah pun..ke mane2 aje mesti sekaki except ke toilet ngok xderlah sekaki... Then d'sebabkan kununnya aku ni t'lalu baekkkkkkk n sgtlah bdk2 ni buli aku tau x??? KAU TAHU X??, dah lah tu ruper  aku ni xderlah secantik Lisa Surihani plak, gemuk orangnya, kulit hitam,gigi jongang,  pakia spek mata tebal, bibir tebal, pendek, n pendek kata, panjang x kater yer..huhu aku ni bknlah k'togeri Lawalah sgt~tp xderlah aku ni seteruk 2 kot..tp ad org ckp aku lawa...muka cam mix arab Okey, ambik plastik ni pg muntah jauh2 yer...hikhik. huhu  Tp. diorg lawa ke????  Wekkkkkkkkkkkk~aqduh t'muntahlak plak..batal x pose ni?? eceh, gurau2 manja ajelah.. Ok aku dah start mengarut melalut dah. Luvelia Fokus, 1,2,3 GOALLLLLL~dah2, smbung balik citer.  lau dah aku upernya cam2, xkanlah lau d'org 2 rupa cam LIsa Surihani Kot.........apaaaaaaaaddddda..pkir dlu blom ckp yer...dah lah bulan puasa Freeee aje aku dpt dosa..eh, pe lak duk melalut ni..dah2, sambung balik citer. mulanya sem baru ni aku duk umh lain. lupa lak dlu aku b'tiga ni duk hostel umh dekat2 tau..2 yg jg kamchengggg sesangt..yeke?? Tah aku pun x sure pun. lps tu sem ni aku baek ngn bdk lain..member serumah. lgpun kels byk da x samer....yg TENSIONNYERRRRRR
Kawan baru aku ni xsuker ngn kwn lama aku ni THEN Kawan lama aku ni xsukn ngn kawan baru aku ni.. so, bl aku borak ngn kwn lama kwn baru tarik muka...bl borak ngn kwn baru kwn lama ambik muka...eh,cilap, Tarik muka...What should i do now?? Ultromen, Superman, Batman, Doraemon, Spidermen,Power Ranger, Masket Rider, Keluang Man dari malaysia..Plezzzzzz help me..camna nk settle masalah ini ha???? perlu gunakan talian hayat@ undian sms@ mintak pndpt penonton??? Adui....eeeee,aaaa,iiii,ooooo camna ni...kan bagus lau aku x pyh plih.. tp then pkir balik, baiklah jika aku buat dunn000 aje bl d'org tarik muka...bukan apa, aku x rugi pe2 pun..Tp bak kata org lau duk muka masam nanti lekas tua kan~~ so, baeklah aku senyum sahaja supaya aweeeeeeeekkkkkk Muderrrr...YIhaaaaaaaaaaa Smart Gurl Luvelia...ngeh3
MORALnya: semua org perlu Kwn2 kOt..huhu tah pe2...
p/s: Lau aku x puji diri sendiri,saper nk puji aku??? k'org??........tepuk pipi tanyalah mulut K...






Tuesday, August 17, 2010

bla~~

Mencuri sedikit ms sblm tidur tuk menulis~huhu
sbnrnya da byk kali aku nk m'coretkan kesah dlm blog ini..tp disebabakan oleh kemalasan kekangan masa, so hasrat aku ini terbantulah....but, aku ambik sdkt masa tuk melakarkan ttg p'kembgn t'baru aku ini...fuyoooooooooo saPer Aku ni smpai kena Coretkan p'kMbgn t'baru????? artis ka????????? No~~ i'm just Luvelia a simple Gurlz... mggu ni dah minggu ke-6..next week mggu 7 da..cotnya ms b'lalu..asgmnt next week smua kn antar....problemnya...aku x sentuh ag..pe ka hel yg bt aku ni jd mls sesangat ni???????????? WHYYYYY..hum.. I'M CAN DO IT!!!!! AKU MESTI SIAPKAN SEMUA ASGMNT NI YER..AZAM ESK NKO BT SMPAI SIAP TRUS ASGMNT...
hehe..klah esk kls pg.nk bgun sahur ag(pdhal aku mmg x pernah sahur pun yunk spnjg 6 ary pose ni..mls nk bangkit dri tido..) huhu ingt nk bgn awl ckit besok..
nite~ gua chow dlu
Publish Post
buk!!

Wednesday, August 11, 2010

Sweet Song~~

video
hehe...sweet sgt2 lagu ni~~ sbnarnya lagu ni aku mmg sk dgr n thnx 2 my friend cz suggest lagu ni!! dah lama aku cari lagu ni~~ tup2 t'jumpa jgk,,, lagu ni cam fun but ad msj yg cb d'smpaikn.. Haryatilah yer... but taste kita laen kan!! so, lau x sk abaikn aje(ceh, lembutnya ayat...huhu)

Fynn Jamal - 150 Juta

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Saya mungkin baran tak kira masa”
“Tapi saya tahan kalau yang salah saya”
“Saya mungkin saja keras kepala”
“Tapi saya manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa





Selamat Menyambut Ramadan..~~


Sunday, August 8, 2010

Amin

hum..smlm P jln2 kat KL..byk yg intresting~ aku sempat mengukur jalan dan mentawafkan bbrapa shoping complex ag tau x...huuhu
sbnrnya, byk yg aku nk coret tp xtaulah nk mula camna~~
aku sjk kblkngn ini asyik t'ingt kat someone tau...haha confirmlah k'org x tau kan. sbb 2 cheq nk khabaq mai ckit.. nak cite tp cam segan lak..huhu
              nk cite ke x nk cite??? czm gedikz ar plak.. tahlah aku pun xsure ngpa sjk akhir2 ni hnya dia yg b'main dlm fikiran aku.. Ya Allah, seandainya dia adalah jodoh aku maka pertemukanlah kami, permudahkanlah perhubungan kami, dekatkanlah hati kami satukanlah jiwa kami.....Namun andaikata  dia bukan jodohku, bantulah aku melupakannya, jauhilah aku daripadanya, KAU kurniakanlah seseorang lelaki yg lbh baik daripadanya kepada aku . Bukakanlah hati aku ini untuk menerima org laen, kau temukan lah aku dengan tulang rusukku...berilah kebahagiaan kepada kami dan semoga kami sentiasa di dlm rahmat mu... Amin~~




Friday, August 6, 2010

My Love~~

About Luvelia~

Aku ad Akak, Abang n Adik2~ Aku bkn Ank boNgsu tp aku agklah manja sedikit banyak aje orngnya... aku sk bangat duk umh, buat keja2 umha..kununnyalah pdhl bl mak aku sruh bru aku bt..blh kira ngn jari tangan yer, bkn kaki berapa kerap sgtlah aku mask..huhu bkn x pandai tp agak kureng cekap ckit yer...huhu. Sblum ni aku dah ad blog laen, tp d'sebabkan ad bbra  prob. blog itu t'pksa d'hentikn operasinya * tlg lempang pipi aku jap~~ hikhik cz camna aku blh lupa passwed blog 2..da nk nyanyuk kureng agaknya ingatan aku ni.. al-maklumlah byk m'hfl bnda2 xsepatutnya kan!! Family aku sgt2 take cre aku..lau aku x call d'org akn call aku n blh kata ary mesti kami b'hubung.. Family k'org ader x bt cam2..?? pe dia? jrg2..hakhak. d'org x syg kau 2..huhu* jgn mara t kena jual yer~~acah jelah. Yg pentiNG seBenaRnya, Family lah yg paling sygkan kiter yer!
                   Aku s'org yg sgt2 mengutamakan Family Aku...4 me, Family first cz d'org akn sntiasa ad d cc aku di kala ssh n senang..di kala aku sedih n gumbira! di kala hujan dan panas,! di kala kenyang dan lapar,! di kala musim hujan n musim kemarau(ish, t'melalut ar plak..huhu) But, kwn blh dtg n pergi Blah.. d'org cam Chipsmore tau x... skejp ader skjap gone.. Bl ssH dtg Cary kiter, Bl SenG tGglkan Kiter yuk~~
Tp, We Need Them Sometimes  2 survival yunk!! but bak kata org, Buat Baik b'pada-Pada, Buat Jahat janGan Sekali..Tp Bt lah 3,4,5......999... kali yer~~huhu rasanya yg ni dah jadi pegangn rmai org kot..xspecialy kwn2 aku Kat U ni kot... Biasalah idup ni maner selalu indah kan! Hujan lebat,kilat sabung menyabung, guruh bersuara n puting beliung kan melander.. tp then, lps 2 PelANgi Kan MuncUL ..
~~ moralnya, setiap apa shja yg b'laku pada kita x kiralah baik @ buruk setiap daripadanya ader HIkMAh yg t'sembunyi...kdg2 kiter harus b'bangga mendapat ujian dari-Nya cz org lain xdpt tp kita dpt..itu mknanya, ALLAH SAW msh sygkan kita...Sbb 2 DIA uji kita kan..Jadi, sentiasalah Bersangka Baik kepADa- NYA~~

Wednesday, August 4, 2010

For The Rest Of My Life~ Maher zain

video 


I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinkin' that love was wrong
But everything was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes! Every thing was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say

Chorus


I know deep in my heart
And now that you're here in front of me
I strongly feel love
I strongly feel love
And I have no doubt
And I sing it loud that I will love you eternally

Chorus

I know it deep in my heart

aku suker bangat dengar lagu ni...b'ulang kali dengar pun x jemu tau..hope one day aku dpt jumpa someone yg akan brada di smping aku sentiasa...so , EnJOy This Song..K

Penat

Hari2 b'lalu cam biasa...nothing so special to share..tah lah sem ni cam penat gilak tau.. dah lah bilik kuliah 30 min dr kampus..pg2 kn jln 15 min tuk ke bus stop dri umh sewa aku...then lps smpai bus stop berebut bus plak kita org... yg bus ni pun satu hal..dah tahu wktu pg pling ramai sediakan bus ciput aje..camnalah x berebutkan..but tp minggu ke-4 ni nmpaknya urusan pengangkutan dah okey ckit~~ tp biasalah, mula2 aje ok lama2 bt hal balik. lps 2 asgmnt b'timbun..mslh ngn kwn2 ag.. aku xder mslah sbnrnya,cuma manusia ni mmg dinugerahkan dengn instine ingin tahu@ naluri,jdi sifat 2 sebati dah..selalu nk ambik tahu psl org .. sifat inilah yg men-stress kan aku bl urusan aku semua hendak diambik tahu~~ kdg2 bila think positif lah kununnya kan.. syukur gak bl ad org nk cite sal kita cz skurg-kurgnya ad org yg sedar khdiran kita kat c2 kan..huhu ARGHHHH AKU XSUKA BL ORG DUK CITE PSL AKU..PAHAM~~


mengapa nk ambik tahu psl org?? suka aty lah aku nk kwn ngn saper..perkara2 yg agak menyakit aty n memyampah bila org duk tanya : ngapa x tegur dia org? ngapa x jln kaki ngn d'org?? eh, bkn kau best pren ngn d'org ke?? ni mesti d'org pulaukan kau?? ni mesti kau x layak nk satu group ngn d'org kan? k'org gaduh ke?? ngapa dah mcm jauh dah aku tgk skrg?? pe dah jadi ngn frenzship k'org?? n etc dll yg lau aku tulis akn b'tmbhlah sakit aty aku ini~~ pweeeettttttttttt(tah motif apa aku tulis ni..huhu)  nanti lah dlm next n3 aku tulis citer camna blh keluar semua soalan yg x b'harga ni yer..right now, biarlah rahsia(pdhl aku rajin mls nk menaip..huhu)

Tuesday, August 3, 2010

All About Love~

Hum.. setiap org pasti ingin rasa dicintai dan mencintai..Cinta, adalah lumrah semulajadi yg wujud dalam diri setiap insan.. tp seringkali kita lupa, kita alpa, kita x ingat psl something.. kita agungkan cinta dari manusia, xkan dr hantu plak kan...huhu sedangkan seharusnya kita harus CINTA KPD-NYA lebih daripada segala-galanya.!! ini tidak, kita semua termasuk bukan aku kot,hihi cinta pada manusia lebih daripada segala-galanya..semua diserahlkan bila dah clash baru menyesal.....        aper yg aku nk coret kan lagi yer?? t'ingat kat kwn2 aku..ayt yg biasanya m'buatkan aku ingin t'muntah tp ditahankan..jg aty kwn beb!! but, ad d'org jg aty kita?? sendiri mau tau yer!! "eh, luvelia, hensemnya abg tu, lau jd pakwe aku confirm x cari lain..haha", pantang nmpak hensem ckit, mulalah ulat bulu naik daun..mmg ar xkan cri lain . tp lau jumpa yg lagi hensem confirm nk yg lain plak..manusia ni mmg kdg2 jenis x tau b'syukur. "eiii hensem gilak laki 2 tp syg makwe dia hodoh bebonar aku tgk..camna lah laki tu blh nk kat perempuan hodoh2.mesti perempuan 2 dah gunakan laki 2..." ni satu lagi makhluk yg aku paling menyampah. suker sgt ckp org lain hodoh bebonar, cam ar dia lawa teramat sgt?? pdhal aku tgk perempuan 2 lagi lawa pader dia adalah. biasalah klau org yg perasan cantik naik lif tekan sendiri namanya..lps 2 dptlah extra bonus cz sebar citei..amboi, sedap gler kau cite perempuan 2 guna laki2 2..kau ader bukti ke?? ckp sedap ikut mulut aje keja.. xpkir ke msti ad yg istimewa kat p'puan 2 yg bt laki 2  t'pikat. mmglah fizikal x lawa tp rasanya aty dia lbh bersih dari kau tahu.."bestnya, ad pakwe kaya, boleh kuar mkn,jln,dpt adiah,paling penting save budjet". a'ah eloklah sgt. pe hal nk menumpang harta org laen? xsedar diri ke ? im not this type of gurl.. awl2 ag aku ckp. aku x sk b'gntung pada lelaki.. i'm independent gurl tau. lau aku nk pe2 better dptkn dgn sendiri..mngpa nk hrpkan dari org lain..t t'hutang budi t'gadai body yer~~"mesti best kan ad pakwe. boleh gayut ary2, ad org asyik cal n sms, ad org ambik berat, take care kita.lau ader pe2 masalh dia boleh bantu. mesti hidup kita bahagia kan..." heluuuuu bnyk ar kau punya ayt 2.. masa cinta mmg lah semua indah, bila gaduh habis b'bakul2 baldi air mata duk tadah...duit PTPTN "G" bgi tuk bljr tau bkn buat blnja k'org date yer..xkiralah laki@ gurlz..lau k'org ank org loaded pun @ mmg mak bapak jutawan gler2 pun xhairan lah..but, x rock ar bro@ sis..g date guna duat mak ayah..lps tu blnja awek @ balak k'org.. penat2 mak bpk k'org cri duit suh bljr,biar idup selesa tp k'org bt abiskn tuk org yg blum tntu ag akn sehidup semati ngn k'org.. x ke m'bazir?? baik k'org derma aje duit 2 dpr gak pahala kan..lps 2 pe yg aku nk kutuk gak, yg lelaki plak biasanya yg paling9 aku menyampah.. makwe, awet k'org sehari 30 kali cal mesej setiap 15 min..mak bapak kat kg atau umh setahun blh kira ngn jari brapa kali k'org cal..nk dengar kabe pun sush. last2 parents k'orglah merendahkan diri call tnya hidup ag x ank mereka... yalah, dah lama x antr kabe tah2 dah meninggal kan .. Wallahhualam..yalah2 bila couple msg2 take care. tp bila dah kawin, msg2 take cre diri sndilah plak.. mcmlah org laen cam fmily , kwn2 xder take d'org.. pdhl blum couple d'oranglah d cc bila ssh n sng but bila dah couple xingt dah kat jasa 2 d'org.. pe lah nk jadi ngn k'org ni agaknya.?? huhu...hum banyak lagi yg aku nk citer, tulis. nanti laen kali aku sambung lagi hal ni yer lau aku terasa nk tmbah n3 besok3.. sape terasa nk buat camna, mmg kau org bt cam2 kan... pe2 ajelah, none my business tau... but apologise lau ad t'ksr bhsa or penggunaan bahasa yg agk biadap..but ni blog aku, jd suka aty aku nk tulis aper yer.. yang paling penting lau single pun x kesh asalkan aty bahagia yer.. =p




Just Be Urself~~

Jgn Tiru cam aku,  jgn Ikut aku,  Jgn buat cam aku, jgn cuba jadi aku.. just BE URSELF....
kita semua mmg beda. otak x sama, kmampuan b'lainan,cara xserupa.~~ Mngapa nk tiru cam aku,gaya aku,stail aku??? lama2 aku pun Bored bila semua dah mcm byg2 aku..
     jgn takut ngn aku,n even with my shadow... cara kita, nama kita even cop jari tgn kita pun xsama...rambut 2 myb ar same tp rambut aku bknlah hitam b'kilat cz aku dah wrnakn rmbt aku ckit... HA, nmpk xsama kan...
 PLZzzz Just be UrSELF.. xperlu nk ikut stail cara bljr aku. k'org lbh pandai sebenarnya..just  stdy smart k..
x perlu takut ngn aku.. aku ni pun bkn pandai.. nasib baik  aje kdg2+ doa dr parent n family jgk aku bljr ckit2...huhuh
But, plzzz lah x pyh rasa stress bl aku duk stdy... cr kita, kmpuan kita mmg b'beza tahu x??? lau x thu ni aku ckp~~ Kdg2 t'pkir bl aku duk rest x bt pe2 k'org rasa takut..bl aku duk stdy k'org lagilah takut...so, bl masa bru k'org x takut ngn aku???
Manusia ni mmg pelik.. Pesanan penaja, aku hanyalah jadilah DIRI KITA...CARA KITA... STAIL KITA...XPERLULAH TAKUT NGN ORG LAEN LAU KITA DA B'USHA~ JUST B'TWKLLAH PD -NYA... RIGHT GUYS???

Monday, August 2, 2010

asigmnt

Arghhhhhh.. byknya asgmnt sem ni. makin lama mkin melambak n aku pun semakin lama semakin menyampah nak menghadap asgmnt2 ni.2 lah sem ni letcure semua keja kena antar sebelum rayer.. ni dah minggu ke-4. minggu ke-7 semua kena antar. lps tu plak kuiz pun muncullah plak.. Aduh~~ makin b'serabut lah jawabnya kepala lutut aku ni..huhu. hum, asgmnt kali ni aku byk group ngn bdk2 laen2.. hope everthing will be ok. Pray 4 Me  =p. tp, tb2 cam terasa skema lah plak bl 2lis camni.  hope semuanya berjalan lancar. AMIN. next week jgk dah start aku punya present. b'debar2 jgk jantungku mcm nki pg b'erg jgk gamaknya..hehe

Sunday, August 1, 2010

~WELCOME~

Assalamualaikum n Salam Sejahtera....

Welcome 2 my blog.. "Pelangi Kehidupan". Mengapa mesti  "Pelangi Kehidupan??"
Ad sbbnya, nanti dlm n3 setrusnya aku  akn citerkan. Ok, then pe agknya aku  nk coretkan?? huhu. Baiklah, serba sedikit ttg blog sy ini~~ blog ni akn aku  citerkan ttg suker duka hidup aku  sbg s'org Pelajar, Anak, Kakak, Adik, Kawan n Isteri...eh2,cilap, blom sampoi ag masanya yer..hikhik (kedengaran agak gatai ckit yer d c2..huhu)

Blog ini akn byk dijumpai bahasa rojak buah,masalah tatabahasa, (adik2 yg msih b'sekolah jgn jd cam aku yer..),  istilah2 yg agk janggal kedengaran cz aku sk bt peribahasa @ simpulan bahasa sendiri(padahal, aq xingt, Xingt yer bkn x tau. Al maklumlah dah dekat 3 thun  tgglkan zaman sek )

Then, Ni Blog aku, "AKU"~ so, suker aty aq lah nk tlis pe2. lau k'org rasa benci menyampah k'org  blh tekan butang X di bahagian atas yer.. Lau trasa nk bzirkn masa m'bc kesah2 pe2 aje yg aku 2liskan..kecil tapak tangan, jurang mariana aq tadahkan..hakhak(tgk, da kuar dah salah satu ppth yg kedengaran agak pelik dci2 yer semua!)

Oh, ya lau trasa nk komen,bagi cacian,hina cadangan, n pe2 yg sewktu ngnnya, silekan yer. Amat d'alu-alukan semua.

Rasanya, that all kot..t lau ad pe2 penambahan aku akn 2lis dlm n3 seterusnya.
pe2 hal aq still bru dlm blogging ni. hope support ar aq, jgn jatuhkn aq yer...


SEKIAN~~
SWEETLUVELIA
*k'org blh pggil aku luvelia k. =p