Friday, December 23, 2011

~Study week~

!!!!!!!!!!STUDY WEEK!!!!!!!

Fine. spt setiap sem lepas Miss Leaya bawa balik buku berkilo-kilo sehingga dimarahi pakcik bus sbb berat beg sangat berat.. huhu
Berazam hendak stdy di rumah..
Namun sebaik sahaja sampai menjejak kaki di rumah pagi tadi OWH segala mood yg nnk stdy berkobar-kobar semuanya hilang sekelip mata ditiup angin..haha
Mata terus tgk bantal ngn katil kesayangan..terasa hendak habiskan masa dengan berpoya-poya dengan cerita korea yg banyak didownload sebelum balik ... *_*

pe2 pun  SELAMAT MENEMPUHI PEPERIKSAAN SEMUA...GUD LUCK N WISH ALL THE BEST 4 ALL...

P/S: START ExAM 3,4, n 11 hb 1..Tapi paper semua susah lor....hope dpt jwb ngn betul,tepat ngn cepat...

~Thinking~

Olaaaa...
Ok, dah lama xmenulis n busy dgn banyak benda cam biasalah kan.. hwawa
Just nak cerita sedikit ajer psl isu yg sangat2 HoT gler Beb!!!Psl isu Mahasiswa.. Lau yg Xtau sila search pe ke halnya yang berlaku 17/12 lps...
Sedikit dari sudut pandangan aku shja, History Repeat Itself....tetiba je kan..haha
Fine, aku baca semua komen dari fb,blog,media, lisan n pelbagai sumber...Xtau nak ck aapa, ada komen yg buat darah aku mendidih-didih sehingga  nak menampar mulut yang terasa nak sebut perkataan Stupid kepada mereka tertentu.  Ada yang buat aku ketawa sampai terguling-guling dengan  komen dan tulisan mereka, ada yang buat aku geram dengan pemikiran yang cetek dan segala secukup rasa semua ada...
Baiklah, just nak suruh cari makna apa itu :
1.       Kerajaan
2.       Demokratik
3.       Akta2 kerajaan

Fahami makna, fahami konsep semua..
Aku di pihak mane???
Haha sebagai pemerhati X dipihak mana2 shja...
-Semua orang bebas untuk memihak kepada sesiapa..Tapi BERFIKIR gunakan AKAL bukannya menggunakan EMOSI..SEKIAN!!!-

Thursday, December 15, 2011

~Kenangan~

Bersyukur dan lega sangat2 sbb sem ni berjaya add kursus  yang dikehendaki..X jadi macam sem2 sebelumnya..Berbaloi tido pukul 4 pagi…


Dlm kul 5.30pagi tadi dapat satu msj dari kawan..Terkejut, kaku, terus mengalir air mata..Pemergian seorang kawan,sahabat,teman yang agak rapat  pulang kepada Pencipta-Nya.  Kami berkawan sejak dari sekolah rendah darjah 1 sampai sekolah menengah sehingga tingkatan 5.  Memang sekelas dari dahulu lagi. Antara sahabat yang terbaik pernah saya ada… Lps form 6 saya pindah sekolah, dia pindah sekolah. Kami lost contact… tut-tup jumpa kat fb..Selalu chat, komen wall dia dia pun sama..Asyik cakap rindu zaman sekolah..Nak JUmpa..Nak Jumpa…Last-last dia pergi dulu……. L

Xtau nak gambarkan macam mana perasaan. Tambah sedih rupanya semasa final exam semester lps p check dpt tau ada penyakit TB..Dia xjwb final exam dan balik umh berehat. Sem ni sekejap dia dtg bljr tapi sbb xsihat dia extend. Dia ckp jgn bgitau kwn2 sbb  Xmau susahkan kami semua katanya pada familynya. Yang penting bila reunion kali ni pasti akan terasa berbeza. Kami 17 orang sekelas masa form 4&5 sangat rapat.Semua macam adik beradik. Kini kami tinggal 16 orang sahaja. Macam xpercaya ajer dia dah tiada. Padahal sebelum tu banyak benda yang kami dah share n planning nak buat sama2 masa cuti sem ni ngn kwn2 yg lain… Tapi, dia pergi dulu… Beberapa kali call Tanya betul ke berita ni… Rasa susah nak percaya. Dia dah tiada sekarang..Hanya kenangan sahaja yang tinggal. Rindu nak dengar dia gelak dan bercerita dengan aku..rindu nak sembang dan dengar cerita dia…..Rindukan suasana kemeriahan aku ,dia dan kawan-kawan….Aku sangat2 merinduimu sahabat..
Al-Fatihah~Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang yang soleh dan solehah. Amin. Semoga kau damai di sana..

P/s: Lately banyak khabar xgembira diterima. Satu demi satu kejutan diterima.  Harus redha dan tabah menghadapinya..Leaya KUAT!!! Tabahkan haty sayang~~
Kehilangan seorang demi seorang kawan dalam hidup aku………………………………. =(

SESUNGGUHNYA..MATI ITU PASTI

Apabila kematian menimpa sahabat kita, kita akan tersedar sejenak dan ia memberi kesedaran kepada kita yang dunia ini hanya sementara. Semakin kita kejar, semakin dunia melarikan dari kita. Akhirat yang abadi.Malangnya, kemudian kita terleka kembali dengan dunia.

Tuesday, December 13, 2011

~busy~

Selalunya,sem2 lepas  dah nak masuk study week hidup sangat2 HeaVEN gler...
Tapi sem ni cam gler2 sungguh banyak kerja...Da minggu 13.
Sampai kadang2 otak, tangan n mata aku duk menggila sama buat kerja..
Rasa xcukup kaki dan tangan nak buat kerja.,..
Sekejap pkir mid term, sekejap pikir present,
sekejap pikir asgmnt, sekejap pkir program,
sekejap pikir meeting, sekejap pikir final exam,
sekejap pkir group xbuat kerja,
sekejap pkir nak makan apa hari2,
sekejap pkir cuti sem...
 habis segala benda aku nak pkirkan ni...
Tugasan pula makin lama makin berlambak..
Kadang2 jam credit ckit subjek tapi kerjanya bertimbun mcm bukit...
Masa pulak sekarang makin lama makin cepat berlalu..
Sekejap pagi p kelas tgk2 dah pkul 2 ptg, tgk jam sekali lagi pukul 7 malam, tengok jam di dinding dah pkul 10 malam, tengok sekali lagi dah pkul 5 pagi~
Aduhaiii makin pantas masa berjalan kerja aku masih berlonggok lagi....
Bersabarlah kaki n tangan ada seminggu lagi~
p/s: sempat ag post en3 yer.. hawawa rindu kat my blog ar....
    Tq sudi baca en3 mengarut aku di kala strees ini...
     Study Week cpt2 lah dtg...  Konun2 da ready nak exam.. wink3

~:(~

Sedih......

Tetiba rasa sangat2 alone, sunyi, down gler..
Padahal sebelum ni saya dah biasa keseorangan...
Saya dah biasa independence....

Tapi semenjak sehari dua ni saya sensitive gler2...
Mudah sangat terasa dan selalu sentap....

Even bila saya msj @ chat kat fb, ym d’org xbls atau lambat balas terus rasa geram n sedih...
Fell like mereka xnak layan pertanyaan saya..
Xnak jawab pertanyaaan saya dan tidak endahkan saya...

Owh, sampai menangis terasa ngan d’orang...Ya terover sedikit..
Even bila d’org xtegur saya terus terasa sbb rasa cam patung jer...
Padahal saya mmg jenis jln xtegur orang pun..hakhak

Malah, ada kalanya bila kwn2 ckp tertinggi nada suara terus rasa kecil hati...Walhal saya tahu dia xsengaja..
Jika ada yg jwb sambil lewa pun terus terasa aty pdhal myb kwn saya tu tgh sibuk kan...

Leaya..Leaya What wrong with u Dear???? Never Give Up dan Be Strong Dear...
ALLAH is Always with U....

Fine, Kesimpulannya sejak kebelakangan ni saya memang terasa hati dengan semua orang di sekeliling...but Myb Its MY FAULT...Mungkin secara x segaja saya ada sakitkan hati mereka kot..
Give n Take  kan...

P/s: myb  disebabkan deman kot..dah 3 hari deman still xkebah2 ag... gagahkan diri pergi kelas tapi kepala still duk menyucuk-nyucuk.... Klinik xpegi sbb malas, jauh nak jln..Serves my right!!!


Monday, December 12, 2011

~saje2~

Olaaa~
First time dlm kelas duk online gn phone..selalunya guna lptop ajer.haha
Di hdpn kwn2 sdang m'bntg,aku duk di blakg duk main fb..fine,bkn en3 ini dtulis tuk citer psl aku x fokus dlm kelas yer sayang-sayang semua.
Sgt penat pg ni.bgn pg kelas lmbt..msuk dwn kuliah,fuh.. Sejuk gler-gler hingga rasa nk lelapkan mata ajer..rupanyakan,waa pg ni rmai yg xdtg kelas..sob3,sedih kwn2 aku poteng bersm-sm xajak aku:'( Blajar sesuatu yg br lg dlm kelas.

Tau x,semakin byk aku blajr,smkin byk aku xtau..ok,sila jgn risau jk anda sprti aku.B-)

Drpd aku blajr smua itu normal ajer.so,jgn risau. Sbbnya lbh kurg cmnilah, bl kita byk bljr,maka mkin byk pgthuan yg kt dpt. Bl kita byk pgthuan kita blajr maka byk yg kita jumpa n byk kita xfham. Jd maksudnya, kita akan sentiasa mencr jwpn. Kesimpulanya, belajar perlu berterusan dan jgn pernah merasa kita dah faham dan tau stiap benda k..

P/s. Need to go. Lps ni,kelas ag di dwn kuliah yg sjuk.

Sunday, December 11, 2011

~tired~

So TIRED~  Perlukan rehat yang mencukupi...
Sehari dari pkul 7-30pg hingga 11 malam bersama program penaja kewangan aku sepanjang 4 sem ini..

Penat tapi enjow. At least ada dapat ilmu juga wlpn kelopok mata aku ni asyik nak tutup ajer..ish2.

Anyway, masih ada tugasan berbaki tapi dah xlarat nak buat..
Update blog larat plak kau yer leaya..ngeh3
Waaaa esk kelas pagi kul 8-11..Blh x, Xnak dtg kelas?? :( Penat+malas=ponteng.. Fine ni bukan attitude yg baik yer anak2..

Okei aku dah melalut terlebih sudah now straight to the point. Nak citerkan aku punya program ada ceramah motivasi sekali.
Penceramah gtau, kita kena kenal diri kita terlebih dahulu.
Malah, ada perlu utk kita berckp dengan diri kita sendiri seperti yang aku selalu buat.Eg:

Duk dpn cermin, tarik nafas then hembus.
 Pandang cermin ckp:
”Leaya, Wake Up Dear. Exam is around the corner!! Leaya , kau xstudy kau akan gagal..Jadi Fokus leaya..Kau boleh”. Tepuk pipi sampai terasa sakit then ambik buku terus study..

Sebenarnya, bercakap dengan diri sendiri satu terapi yang baik. Boleh mengurangkan stress dan dapat meningkatkan kita punya motivasi dalaman. Sedikit sebanyak dapat encourage kita punya semangat.

Tetapi AWAS!!! Jangan terlebih bercakap seorang diri  di khalyak ramai, ketawa xberhenti-henti sepanjang tahun dan sehingga anda berhalusinasi kerana anda akan dihantar ke tanjung Rambutan okei!!! Sekian.

P/s: Aku rasa latest ni aku banyak mengarang en3 yang mengaruh , yang tah pe2...
k’org X rasa camtu ke?? Saper ckp yer sila angkat tangan.. Owh, nmpknya xda org angkat... ^_^
haha..Cuma bercanda shja...

Saturday, December 10, 2011

~windu~

Dear's Dairy...

Minggu yang teramat sibuk dengan pelbagai tugasan, masalah, program.. 
Hidup penuh dengan warna warni..
Rindu untk mencoretkan di dlm blog kesah yg berlaku sepanjang minggu ini...
Hum..xtau nak mulakan dari mana..


Anyway, just nak gtau sedikit ajer 



Sebenarnya saya dah tersuka kat someone.. *blushing*
(segan, statement berani Gler..haha )

Someone tu sape??? Hahaha segan nak ckp..
Yang pasti saya kagum ngn keperibadian dia,
Saya kagum dengan segalanya tentang dia....

Yang pasti saya suka semua tentang dia.. hehe


Owh..saya mmg senang jatuh suka someone.But paling lama pun suka hanya sebulan...Wink3. Just admire shja xlebih, xkurang....

Hope Someday saya akan jatuh suka,cinta kasih, sayang dengan someone sehingga akhir hayat saya, yang akan setia menemani saya sepanjang hidup saya, bersama-sama di kala saya susah dan senang, sakit, berkongsi segala dia hati dan yang akan membimbing saya menempuhi kehidupan ini..
 “My Husband”~ Owh, sy xkahwin lagi yer ^_^   =P



Ok, bye-bye.. haha


Owh....need 2 go now... nak siapkan asgmnt ^_^...

p/s: SOry Xsempat BW n bls Komen sayang2 saya sekalian~

Saturday, December 3, 2011

~geram~

Bila aku berkeras ckp aku diktator, bila aku berlembut semua pijak kepala...
Aku xberkira lansung pun ngn k’org..

Tapi sedarlah semua dah SEM 5 OK..bukan baru sem  1,2.
Semua dah besarkan. Dah duk Universiti ni pun dah dkt 3 tahun kan..

Mana rasa tanggungjawab kalian semua...???
Tanggungjawab pada asgmnt, kumpulan....

Asgmnt ni kerja kumpulan..KUMPULAN bukan individu..
K’org buat kerja cam melepaskan batuk di tangga ...
Xboleh ke k’org cuba buat elok2 ckit..

Aku Xmintak banyak Cuma buat kerja biar letak sumber, biar kemas, check typing error, yg paling penting klau guna google translate make sure ayatnya diolah agar difahami bukan jadi bahasa Indonesia atau lintang pukang...
Susah sangat ke PERMINTAAN aku..

Bila aku tegur semua tarik muka masam..K’org ingat cantik sgt perangai camtu??
Aku pun bukannya “perfect” tapi cuba buat yang terbaik..

Lps2 bila send kat aku kira lepas tangan  semua. Bila aku edit buat camtu camni semua pakat komen..
Bila suruh buat sendiri semua senyap buat bodoh..
Alasan KLISE semua xdpt buat elok2 sbb byk asgmnt.Fine, aku ni mmg xder asgmnt duk goyang kaki jer ke?

Finaly kerja KUMPULAN sebaliknya menjadi INDIVIDU bila aku s’org ajer yang duk buat asgmnt..
K’org tunggu MARKAH ajerlah kan...

Aku penat susah payah buat, k’org buat xtau ajer.
At least ckp tq, thanks, terimas, terima kasih . Ke mmg susah nak sebut semua perkataan ni???
K’org ni MMG X pandai nak berterima kasih ke??

              Ya, aku mmg berhati lembut!! Xpandai nak marah2 k'org semua tau X...

 tapi, kesabaran aku ada hadnya juga tau X..So, cara penyelesaianya aku membebellah dlm blog ni..

P/s: SEM DPN SURE D’ORG NI BKN DLM LIST AKU TUK BT XSGMNT KUMPULAN  K.. PENGAJARAN YG SGT BERGUNA PLING PENTING DON’T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER~

Wednesday, November 30, 2011

~meet them~

 Seperti yg dimaklumkan aku “suka sejarah”. So, secara automatic kdg2 otak aku ni asyik ingt sejarah ajer kerja. Wlpn scr jujurnya aku xpasti mcm mana aku minat sej. Myb sejak dari form 1 lagi banyak gler latihan sejarah cikgu bagi, atau semasa form 3 aku sering dirotan tangan n kaki sebab asyik salah bagi jawapan, nota xkemas, kerja xsiap (sbb aku siapkan keja tuk kwn aku n gantinya dia siapkan latihan add mate aku.. Fair n square..haha) atau semasa form 4-5 cikgu yang baik n happening... Sekali budak sejarah, selamanya budak sejarah..(eh2 boleh pkai x Tagline merapu aku ni??)haha

Al-kesahnya nak citer..T’jumpa kawan lama. Then teks nak jumpa ajk 2,3 org org member.Kumpul kat Pasar Seni.  Fine, he ask mana nak lepak.. Kwn2 aku kata biarkan aku ajer decide.Maklumlah aku rajin ukur jalan KL ni..haha Then,  Laju jer aku jawab  jom kita p arked, library negara @ muzium nak X.??Kelip2 mata sambil buat muka kasihan.. Auchhhhhh terus aku menjerit kesakitan akibat dicubit dan dipukul Akhbar di tangan mereka. Cis, semua nak mendera aku~~

Kejam, aku ajak p tempat yg menarik gler kot, tempat yg elok plak tu.. Lgpun ada ajerr mereka xpernah sampai tempat tu wlpn dah dkt 3 thun bljr KL. Uishhh camnalah aku blh  kawan2 camni...haha(ayat sadis gler.)  Akhirnya, slps berdiskus maka berjalanlah aku ke Mid,kemudian p TS, last sekali p Sogo . Plan nak tgk movie kat KLCC but kejar masa plak. Jadi  sbbkan aku nak mkn ABC ngn nasi ayam kat Sogo terpaksa redha ikut aku..haha. Hehe ada org tu nak p Bukit Bintang tapi hasrat xtercapai..Kasihhhhaaaaaaannn (jgn marah yer..~alalala~)

Cis,sempat td  ada yg menyindir aku kata lau couple ngn aku kasssiiihhhhaaaan sbb nanti ajk dating kat library n aekib jelah..Hak eleh, jelas ar tu..haha Ok pe dating kat library  ke aerked save budjet ckit..dpt tambah ilmu, blh baca buku, blh bla..bla..dan etc. So. Sape  nak couple ngan saya harus ada  kegemaran membaca dan melepak di tempat2 sprti itu, SEkian. ~lalala~*sengal*

P/s: Wey..XKIRA next time kiter p Library negara@ arkib negara yer... Nak pegi sgt2 ni. (Saper xnak Pegi aku nak ngadu kat cikgu sejarah kita dlu..haha)Seharian aku duk sana rasa cam sejam aje.. hehe

Monday, November 28, 2011

~...~



Dup..dap...dup..dap...
Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttt!!!!
Big Problem lor...

Alamak....haty saya cam dah terjatuhlah~lalala~
Camna boleh terjatuh haty ni????
Saper yg tolong sambutkannya???






~=P~

Cinta itu satu anugerah~
Perasaan kasih dan sayang adalah lumrah...
Walaupun cuba menepis sekuat haty namun kita hanya manusia biasa..
Mempunyai haty dan perasaan...
Tidak boleh menolak perasaan yang datang..
Walau pelbagai alasan diberikan namun haty masih lagi mempunyai perasaan itu..
Sebenci mana, sekuat mana mahu mengikis perasaan yang hadir,SUKAR...Oppssss *_*

Pic:Mr.Google



P/s: Hate this feeling =( 

Sunday, November 27, 2011

~moody~

Jika xkenal aku jgn cuba2 nak bg pendpt@ whteverlah...
Suka suki aty k’org jer ckp FAMILY aku kolot, Xupdate, suka menngongkong n sibuk jaga tepi kain orang...
Heluuu k’org knpa??

Sbb aku selekeh, pkai  bju kurung tudung bawal jer, xpandai nak fesyen, mekap  measns aku kolot??? Sbb mak bapak aku marah pkai bju ketat2 d’org kolot??

Sbb akak n abg aku sllu msj call tanya khabar aku, sekejap2 msj tnya kat mane, duk buat apa means d’org suka sibuk urusan aku??

Bila aku nak buat pe2 even nak kuar shopping ngn kwn pun kena call mak sbb mtk izin means d’org suka mengongkong???

Bila aku buat silap eg kes gambar tu..k’org kata FAMILY aku mcm2...
Yer, aku sedar k’org post gmbar aku yg xberapa elok dipandang  kt fb, aku suruh remove sbb family aku marah, Xcantik perempuan b;gambar cam2 k’org  kata family aku ngader2..
KAU TAU X, aku xpernah kesah sekalipun wlpn mak bapak aku CALL 24 jam sehari, siblings call n msj tnya khabar aku hari2, n aku sendiri MESTI nak send msj gtau parents n akak2 aku ke mana aku nak pegi.

Kau XTAU, KAWAN silih berganti tapi FAMILY ttp di sisi...

Sepanjang 22 tahun aku hidup FAMILY aku xpernah tinggalkan aku bila aku susah n senang                ..
Bila aku down bila org2 mcm k’orglah peyebabnya Family aku MASIH berdiri teguh belakang aku...
KALAU AKU KATA Opsssss lupa myb family  kesayangan K’ORG SPORTING abis KAN..Anak xbalik hostel 2,3 ari xpa, keluar ngn pakwe sampai bermalam kat luar bangga, bila rampas laki orang teruja, bila kikis duit laki gembira.WAh, PERFECT KAN

Yang aku tahu, FAMILY aku sentiaasa MAHU TERBAIK buat aku..
K’org?? BOLEH BLAH YER...GET LoST....*&E^$R%^#W%$@


P/S:En3 ditulis ketika MARAH!! Harap memahami..XSUKA SILA tekan X di atas..SEKIAN!!

Friday, November 25, 2011

~time~

Rupanya sekarang dah minggu 10 kuliah..maknanya tinggal 4 minggu lagilah sebelum Final Exam!!!


Hum, cepatnya masa berlalu..
Tapi Xsgmt n mid test awat still xberkurang ag ni..?? Makin bertambah adalah..Pelik..pelik...


Semoga dipermudahkanlah aku menempuhi minggu-minggu terakhir sebelum CUTI SEMESTER...haha cuti sem juga yg aku duk ingt.. =P

Sedang menghabiskan SEMESTER 5 dengan XTVT berfaedah dan cuba mencari sebanyak mungkin pengalaman sebagai STUDENT ..Next SEm dah sem 6..Akak SENIOR!! Pweettt  haha

Sem ni  ramai junior duk  panggil aku “adik..” heluuu aku dah sem 5 tau, junior tu  br sem 3.. bila ingt2 blik cam kelakar pun ad..mklumlah prgai kebudak-budakan aku ni still menonjol dari perangai mature aku.. uish lgpun xpalah adik pun adiklah nmpk sgt muka baby face aku ni n aku ni awet muka..hahaha (xlawak tapi sila gelak sampai terguling K..)

Now, Fokus pada EXAM..Hope TRY my best n dpt Flying Colour result nanti..Amin!!




P/s: Terpaksa guna mobile bt modem.. internet umh cam @^@*&(^#%% .. Dah seminggu xdpt..Buat aduan pun cam xda tindakan..Geram tol...Sabar2

Thursday, November 24, 2011

~luv this~

~Saya mula jatuh cinta dengan Ping Pong dan debat~  ^_^\

Excited setiap mingu hari isnin petang dan selasa pagi!!
Xsanggup nak ponteng sbb kelas nilah yg buat saya  boleh gelak sesuka hati, boleh release tension, blh bt xtvt n xperlu menghadap buku...
At least sekurang kurangnya dalam sem ni ada juga yg buat saya HepY.... =D

Ping-pong mula2 msk kelab ni just nak having fun..Xnak msk kelas sukan lain sbb yg lain kena lari2..haha yg ni guna tangan ajer..

Yg kelakar, sym mg xder bakat pun main ping-pong..Main ping-pong tapi pkul bola cam main badminton.. KAWAN MESTI bengang bila main n partner ngn sy sbb saya asik pukul bola terlalu jauh n kuat..Sampai kerja diorg asyik kutip bola ajer..~lalala~

tapi sekarang dah pandai sedikit n ada kemajuan...

Debat pula sbb xperlu nak buat asgmnt panjang lebar  nak submit..masuk  kelas cari bhn2 then bahaskan..guna air liur perlu menaip xsgmt berpuluh-puluh helai...hehehe

First time b'debat tergagap-gagap..tapi xrasa segan malah bersemangat bila tgk kwn2 dpt buat..try improve myself now dah rasa lebih confident.. (wink3)

My lecture Debat offer msuk b’tanding piala..Aku???  Terus rasa nak pitam...Confirm Xmau sbb aku Cuma sajer2 lah..

 P/s:   Cam sem ni baru nmpak aku punya ability@ kebolehan.. *Smile*
     Setelah SEM 5... 5 sem di university br sibuk nk aktifkan ngn koku..ish..ish...


Wednesday, November 23, 2011

~bosan~


BOSAN!!!!! 






Motip en3 : sajer jah!!! haha

Tuesday, November 22, 2011

~sajer~

Semua orang ada persepsi masing-masing n terserah kepada mereka utk menilai sendiri...
Aku hanya jadi diri sendiri...
Lau org ckp aku ni baik orangnya, maka baiklah aku ni..
Lau org ckp aku ni jahat orangnya, maka jahatlah dia ni.. =D
Lau orang cakap aku cantik/Comel/Pandai/Bergaya , Maka tanpa ragu2 lagi terus nak LEMPANG sbb itu semua pembohongan Okey!!!

Aku ni SIMPLE sahaja.. Easy Come n Easy Go tetiba jer sbb ngah dgr lagu ni.. ^_^
Aku suka buat hal SENDIRI SAHAJA. Tak suka nak mengambil tahu hal/kesah orang yang Xder kena mengena ngan diri aku..So, aku juga mengharapkan org xkan rajin jaga tepi kain aku juga.. =P

If ada yg Tersuka@ Tersayang kat aku hak INDIVIDu...Yang pasti aku suka X kat “mereka” hak Aku.. =P Soal Hati& perasaan sukar dijangka~
Cukup simple prinsip aku..If aku ada someone, As long aku suka “dia”, try my best tuk tak susahkan dia Dan if antara kami  X sesuai, so i will let him go.. (eh2 kenapa tetiba terkeluar soal hati?? ) opssssssssss.....

Hidup ni cuba jangan menyusahkan orang orang lau xnak disusahkan.. blh pakai ke prinsip ni??Lau Sekali orang buat baik ngn aku 10 kali aku baik ngan d’org..Lau sekali d’org buat jahat ngn aku maka bukan 10 kali aku akan balas tapi berkali-kali..haha(gelak jahat)

Kadang2 aku ni jenis ikut mood..Bangun pagi dengan ceria maka sepanjang hari akan berada dalam mood baik..If bangun dengan mood yang teruk, lps tu terus jadi the bad day’s..
Pic:Mr.Google

Sebenarnya SUSAH nak faham aku ni sbb kdg2 aku pun Xpaham ngn diri sendiri..Semalam   aku boleh bergelak ketawa n bergumbira ngn misalnya Mr/miss.A,Esoknya, aku boleh bt  cam biasa2 jer kdg2 seolah2 Xkenal, Xtegur n anggap xpernah ckp ngn dia  pula... pelikkan..???

P/s: Baru selesai bls komen n p Blogwalking + follow sekali serta menjenguk blog kwn2... huhu
Klau aku sy X Terfollow bgtau yer.. ^_^

Sunday, November 20, 2011

~hepy~

Semalam Hari sabtu yang busyzzz~ Join program n dilantik menjadi AJK PROTOKol..
Bila aku yg kurang PROTOKoL  menjadi AJK PROTOKAL mcm2 lah ragamnya..

Hwahaha xtau nak gumbira atau menangis~But, it was a great experience All....
Pengalaman Yg Xdipelajari Dari Dalam Buku N Xkan Dapat Dibeli Ngn Wang Ringgit.
Tapi belajar dari kesilapan.. Semua org pernah buat silap kan!! Saper cakap XPERNAH aku baling kan ngan laptop ni...hehe *_*

First time belajar bt Pamphlet.. P kedai nak print pamphlet  tapi akak kat kedai xpendai nak buat..Fine, cuba bt sendiri. Akhirnya  selepas selesai print xjdi  10 helai kertas Pamphlet yang diingini telah terhasil ~USAHA TANGGA KEJAYAAN K!!~haha

Lps tu kena buat teks ucapan utk perasmian  majlis, Teks ucapan MC dan teks pengarah program sekali..huhu 3 in 1. Ok, saya mmg PANDAI B.MElayu. Mengarang ayat2 yg berbunga-bunga siap ngn pantun  segala hape lagi.. hwahaha Sekali bg member baca dulu
“Woi, kau ni nak buat teks ucapan ke surat cinta??? ”
aku ...............................cam nak pengsan. silap ke?? Haha
Buat sekali lagi. N Alhamdulillah cam best gler perasaan bila   dengar sebiji-sebiji perkataan yg kita taip org baca. ..cam sebak ajer rasa ..(uishh terover sudah!!!)~lala~

But, lps tu mcm ayoyoiiii  yg part panggilan hormat tetamu ngn beberapa ayt terbalik dowh!! Lalala~
Aiseyh camna blh silap rasanya 100 kali dah edit 2.. (Manusia mmg sentiasa buat silap..tenangkan aty jap..Xoxo).

Part  iringi tetamu p meja mkn n hidangkan mknan juga termsk dlm list tugas aku... Haha
Ok, aku yg Ganas ni serve mknan n minumaN utk VVIP!! Not so bad, tapi adalah beberapa perkara aku langgar protocol.. ish3...  Ya..Ya..Ya aku bkn jenis skema wlpn dlu pernah bljr protocol n aku tahulah sdIkt  bab2 camni, aiseh tapi dah lama tinggal mana mau ingt yuk..
Anyway konklusinya, Program ari ni berjalan lancAr. Wlpn ada sedikit cacat cela dlm aku punya part tapi  sekurang-kurangnya aku dah belajar something ari ni...

Special thanks kat pengarah program sbb bg peluang tuk aku  jd ajkkkk huhu. sweet sgt U bila dia ckp i'm trust u sbb tu sy bg peluang kat awak...hehe


Wlpn penat n letih byk benda yg kena dibuat but Hepy sbb dpt jumpa ramai org n belajar benda yg baru..huhu

p/s: Segan gler bila ada org puji  "awk dah buat yg terbaik..Next time try perbaiki lagi.".(puji ke?haha)
: Then, teks ucpn aku  cacat sedikit.biasalah xder yg perfect~But bangga woi org bc teks aku tulis..yg perasmi xblh blah dia ckp awk bt pendahuluan n benda yg formal yg lain saya uls sendiri  ja. Sekali tahap kerajinan aku meningkat terus taip semua teks. N sekali perasmi terus ambik baca aku punya teks 100%.hehe
~Belajar Dari Kesilapan~

Thursday, November 17, 2011

~Sick~

Semalam dan hari ini yg menyeksakan~
Diri sendiri yg degil diri sendiri yg kena akibatnya!!!

Semalam , bangun nak p kelas kul 11 pg, tapi uishh buka2 mata lps tido balik slps subuh kepala berat sangat..Perut mula mencucuk-cucuk. Alamak, ptg ni ad kls n nk kena print  asgmnt alah tiktik . argh, terpaksa cekalkan hati, mintak roommate ambik air+ubat=sambung tido...So, TERpaksa ponteng kls pagi..Sob3

P kelas alah tu dlm kul 2 then ms dlm kls ouchhhh sakitnya perut, Lps2 baru teringat, La, spnjg ari ni xmkn apa. Pttlah sakit perut kan. *_* PADAM MUKA
 
So, habis kelas balik umh p beli makanan

Tepat kul 1 pagi KESENGSARAAN bermula..wawawa  Tekak rasa mual, Muntah2 ,perut sakit  and terus  Di**rhea

Berulang kali p toilet sampai rasa nak ajer  bw bantal tido dlm sna.. muntah sampai tekak jadi luka..sakit..huhu Fine, pengotor!!!Janji ngn kwn t’pksa batal.Kelas pentaffffsiran dengan berat hati xdpt pergi(berat hati ke??haha propa semata-mata)  P klinik.

Check punya check Dushh terus kena kaunsling ngn Dr.. Sendiri cari pasal

Gastrik+ Food Poison=Penyeksaan x kesengsaraaan.

Suprise DR kata tekanan darah naik tinggi n i'm streess 
juga lps2 siap pesan balik tido ckup2. 
Then, agk b'pontensi tuk dpt darah tinggi sbb dlm keturunan ada.. =(. 
Ok, balik2 sy xtido mghdp lptop adalah..huhu

Yeye dpt MC..haha  

p/s: dah tau diri ada gastrik. abaikan lagi..Psssstt dah menyesal, lps ni nak mkn ajer keja eik.. hhuhu breakfast, lunch, dinner jgn skip..makan biar teratur jgn mkn ikt mood ajer K.. hehe
ala, lau xsihat esk t'pksa skip lagi kls.. huhu(dlm hari duk sebut hooreeeyyy!!)
Ubat yg pahit n xsedap lansung~ Air garam yg  bt aku muntah lagi adalah..Lansung XSEDAP... rasa nak skip mkn ubt..hehe

Pic..GOogle

Tuesday, November 15, 2011

Saya rasa SANGAT bersalah..Rasa TERKILAN,SEDIH,KECEWA, semua bercampur baur... Saya ada kawan yg kenal sejak form 4 until now kami still berkawan baik.. Dia menjadi bahu utk saya menangis, menjadi pendengar yang setia bila saya ada masalah..Menjadi penasihat yang baik bila saya dilanda masalah.. Menjadi teman yang gelak bersama bila saya gembira, dan menangis bersama bila saya sedih.. SHE ALWAYS THERE WHEN I NEED!!

Sentiasa ada masa utk saya even she buszy gler2...sanggup bangun tido dgr citer saya wlpn dah tengah malam, selalu ada bila saya perlukan..menjadi tempat utk saya meluahkan perasaan, menjadi penenang pada jiwa saya yg selalu kacau-bilau..Even soal hati dan perasaan she be my adviser. Nasihatnya, kata2nya membuatkan saya bangkit, bangun lupakan kesedihan dan menjadi kuat utk tempuhi hari yg mendatang. Dia byk membantu saya selama ini. Sokongan moralnya membuatkan saya lebih tabah dan saya gembira saya ada dia...

Dia ada 4 beradik. Keluarganya bukan orang senang n dia ambik diploma. Dapat tawaran utk sambung belajar  tapi  dia sanggup berkorban utk bagi akak dan adik dia tamat belajar di university. Dia sanggup bekerja utk menanggung adik beradiknya. Walaupun keluarnya dia susah tapi mereka bahagia n sangat baik..Even saya sendiri pernah beberapa kali ke rumahnya. Mak n ayah serta adik beradiknya sangat mesra
.  
Tapi baru-baru ni  Akak keduanya meninggal dunia.. Saya berada di University dan Xdpt pulang wlpn hati ni rasa mcm nak sgt duduk dgn dia n biarkan dia menangis di bahu saya seperti mana saya selalu menangis di bahu dia.. =( .. dia dan kakaknya sangat mesra dan beza umur setahun sahaja. . Hanya berkesempatan bercakap di telefon sahaja ngn dia.. Saya rasa sedih dan menangis bila bercakap dengan dia sbb dia xsedih pun n bgtau semuanya dah settle, akaknya selamat dikebumikan. Adiknya ckp my friend ni xkeluar setitis air mata pun.. Hati saya sedih dan sebak teramat..Sebab saya tahu dia sayangkan kakaknya yang ini sayang sangat2... Dia cuba kelihatan tabah di mata semua orang..Dia nak jadi anak yang kuat supaya ibu bapanya xsedih. Beberapa hari kemudian, tengah malam tetiba dia call saya n kami menangis bersama. Memang tak elok tangisi orang yg tidak ada. First time dia menangis selepas akaknya xder.. Saya rasa bersalah sebab xder di sisi dia utk tenangkannya.. Kami bercerita sehingga esok pagi semuanya ttg kenangan dia n akak dia. Masa ni dia tgh final Exam final years.Nasib baik letcurenya memahami dan boleh ambik exam lambat sedikit.  

Kami selalu chat, fb, dan ym.. Saya bagi kata2 semangat n said i will be always beside she..Tapi, ada satu hari masa dia call, hp tertinggal kat umh n saya keluar berhibur ngn kwn2..tgk2 ada byk miss call dari dia..Saya abaikan  sbb da midnight n nak call takut dia da tido dan juga  fikir lau PENTING mesti dia akan call balik jap lagi.. JAHATNYA SAYA!!!
Rupa2nya, masa dia call saya dia stress sgt2 sbb rindukan akak dia..She need someone to talk dan saya abaikan begitu sahaja.. Dia sentiasa ada utk saya sedangkan saya!!! I’m not a good friends... Saya sentiasa cakap “sabarlah semuanya ada hikmah.tuhan lebih sayangkan akak dia. She need to be strong ”. Ya, saya xberada di tempatnya, kdg2 apa yg org rasa kita takkan faham..

Semasa aidil Adha minggu lepas, saya asyik teringatkan dia. Tapi, abaikan sahaja sebab sibuk buat benda lain. Dekat sebulan x b’hubung dgn dia sbb sy asyik busy seharian..  Tadi terdetik di hati nak tgk FB dia.. Ya Allah, Fell guilty sbb saya Xder di samping dia bila dia memerlukan saya.. Seriusly saya Xtau minggu lepas ayahnya dah tiada. Al-Fatihah .
Saya xtau rupanya ayahnya da tiada. Kwn saya yg lain ada PM kat Fb gtau ayah dia dah tiada tapi saya xbaca msj tu..Kenapalah saya Xbuka Inbox tu??  Jika dahulu kehilangan akak dia dah buat dia hilang semangt utk hidup. Sekarang ayahnya pula da tiada. Dua kehilangan dalam beberapa bulan ini.  Family dia da hilang tempat bergantung dan dia dah hilang semangat utk hidup. One of my friends said masa dia p melawat kawan saya ni, she pretend like xder apa berlaku. Boleh borak2, sibuk kemaskan rumah, uruskan tetamu, she look strong... Saya tahu dia dah sekuat seperti dulu...

Rasa SANGAT2 GUILTY ... Saya xmampu nak tolong dia apa2.... Even ayahnya da meninngal saya xtau..Dia begitu baik dengan saya..Tapi saya????

Saya xmampu berikan bahu saya tuk dia menangis, xmampu nak tenangkan dia seperti mana dia tenangkan saya, saya Xtau mcm mana nak Support dia sbb kehilangan kali ini mmg sgt2 meruntuhkan semangat dia. Dia perlu kuat utk mak dan adik dia serta akak yg sulung. Dia perlu menggalas tanggungjawab dalam usia muda.. Saya tahu hatinya dah beku. Air matanya Xkan mengalir mcm dia tangisi akaknya pergi. She pretend like dia sangat tabah, mmg dia menjadi tabah namun saya yg menangis..saya xsekuat dia sbb dia kata   "rupanya Allah ambik akak dia dahulu supaya dia menjadi tabah apabila Allah ambil ayahnya..."...

(lala)~ Be Strong Dear....
Aku akan ttp ada di samping kau xkira msa kau susah n senang..
aku bukan sahabat yang terbaik tetapi aku harap aku mampu berada di sisi kau mcm mana kau berada di sisi aku...










Sunday, November 13, 2011

~always~

Seperti biasa selepas epy Holiday~~ saya akan mula MENGELUH psl XSGMNT yg X berkesudahan!! 

Tunggu FINAL exam baru habis XSGMNT saya..huhu

Selepas berehat dan now time to start doing my Xsgmnt....Sempat lagi memcuri masa nak update.. ^_^

Okey tgk2 LIST 2 Do ada beberapa asgmnt perlu disiapkan..
1.      Kelab – 2 esei bertulis panjang.
2.      Kelab- online forum
3    BbM1-  1 rancangan pembelajaran
4.    asgmnt alah tiktik...GosH.. still ada lagi benda alah nix siap ag..
Xsgmnt Kumpulan 1+Slide kena bentang balik..(Hooreeyyy)
5.      Yg subjek yg ari2 ada tugasan-penntaffsirann tgsan 4 dan 5.
6.      Study 4 Final Exam.. (Mesti capai TARGET kali ni okey LEAYA!!!)

Lepas2 duk menyesal pesal xsiapkan awal..Da lali ngn alas an diri sendiri..
NOW bermula minggu menyeksakan diri sendiri~~

Go..go..Leaya, U can Do it!!!!

p/s: Rasa nak sambung cuti lagilah boleh X????






 Camnilah keadaanya bila buat kerja last minit.,,Semua berserabut..huhu

~Alone~

Olaa...

Morning ~~

Sampai kul 5pg tadi kat umh sewa Terchenta..
.
Housemates semua xsampai lagi. Disebabkan saya ni mmg da habit mmg takut duk s’org2 maka sampai2 umh, buka semua pintu n tingkap umh, buka semua lampu, pasang mp3 kat telinga, terus on laptop...

Jap2 lps2 t’pkir, buka pintu n tingkap lagi bhya even saya duk umh tingkat 2. So, tutuplah semua pintu ngn tingkap..masuk bilik kunci duk s’org..

Dah la ms slm  bus semalam xtido..Menciii org belakang Couple duk sembang2 manja+gedik  cam xpernah sembang pun..huhu ini pun mengantuk, tapi sbb rasa takut yg tinggi sanggup bertahan sbb nak tido kul 9 krg..baru xtakut sgt.. haha

Sebenarnya kan, nak tau x yg saya mmg PENAKUT banyak orangnya..

Saya takut gelap....
 n lucky spnjg sy duk umh sewa ni roommate saya xkesah tidur buka lampu, takut tido s’org. 
Tht why, bila roommate saya xder terus p ketuk bilik housemate tumpang tido. Lau semua housemate balik , sanggup menampak p hostel tido umh member di situ..hehe, saya takut bila org marah saya, 

saya takut bila orang bercakap meninggikan suara,

 saya takut org yg muka masam 24 jam, 

saya takut org yg SGT2 serius, 

Saya takut bunyi Guruh, Kilat tapi saya suka HUJAN~

saya takut duk s’org2 (alone)
even saya selalu berjln2 seorg.. Orang selalu nampak saya berani orangnya, tetapi saya ni penakut sebenarnya.. =P




Pic From Google


Moral of this: Do Not Judge book by its cover okeiii!!

P/s: Disebabkan takut duk s'org terus rajin post en3 ni...hahha
        Jgn jadi mcm saya K   *_*

Saturday, November 5, 2011

~salam aidiladha~






selamat menyambut hari raya aidiladha kepada SEMUA umat islam 
kepada yang balik dengan kenderaan sendiri..memandulah dengan berhemah dan jagalan keselamatan diri......


P/s: Baru sampai umh pagi tadi..Jalan Jem ~~ huhu

Friday, November 4, 2011

~epi holiday~





Alhamdulillah selepas semalaman tidak tido akhirnya berjaya menyiapkan kerja..
Tepat 8.40 pegi kelas yang bermula pkul 8.oo pagi.

 Buat xtau ajer masuk kelas lambat..Dalam aty da cuak sebenarnya, takut lecture marah..tapi, so far semuanya ok.. huhu

Bukan salah buat kerja last minit tapi aku ada alasannya sendiri..Kenapa??
Rasanya hanya aku sahaja perlu tau...
(But sebagai pengajaran sebenarnya utk diri ini~ =p)

Yeye nak balik raya~ Tapi mood raya xdtg lagi...

~lalala~ planning 4 reunion wif my primary school friends..
Hampir 10 tahun xjumpa mereka semua!!

Lepas 2 raya kedua nak pegi satu tempat special..
Tempat di mana banyak memori n melakar pengalaman dalam diri ini..Chewahhh hakhak
Really Miss that places...

Tempat yang mengajar aku sebuah kehidupan,  kenal erti persahabatan, tempat aku ketawa,menangis, tempat aku melepak and paling penting tempat aku membesar..
ExciTED nak KEMBALI MELAWAT di SANA..hihi


Apa-Apa pUn SELAMAT BERCUTI SEMUA~~