Thursday, September 30, 2010

Saya pemalu~~

*Wink3*... Anda tahu x yg sbnrnya saya ini sgtlah pemalu orangnya!! Seyes ni..huhu tp saya rasa hari ini adalah hari yg sangat pemalu bagi saya hingga saya rasa cam nk balik umh xnk hadir kuliah, nk cari peti ice nk sembunyikan muka saya.... terasa ibarat muka saya ini seperti stadium bukit jalil hingga tiada tempat boleh b’sembunyi..terasa jgk yg ramai org sedg ketawakan saya...~ Argh..mgpakah hari ini perlu menjadi “Bad Day ” buat saya hingga m’buatkan saya jd t’malu sebegini????

          Waaaaaaaaaa saya sangat sedih.. Citenya b’mula bila saya ada kelas ada kelas pada pukul 9 pagi..letcurenya sangatlah garang dan sangat pentingkan masa...Lps 2 saya kena  present dlm kul 9.45pg nanti.. Nak dijadikan cite, krn syoknya stdy semalam(sila percaya bhwa sy stdy smlm...lalala~~) saya t’tidur lps solat subuh n t’babas sampai kul 8.40 pg..Then saya teruslah bersiap..Lps 2 bus plak bt hal..selalunya ad b’lambak bwh kolej saya.Tup..Tup... ari ni Bus Xder..  Camna ni dah kul 9pg ni..tgu punya tunggu alhamdulillah datang jugak bus n saya sampai bilik kuliah tepat 9.30 n tanpa melihat kiri,kanan,atas n bawah terus aku ketuk pintu n duduk di kerusi bahagian belakang....terasa semua mata memandang aku atas kelewatan yg agak ketara~~ tp, waduh pelik gler rasanya sbb letcure aku pttnya lelaki but yg b’diri kat depan ni perempuan....

So, aku assume yg letcure aku cuty..Horeyyyyyyyyyyy  bahgia idup sekejap..Lps2 tbb “Awak yg pkai tudung biru kerusi belakang apakah itu perbandaran n apakah faktor yg mewujudkan ”...Eh2..puan@ cik 2 ckp ngn aku ke?? But aku aje ladies duk kat belakang..Dikelilingi kumbang yg duk tgk semacam aje kat aku~~  adakah muka aku terdapat pe2..Then aku pun dengan bangganya bangun n jawablah..aku hentam aje semua yg aku belajar masa sek dlu!! Mane ada kat u belajar psl tamadun~~But zmn sek dlu aku mmg pro sal sej ... huhu
Kemudian nak tahu x aku rasa cam mmg aku ni agk clever ar cz “Good, awk mmg bagus..see all dia dpt jawab ngn betul wlpn dtg lambat n k’org stdy x kat umh n bla bla bla..........”..lps 2 aku pun duduk ngn bangga sambil mata aku duk mencari kemanakah gerangan kwn2 aku..Tup2 ada mesej
.......................................
....................................
..............................
“Luvelia kau kat mane?? Cpt ar turn kita lps ni..dlm 10 min ag..Aku ckp kat  cik yg kau p klinik jap..nanti pandai2 ar cover..Cepat Wey ”
...................................................
............................
“Wey, kuliah kita kat dewan kuliah maner???”
...........................
........................
“DK I yunk”
................................
Alamak !! terus aku bertanya budak lelaki sebelah aku.. “Tumpang tanya ni bilik kuliah DKI ke,”
“Xder lah ni DKL kelas bandar pe tah aku da x dgr pun..huhu..huhu means bkn kls aku ler..Knpa?? Nk tnya awk ni silap msk kls ke cz x  pernah nampak pun”
Waaaaaaaaaa camna ni..ptt ar d’org semua pkat tgk aku cam pelik cz mmg aku da silap masuk kelas..xtau nk bayangkan betapa malunya aku... Kemuadian, p’lahan-lahan aku keluar pg menuju ke arah kls yg btul!! Masuk je kls aku kena fire gler2 ar ngn letcure~~ tp d’sbbkan aku bt muka kesihan, dia pun suh aku n group bentg.... But lps2 aku cite kat nmember2 aku bhwa aku daah termalu gler ary ni~~ so, semua glak ar...huhu

Tp bl ingt balik cam klkar siot ar.... huhu moral of story sebelum masuk dewan kuliah periksa dlu jadual... jgn bgun lambat n b’sedia apa sajer yer...haha

No comments:

Post a Comment