Nuff

Friday, November 26, 2010

B'henti B'harap~

26/11/2010..just t'sedar dari tido yang lena!! Bangun dengan penuh keAZAMan n cuba untuk melupakan semuanya.. Sedih, Terluka , Benci, Geram semua b'campur aduk~~


Akhirnya semua dah b’akhir..aku BERHENTI BERHARAP n cuba untuk menerima segalanya dengan tabah..Oh…KU kEkuciWe~~ Waaaaaaaaaaaa Sedeyh sangat2…xsangka kan!! But, at Least b’syukur gak antara aku n dia xpernah serius… Myb ni semua b’laku cz salah aku kan.. ?? Tahlah..aku xpasti ngn jiwa aku ni..yg pasti bl aku dgr yg DIA NAK KAWIN...!!! seriously aku rasa aty aku ni sgt2 pedih n tanpa di pinta dli keheningan malam hujan menistikan mutiara indahnya n terus mengalir laju membasahi pipiku.. Sungguh syahdu sambil menitiskan manik2 jernih ini tutut ditambahkan perencah sampingan iaitu lagu latar korea yg part 7 citer u’r b’utful dari laptop member aku..bagai d’siat-siat aty ni..xsggup tuk terus m’dgr.. trus capai tudung. Ambik wallet n kunci umh then seret romate aku yg tgh rajin stdy..trun ke bawah dan trus ke 7 –E yg d hdpn umh aku..kul 12 mlm menikmati ice-cream +cadbury+slurp perisa anggur then lepak luar umh... Esk paper killer aku..ngan selambae romate aku heret aku msk ke dlm umh n suh aku stdy.. but ilang fokus n aku bt keja stupibidodo ngan hantar sms kat member tnya aku ad dgr x berita sal dia...n lebih sedeyh bl member aku bls:

 ”Wey..cptnya dpt berita DIA NAK KAWIN..maner tau..?bru je nk msj gtau kau..upanya kau tahu awl ag..Jom ar pegi rmai2..DIA nk sgt jumpa kau”.. terus aku bls
 ”Xder ar, tdi chat ngn .......  n ..... gtau Dia nk kWin..so, nk confirm kan..”.
”yeke..eh, jom ar pg skli eik..kita rmai2.Bestnya nanti dpt jumpa rmai2..Future wife dia ok ar...”
”hum...xpsti ag ar camna..kn tgk dlu..yeke.b’tuahnya..”
”Alah..jom ar..DIA nk sgt2 jumpa kau..lama gler kau m’ilang DIA ckp..Kau pun satu..Pehal cam nk m’elak dr DIA aje???Confius!!”
”Eh,maner ad.!! Aku cam biasa ar..xder ilang maner2 pun..huhu pekehal nk confius??”
”nak tahu smthng x?? Tp kau jgn marah eik..Promise.. ni pndpt aku n other ajelah..janji yer.. ”
”ok Yunk..ckp ar ap..xmarah punya..aku open aje.. J
”em..em... janji yer jgn marah...Kau kan xder raser pe2 ke bl dgr DIA k Kawin??? Knpa leh jd cam2? Mati2 kami ingt kau KAWIN ngn dia tp BUKAN upanya.. L   Kau ok x ni??” 
”hehe.. xder pe2 ar..aku ok je ni!! Dah xder jodoh kan nk bt camna..lagipun aku n dia jauh bedanya..lgpun myb dia bkn jodoh aku n Dia dah jumpa SOULMATE dia...Aku tumpang bahagia =p
”Tp seriusly kau ngn dia mmg secocok tau x.. Kau n Dia kawan aku..aku nk tgk sgt kau n dia bhgia..Tp, yg pasti aku nk kau thu aku n kwn2 yg lain sntiasa SUPPORT kau..ingat 2!!”

Tipu sebenarnya aku xder perasaan ape2 tp aku tahu semua yg t’jadi ADA HIKMAHNYA..myb belum sampai masanya lagi tuk aku B’COUPLE or ad SeRIUS RElatiONSHIP..Myb SINGLE is BettER than Two!! Hukhuk..

Harus teruskan melangkah walau ap yg b'laku.. 
       NOW BANGKIT DENGAN AZAM N TEKAD YG BARU!! CUBA TUK MELUPAKAN SEGALANYA ANTARA AKU N DIA...CUBA TUK BUANG SEGALA PERASAAN DLM ATY AKU INI, CUBA TUK KIKIS SEGALA SISA2 PERASAAN AKU KAT DIA.. AKU MAHU MULAKAN HIDUP YANG BARU..XNAK MENOLEH KEMBALI KE BELAKANG..SEAKAN MAHU MELUPUSKAN TERUS DIA DALAM INGATN AKU... ANGGP SHJA SEGALANYA MIMPI NGERI YG DAH B’LALU N AKU DAH TERJAGA..BUANG SEGALA BENDA YG AD KAITAN ANTARA AKU N DIA DICAMPAK TRUS KE DLM TONG SMPAH BLKG UMH AKU..HUHU




p/s: Out 4 stdy..sok paper agk killer gak..wish me luck..

Forgive = Forget

Easy 2 forgive but hard 2 forgeT.. It’s me!! Aku mmg mudah memaafkan seseorang but 2 melupakan apa yang pernah orang buat mengambil masa yang panjang..xramai yg tahu sbnarnya sifat aku yg ni..semua ingt lps aku maafkan sesorang trus aku ttp buku n lupakan ap yg tlh b’laku..TETAPI SILAP SEBENARNYA..aku XPERNAH LUPA ap yg org bt dekat aku xkiralah yg baik @ buruk..Mmg aku dah maafkan BUT 2 FORGet  it is hard..ambik ms yg lama tuk aku lupakan n kdg2 aku xpernAH  lupakan ap yg org buat kat aku..tmbh2 ag kpd mrk yg sntiasa cuba tuk mendajalkan aku like cb jtuhkan aku, duk ngumpat , duk jaja citer buruk sal aku, duk cantas aku..Xpernah sedetik d haty aku tuk melupakan semua perbuatan kalian malah masih tersimpan elok dalam memori fikiran aku ini segala  yg k’org lakukan..Kdg2 benda yg disimpan inilah menyebbkan aku SANGAT2 sakit haty..lau blh nk aje aku format balik my mind, brain n others..tp xboley…2 lah yg menyebbkan otak aku makin lama makin nk meletup cz benda2 yg x b’guna ni semua ar!! BENCIE sgt2 pada MYSELF yg x reti nk control n buang pe2 p’kara yg XPERLU dari idup aku ini..AKU NK MAAFKAN ORG N TRUS LUPAKAN KEMBALI..BUT CANNOT!!!!!!! OHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…It Hurt U Know..

aku ttp aku

~I’m not a perfect girl. My hair doesn’t always stay in place and I spill things a lot. I’m pretty clumsy and sometimes I have a broken heart. My friend and I sometimes fight and maybe some days nothing goes right… But When I think about it and take a step back I remember how amazing life truly is and that maybe. Just maybe I like being Unperfect.~

Friday, November 12, 2010

Panda.~~

WOW!!! selama 3 ari duk b'jaga n at last mata saya da jadi mata panda...So Sweet... 3 ari juga mnyebabkan sy t'pksa m'hdp laptop n xbley bt benda lain..Makan dpn lappy, minum dpn lappy, tido dpn lappy , cuma solat aje blkg lappy(huis..solat kena khuysuk tau x... :D) n spnjg 3 ari mmg mata x lari dari moniter...
Finally penantian b'akhir.. dpt add tp ad yg dah pnuh so , tggu next sem ajelah~~ Bt b'baloi ar sy dpt add gak kan...hehe
Masa mula2 nk add kursus..duk dpn laptop smbil t'senyum~~

Kemudian slps d'onkan selama 2 ary laptop
 kesayangan saya
mula m'buat hal~~ OH TIDAK!!!
Laptop sy mula hang~~ tp satu
kursus pun xdpt add ag..
So,camna ni???? Agknya
laptop saya merajuk kot cz dah dua
ari dia duk b'jaga siang n malam
tp xder hasil pe2 pun!! Hwaawaa  
Next t'pksa ambik tndakan Drastik..pinjam laptop
abang n netbook my sis then "BERGABUNG"..
huhu nak add kursus siap guna 3 laptop ag.. n hasilnya
saya da dpt add kursus
 
yihaaaaaaa ~~ akhirnya
penantian saya tamat..Wlpn ad yg
 xdpt add cz da penuh tp sy ttp b'syukur cz
penantian sy da b'akhir!! kini sy mau stDY!




Saya yg keletihan n mengantuk(Just perumpaan K!! huh)