Nuff

Tuesday, March 15, 2011

Pepatah~

Benarlah pepatah Melayu ::~enggang terbang bersama enggang, pipit terbang bersama pipit... Enggang dan Pipit Xblh terbang bersama~~::  huhu baru ari sedar hakikat ttg p'kara ni!!
Firstly~~  ni bkn kesah saya.. =p

Ceritanya camni..adlh s'org gurl ni dia minat kat s'org lelaki ni..Lelaki ni gurl ni minat ni  mmg perfect sgt2 bagi diri dia.Bagi gurl ni lelaki ni mmg macho n b'karisma.. Gurl ni minat dalam diam aje sbb gurl ni tahu lelaki 2 xkan pndang dia..Tp, dia still x berpts asa..Namun, lelaki ni ngn gurl ni mmg ibarat langit n bumi.. byk p'bezaan mrk!.. misalnya, lelaki ni pendiam, gurl ni byk ckp, lelaki ni pndai msk, gurl x... lelaki ni pndai n best student sntiasa, gurl plk result ckup2 mkn je... lelaki ni agk b'pgthuan luas ttg agma but Gurl ni mmg kurang sgt2 sal agma ni..
Lelaki ni agk b'budi bhsa ttpi gurl ni suka ckp lps.. lelaki ni byk kelebihan di mata gurl ni.. d'pendekkan cerita satu ary d'org ad program n b'kerjasama.. So, Gurl ni hepy giler ar bl tgk leh b'krja ngn lelaki 2...
Tp, syg lelaki ni xpandang pun gurl ni... hukhuk..Wlpn d'org b'jumpa n  bincg2 lelaki ni still xingt nama dia..just calling gurl 2 "awak@kamu". Gurl 2 nk sgt lelaki 2 pgiil nama dia ********** (mana blh ckp nm kawan sy ni.. huhu) Lps2 gurl ni pun beranikan diri cam kias2 , bt cm pop quiz g2.. tnya ciri2 yg lelaki 2 nak.. Sekali lelaki 2 jwb lahn GUESS WHAT, ksemua ciri2 yg lelaki 2 gtau kan.kan.. semuanya XDER kat gurl 2.. Lelaki 2 nk s'org wanita yg sifatnya semua B'tentngn dgn gurl 2.. 
Bila pkir2 blik btul juga lelaki 2 sempat ckp ngn nada kiasan lu blh dia nk jadi seperti 'enggang yg terbang bersama enggang..xnak terbang bersama pipit... dia nk terbang lebih tinggi n bebas angkasa.."
Ok..sekarang dengan bantuan tongkat ajaib aku tukarkan kau m'jadi Enggang..TiiiinG!!!!!! kalaulah blh aku bt camni kan.. ^_^

So, Gurl 2 pun bl dgr jwpn dr pop kuiz pun teruslah rasa t'sentaP yg amt sgt.. Hatinya pecah ke  lantai.. nampknya dia bkn TAsTE lelaki itu~~ Dia pun senyap n merenung ke bulan d angkasa dengan harapan mahu bertukar menjadi enggang..Eh, silap bknlah merenung ke arah bulan smbil b'pikir dia  manusia ke burung??? haha dlm atynya t'tnya knpa perlu dia menjadi pipit dan lelaki itu menjadi enggang??? aku dah t'pinga-pinga dah nk jwb soalan dia ni!!! ~but pe yg aku blh jwb ialah kita sendiri yg m'klasifikasikan diri kita sebagai enggang atau pipit..Tp, yg pasti AKU MANUSIA!!~ =p haha
Konklusinya, gurl ni pun dah sedar yg dia xleh terbang ngn enggang n dia cuba b'ubh utk naik pangkat dari pipit ke enggang...lau xdpt b'sm ngn lelaki 2 myb dia blh jumpa jodoh yg lain..
"Finaly, at least kau der gak perasaan tuk berubah ke lbh baik wlpn kau thu kan dan dia xkan ad pe2...keep it uP!!!"
 
 *Cikgu sy mesti bngga bl sy guna pepatah, simpulan bhsa n penanda wachana yg cikgu ajar.. huhu 
Xpasti btul x ppth enggang sama enggan n pipit sama pipit ni leh gn x... hehe anggp aje blh yer!!*

p/s: sy blogwalking p'lahan-lahan menjenguk kalian.. myb agk lmbt sampai utk follow k'org...sorie... *_* minggu yg busy bg saya

7 comments:

  1. oh ingat pepatah tu untuk perbezaan darjat.
    hehe.

    ReplyDelete
  2. Nardtheerd: haha.. dlm situasi cmni blh kut guna..
    ijat360: xder darjat cuma p'bezaan sifat n luaran aje..

    ReplyDelete
  3. tak semestinya lain darjat tak boleh ada apa2, kan?
    tiada yg sempurna. ^^

    ReplyDelete
  4. enggang terbang bersama enggang... pipit kena usaha minun susu banyak2 biar besar jadi mcm enggang.. =)..[kalau sempat]..~~ngeeee...

    ReplyDelete
  5. siti aziz:haha .k nanti suh kwn try.. ngeh3

    ReplyDelete