Friday, February 18, 2011

~Promise~


Benci  pd manusia yg suka MUNGKIR JANJI...
Jgn berjanji lau rasa xleh ditpati..  jgn biarkan org lain menunggu..lau xdpt dtg bgitaulah awl2....
So, moralnya ialah nk berjanji xsalah... TP jika terpksa mungkir janji bgtaulah dlu.. xderlah menysahkan n membuang wktu  org lain... MAsa itu EMas

Geram tol ngn s’org  manusia ahli kump. Aku ni.. janji kul 8.30 mlm  nak diskus wat asgmnt. Lps2 bl da sampai ms msj tnya kat mane.. asyik duk jwb OTW je memanjang.. tup2 da pkul 10.45  mlm xnampak bukan batang idung je ngn byg2 skli pun xder..  Then dia selamba aje msj ckp “aku ad hal xdpt dtg.. pe2 hal msj aku”.  Hbis yg dr kul 9 duk ckp OTW 2 nk pg mane?? Knpalah xmsj awl2 gtau aku xdpt dtg..lagi senang kan!! Yg paling2 geram gler3 sgt blh antar msj cam2 je. Bkn nak ckp “maaf ke @sory”, salam pun xbg..huhu bukankah “Budi Bahasa Budaya kita..”... tp bukan nk citer ps budi bhsa tp at least jgnlah duk bt org duk t;tunggu-tunggu je.. org lain pun ad byk keja juga!! 

     Penantian Itu Suatu penyeksaan!!!!!!!



5 comments:

  1. rilek2 biase lah tu..aku pon pernah kena meyh..

    ReplyDelete
  2. Better berterus terang dengan insan berkenaan secara direct,cakap dengan die jangan suka berjanji kalau tak tepati masa..next time xde la awk makan hati lg kan..hehe..(",) akak folloe=)

    ReplyDelete
  3. wow.. berjam tu tunggu.. mmg xpatut la buat kat org lagu tu, janji tu kan harus ditepati..kalau xkompem bole tepati, baik jgn berjanji dan terus-terang xbole dtg..huhu

    ReplyDelete
  4. kina pling ta suke org mgkir jnji..haiyaaaa...
    nice ebtri..
    follow sini..follow back :)

    ReplyDelete
  5. thnks semua...
    2lah next time lau jumpa dia nk gtaulah.. jgn pandai jnji lau xleh tepati.. lau ad excause xpalah..

    ReplyDelete