Nuff

Thursday, June 30, 2011

Terperasan~~

huhu... nk dgr satu citer sad x?? Ada s'org Gurl ni dia xlawa pun but okey aje..Dia suka kat s'org lelaki ni~~ Dia x pernah tegur@ cakap pun ngn lelaki 2..Gurl 2 asyik tgk dari jauh aje...Dia sk tgk Lelaki 2 senyum..Sweeet sesangat cam cadburary..Lelaki ni baik ngn semua member gUrl ni except Gurl ini aje.. Then, Gurl ni satu ary jumpa ar fb lelaki ni..(padahal dia cri kat fb member dia yg rapat ngn lelaki 2.)Dia pun add ar lelaki 2.. Tungu punya tunggu lelaki 2 x apporove pun~~ Waaaa tersangatlah sedih Gurl 2. Lps2 ary 2 dia guna ar laptop member dia edit asgmnt..Kebetulannya ms 2 fb kwn dia x log out..Dia pun mintak izin ngn kwn dia nk guna id kwn dia jap..Kwn dia ni friend ngn lelaki 2...(Pesanan penaja::: Sebelum guna brg org laen sila mintak kbenaran) hehe~~ Lps 2 dia buka ar fb lelaki 2..Upa2 nya lelaki 2 buzy sgt2..jd x sempat nk main Fb..hehe Gurl 2 hepy ar cz thu nanti bk msti lelaki 2 akan apporove dia(Adik2, kita jangn over confident yer!!).. 


                  Then bbrpa mggu kmudian lelaki 2 apporove.. And gurl 2 pun Write kat wall dia Wish Tq..huhu but lelaki 2 xbg pe2 respon pun!! Dia pun delete komen kat wall lelaki tadi...Malu seyh lau org laen bc kau komen tp xder org respon~~ hukhuk... Drpd Fb dia ambik e-mail add kat Ym... Then waszzzzzzup tb2 lelaki 2 bg respon kat dia tnya sal ader ar..takkan semua nk cite detail kot.. mrk pun mula b'sahabat..Tp sejk itu d'org sembang d alam maya saje...Tp langit x selalu cerah, hujan di tengah jalan n habis basah kuyuo (yelah..dah x ingt nk pkai payung kan~~hehe).. Lelaki 2 dah mula xbls msj kat YM, ..senyap aje...
                  
                  Lps 2 Gurl 2 pun g tgk kat dia punya wall.oooooooooooooooooooooo upanya lelaki 2 atynya skrg sedang b'bunga-bunga keriangan..Lelaki 2 da ad yg spesial ~ So, Gurl ni pun sgt lah kecewa~~ kmudian Gurl ni pun da mls nk ambik tahu sal lelaki 2..Dia pun da x buka Ym dah, dah deaactive fb sekali!! huwaaaaaaaaaaa sangatlah sedih bl insan yg disukai menyukai org lain..cinta x sampai terputus sblm bermula...hukhuk.. Last skli, Gurl 2 pun single mingle aje..Habis cite... *Tadaaaaaaaaaa*tepuk tgn semua...


haha...cite di ats adlah rekaan semata-mata..xder kaitan yg tlh tiada n yg masih idup ad lah kot ckit2...But, hidup kena terus...
jgn mengharapkan pada sesuatu yg x kita pasti..jgn menharapkan dia akn kembali kerana ia tidak pernah datang dalam idup kita, jadi bila masa ia poergi dlm idup keter??
That means, kita selalu anggap bhwa suatu hari nanti pastikan bercahaya, pintu akan terbuka di situ kita lihat bersinarnya hakikat, debu jadi permata, hina jadi mulia, bukan khayalan tapi kenyatan...opssssss terlebih sudah..hehe
Seyes  now! Kita selalu impikan suatu ary nanti org yg kita suka akn dtg kembali kpd kita..namun sedarkah anda sebenarnya mengapa dia perlu kembali?? sedangkan kita n dia x pernah bermula pun.. Jadi bila masa dia pergi dari idup kita??ada kemusyikilan d c2 yer nampaknya.. Walhal kita ngn dia x pernah ada apa2 pun..just kita aje yg SYOK SENDIRi... Jadi berhentilah berharap pd sesuatu yg x pasti..
jodoh n pertemuaan adlah di tgn-Nya..Jika ad adlah, jika tiada pasti ad yg lebih baik sdg menanti~~ 
Adios...............







4 comments:

  1. salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jadi sponsor, bagitau okay?
    :)

    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. uhu..mcm cite sy je.. :(
    usha org dr jauh

    ReplyDelete
  3. dengan penuh perasaan saya baca entri ni...

    ReplyDelete
  4. salwa: k t sy pegi melawat

    sugar2 kapas strawberry : tgk dari jauh pun dah ckup kan :)

    ketam batu: tq sbb bc ngn pnuh perasaan :)

    ReplyDelete