Sunday, February 27, 2011

~Down~


En3 meluah perasaan sedikit.. Sila click X di atas jika menyampah... =p
 
Terasa sgtlah DOWN  ari ni...  baru tahu yg rupanya susah nak puas kan aty semua org.. Kadang2   kita sgka kita da bagi yg t’baik tuk org lain tp rupanya salah... huhu. Baru sekarang cam sedar yg org yg kita anggap kawan baik smpai nak jadi BFF blh aje tikam dari belakang. Nobady Perfect OK!!!

huhu sgt2 terasa dengan mereka2 itu..Sedih bl apa yg kita buat xdhargai n lagi sedih bila dgr2 citer org kutuk kita. Dpn punyalah manis ckp siap puji melambung-lambung... tp, belakang HamPEH...  Aku xkesah lau k’org tegur dpn2 tp aku xsuka klau k’org duk ckp blkg..  Aku mmg XKESaH k’org tegur tuk betulkan kesilapan aku. Aku pun xsedar kdg2 aku pun ad salah...Ni X da jd cam org kata Wlpn umh da siap tp phat still b’bunyi.. 
Aku tggu k’org  1jam@ kdg2 b’jam2  kat library ...Ada aku bising, ad aku marah2, bebel2. Aku abiskan masa tggu k’org smbil stdy@ bt asgmnt skurang-kurangnya masa aku xt’buang... Tp, k’org aku lmbat 15 minit..15 Min aje da bising2 siap sindir2 ag..Marah jelah kat p.cik driver bus sbb lmbt jalan.Xkn aku nk drive bus 2 sendiri  kot.. (tau pun senyap k’org bl aku ckp g2 yer..haha)  lagi satu aku rasa xder pun org perasan yg kau da jadi “pak guard library”..Ke kau mmg nak jadi Pak Guard library kot..haha  baru tunggu 15min  bukannya 15 TahuN ..Sinis sangat kan nada kau.. oh, lupa kau kan suka ckp berkias2 xsuka ckp direct..Aku plak jns yg lmbt sikit, xphm kiasan2 ni.. So, lau nk ckp b’kias-kias smbil menyindir kau carilah org lain yer.. SAYANG kat kau!!!

Aku paling xsuka juga bl aku da penat lelah cam duk daki bukit, panjat gunung seberang lautan tp kau  ckp aku bt keja simple + xserius +cincai+ pemalas= xpandai bt keja. (Ckup 1 pakej kan...) Oh, aku xtido 2 hari siapkan asgmnt 2, translate rujukan smpai mata aku da jadi biru, aku sggup ketepikan  keja  lain dlu semata-mata nk focus asgmnt ni blh kau kata aku bt cincau..
4 ur information aku xpernah bt kerja  cincau2 n aku xpernah malas buat keja.. Lau btullah aku ni simple + xserius +cincai+ pemalas= xpandai bt keja x kan 3 SEM turut2 aku dpt pointer yg alhamdulillahlah.. (Bkn utk tujuan riak atau utk membanggakan diri.. harap memahami..)kau pernah dpt???? Huh!!
Tahu x kdg2 bl k’org duk kutuk ckp aku xpandai bt asgmnt, xpandai bt keja, aku pemalas k’org ni dah kenal lama ke ngn aku?? Cb tnya partner2 aku yg sem lps,Tanya letcure2 ad aku bw masalah.. Ngn k’org je aku yg ad mslh... Aku redha aku ngn result aku sem ni!! Seriusly aku mmg xhrpkan pointer yg tinggi pun!!!
Aku mmg sgt2 down bila k’org kutuk part yg aku bt blkg aku. Ms aku tnya ad aper2 yg xkena ke, nk suh ubah ke, ad silap ke.. kau  siap ckp, eh betullahni. Da perfect xpyh ubh apa2..tp, bl blkg aku Cam HAMpeh sgt.. knpa xckp dpn2.. Takut aku MAKAN kau ke??  Ya, aku  suka makan  manusia.Wey aku bukan carnibal PLEASE.
Bl k’org bt aku cam ni aku rs cam aku ni xberguna aje.. cam aku ni teruk sangat2.cam aku ni mmg xblh bt keja..!! Arghhhh kau tlh hancurkan aty aku  n tlh putuskan semangat aku tuk BLjr.. Aku sgt2 lah DOWN!!!!!!!!!!  Wlpn aku xmcm 2 tp aku ni ttp Human Being ad haty n perasaaan.. Aku reti juga rasa sedih, rasa TERSANGAT KECEWA ngn org lain juga.
Hope sem dpn aku xkan segroup ngn k’org Yer... Sbb aku takut aku kan SAYaNG k’org sgt2..  takut aku akn sentiasa t’SENYUM aje bl bt keja ngn k’org... yg pasti Aku..Kamu n Semua ad kelemahan masing2.. ~NOBADY PERFECT~
Fuh..lega ckit aty aku bl dpt luahkan!!!  Lau x duk rasa nk nangis aje kejanya..  Tq pd yg baca en3 aku ni smpai habis.... hehe kdg2 menulis dpt meluahkan sesuatu yg t'pendam!!
‘The END‘

8 comments:

  1. relax oke sys..hope u be strong..ada la hikmah semua nie...sabar ye sys :)

    ReplyDelete
  2. macam sama je experience cik luvelia.. :) mana2 tmpat dan masa akan tetap ada insan2 macam ni.. be strong sista.. :)

    ReplyDelete
  3. ilek2. . be cool sis! ;) rambut mnusia sma kaler, tp hti lain2. .

    ReplyDelete
  4. DEAN LIST tu bukan senang na dpt.
    harap sem dpn kmu x segroup lg dgn mereka ya

    ReplyDelete
  5. Atien Dyana: Yup,kat mane2 pun mmg ad manusia yg camni..
    nonoy: cool.. mmg da lumrah idup.
    Orkid' scuL: Amin. sem dpn mmg XNAK group ngn d'org... 2ar kdg2 kena fkir camna nak maintain result..Tkut jatuh.. hehe

    ReplyDelete
  6. eh kamu. ian kamu, saya tahu perasaannya bila dapat kawan macam gitu. keep up ur effort k. teruskan usaha untuk dapat deanlist lagi saya doakan yang terbaik :)

    ReplyDelete