Nuff

Monday, February 28, 2011

~Tentang LuVELIA~


Tgh2 serabut  stdy.. (Sila percaya saya stdy yer..) kebosanan mulai menjelma.. jari jemari ni terasa nak menaip en3.. ahaha lalu pantas, buku ditutp, laptop d’on n Microsof Word diklik. Lalu saya mula menulis. Eh, bukan mula menaip..
Firstly, nama diberi  *INI*L** *** BINTI  **R A***    (Jom main teka kata..haha) @  Leaya  @ Luvelia. But prefer owg panggil saya Luvelia.. hehe cz knpa saya suka nama2???  Sbb bila sebut luv+elia means “Sayang Elia”.. SweeT Kan, kan.. haha !! Panggil Leeya pun xKesah lah.. Saya berumur 22 Tahun.. Owh, da Dewasa Upanya saya kan.. cam xsedar aje. *_*.. Pantasnya kan masa b’lalu kan.
Saya  berasal dari KELANTAN.. tinggal di Kota Bharu . Tp, Sekarang Stdy di Salah sebuah Universiti  mengambil Kos SEJARAH.. ~Luv HisTory So Much~. Saya sekarang semester 4  tahun kedua. Owh masih lama lagi perjalanan sy dlm DUniA KAmPuS ini. Ada 2 Tahun lagi.  
Saya ada sebuah keluarga yg BESAR n I’m Glad i  Have tHem... Saya anak keempat dari 9 orang adik beradik.. 4 Lelaki n 5 Perempuan. SAya ada 2 org Kakak, Seorang Abang, 3 adik lelaki n 2 org adik perempuan.. Kami SGTLAH RAPAT klau b’jauhan... huhu Tp, kalau dekat masa kumpul ramai2 lebih dari  Anjing dengan Kuching aje... Biasalah gaduh2 manja gitu2.. haha Pantang lau kumpul ramai2 mesti Riuh rendah umh cam ad pesta aje.. Cian kat Jiran t’paksa pekakkan telinga.. *eh, baru t’ingt sy xder jiran..haha cz umh kami sebiji aje dc2  xder jiran sebelah umh *. 2 yg duk memekik xkira siang n malm..  Bl b’jauhan semua sibling asyik call, sms kdg2 fb, chating Tanya khaabar msg2.. Siap ckp windu ar, bl nak  kuar sesame. Tp, bl da b’kumpul semua startlah bising., siap main perang2 ag.. lps2 msg2 start suruh nk jd pengarah xnak bt keja.. Biasanya adik2 lah yg mengalah..Dengar ckp akak n abg..  Sayang adik beradik saya..  =p
Wlpn saya da 22 tahun tp saya mengaku perangai saya ini tidak selaras dengan pemikiran saya.. sy still keanak-anakkan myb cz family memanjakan saya.. Eh2, sy bkn nk salahkan family manjakan saya yer..  Malah, blog saya ini juga tidak mencerminkan pemikiran sebagai seorang penuntut university .tetapi lebih kepada orang yang berusia belasan tahun.. kwn sy yg ckp ni.. huhu  Owh terasa sangatlah muda bila mengganggap sy belasan thn lagi.. *_* Tapikan, xkisahlah lau en3-en3 saya ni cam hampeh je.. as long saya hepy cukuplah... Xkisahlah saya matured or not yg penting :AKU TETAP AKU:
T’lupa lak..  dlm blog saya ini kalian xpayahlah nk godek2, nk cari2, nak gali2 nak search Pic saya. *tetiba perasan cam ad org nk tgk Pic..haha*  Sbb sy xder ltk pun n Insyaallah xkan letak juga.. KENAPA?? Owh, saya sempurna segala sifatnya OK. Sbb sy pemalu  kot *wink3*. haha  Blog ni kan tmpat sy mengayam ketupat saya meluahkan isi hati sya, perasaan saya, kebencian saya, kasih sayang saya..  Xbest ltk pic saya. blh x cam2??
Finaly siap en3 ni.. Klaulah bt asgmnt sesenang bt en3 lps2 publish dekat blog kan best.. Best Gler!!
p/s: Ada apa2 soalan yg hendak ditanya?? Silalah. Sy buka kaunter pertanyaan..Lps ni xder da p’tanyaan ttg diri saya. ~Tamat~

Sunday, February 27, 2011

~Busy..~






Minggu ni minggu KE-8 Kuliahh..Tersangatlah banyak kerja Tuk dselesaikan.. Minggu yg busy n i have a date with dateline 2 send Xsgmnt, Mr. Quiz, Mr.Present n Miss Mid Term Exam...
So, xleh nk BlogWAlking Seketika!! Tp yg pasti sy akan melawat kalian Nanti!!
=p  Tq pada yg sudi Follow n Singgah Yer..
Luv U ALL!!!





                                                  




       

~~kata2~~



      ~   LUVELIA ~
     LIFE IS NOT EASY ....
    JUST GET USED  IT!!!

~Down~


En3 meluah perasaan sedikit.. Sila click X di atas jika menyampah... =p
 
Terasa sgtlah DOWN  ari ni...  baru tahu yg rupanya susah nak puas kan aty semua org.. Kadang2   kita sgka kita da bagi yg t’baik tuk org lain tp rupanya salah... huhu. Baru sekarang cam sedar yg org yg kita anggap kawan baik smpai nak jadi BFF blh aje tikam dari belakang. Nobady Perfect OK!!!

huhu sgt2 terasa dengan mereka2 itu..Sedih bl apa yg kita buat xdhargai n lagi sedih bila dgr2 citer org kutuk kita. Dpn punyalah manis ckp siap puji melambung-lambung... tp, belakang HamPEH...  Aku xkesah lau k’org tegur dpn2 tp aku xsuka klau k’org duk ckp blkg..  Aku mmg XKESaH k’org tegur tuk betulkan kesilapan aku. Aku pun xsedar kdg2 aku pun ad salah...Ni X da jd cam org kata Wlpn umh da siap tp phat still b’bunyi.. 
Aku tggu k’org  1jam@ kdg2 b’jam2  kat library ...Ada aku bising, ad aku marah2, bebel2. Aku abiskan masa tggu k’org smbil stdy@ bt asgmnt skurang-kurangnya masa aku xt’buang... Tp, k’org aku lmbat 15 minit..15 Min aje da bising2 siap sindir2 ag..Marah jelah kat p.cik driver bus sbb lmbt jalan.Xkn aku nk drive bus 2 sendiri  kot.. (tau pun senyap k’org bl aku ckp g2 yer..haha)  lagi satu aku rasa xder pun org perasan yg kau da jadi “pak guard library”..Ke kau mmg nak jadi Pak Guard library kot..haha  baru tunggu 15min  bukannya 15 TahuN ..Sinis sangat kan nada kau.. oh, lupa kau kan suka ckp berkias2 xsuka ckp direct..Aku plak jns yg lmbt sikit, xphm kiasan2 ni.. So, lau nk ckp b’kias-kias smbil menyindir kau carilah org lain yer.. SAYANG kat kau!!!

Aku paling xsuka juga bl aku da penat lelah cam duk daki bukit, panjat gunung seberang lautan tp kau  ckp aku bt keja simple + xserius +cincai+ pemalas= xpandai bt keja. (Ckup 1 pakej kan...) Oh, aku xtido 2 hari siapkan asgmnt 2, translate rujukan smpai mata aku da jadi biru, aku sggup ketepikan  keja  lain dlu semata-mata nk focus asgmnt ni blh kau kata aku bt cincau..
4 ur information aku xpernah bt kerja  cincau2 n aku xpernah malas buat keja.. Lau btullah aku ni simple + xserius +cincai+ pemalas= xpandai bt keja x kan 3 SEM turut2 aku dpt pointer yg alhamdulillahlah.. (Bkn utk tujuan riak atau utk membanggakan diri.. harap memahami..)kau pernah dpt???? Huh!!
Tahu x kdg2 bl k’org duk kutuk ckp aku xpandai bt asgmnt, xpandai bt keja, aku pemalas k’org ni dah kenal lama ke ngn aku?? Cb tnya partner2 aku yg sem lps,Tanya letcure2 ad aku bw masalah.. Ngn k’org je aku yg ad mslh... Aku redha aku ngn result aku sem ni!! Seriusly aku mmg xhrpkan pointer yg tinggi pun!!!
Aku mmg sgt2 down bila k’org kutuk part yg aku bt blkg aku. Ms aku tnya ad aper2 yg xkena ke, nk suh ubah ke, ad silap ke.. kau  siap ckp, eh betullahni. Da perfect xpyh ubh apa2..tp, bl blkg aku Cam HAMpeh sgt.. knpa xckp dpn2.. Takut aku MAKAN kau ke??  Ya, aku  suka makan  manusia.Wey aku bukan carnibal PLEASE.
Bl k’org bt aku cam ni aku rs cam aku ni xberguna aje.. cam aku ni teruk sangat2.cam aku ni mmg xblh bt keja..!! Arghhhh kau tlh hancurkan aty aku  n tlh putuskan semangat aku tuk BLjr.. Aku sgt2 lah DOWN!!!!!!!!!!  Wlpn aku xmcm 2 tp aku ni ttp Human Being ad haty n perasaaan.. Aku reti juga rasa sedih, rasa TERSANGAT KECEWA ngn org lain juga.
Hope sem dpn aku xkan segroup ngn k’org Yer... Sbb aku takut aku kan SAYaNG k’org sgt2..  takut aku akn sentiasa t’SENYUM aje bl bt keja ngn k’org... yg pasti Aku..Kamu n Semua ad kelemahan masing2.. ~NOBADY PERFECT~
Fuh..lega ckit aty aku bl dpt luahkan!!!  Lau x duk rasa nk nangis aje kejanya..  Tq pd yg baca en3 aku ni smpai habis.... hehe kdg2 menulis dpt meluahkan sesuatu yg t'pendam!!
‘The END‘

~Qirah Isa 1st Giveaway ~


Saya join contest ag... hehe isi masa yg lapang...(asgmnt b'lmbk ag)
K dibawah ini saya sertakan serba sedikit tentang butir2 contest ni.

tarikh mula: 11 Februari 2011
tarikh tamat: 21 Mac 2011 pukul 12 tengah malam.
pemenang akan diumumkan pada 22 Mac 2011

syarat-syarat penyertaan:

1. Jadi follower blog qila.
2. Tempekkan banner di atas di sidebar blog korang dan linkkan ke sini
3. Buat entri ringkas pasal giveaway ni dengan tajuk : Qirah Isa 1st Giveaway dan linkkan ke sini
4. Tinggalkan link entri korang tu dalam ruangan komen entri ni
5. Tag 2 orang kawan anda

Nak Tag kepada:

~Contest saya suka blog cik Pelangi~





SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
  1. mesti menjadi follower untuk blog ini.......... Ya, sy da follow!!
  2. warganegara Malaysia .... jap p check IC dlu. Ok, Sah saya Warganegara.ngeh3
  3. anda perlu membuat satu entry tentang contest ini dan lengkapkan slogan ini... Da buat
saya suka blog cik pelangi kerana . . . . . . . . . . (tidak lebih daripada 25 patah perkataan ) 

    4.  link kan blog ini dalam entry anda dan tag 3 orang rakan anda .



Saya suka blog cik pelangi kerana blognya colourful..  enjoy bl bc blog Cik pelangi. Lps2 suka bc ayat kat header cik pelangi..Sgt b'makna.. =p

p/s: Sebenarnya nk tlis panjang ag tp Cik Pelangi kata xleh lebih dr 25 perkataan.. :)

Tag kepada:

princessaiza81:

Budak Felda

ejan
 jom join saper2 pun.. :D

Saturday, February 26, 2011

~"1st-GiVeaWaY ConTesT From PembaWa WacaNa" ~

Join contest lagi.. hehe.. 

Syarat2 nya sangatlah mudah n senang sekali yer anak2 sekalian .. ahaha. k'org cuma perlu :
  1. Mesti ade blog sendiri dan jugak akaun facebook...hehehe
  2. Korang kene jadi follower aku , follow Nenizazi [sponsor hadiah] dan jugak like fanpage facebook Wacanaku.... Senang nanti korang nak tau update.
  3. Buatkan satu entri bertajuk "1st-GiVeaWaY ConTesT From PembaWa WacaNa" , letakkan banner di atas dalam entri dan link kan ke entry ni...
  4. Tag 3 orang dan pastikan diorang tau..
  5. Letakkan link entry korang dekat komen entri ni..
Nak tag kepada:

jojo adam
eqa
 qila
n sape2 yg nak join skli dipersilakan ...


~Contest Jikalau aku Doremon~

Nak join satu contest.. saje suka2 . Citernya ttg Jikalau aku Doremon..








"jikalau aku doremon aku akan menukarkan diri aku dari robot kucing yg comel kpd lebih kurus n hensem. Nak pikat awek yg cun n nk ada family yg bahagia... Nak gunakan poket ajaib sebaik mungkin..Aku nak balik pada masa lampau dgn menggunakan mesin masa... nak jumpa kwn2 ms zmn budak 2 dlu.. Lps2 nak main puas2  n stdy betol2..hahaha  
 Lps2 nak makan seberapa banyak kueh dorayaki yg boleh. Selain dari makan kueh dorayaki aku akan makan pelbagai jenis makanan lain. Lau duk makan dorayaki kan rasa jemu. Jadi nak makan kepci, mekdi , or pizahat ari2 tanpa merisaukan berat badan menurun..eh, menaik.. .. =D Lau aku doremon, aku xperlu masak atau keluarkan duit tuk beli makanan n hanya perlu ambil dari poket ajaib sahaja. Senang,Mudah n Efisyen yer,,, hehe . 
                Selain  daripada itu juga, jikalau aku doremon aku akan melancong ke seluruh dunia dengan menggunakan pintu masa. Tanpa perlu melalui perjalanan yg jauh, menaiki kenderaan n kos  yang mahal untuk melancong segala-galanya sangatlah mudah dengan adanya pintu masa ini. Hanya dalam sekelip mata sahaja aku sudah boleh ke tempat yang hendak ditujui. Senang dengan adanya pintu masa ini lau aku lambat bangun nak pegi kuliah pun xder masalah. Lps bgn aje trus buka pintu masa n Jeng..jeng da smpai dewan kuliah. Xperlu risau jika t’lewat yer.. ahaha 
                   Aku juga boleh terbang ke sana sini dengan baling-baling bamboo(alat yg biasa nobita n doraemon guna yang macam baling2.. rasanya nama dia baling2 bamboo . btul ke x xtaulah.. hehe)  Dengan adanya baling-baling bamboo 2 senang nk kuar p kedai tlg mak belikan gula. Xpyh jln kaki@ naik basikal atau motor. Lps2 juga tak perlu risau lau trafik jem cz kat udara xder trafik light @ kenderaan. Jadi perjalanan lebih pantas.... yang paling penting juga jikalau aku doremon, akan aku cipta alat boleh siapkan asgmnt dgn sendiri.. haha (nmpak cam pemalas ckit yer dc2. =p) Lau jadi doraemon, nak keluarkan duit yg bnyk dr poket ajaib n beli segala brg yang aku nak. (cam materialistiklah plak kan.. ) 

tulis en3 ni rs cam skema cam jwb exam plak.. Xblh blah siap guna penanda wachana ag.. haha  XoXo je K, cukuplah aku merapu mengarut tah pe2.. nak tag kpd: 

n sape2 yg b;minat nk join.... :) 
SYARAT DAN PERATURAN
  1. follow http://ikachenta.blogspot.com
  2. buat satu enty bertajuk contest "jikalau aku doremon..." se kreatif yang boleh, 
  3. copy dan letakkan gambar doremon ni dalam entry kawankawan. 
  4. tinggalkan link contest kat komen di bawah.
  5. pastikan kawankawan seorang yang kuat mengarut merepek kerepek.
  6. tag kat 3 orang kawankawan korang. tapi lagi ramai lagi bagus.
  7. dateline; 31 Mac 2011

Thursday, February 24, 2011

~Misunderstanding~


Baru abis kls tadi, onlie jap..Lps2 tgk2 akak aku ngh on chat kat fb. So borak ngn dia jap. Lbh kurang camnilah  aku chat ngn akak aku:  
#Ayat diubah sedikit mengikut kesesuai.. :p

Aku:  akak bln 3 ni balik.. bw kwn skli ni.
Akak: ha, elok sgtlah2 blh knl2...
Aku: xper ke bw kwn ni?? Rmai org kat umh ni...
Akak: knpa lak..bguslah blh semua pakat knl-knl..
Aku: ish, takut kawan luvelia segan aje... tp da jnji nak bw dtg umh ni..
Akak:  Apa plak nak segan, lama2 nanti biasalah. Xderlah segan. Ms nilah nak knlkan kat semua org. Eloklah semua org ad ni. Sedara mara sepupu sepapat semua ada.
Aku: jap2 cam konfius aje ni.. pe kaitan kwn aku ngn kaum kerabat kita?? Xperlu kot nak knlkan semua kwn aku2 kat mereka..
Akak:  knpa pula??
Aku: Akak citer psl kwn apa ni?
Akak: Pakwe kamu`ler.
Aku: Aik?? Bl ms lak ceter sal pakwe?? Owg ceter psl nak bw blik kwnlah..
Akak: Bukan kwn kamu tu pakwe kamu ke??? Kwn mane satu ni duk citer. Gurl@Boy?
Aku:  uisss bukan citer psl nak balik Pakwelah.. ni kwn perempuan nk dtg melawat Kelantanlah..
Akak: oooooooo.. misunderstanding lah ni.. Gaya ckpnya mcm nk bw blik Pkwe aje.. Lau btol2 bw balik pun xper.. kamu da dewasa...
Aku: iiiisssshhhhh xmou  a gar  bw blik pakwe... Muda ag kot 22 thn bru ni .. hidup ni kan kena ENJOY dlu.. 
TeeeeeeeTtttttt. Tamat lah prbualan kami.. hehe
Blh plak akak aku pkir aku nk bw balik pakwe.. bkn akak aku je, ngn adik2 aku pun fikir sama cam dia. Xperlu kot nak tulis pe yg aku msj ngn adik aku yer.. :)  Cam pelik aje aku nk bw blik kwn umh.. bknnya, xpernah bw pun.. Agaknya sbb umur aku ni semakin MuDa kot 2 yg d’org leh pkir cam2..
         Sib baik sempat tnya awl2 sblm merapu  ke tmpat lain ag.. hehe 
Rasanya nya mak n ayh aku ni da xsbr nak menantu baru, akak2 n abg aku  xsbr nak adik ipar..Adik2 aku lak nak abg ipar.. haha *kedengaran seolah2 aku agk gatai dc2 yer.. tp, sila percaya aku  Xgedik sebegitu.Harap Maklum!! *


           Agk2 bl turn ku yer... haha. Yg pasti, Xboleh langkah bendul.. s'org ag akak aku lum kawin...

 
Siapa yg pegang kunci aty saya..??? Sila angkat Kaki sebelah.....


 pic: Creadit 2 Mr. Google..

~Mak Dara 1st Giveaway (GA) ~

  



"BERIKAN SATU TAJUK DRAMA"

Gerimis Senja

syarat syarat untuk menyertai Mak Dara 1st Giveaway (GA) ini ialah

1. Mesti mempunyai blog - Ya, saya ada blog Luvelia
2.Follow Blog Bicara Mak Dara- Da follow...

3. BERIKAN "SATU" TAJUK DRAMA-  Gerimis Senja
4. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry Dan Sidebar dan Linkkan Ke Entry Ini.
5. Tag Sekurang-Kurangnya 3 Orang Rakan  Untuk Menyertai GIVEAWAY Ini.

Tag kpd: 
                       kyna
                    ellynadyra
                hafidzah hafidz  

Gud luck!!!!

                                      

Sunday, February 20, 2011

~weekend~


Hari minggu, hari tuk kita b’gembiraaaaa.. masa tuk rehatkan minda n fikiran.. masa tuk berehat..  
plan ari ni nak lepak kat library spnjg ari... 
                                                        uuuu  of coz x lah.    
Plan 4 today  ialah:




            Menonton TV???`Bku2 b'timbun dsblh trus  ilang mood nk tgk tv..haha Lps 2                                                             umh aku xder tv    (sila kasihan :( !!  )

Tido sepanjang ari?? 

Holiday... Dah tentu bukan gak.. tgh2 sem p holiday lagilah byk b'tgguh keja... 

Jln2 ng member dmall?? 

OH SEMUANYA BUKAN!!!!!!!!!! 
Plan aku  ari ni ialah: 

1-menyepahkan umh
2-main msk2 ngn housemate
3-pg beli brg2 dapur kat kedai basikal
4-lepak2 ngn member
5-Cuba tuk SIAPkan segala kerja yg t’tangguh
6- Kena pg metting persatuan wktu ptg (tp cam mls je nk pg.. =D)
7-Malam ad diskusionnnn psl nk presnt lak..'

Konklusinya, hari minggu bg aku bukan hari tuk BEREHAT tetapi hari tuk MENYELESAIKAn kerja2 tertangguh.. huhu :)