Tuesday, August 3, 2010

All About Love~

Hum.. setiap org pasti ingin rasa dicintai dan mencintai..Cinta, adalah lumrah semulajadi yg wujud dalam diri setiap insan.. tp seringkali kita lupa, kita alpa, kita x ingat psl something.. kita agungkan cinta dari manusia, xkan dr hantu plak kan...huhu sedangkan seharusnya kita harus CINTA KPD-NYA lebih daripada segala-galanya.!! ini tidak, kita semua termasuk bukan aku kot,hihi cinta pada manusia lebih daripada segala-galanya..semua diserahlkan bila dah clash baru menyesal.....        aper yg aku nk coret kan lagi yer?? t'ingat kat kwn2 aku..ayt yg biasanya m'buatkan aku ingin t'muntah tp ditahankan..jg aty kwn beb!! but, ad d'org jg aty kita?? sendiri mau tau yer!! "eh, luvelia, hensemnya abg tu, lau jd pakwe aku confirm x cari lain..haha", pantang nmpak hensem ckit, mulalah ulat bulu naik daun..mmg ar xkan cri lain . tp lau jumpa yg lagi hensem confirm nk yg lain plak..manusia ni mmg kdg2 jenis x tau b'syukur. "eiii hensem gilak laki 2 tp syg makwe dia hodoh bebonar aku tgk..camna lah laki tu blh nk kat perempuan hodoh2.mesti perempuan 2 dah gunakan laki 2..." ni satu lagi makhluk yg aku paling menyampah. suker sgt ckp org lain hodoh bebonar, cam ar dia lawa teramat sgt?? pdhal aku tgk perempuan 2 lagi lawa pader dia adalah. biasalah klau org yg perasan cantik naik lif tekan sendiri namanya..lps 2 dptlah extra bonus cz sebar citei..amboi, sedap gler kau cite perempuan 2 guna laki2 2..kau ader bukti ke?? ckp sedap ikut mulut aje keja.. xpkir ke msti ad yg istimewa kat p'puan 2 yg bt laki 2  t'pikat. mmglah fizikal x lawa tp rasanya aty dia lbh bersih dari kau tahu.."bestnya, ad pakwe kaya, boleh kuar mkn,jln,dpt adiah,paling penting save budjet". a'ah eloklah sgt. pe hal nk menumpang harta org laen? xsedar diri ke ? im not this type of gurl.. awl2 ag aku ckp. aku x sk b'gntung pada lelaki.. i'm independent gurl tau. lau aku nk pe2 better dptkn dgn sendiri..mngpa nk hrpkan dari org lain..t t'hutang budi t'gadai body yer~~"mesti best kan ad pakwe. boleh gayut ary2, ad org asyik cal n sms, ad org ambik berat, take care kita.lau ader pe2 masalh dia boleh bantu. mesti hidup kita bahagia kan..." heluuuuu bnyk ar kau punya ayt 2.. masa cinta mmg lah semua indah, bila gaduh habis b'bakul2 baldi air mata duk tadah...duit PTPTN "G" bgi tuk bljr tau bkn buat blnja k'org date yer..xkiralah laki@ gurlz..lau k'org ank org loaded pun @ mmg mak bapak jutawan gler2 pun xhairan lah..but, x rock ar bro@ sis..g date guna duat mak ayah..lps tu blnja awek @ balak k'org.. penat2 mak bpk k'org cri duit suh bljr,biar idup selesa tp k'org bt abiskn tuk org yg blum tntu ag akn sehidup semati ngn k'org.. x ke m'bazir?? baik k'org derma aje duit 2 dpr gak pahala kan..lps 2 pe yg aku nk kutuk gak, yg lelaki plak biasanya yg paling9 aku menyampah.. makwe, awet k'org sehari 30 kali cal mesej setiap 15 min..mak bapak kat kg atau umh setahun blh kira ngn jari brapa kali k'org cal..nk dengar kabe pun sush. last2 parents k'orglah merendahkan diri call tnya hidup ag x ank mereka... yalah, dah lama x antr kabe tah2 dah meninggal kan .. Wallahhualam..yalah2 bila couple msg2 take care. tp bila dah kawin, msg2 take cre diri sndilah plak.. mcmlah org laen cam fmily , kwn2 xder take d'org.. pdhl blum couple d'oranglah d cc bila ssh n sng but bila dah couple xingt dah kat jasa 2 d'org.. pe lah nk jadi ngn k'org ni agaknya.?? huhu...hum banyak lagi yg aku nk citer, tulis. nanti laen kali aku sambung lagi hal ni yer lau aku terasa nk tmbah n3 besok3.. sape terasa nk buat camna, mmg kau org bt cam2 kan... pe2 ajelah, none my business tau... but apologise lau ad t'ksr bhsa or penggunaan bahasa yg agk biadap..but ni blog aku, jd suka aty aku nk tulis aper yer.. yang paling penting lau single pun x kesh asalkan aty bahagia yer.. =p




No comments:

Post a Comment