Nuff

Thursday, September 30, 2010

Saya pemalu~~

*Wink3*... Anda tahu x yg sbnrnya saya ini sgtlah pemalu orangnya!! Seyes ni..huhu tp saya rasa hari ini adalah hari yg sangat pemalu bagi saya hingga saya rasa cam nk balik umh xnk hadir kuliah, nk cari peti ice nk sembunyikan muka saya.... terasa ibarat muka saya ini seperti stadium bukit jalil hingga tiada tempat boleh b’sembunyi..terasa jgk yg ramai org sedg ketawakan saya...~ Argh..mgpakah hari ini perlu menjadi “Bad Day ” buat saya hingga m’buatkan saya jd t’malu sebegini????

          Waaaaaaaaaa saya sangat sedih.. Citenya b’mula bila saya ada kelas ada kelas pada pukul 9 pagi..letcurenya sangatlah garang dan sangat pentingkan masa...Lps 2 saya kena  present dlm kul 9.45pg nanti.. Nak dijadikan cite, krn syoknya stdy semalam(sila percaya bhwa sy stdy smlm...lalala~~) saya t’tidur lps solat subuh n t’babas sampai kul 8.40 pg..Then saya teruslah bersiap..Lps 2 bus plak bt hal..selalunya ad b’lambak bwh kolej saya.Tup..Tup... ari ni Bus Xder..  Camna ni dah kul 9pg ni..tgu punya tunggu alhamdulillah datang jugak bus n saya sampai bilik kuliah tepat 9.30 n tanpa melihat kiri,kanan,atas n bawah terus aku ketuk pintu n duduk di kerusi bahagian belakang....terasa semua mata memandang aku atas kelewatan yg agak ketara~~ tp, waduh pelik gler rasanya sbb letcure aku pttnya lelaki but yg b’diri kat depan ni perempuan....

So, aku assume yg letcure aku cuty..Horeyyyyyyyyyyy  bahgia idup sekejap..Lps2 tbb “Awak yg pkai tudung biru kerusi belakang apakah itu perbandaran n apakah faktor yg mewujudkan ”...Eh2..puan@ cik 2 ckp ngn aku ke?? But aku aje ladies duk kat belakang..Dikelilingi kumbang yg duk tgk semacam aje kat aku~~  adakah muka aku terdapat pe2..Then aku pun dengan bangganya bangun n jawablah..aku hentam aje semua yg aku belajar masa sek dlu!! Mane ada kat u belajar psl tamadun~~But zmn sek dlu aku mmg pro sal sej ... huhu
Kemudian nak tahu x aku rasa cam mmg aku ni agk clever ar cz “Good, awk mmg bagus..see all dia dpt jawab ngn betul wlpn dtg lambat n k’org stdy x kat umh n bla bla bla..........”..lps 2 aku pun duduk ngn bangga sambil mata aku duk mencari kemanakah gerangan kwn2 aku..Tup2 ada mesej
.......................................
....................................
..............................
“Luvelia kau kat mane?? Cpt ar turn kita lps ni..dlm 10 min ag..Aku ckp kat  cik yg kau p klinik jap..nanti pandai2 ar cover..Cepat Wey ”
...................................................
............................
“Wey, kuliah kita kat dewan kuliah maner???”
...........................
........................
“DK I yunk”
................................
Alamak !! terus aku bertanya budak lelaki sebelah aku.. “Tumpang tanya ni bilik kuliah DKI ke,”
“Xder lah ni DKL kelas bandar pe tah aku da x dgr pun..huhu..huhu means bkn kls aku ler..Knpa?? Nk tnya awk ni silap msk kls ke cz x  pernah nampak pun”
Waaaaaaaaaa camna ni..ptt ar d’org semua pkat tgk aku cam pelik cz mmg aku da silap masuk kelas..xtau nk bayangkan betapa malunya aku... Kemuadian, p’lahan-lahan aku keluar pg menuju ke arah kls yg btul!! Masuk je kls aku kena fire gler2 ar ngn letcure~~ tp d’sbbkan aku bt muka kesihan, dia pun suh aku n group bentg.... But lps2 aku cite kat nmember2 aku bhwa aku daah termalu gler ary ni~~ so, semua glak ar...huhu

Tp bl ingt balik cam klkar siot ar.... huhu moral of story sebelum masuk dewan kuliah periksa dlu jadual... jgn bgun lambat n b’sedia apa sajer yer...haha

Wednesday, September 29, 2010

Kata2~~


Allah tak jodohkan sy dgnnya, Allah syg kat sy sebab tu agknya sy sedih dan kecewa skrg drpd derita berpanjangan akn datang . Anggaplah perpisahan itu FOR THE BETTER…kerana, Pasti ada yang jauh lebih baik untuk kita  yang Tuhan telah sediakan…We JUST HAVE TO BELIEVED!!

Yup kita perlu percaya dengan takdir dan ketentuan ilahi. Seperti saya juga perpisahan itu amatlah menyakiti. Xperlulah saya sebutkan secara detail ttpi saya faham perasaan anda bila Kukicewa~~ Tahlah, tiba2 idup kita cam kosong aje kan.. terasa cam kurang something!! Oooooo tP bl tggal SOLAT xder terasa apa yer !! pelik Tp Benar kan... Renungkanlah sendiri yer!!! Hum..seterusnya kan pada mulanya mmglah kita terasa kehilangan, kesunyian..tiada  mesej “Gud Morning Sayang”... “Sayang buat apa tu??”... “Watpe??” n lain2 yg b’kaitan (2 contoh aje x b’kaitan ng aku lansung !!)
Then.. lps 2 xder dah prg nk mkn dgn kita n whtever ar~~ aku kureng ckit sal ni cz aku ni cam anti couple cz couple i2 haram(But , bukn b’mkna aku x pernah but cubalah jauhkan diri daripada p’kara yg boleh menambahkan bebanan dosa kita..RigHt???)

Tp, Aku just nk cite sbnarnya ialah ALLAH SWT selalu ada di sisi kita...xkiralah jika kita pernah terluka dan dilukai  pASti ada hikmahnya bagi setiap yg berlaku..Jdi jangan lah bersedih seumpama dunia telah berakhir bila kita kukecewa yer yunk~~~ Sebenarnya idup kita ni panjang lagi.. masih byk yg boleh kita lakukan.. SETIap YG berLaku itu Ada HikmahNya... 


                                                Senyumlah walau haty tgh b'duka... Senyumlah kala hati Dilanda kesakitan!! Senyumlah dikala KesusaHan..Senyumlah Bila apa Yg kiTa imPikan XterCapai... Senyumlah Kerna SEnyum Itu PEnguBat Haty yg LAra, senyUman membawa kecerian Kepada Yg mereka T'Luka.. Senyum itU Satu SedekaH.. Senyumlah Tuk uBati Kekeciweaan~~~

Tuesday, September 28, 2010

Library~~

aku nk cite gak~~ walau bkn penting sangat but i want tell also..
pg tadi kuar  p kls kul 7 pg..then, aku ad kls sampai kul 1 ptg..hbis kls kul 1 trus lepak "LIBRARY"  ... L.B.R.A.R.Y~~ kul 6.30 ptg baru balik..  First n last time kut aku rajin camni...hehe
Sgt2lah penat hari ni.. Mata aku rasanya da b'pinar duk menghadap buku2 kat library.. sib baik xmuntah biru akibat membaca melihat t'lalu byk bku.. =p.



        Buku2 yg amat bnyk d library.. huhu smpai aku xtau da nk stdy bku yg mana  dolu... haha


Monday, September 27, 2010

Harapan~~

Syukur aku dah berjaya membaca apa yang perlu dibaca...But not too Sure adakah apa yg aku bc ini mampu ku ingati...Semoga akan aku ingati apa jua yg aku baca n aku dapat dapat JAWAB  betul n tepat!!!! Amin

Saya yg tekun stdy...huhu



p/s: doakan aku dpt jwb kuiz esk... :) 


Harap segalanya b'jalan lancar....Amin.








SaYa nak Jadi Rajin~~~

Hooooohoho~~ Ceh, en3 ni mesti bored kan… nak tahu x knpa cz anda percaya bahawa saya buKanlah Serajin sangat!!  Huhu hukhuk.. Excause me nk pg ladies jap.. haha dlm en3  ni pggunaan kata ganti nama ”saya ”aje udah lor..nk jgk sopan2 skit..ni idak asyik duk beraku engkau aje kan..
 Hei....U yg duk Pandang Moniter ni!! Yup, awak..I can see U Reading My En3. So, that means ad yg sudi bc saya punya luahan n keluhan rasa ini Right????????  Hahaha *Sila cubit pipi kanan saya sebelum saya mula melalut lebih*...”Auchhhh, sakit ar, tahulah pipi saya ni lembut cz sy guna pencuci muka yg Simple N tErmudah, Termurah aje iaitu Air sembahyang: ”hehehe  So, Maksudnya saya ni solat ar..pe ar k’org ni benda simple camni pun XbLey nk Agk… Wenciiiii Tau( yekkkkk cam gatai  gedizzzzz aje bunyinya ni.Muachhhh)  Sape terasa nk muntah baca en3 aku ni sila ambik plasik n muntahkannya! Lps 2 masukkan PlStik terSebut dLm tOng SampaH ..Plezzz keep Our Country Clean Yer~~
Fine, x nk Melalut ag nk straigt 2 the point aje ni yer Yunk.. SAya Sayang Sayang…Sayang Sayang Saya??? “LookSs!!!  pipi saya tb2 bertukar jadi kemerahan lah..huhu bukan sbb malu tp cz saya baru habis melahap udang, kerang, sotong!! Saya ad alergik tp x kuat, just  gatai2 di muka n brubah jadi kemerahan..But I’m like 2 eat n it make me feel like I’m beautiful cz pipi saya kemeraham seperti memakai blusher...ahakzzz. Dah habis pendahuluan skrg  nak straight da .. Sori krn lama menunggu~~ lalala~
Let me start with story!! Seperti yg anda ketahui (oooo aku ketahuan  pancaran lagi-Matta)saya setiap sem sentiasa dpt dekan..(Tp DEkaN SgT ke????) Tah not So sure lor.  Lps 2 kan, awak semua nk tahu x(baca dgn cara cik Joyah kepoh Yer!!) Semua Kwn2 sy AnggaP sAya ni pandai orgnya. *Ni bukan naik Lif tekan Sendiri Yunk oiiii.. Ni rEaliTy not FantAsia Bulan MAdu La!*  Mereka Sllu cakp sy nix ayah stdy confirm Sem Ni DekaN ag. Saya Pandai, Saya Budak Rajin, Otak Saya da Penuh ngn ilMu, OtAk saya Sgt PantaS meNgiiNgt….So, Asyik DUK ckp Cam2 membuatkan  sajer saya  teramat membangga kan diri n mula menjadi malaS sedikit demi sedikiT…..Namun, Allah SWT masih SayanGkAn Saya.Amin. SAya tb2  T’SedaR BahAwA saya sudah mula lAlAi dan MEnJadi malas sedikit seBanyak Menyebabkan Saya mula merasakan lupa Diri dan Menjadi X tahu bersYukur. Saya Hanyut Dengan kata Pujian N kata2 Yg penUh kepuraan Ini hinggA saya Lupa kan dan mula MenJadi tersanGtlah mlas.  Bukan kah Jika Ad yg memuji anda di Hdpn merekA aKAn mEngeJi Anda di Belakang?? Betulkan saya lau silap~~ Jadi Saya mula teringat bahawa saya mMg telah lalai n mula timbul rasa riak n bangga diri dalam diri!!! sAya mula cam ad satu perasaan riak bl tgk org lain study lantas haty saya akan berkata ”Ish, Kacian Btul ar mrk2 yg x b’tuah ini perlu Study Gler2 btul lah 4 kuiz@ present @ Exam..Sedangkan Saya dengan penuh masa membazirkannya dengan marathon MoviE  cz Saya piker da cukup Apa Yg ada DaLam Kepala saya n ilmu SaYa ini da CukUp  . ” Ni semua Salah haty Lah yg selalu b’fikiran mengarut n Bangga diri+ sikaP saya yg sentiasa anggap diri da pandai *sbnrnya xder saper salah pun Cuma Diri iNi yg Hina kadang2 alpa Dengan NikmAt Yg DiBerikan hiNgga TidaK Tahu Erti MengSyukuri. *

Tb2 Pg Ahad(26/10/2010) saya Bangkit Dari tidor n MeliHAt RomatE say teKUn gLer study  4 kuix nanti!! OH, My……………………Tb2 rasa TakuT Menguasai diRi saya n terAsa TerdenGAr “Allah SWT x akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka berusaha”. Zappppp kata2 tu asyik bermain dlm Minda saYA. (Saya bukan ad penyakit Sqizofenia yer semua!!) Terasa Diri ini amat Kerdil Sekali. Orang lAin Asyik StDy saya asyiK berseNang Lenang aje..CM MANER  nk majU cam ni!! Lantas saya terasa amat rugi sekali. Saya ingin bersama-sama d’org stDy Sekali.. mulanYa mmg x D’akui saya Jelezzzzzzzz tp SY MMG JELEZZZZZ tgK d’oRg stDy.BeruSAhA hinggA TitiSAn Darah Terakhir mereka!!Berusaha uNtuk bUat yg TerBaek.. Lalu saYA soalkan Pada Diri Saya ”APA YG SAYA DAH BUAT??? BERAPA BANYAK SAYA DAH HABIS BACA BUKU BI YG TEBAL ITU,?? BERAPA BANYAK USAHA SAYA, ?? BERAPA BANYAK YG SAYA TELAH LAKUKAN AMAL IBADAT??  MACAM MANER HUB. SAYA DENGAN ALLAH SWT, ?? ADAKAH SAYA RASA SAYA??  MAMPU MEMJAWAB SEMUA SOALAN KUIZ 2 DENGAN APA YANG SAYA TAHU SHAJA. ?? ADAKAH SEM NI SY AKAN DAPAT DEKAN LAU SAYA MALAAS BERUSAHA, ?? ADAKAH SAYA TELAH BERUSAHA SEBANYAK MUNGKIN UNTUK MENDAPAT GANJARAN??  N BANYAKKKKKKKK PERSOALAN LAEN BERLEGAR DALAM MINDA SAYE”. JawaPAnnya ialah: TIDAAAAKKKKK !!!!!!!!  SAYA BELUM READY LAGI, SAYA BELUM ADA PERSIAPAN YG LENGKAP LAGI , SAYA TIDAK MAMPU MERAMAL MASA HADAPAN, SAYA TIDAK MAHU GAGAL...JADI SAYA MESTI BERUSAHA. SAYA X BOLEH DUK DIAM GOYANG KAKI SAHAJA N MENGHARAPKAN DAPAT RESULT YG CEMERLANG. SAYA MESTI BERUSAHA SEPERTI ORG LAIN JUGA. SAYA MESTI JAGA HUB. SAYA DENGAN KEKASIH HATY SAYA IAITU ALLAH SWT. SENTIASA DATE NGN DIA N MENGINGATI-NYA DALAM ATY SAYA. SAYA PERLU FOKUS DALAM PELAJARAN. SAYA TIDAKKKKKK BOLEH LALAI DENGAN PUJIAN ORG SAYA MESTI BERUSAHA,BERTAWAKAL N BERAMAL!!!!



Then saya decide nk Start stdy mulai  skrg(lps habis tulis blog ni cheq nk p stdy doh!! Cz masa 2lis ni smngt saya b-kobar2 nk stdy)But StDY Smart Dear Not HarD yer My Dear....
So, Konklusinya…Kita mestilah sentiasa belajar. Ilmu x akan habis dipelajari..Be The Best Among The Best..Janganlah ada perasaan iri haty, buruk sangka dlm diri n perasaan yg blh merosakkan haty kita...kita Cuma insan biasa yg ad semua perasaan yg negatif but ingatlah kita mampu mengurangkan perasaan itu dan mengubahnya ke arah posifit...Cubalah jadi rajin Cam saYa ni yer*wink3*..X bley Blah mesti Nk bgga Diri Gak blum 2...huhuu
Wasalam...
P/S: Wish me Luck In TesT OK!! 
     : En3 ni bkn nak b'lagak @ menunjuk ckp sy dpt dean list..sedikit sebanyak en3 ni jd penguat semangat tuk sy bl sy mls bljr...huhu

Saturday, September 25, 2010

Aku suka bangat dengar lagu ni~~

Artist : Nidji
Lirik Lagu : Nidji - Last To Know

Nidji - Last To Know  
          
every single time i see you in the street as you walk by
the shuffle in your feet as if to say you'd rather die

then live so far from home 
i wonder is that why you so alone
and if you found a place to call your own then you'll be fine

and you tell me that something could about to happen soon
and meanwhile you just wait inside your room

till you find its odd
but you are not as strong as you once thought

and even if you run you might get caught
so you won't go and you'll be the last to know

every single time i see you in the street as you walk by
the shuffle in your feet as if to say you'd rather die

then live so far from home
i wonder is that why you so alone
and if you found a place to call your own then you'll be fine

and you tell me that something could about to happen soon
and meanwhile you just wait inside your room

till you find its odd
but you are not as strong as you once thought

and even if you run you might get caught
so you won't go and you'll be the last to know

and even you run you might get caught
so you won't go and you'll be the last to know

p/s: Lirik ajelah k'org baca cz aku x jumpa cari video lagu ni pun~~ lau ader aku upload K...
Ceria selalu.. Bak kata orhe Kelate " Senyum Sokmo "

kemalasan~

Minggu ke-10 yang teramat buzy.. Yup , sesangat buzy.. mak oiiii direct present start ari isnin, selasa, rabu, khmis.. Oh,No~~ knpa rasa cam xready ag.. tahlah, sejak masuk  u sem ni lah ni aku da xder mood nk present. xder mood nk stdy, xder mood nk p library, xder mood nk bt asgmnt yg bertimbun hingga mencecah ketinggian gunung everest!! Ok..2 menipu xder ar sampai ke gunung everest yer. Baiklah aku rendahkan sikit, setinggi pokok kelapa ajelah..opssssss cam xcayer lak kah...cayalah..Percayalah.. haha aku ada dlm lebih kurang 5 asgmnt ag lah lor..
             Sem ni n sem lps still x b'ubah tau x..agaknya aku ni terlebih malang  bertuah sampai asyik duk dpat sleeping partner aja... Terasa cam nk lempang aje d'org kan.. Cepat, pegang tangan kanan saya.~~"huhu nasib baik ader yg tlg pegangkan x jadi nk tampor"." wink3". So, mknanya semua asgmnt sy kena siapkan sendirian berhad. xder perkongsian, tp lps 2 di covernya baru ada perkongsiaan cz nanti akan diletakkan nama saya + my lovely sleeping partner nama~~  so..sweet kan.. hahaha
              Next, masalah ngn my partner dlm asgmnt ialah mereka suka bt asgmnt cincai2~~  aku bkn nk yg terbaik suh dpt FULL MARK K..tp at least biar ar org  bc dpt faham.. biasa ar, duk U ni kan mmg belajar bahasa penjajah sampai kelabu  biru mata kan~ sape sokong sila angkat kaki..ok, thanks pada yg menyokong. sape rasa x setuju pndapat aku ni sila klik X di atas yer.Harap MAklum!! tapi apa ke jadahnya d'org bl translate google n cit cat 100 % .. sape x marah..just taip then copy dari cna translation n x betulkan apa2 ayat pun!! CIS...mmg sakit gler aku ni. lps2 bl bc mmg seratus lima puluh juta kali ar dalam bahasa indon... haluuuuuu k'org ni belajar di Indonesia or Malaysia?? Lecture k'org org mane??? Pada2 ar lau nk copy paste pun. sama gak bl copy paste dari internet jugak..terasa cam nk menyumpah d'org jadi belalang aja..LUVELIA sucikan hati.. Sila tarik telinga saya..*auchh* sakit banget yer .pelahahan sudah. xmau ngarut dah ni!! huhu bila aku edit asgmnent terasa cam sedang belajar di indon shja yer..satu hape pun x difahami...lau aku x phm k'org rasa letcure aku kn faham ke?? huhu Fikir2 kanlah dan selamat beramal~~

Friday, September 24, 2010

i'm back~~

heluuuuuuuuuuu..
.lamanya x mengupdatekan belog aku yg tah pe2 ni.. rindunya nk merepek merarapu mengumpat memberi idea... n bla, bla, bla.... Hari raya biasa aje..huhu xder yg luar biasa pun!! Asgmnt still b'timbun. akibat duk umh, sibuk tolong mak masak, kemas umh, ajar adik2 bt keja sek, duk merayap n pe2 yg x b'faedah ag lalu xsempat guwe mau belek sama itu buku... ciannya kan.. xsentuh pun. Bt penet beg oden aja bw blik bku 2.. Tp at least aku bwk balik gak kan...kan...haha
T lain kali aku bt en3 yg pnjg ckit yuk.K


Adalah dlm tinggi ni aku bw balik bku~ Tapi sayanggg xsempat nak bc satu pun..hwawaawa