Nuff

Monday, February 28, 2011

~Tentang LuVELIA~


Tgh2 serabut  stdy.. (Sila percaya saya stdy yer..) kebosanan mulai menjelma.. jari jemari ni terasa nak menaip en3.. ahaha lalu pantas, buku ditutp, laptop d’on n Microsof Word diklik. Lalu saya mula menulis. Eh, bukan mula menaip..
Firstly, nama diberi  *INI*L** *** BINTI  **R A***    (Jom main teka kata..haha) @  Leaya  @ Luvelia. But prefer owg panggil saya Luvelia.. hehe cz knpa saya suka nama2???  Sbb bila sebut luv+elia means “Sayang Elia”.. SweeT Kan, kan.. haha !! Panggil Leeya pun xKesah lah.. Saya berumur 22 Tahun.. Owh, da Dewasa Upanya saya kan.. cam xsedar aje. *_*.. Pantasnya kan masa b’lalu kan.
Saya  berasal dari KELANTAN.. tinggal di Kota Bharu . Tp, Sekarang Stdy di Salah sebuah Universiti  mengambil Kos SEJARAH.. ~Luv HisTory So Much~. Saya sekarang semester 4  tahun kedua. Owh masih lama lagi perjalanan sy dlm DUniA KAmPuS ini. Ada 2 Tahun lagi.  
Saya ada sebuah keluarga yg BESAR n I’m Glad i  Have tHem... Saya anak keempat dari 9 orang adik beradik.. 4 Lelaki n 5 Perempuan. SAya ada 2 org Kakak, Seorang Abang, 3 adik lelaki n 2 org adik perempuan.. Kami SGTLAH RAPAT klau b’jauhan... huhu Tp, kalau dekat masa kumpul ramai2 lebih dari  Anjing dengan Kuching aje... Biasalah gaduh2 manja gitu2.. haha Pantang lau kumpul ramai2 mesti Riuh rendah umh cam ad pesta aje.. Cian kat Jiran t’paksa pekakkan telinga.. *eh, baru t’ingt sy xder jiran..haha cz umh kami sebiji aje dc2  xder jiran sebelah umh *. 2 yg duk memekik xkira siang n malm..  Bl b’jauhan semua sibling asyik call, sms kdg2 fb, chating Tanya khaabar msg2.. Siap ckp windu ar, bl nak  kuar sesame. Tp, bl da b’kumpul semua startlah bising., siap main perang2 ag.. lps2 msg2 start suruh nk jd pengarah xnak bt keja.. Biasanya adik2 lah yg mengalah..Dengar ckp akak n abg..  Sayang adik beradik saya..  =p
Wlpn saya da 22 tahun tp saya mengaku perangai saya ini tidak selaras dengan pemikiran saya.. sy still keanak-anakkan myb cz family memanjakan saya.. Eh2, sy bkn nk salahkan family manjakan saya yer..  Malah, blog saya ini juga tidak mencerminkan pemikiran sebagai seorang penuntut university .tetapi lebih kepada orang yang berusia belasan tahun.. kwn sy yg ckp ni.. huhu  Owh terasa sangatlah muda bila mengganggap sy belasan thn lagi.. *_* Tapikan, xkisahlah lau en3-en3 saya ni cam hampeh je.. as long saya hepy cukuplah... Xkisahlah saya matured or not yg penting :AKU TETAP AKU:
T’lupa lak..  dlm blog saya ini kalian xpayahlah nk godek2, nk cari2, nak gali2 nak search Pic saya. *tetiba perasan cam ad org nk tgk Pic..haha*  Sbb sy xder ltk pun n Insyaallah xkan letak juga.. KENAPA?? Owh, saya sempurna segala sifatnya OK. Sbb sy pemalu  kot *wink3*. haha  Blog ni kan tmpat sy mengayam ketupat saya meluahkan isi hati sya, perasaan saya, kebencian saya, kasih sayang saya..  Xbest ltk pic saya. blh x cam2??
Finaly siap en3 ni.. Klaulah bt asgmnt sesenang bt en3 lps2 publish dekat blog kan best.. Best Gler!!
p/s: Ada apa2 soalan yg hendak ditanya?? Silalah. Sy buka kaunter pertanyaan..Lps ni xder da p’tanyaan ttg diri saya. ~Tamat~

12 comments:

  1. Akak siyes ke minat History??? cam xcaya je...

    ReplyDelete
  2. mesti kecoh bila ramai2 kan???

    ReplyDelete
  3. hakhak. xblh byg mcm mana lbh dari anjing n kucing. seronokkan ada family ramai.

    ReplyDelete
  4. tuan punya belog xder idung ke? jgn marah t kena jual.Dah boleh kawin tuan punya belog ni. hehe

    ReplyDelete
  5. xpa leeya. as long u are hepy k. peduli org kata

    ReplyDelete
  6. misteri sungguh cik leeya ni..hi3..pergh ambik kos sejarah..mesti kat UKM kan???

    ReplyDelete
  7. anonymous 1: Yes.. sis mmg minat sej lah.. percayalah..haha
    ika: sangat2 kecoh.. huhu mahu nk pecah satu umh bunyi bising sangat...
    am: xpyhlah bayangkan lah.. hehe seronok sangat lah.. time rayer ke time ad mjlis suka sgt2.. :)
    anonymous2 : Hehe, alhamdulillah saya msh sempurna sikapnya.. Xmarah pun lah. Bab kawin 2 nantilah kot.. =p

    ReplyDelete
  8. liz:tq..
    ijat360: xderlah misterinya... Yup,ambik Sejarah... Bukan kat UKM...UM pun bkn.. UUM lagilah.. huhu

    ReplyDelete
  9. lauvelia da berapa org ank?husband org mana?

    ReplyDelete
  10. Cik Luvelia ni dah berpunya belum? kaunter ttp jam berapa..

    ReplyDelete
  11. no. k/p berapa? no. matrik? alamat umh? no. hp? DOB? jenis darah?ltr belakang sekolah? status? hobi? cita2? visi&misi? objektif?
    hehe xdinyatakan pun. SMILE

    ReplyDelete
  12. is: oh, saya ada anak tekak aje..
    Still MISS lagi..huhu
    Anonymous : teeeettt (No Komen)haha
    jam 5 sudah..hehe
    Anomyous 2:Wah, byknya soalan kamu.. hehe nanti sy jwb jap ag..

    Wonder.. Knpa byk yg guna anomymous?? knpa xdr URl pun?/ btw Thnks cz sudi mengomen d cni.. :)

    ReplyDelete