Nuff

Thursday, April 28, 2011

~hai~

Hai semua~ 

ok, first nk gtau yg esk ari jumaat. Ok semua org tahukan esk jumaat jadi kaum adam haruslah pegi solat jumaat kan. But, bukan nak citer pasal 2 nak tau x besok aku busy sikit nk kemas umh baru.. Ya, aku pindah umh yg lebih dekat sikit ngn bus stop... da x kuasa dah nak bgun awal pgi2 b’jalan kdg2 joging lari dari anjing.. haha  Bukan jauh pun nk pindah, tapi aku kan punyalah banyak barang nk bw pindah.. Maklumlah aku ni jenis yg suka kumpul barang wlpn xberguna pun. Semua barang pun aku bawa even kertas conteng2 dlm kelas siap ada gambar pokok, bunga, n etc aku still simpan ag tau.. Agak2 lau asing2 sampah n brg b’guna mesti sampah lagi banyak kot.. Daripada sem 1 sampailah penghujung sem 4 ni aku mmg xpernah bawa balik barang ke umh pun..Kumpul ajer kat sini senang. Nanti dah abis sem 6 besok2 senang abah aku dtg punggah barang sekaligus biar x membazir ckit. Ini idak, dtg nak ambik setakat 2 , 3 biji beg n kotak x hapus duet minyak. Alang2 da nk ambik kan biar ambil byk2 kan *pendapat akulah.. ^_^*. Ok, setiap sem 1 kotak A4, jadi 4 sem dah 4 kotak, 1 begasi besar, 1 kotak printer, 1 beg kain plastic yg besar gedabak, 1 plastik hitam baldi n kasut2 aku, 1 beg bantal,  beg kain  = 10 barang aku kena angkut~ imagine daripada tingkat tiga nak kena trun tingkat bawah , bawa jln ckit dlm 5 min then lps 2 bawa naik tingkat 1 lak. K Fine, esk lemak aku trun 2 kg kot, pembakaran kalori yg tinggi..haha . Esk pagi berangan nk bangkit awal nak pungguh awl2 pagi xmau kena psn, tapi adakah t’capai sbb kami satu umh mmg habit xder keja kan lps subuh tidor bila mthari dah tegak ats kpla baru bangun...ish2 remaja zmn sekarang kan.. =p

Nak gtau juga wlpn xder org tanya..haha 30 hb ni aku ada 1 paper pagi then mlm  2 aku naik bus nak balik umh~ OK, aku akan holiday selama 4 BULAN yer nanti.. Jadi nak kasi tau awl2, kat umh nantikan aku x blh nk update  selalu *kunon2 ader org yg duk baca en3 aku kan..  haha (perasan x setiap kali aku tulis en3 mesti aku ada mskkan kata  haha,hehe,huhu,)*.  Then kat umh xblh update selalu sbb umh aku xder wireless then aku punya berukband kat umh xpasti idup ke dah mati.. Cycber Cafe plak aku mmg x suka pergi bl x der benda penting nk buat..

SO, dengan ini aku dengan sukacita ingin mengatakan nanti aku balik kg aju akan jrg2 update blog ni means klau k’org duk “JERIT” kat shoutbox aku nanti myb aku xdgr~ KALAU KALIAN DAH FOLLOW AKU THANKZ YER  *_*... NANTI LAU SAPER2 DTG CNI JEMPUTLAH FOLLOW TAPI LAMBATLAH AKU NK BLS BALIK..TAPI JGN RISAU T LAU AKU ONLINE AKU PEGI MELAWAT BALIK KALIAN YER...

P/S: Jgn Rindu2 aku tau~ *_*

pic:inchik google




~p/s:~

Pertama sekali, maaf semua yer kerana sekarang saya busy duk packing barang, kemas2 umh, n sibuk duk berkejaran ngn lipas... Hum, terima kasih dah follow aku sehingga da ada lebih kurang 6++ FOLLOWER~ TERIMA KASIH YER SUDI FOLLOW!! PAda yang datang singgah komen en3 ribuan terima kasih diucapkan..n sori pada yg ader kot aku  t’lps pandang x follow2 ag...
Hari ni khamis aku mmg xsempat nk BLOGWALKING  dah.. 30 hb aku ada paper.. esk nk kemas2 n stdy agi x sempat .,. Jadi myb esk, lusa then ari sntu ptg aku free jap n mlm da nak balik jadi aku akan cuba cari masa terluang tuk balas kunjungan kalian yer... THANK YOU, TERIMA KASIH , dankie ,
شكرًا,
minnətdaram, d̪ʰonːobad̪, hvala, trugarez, gràcies; mercès,  多謝, děkuji vám.


-SORI SEMUA YER XDPT BW UTK BBRPA HARI-

p/s: kawan aku tnya perlu ke aku bt en3 camni~ Nampak cam budak perasan s’org2 jer.. Then aku ckp “perlu ar dah blog aku kan~ so suka aty aku nk tlis pe kan.. haha”.. sajer2 sbb aku xtau nk citer psl apa kan..huhu




Wednesday, April 27, 2011

~xder keja~

Tau x setiap kali musim exam bila ada gap kan aku n certain kwn2 aku ni ada satu habit tau x..Bukan stdy baca buku. bukan p melancong, bukan tido sepanjang hari, bukan makan sampai kenyang sampai xleh bangun, bukan melepak di tengah jalan. Habis segalanya bukan agaknya apa yang habit 2???m  Sebenarnnya habit yg aku sebutkan ni aialah MARATHON MOVIE~ uish klau marathon lari2 blhlah jugak kuruskan badan kan~ Time exam ni lah rasanya penyebab utama kenaikan berat badan aku  ni rasanya.. serius  duk diam sajer dlm bilik sambil makan jajan n tgk movie..

 Lucky aku ada beberapa org kawan yang sangatlah rajin mendownload citer2 korea, Taiwan, inggeris n sebut jer movie @ citer apa semua ada..huhu siap kumpul  bt stok nak bawa balik umh lagi  sementara nak habiskan masa utk bercuti selam 4 BULAN yer bukan 4 MINGGu..*pada mereka yg dah bekerja sila jgn jelezz yer sbb saya cuti lama bangat..haha * aku ni pun dah pening duk pkir, nk buat apa 4 bulan ni, mlslah plak nk duk umh hbiskan beras kan nanti balik belajar semula badan aku naik cam belon .,.huhu xpalah nanti yg tu aku pkir lain kali~ 

hum, best tau duk dlm blik, tutup lampu n tonton citer rmai2 smbil makanan penun dhadapan..Lps2 blh tgklah saper yg duk gelak t’bahak-bahak sampai tercekik keropok, yang nangis sampai xcukup tisu, yg duk tido smbil2 tgk citer, yg mula selamber ajer cam xder perasaan *akulah yg selalu tgk citer cam xder peraasaan. Orang lain gelak, menangis, boring aku cool ajer...haha* Marathon movie means dlm sehari kami akan cuba tuk menghabiskan beberapa movie..Owh jgn risau, xmeletop ag setakat ni laptop cz kami gilir2 guna laptop.. Mati ar silap2 ari bulan terbakar motherboard n hardisk rosak terus 24 jam duk tgk citer..agak2 ar kan..huhu So, suka tgk cerita korea sbb kan Hero dia hansome, view yg cantik nice place , heroin yg chanteq, jalan cerita menarik n paling penting bila tgk citer 2 bila dia sedih kita turut sedih juga, bila dia gelak kita gelak juga!! *pndpt kwn aku knpa dia suka tgk criter Korea yer* tgk byk2 movie pun dpt buka pandangan kita sama cam jauh perjalanan luas  pengetahuan n banyak tengok movie banyak kenal tempat orang kan..haha.. Kata akak aku masa belajar ni lah blh duk merathon movie n enjoy puas2 ngn kwn2..besok dah keja xder masa dah semua ni....











p/s: en3 ni byk gambar.. haha CONTOH pelakon korea yg kwn aku ckp hensem n lawa..Tapi mmg Hensem pon kan.. haha *dushh* sekali akak aku tampar sbb nmpak cam *gatai* sgt.. *_*

Tuesday, April 26, 2011

~memori~

Dahulu




Sekarang



A place 2 Remember~ 

 Kadang2 bila sesuatu dah xder dpn mata kita barulah kita tahu menghargai... Kenangan dan memori sesuatu yg amat berharga~ tidak boleh dijual beli ,  ditukar ganti dan sentiasa terpahat dalam hati~~ 

P/s: Tempat aku membesar, bermain,belajar dan tempat aku mula kenal bhwa setiap pertemuan ada perpisahan~ Miss this place so much~

~~rehat skejp~

Ok,ari ni dah xtau nak bt per, On YOUTUBE jap then tgk citer my favorite yg mmg tiap2 ptg sabtu kul 5 ptg duk dpn TV semata-mata nak tgk citer ni!! Yg xtahan zamn kecil2 dolu kan suker jer duk gaduh2 nak ambik yg kaler mane..Aku nak pink, akak kuning, adik aku hijau, yg sorg ag ambik merah, ada yg nak silver.. huhu nak gelak guling2 s'org2 jer bl ingt balik..haha ~ so, mlm ni tgk POWER RANGER'S jap..huhu

p/s: sebenarnya dari pagi ag aku duk citer POWER RANGER's ni.. smbil2 download citer ni bt balik kat adik aku...haha.

Monday, April 25, 2011

~penghargaan~




Terima Kasih sebab sentiasa berada di sisi saya
Terima Kasih sebab sentiasa menyokong saya
Terima Kasih sebab sentiasa beri saya dorongan
Terima Kasih sebab sudi pinjamkan bahu untuk saya menangis
Terima Kasih sebab sudi bergelak ketawa dan menangis bersama saya
Terima Kasih sebab sentiasa menegur saya bila saya melakukan kesilapan
Terima Kasih sebab sentiasa ada bila saya perlukan seseorang
Terima Kasih sebab sentiasa tolong saya bila saya susah
Terima Kasih sebab sentiasa sudi pinjamkan telinga bila saya membebel
Terima Kasih sebab sentiasa bagi saya nasihat
Terima Kasih sebab menjadi macam kawan, kakak, abang, adik, ibu, ayah, nenek,
Terima Kasih sebab menjadi kaunselor tak bertauliah saya
Terima Kasih sebab menemani saya saat saya sakit dan sihat
Terima Kasih sebab sentiasa menemani saya belajar
Terima Kasih sebab melayan saya dengan baik walaupun kadang-kadang saya jenis moody
Terima Kasih sebab sudi berkawan dengan saya
Terima Kasih sebab mengambil berat tentang saya
Terima Kasih sebab sentiasa bertanya khabar saya
Terima Kasih sebab tak penah lupakan saya
Terima Kasih sebab sentiasa mengingati saya
Terima Kasih sebab tak ambil hati dengan perangai saya yang mengader-ngader
Terima Kasih sebab mengajar saya erti kehidupan
Terima Kasih sebab mengajar dan memberi ilmu kepada saya
Terima Kasih sebab memarahi saya
Terima Kasih sebab mengajar saya erti persahabatan
Terima Kasih sebab mengajar saya berdiri atas kaki sendiri
Terima Kasih sebab sanggup habiskan Kredit semata-mata bertanya khabar dan mendengar masalah saya.
Terima Kasih sebab menikam saya dari belakang
Terima Kasih sebab mengata saya
Terima Kasih sebab memburukkan saya
Terima Kasih sebab membiarkan saya bersekang mata keseorangan membuat kerja kumpulan


! TERIMA KASIH ATAS SEMUANYA!
En3 ni ditujukan buat my beloved family...~my ma,bak, yong,a.long, a.ngah,k.ngah,k.cik,aizat,aniyah,anis,ahmad,amsyar~* I LUV MY FAMILY*
Buat Guru2 yg telah mengajar saya bermula dari tadika,sekolah rendah,sekolah menengah, N lecture d university ~TERIMA KASIH~ atas Ilmu yang diberi dan diajar.~ cikgu ani+cik sah=cikgu tadika saya,: cikgu aini+cik ya=cikgu pra saya,: cikgu hanahanim,cikgu syukri,ustz rosli,ustazah azizah,cikgu hafiz,cikgu rohani,cikgu syahliza,cikgu azlan,sir nik,teacher zaharyati,cikgu tg., cikgu rasyid,cikgu suraya, cikgu gayah,cikgu din, = guru sek.rendah saya,: Cikgu faz,cikgu mazwin,cikgu azli, cikgu hakimah,cikgu faezah , cikgu idah, cikgu mohd, cikgu shamsul,cikgu hazama,ustazah rokiah,ustazah azizah, utz zawawi, sir isma,sir hazmi, cikgu hadi, teacher mas,teacher noraini,sir akhbar, cikgu zainal,cikgu lan,cikgu zaki, cikgu shazwani, N semua cikgu p/s: ada bbrapa org cikgu sy ingat muka to xingt nama..huhu= cikgu sekolah menengah saya.: cikgu syarifah,teacher umi,cikgu masrita, cikgu salmah,cikgu aiezudin,cikgu sabri,cikgu hazani,cikgu zamilah,cikgu 2 yg mengajar saya= sekolah menengah seterusnya ms fm6.*Berkat tunjuk ajar tunjuk ajar n ilmu yg diberikan cikgu akhirnya saya berjaya melangkah ke menara gading~* p/s: rupanya saya still ingat lagi nama2 guru yg mengajar saya dari tadika hingga habis fm6..Anda bagaimana?? Tetiba cam iklan lak kan..huhu
Terima kasih juga buat lecture yg telah mengajar saya dari SEM 1 Hingga SEM 4 ini
To my beloved friends~nor,jue, along,gee,cikaq, jannah, sue, lala,idah,syukrima, matwe,lah,amir,nusi,badi N semua yg bergelar sahabat saya ~ *FRIENDS 4 EVER *
teman2 baru saya~sue,k.hani, k,daya, ana, miza, liza, farhana, yana, lyn, faezah, patin, n ramai lagi yg tak mampu tuk saya tulis semuanya..kalian semua adalah teman terbaik buat saya sepanjang saya belajar di university ini. Terima kasih kerana sudi berkawan dan banyak membantu saya serta mengajar erti hidup ini~ *SEMOGA UKUWAH KITA BERKEKALAN*
Buat mereka yg menganggap sy musuh,membenci saya,n yg telah menikam saya dari belakang,memungkiri janji, mengata saya, menjatukan saya, memalukan saya,menyindir saya,memburukkan saya, ~TERIMA KASIH~ kerana jasa kalian membuatkan hidup saya berwarna-warni..saya belajar sesuatu dari kalian..kalian telah menyedarkan dan memberi saya pengajaran dan
membuka mata ttg kehidupan ini.




untuk semua :
Jason Mraz : Lucky~~



Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh



p/s: en3 paling panjang yg pernah saya taip~~

~cekodok~

Duk dlm blik sambil tgk syok gler duk online... tetiba kan...................................................
waahhhhhhhh aku t'bau something... bau yg dah lama aku x bau..Miss that smile.. aku pun pantas menjengah ke luar tingkap n rupanya bau tu dtg dari umh kat dpn umh aku~~ uisshhh rasa cam nk ketuk jer pintu 2~ Ingat kan aku s'org jer bau, lps 2 3 org housemate aku pun bau yg sama gak..
perut kami b'keroncong dan mula membuat bunyi sebaik sahaja terbau benda 2... hum, da lama x mkn benda 2, rindunya yg mak aku masak~
Nak tau x pe benda yg kami semua bau n nak makan... huhu

CEKODOK

































Wwah, makin t'liur plak tgk Pic ni~ sbr2 ptg ni nak buat sendiri cekodok ni!! ops lupa, umh bujang kami jrg msk..haha =pCuma nk cari pisang jer, nak mkn cekodok pisang.. huhu ada saper2 nak ke?? t aku niatkan sekali msasa nak mkn..haha =p

p/s: Pic ehsan pakcik google

Sunday, April 24, 2011

~sunday~

Hari ini hari ahad...hari ahad hari untuk bercuti tetapi di kawasan Pantai Timur tidak cuti. Saya suka hari ahad kerana hari ahad hari untuk berehat..hari ahad hari yang xperlu pergi kelas, hari untuk berlibur...haha. Da mcm ayat krangan adik aku yg dah tahun 3 lak...
So, skip dlu... Ok, just nk gtau tetiba rindu nak bca buku balik~~ huhu mmg agak ngader2 ar aku ni kan.. Time Blom Exam xnak stdy bila dah lps exam, hum dtg ar mood rajin nk hadap buku 2~!!!
Smlm xtau nk buat pe, terus capai buku tamadun china n Jepun n boleh plak aku habiskan sehari suntuk bc buku tu.. Then, FINE, aku menyesal x stdy buku 2 awl2...Mak oiiiii byk gler fakta yg aku dah terlepas pandang.. sob3, knpalah aku ms nk exam xder kerajinan ckit pun nk baca buku 2??? oklah. SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA... BERAKIT RAKIT KE HULU BERENANG-RENANG KETEPIAN, BERSAKIT- SAKIT DAHULU BERSENANG SENANG KEMUDIAN... ~merenung sekejap memikirkan pepatah ni~
Oklah yg LPS niarlah lps...bknnya aku boleh p ambik blik krts jwn n ubah kembali~ so jadikan pengajaran buat aku.... chaiyok2.. saya blh.. :)

p/s: aku ada satu perangai ckit... lps exam biasanya aku mmg akan ttp buku.. hbis jer exam lau ada kwn2 duk bncg2, bandingkan jwpn aku pg duk jauh~ atau aku pekakkan telinga... lau org tanya pun aku jwb xingt~ Mmg xpernahlah aku lps exam p cari jwpn soalan balik... dah lps nak buat camna wlpn kwn aku ckp tgk utk baiki kslpn.. bagi aku lps exam mmg dah tutup buku trus.. huhu

~pglmn~

Tahu x sem nilah sem yang paling banyak menguji diri saya,menguji iman saya, menguji ketaatan saya...Meh cni nak citer ckit psl yg dah lps. 

Ms awl bulan 2 ada something yg berlaku pada diri saya ini~ K, yg peribadi berlaku pada diri saya ialah  gangguan mistik. Hum, xkesahlah nk percaya atau tidak. Sebenarnya, dah dekat 2 bulan berlaku gangguan, tapi saya xpernah cerita pun kat sape2, just diamkan sahaja. Sebenarnya saya jenis yg lps solat suka mengaji Al-Quran. Kadang2 bgn pagi2@ sblm tido saya suka baca Yassin. Saya jenis kat sini suka solat awal (kat umh lmbt2 ckit..huhu).  saya pun suka juga dengar2 ayat al-quran. Ni bukan unsur naik lif tekan sendiri tapi reality yer. Lps 2 kan ms dlm awl bulan 2 kot saya jadi berubah. Saya boleh pg simpan al-quran n yassin saya dlm almari. Saya xboleh dengar ayat-ayat quran, mesti jadi panas satu badan. Lau saya solat n bc ayat2 suci mesti panas n berpeluh satu badan. Lps 2 kan saya xleh duk ngan org2 yg rajin mengaji@ alim lah. Saya rasa rimas, panas n yg paling teruk saya mudah naik marah. Dgn romate sy, xder slh apa pun tetiba jer blh saya marah.. lps2 sy jadi pendiam, termenung,n x b’gaul ngn org. Yang lebih teruk selalu dengar org duk panggil nama saya. Kadang2 rasa cam romate pnggil tgh2 mlm tgk2 dia duk tido. Lebih teruk lagi, nmpak byg2 yg tah pe2, n badan saya siap lebam2 agi. Asal bangun tido pagi mesti lebam biru kat kaki n tangan. Saya juga jenis x tido ptg tau. Tapi masa tu asl jer kul 4.30 ptg mata sy mesti mengantuk sampai xleh buka. Tido lps asal sampai maghrib. Selain 2, saya sakit bahu, tekak, kaki n mkn lebih byk dr biasa. Padahal selalunya sebungkus nasi mmg dah kenyang tetapi masa2, siap p kedai beli dua bungkus nasi sekali mkn..Giler ar...Lps2 bunyi org duk ketuk pintu umhlah,housemate duk gelak ar pdhl d’org senyap jer. Yang paling teruk sy xleh Fokus STDY.Dlm kelas kdg2 rimas n geram nak menjerit sekuat haty, tp nsib baik sy control.

 Lps2, sy ni jadi sensitive gler..duk borak tel ngn akak boleh sy nangis tanpa sbb. Borak ngn kwn duk cter yg kelakar bkn sy ketawa tp nangis. Sy duk dlm bilik blh duk nangis sepanjang hari walhal xder pe2 hal pun~ Last sekali, saya ambil keputusan nk gtau kat Mak saya..yalah curius sgt, dlm aty sy pkir “Aku ni dah gler k? Air mata byk sgt ke asyik nak nangis jer? Kenapa cam ada gguan  ni kan?”. So, gtaulah ngn mak. Mak n Abah aku pun sepakat nk bw jumpa ustz p berubat. Masa2 mula2 sampai umhkan, saya ada adik n dia jns yg blh rasa bnda2 camni. Dia ckp saya lain, mata saya sangat tajam n cam bukan mata saya. Dia takut tgk mata saya. So, bwlah pg berubat. Yg pergi ayah,mak, m.cik jiran yg tunjuk tmpat,adik sy. Masa kat umh ustaz, sy pggil p.cik 2, saya rasa cam nak marah sangat kat dia, siap jeling n makcik 2 ckp mmg nmpk sgt mrh saya. Pelik betol baru first time jumpa x tgur ag sy dah naik marah cam2.. Then bila p.cik 2 start bc ayat al-quran saya mmg rimas, adik sy kata sy  mmg mrh n  siap lawan ag p.cik2. sy xingt yg sy ingt just p.cik 2 bc jer. Then, lps 2 hbis ajer p.cik2 mengaji dia tiup, trus hilang sakit belakang, tangan n kaki sy jadi ringan n mata saya lebih segar. Xder rasa nak marah org pun. P.cik tu pun  TAK ckp pun sy kena buatan org  ke “benda”  dtg menumpang. Just dia pesan banyakkan mengaji, solat jgn tinggal wlpn rasa mls, kena lawan perasaan, lau nmpk pe2 bt xtau dia nk kcau jer then suh hati2 jelah. Dia bekalkan air untuk saya mandi n minum. Sekarang, Alhamdulillah dengan izin Allah SWT  dah lebih sebulan dari pegi berubat dah nmpak kesan. Saya dah jadi lebih segar, kwn2 siap tgur ag muka nmpk ceria xmurung ag, xder dah gguan bunyi2 bisik kat telinga n lps asar sy dah x tido ag. Lebam2 pun xder. Lps2 dah xder rasa pns bila dgr ayat al-quran. Syukur dengan izin Allah SWT sy dah balik diri saya yg normal. Air mata pun dah xder nk kuar dah.
Serius, pengalaman nilah yg paling teruk pernah sy alami sbb effect kat diri. Tapi ni semua pengalaman kan. 

Bismillahhirahmanirahim. Ya, Allah Ya Tuhanku, Ampunkanlah dosaku, permudahkanlah segala urusanku, jauhkanlah aku daripada hasrat dengki manusia dan gangguan syaitan. Bantulah aku menempuhi segala  dugaaan yang mendatang dan semoga aku sentiasa tabah menerima ujian dari-Mu Ya Allah. Amin

~takut~

markah carrymark 1: tunduk kepala
markah carrymark 2: geleng-geleng kepala, gosok mata terkali-kali
markah carrymark 3: terkejut...~spechelees~
markah carrymark 4: mengalir air mata dan terus teringat kat mak ayah~
markah carrymark 5: trus ttp laptop. Xsggup tgk.

Ya Allah sem ni mmg byk sgt2 dugaan buat aku ~ dari segi peribadi dan juga akademik~.. kawan aku pernah cakap bahawa Allah memberikan dugaan kepada hamba-Nya yg dia sayang. Allah tahu saya kuat dan boleh tempuhi ujian, 2 sebab Allah nak uji saya... Walaupun kdg2 sebagai manusia biasa perasaan dengki, jeles, cemburu, iri hati wujud dalam diri aku apabila melihat orang lain dapat markah yg best2 aku pula ckup2 makan. Hum, aku mengeluh lagi~ xbaek mengeluh. Yg lepas lepaslah. Sem ni mmg aku Redha n Tawakal jer ngn result aku. Harapan agar sem ni xder repeat paper n n pointer still kekal n xNAk jatuh~ biarlah sem ni still dpt DEAN LIST ag. Rasa cam x sggup lau xdpt dean list sbb aku nk biar parents aku hepy bl aku dpt dean list! Yg blh aku buat sekarang just BERDOA agar aku dpt yg TERBAIK..Amin.





Saturday, April 23, 2011

~huhu~

hai semua~~
huhu semalam nk online xdpt.. Line prob. plak.. K, semalam dah habis semua paper...alhamdulillah, berjaya gak aku merapu n mengoreng sampai hangit jawanpan exam..kenapa lah xder soalan exam semua objektif?? lenguh tangan2 aku ni duk mengarang jawapan panjang lebar... haha ops, lupa ada juga soalan objektif.Tapi kan lau pkir balik b'banding soalan objektif ngn esai mane lebih senang~~Apakah pendapat anda? Objektif @ Esai?? Aku prefer esai kot wlpn penat nk bt karangan yang berjela-jela, wlpn hbis dakwat pen aku guna, wlpn tiap kali exam asyik muka aku jer yg asyik mtk buku jawapan~ kwn2 aku sllu ckp yg aku ni Psiko d'org lah.. haha kejam x aku??? Eh2, tapikan bukan sengaja tapi aku mmg pro bab mengarut dlm exam ni..Tah betol tah idak jwpn aku buat 2.. harap2 semua betullah kan...Amin,, huhu

Hum... aku tukar alamt e-mail dr yahoo ke Google~ So, dengan ini aku ingin mengatakan bahawa semua yg aku da Follow da ilang~ NEED @ FOLLOW BACK!!!!!!! So, aku kena jln2 follow kalian balik yer.. Nanti aku dtg melawat~~
Nanti jgnlah pelik lau tetiba aku da LAMA follow~ tapi siap jerit kuat2 ckp FOLLOW AWK~ Kunun2 baru follow ar...aku kena follow balik lah sbb kat dashboard aku dah empty..sob3

p/s: Still proses "ubahsuai blog" :)

Wednesday, April 20, 2011

~terasa~

sebenarnya ni en3 merapu aku~ lau xbaca pun xper.Just sajer2 jer nk tulis nk luahkan..haha
hum, sentap ngn someone sebenarnya~ aku pernah citer dah sal dia dlm en3 lama2 dlu yg dah berkulat 2.. hum aku ada chat one of my friends tetiba terkeluar psl someone ni lah.. Dia citer lah yg dia selalu b'hubung ngn some one ni..someone ni selalu bertanya perkembangan kami semua *someone ni kawan rapat ngn aku n kwn2 aku..kami ni kiranya sahabatlah semuanya yer*.. Someone ni ambil berat psl kami semua n selalu bertanya khabar n mcm "abang" lah.. Sebenarnyakan, pada zaman aku kanak2 rebina dlm usia remaja kan aku mmg best friend ar ngn someone ni..kira bolehlah kata kamching juga. xtau manalah tau aku terperasan s'org jer kan..haha   lps2 sbb aku n dia mkin busy n msg2 mula senyap. kira lama gler xjumpa n mmg semua menyepilah. tapi, Facebook menyatukan kita~ aku tgk dia friend ngn semua kwn2 aku lps2 aku kan adik pg add dia..single ag tp xtau sudah dmiliki atau belum... hari2 aku usha fb dia..Cam stupid jer sekali pkir.. haha. tahlah xpasti knpa aku duk usha agknya mesti dia duk usha FB aku gak ni..haha #harapan *_*#.. aku kan pandai bab spy2 ni lps 2 aku dpt inform dari kawan dia yg dia dah nak kawin..o..rupanya dia dah nak jadi milik org~ tapi, jgn risau aku bukan PERAMAPAS..aku sbnarnya x sure apa pun sebenarnya perasaan aku kat dia~ Cinta, Sayang,Suka,Benci,Menyampah or Whatever ar...tapi kan aku cm sentap bila aku online chat dia xder  tegur sape pun aku, tapi blh pula dia tgur ngn kwn2 aku yg laen..kdg2 aku rasa cam aku ni ada bt salah ke ngn dia?? ada buat silap ke??? knpa ngn org laen dia blh kawan cam biasa ngn aku cam blh bt cam xkenal lak.. tahlah, aku ni jenis cam lau org bt xtau aku bt xtau jelah kan..  lagipun lau alasan dia xder no hp aku @ xingt fb aku mmg xpatut..kwn2 aku yg lain blh jer dia contek pesal ngan aku jer x bnleh??




pepe pun i wish u hepy always K...  u always in my mind~~


tapi, Ya, Allah Ya Tuhanku seandainya dia bukan jodohku, bantulah aku jauh daripadanya dan lupakannya namaun seandainya dia jodohku, satukanlah hati kami dan semoga hubungan kami ini mendapat rahmat dari -Mu. Amin

~habis~

Alhamdulillah da settle paper minor aku~ penamat ngn paper morfo yg "senang" gler~ xpkir pun blh kuar soalan cam2!! Silap aku ke x stdy@ mmg soalan senang sangat..huhu tapi semua kwn2 aku mngalami nasib yg sama~ pe2 pun kami semua da cuba buat yg terbaek..hope adalah rezeki kami~ Redha n tawakal sahaja sekarang..paper yg lain pun sama gak. Tapi cam sedih ar plak ..Risaukan pointer aku skrg ni...habislah..sem ni rasa cam jatuh teruk gler lah rasanya... xsggup but USAHA,TAWAKAL n REDHA~~ Positif, setiap perkara ada hikmahnya Luvelia...

Mula2 tgk soalan exam cam nak deman ajer rasernya..hwawawa
SENYUM seketika lepas 2~~ SeNYUM XPAYAH KATA APA2~~
                                        Hbis exam...... muka cam tahlah xtau nk kata per..haha
                    



P/s: Still ad 2 paper lagi...harap dapat buat yg terbaik!! Weeeeeee da beli tiket bus dah..yeye tggu masa nk holiday jer sekarang ni..lusa ada satu paper then gap seminggu then holidayy~~ huhu

Tuesday, April 19, 2011

~hepy2~




Alhamdulillah~ da lepas paper killer aku!! K, yg penting aku da sedar aku ni pandai gak main goreng2 sampai hangus sekali duk merapu jawab exam..yg xbleh blah skli letcure aku datang n siap bg semangat ag tuk kami semua buat btol2.. tapi kan yg  pling hepy cz aku hampir ilang idea bila letcure 2 dtg bc aku punya jwpn n senyum2 ..aku pun senyum gak then bila aku mintak buku soalan lebih dia siap gelak then Fine aku tahu aku byk merapu...haha At Least kan bila aku da habis paper ni aku rasa cam da habis exam doh...huhu Melampaukan!!!

Lupalak, alhamdulillah interview aku jln lancar juga~ sib baiklah xkena soal benda2 yg aku xbc~ huhu

p/s: Alamak esok ada exam ag~ huhu plezzz ar LUVELIA dah2 lah blogging... P STDY CEPAT..
SEM ni kan aku MMG stdy LAST2 MINIT AR... ISH2, xbaik btul ar kan...wwaaaaaaa menyesal x stdy awl2!

Sunday, April 17, 2011

FINE..
Esok paper KILLER aku~~ Carry Mark sgt teruk2 gler!! Result sem ni cam di hujung tanduk ajerrrr.. Sem2  lepas Subjek ni K jer aku punya siap dpt A lagi 2 sem...huhu Tp, skrg hanya berharap x FAIL ajer yer semua..
Aku masih sempat b'blog lagi ni.. Asgmnt ada 10 soalan, ada 2 group kuliah n ada setiap soalan individu ni  ada lebih kurang 5 org buat .K kita belajat MATH jap yer adik2.. Jumlahnya bila dicampur sekali ada lebih kurang 100 asgmnt..aku pulak TERrrrRAJIN p Kumpul 45-49 asgmnt N  guest What aku baru abis baca sebanyak..JENG..JENG..JENG  Waaaaaaaaaaaaaa baru siap baca 3 asgmnt dari pagi tadi ler....
Eh2, tlg jangan salah sangka, bukannya saya MALAS baca tapi kawan2 aku ni pun lau EXCITED sgt buat asgmnt jgnlah S'org duk buat 23-28 halaman..1.2 spacing n font 12!!  Terseksa aku seketika duk baca semua asgmnt member2 aku ni.. Kot yer pun nak markah lebih agak2 ar~~ aku ni stress gler dah duk ngadap asgmnt k'org ni!! aku buat asgmnt pun 15-20 je biasanya.. (sajer xnak susahkan letc marking asgmnt..Baiknya saya ni kan :D)
Harap2 berjayalah aku mengkhatamkan segala asgmnt ni!! SEMOGA ESOK AKU BLEH JAWAB DENGAN TENANG DAN BIAR ABIS DUA BUAH BUKU SOALAN YER AKU BOLEH JAWAB.SEOGA APA YANG AKU BACA TERLEKAT DALAM KEPALA AKU INI DAN BOLEH DIKELUARKAN BESOK,, AT LEAST BIARLAH ADA HASIL 13 MINGGU AKU BELAJAR SUBJEK NI YER..AMIN.

Saturday, April 16, 2011

~mood~

Tomorrow is Exam!! :)
cam x caya dah exam~ Ok, ptg tadi selamat balik umh sewaku yg T'Chenta kat TM ni.. Selepas bebrapa hari pulang ke rumah di kampung halaman dengan niat untuk stdy week d rumah..Lps2 balik dengan membawa buku2 yg b'timbun sampai nak t'cabut tgn aku bimbitnya..Berazam untuk habiskan membaca semua buku tersebut di rumah~ Ckp kat parents balik n stdy n suh adik2 senyap, akak kau ni nk belajar bersungguh-sungguh ni.. Duk diam dlm blik, enak beradu di katil terchinta dan daripada niat nak stdy week tetiba jadi stido week pulak.......
Argggggghhhhhh menyesalnya aku balik umh bw buku berkilo-kilo, satu buku pun x ingat nak keluarkan dari beg~ masa otw kemas2 barang adik aku siap tegor agi
"akak kau bw balik buku byk tapi bila masa kau stdy?"
"eh2 aku stdy lah.. tgh2 mlm kau tido awal aper tau"
"eleh kau penakut mane rajin nam stdy sorg2..tido jer memanjang"
"eeeee aku cepuk kau kan!!"
waaaaaa Seyes menyesalnya masa balik x stdy ..akibatnya sekarang perlu bertukus lumus lebih kuat lagi untuk qadakan masa2 yg tlh t'buang...

Fine..Now GO STDY FIRST...

p/s: Interview aku tunda pg ari selasa..Alhamdulillah sbb aku xready pun..huhu
     : Esk strt exam..Hope b'mula ngn baiklah n b'akhir ngn baik~
      : pertimbangkan nk buat short 2 sem supaya aku grad lebih awl..@ just go on spt biasa......
      :Xdpt BW BUAT MASA SKRG>>MAAF!!!! :)

Monday, April 11, 2011

~EXAM~

Finally~~ Exam is around the corner!!! Ya, saya rasa sgt2 Bahgia sekali  sekali bl sebut psl EXAM sbb:

16/4- Interview Biasiswaaaa KPM + Exam Seni karut mengarut.mengarang
18/4-  Sejarah Asia Tenggara – Subjek “killer ” 4 me!! Kena fkir luar dari kotak!! Yer, sila ingt    segala   KONSEP dan  Fakta serta TokoH yer cik Luvelia..  *_*
20/4- Morfologi – Subjek favourite aku sbb “senang sangat”. Xpasti aku bljr apa 14 minggu         ni..asyik ingat2 lupa jer...
22/4-Sejarah Asia Timur- Fine..sy punya carry mark agk Kureng Ckit~ Yup, sy mengaku mmg      silap sy sbb sy buat umpama  soya+cincau= Yoes campur. Means sy buat x guna haty   n perasaan tp  sgt2 rushing Xsempat nak buat kajian dlu!! So, NEED 2 WORK HARD             DEAR~~
30/4-Perkembangan diri pembelajaran- Letcure yg best!!! Haha carrymark pun Ok ..
 Cuma perlu usha lagi!!

Mood d Exam sy still x dtg2 lagi!! EXAM MOOD Dimanakh kau!! Sila DAtaNG SecePAt Mungkin!!! Sekian!!



Akhir kata dari saya buat semua STUDENT yg Bakal Menghadapi Peperiksaaan x Kiralah Exam pEr ialah GUD LUCK~~
p/s: DOaKAN SY DAPAT BUAT YANG TERBAIK..AMIN~ SAYA PUN DOAKAN KALIAN SEMUA SEMOGA BERJAYA MENCAPAI KEJAYAAN YANG CEMERLANG..AMIN..

Sunday, April 10, 2011

~ :) ~

Makluman!!!

Sedang gigih cuba untuk m'baiki blog~~ Dlm p'binaan tuk bersihkan segala item2 yg x d'perlukan..... Cuba tuk buat lebih cool lagi...haha

tpkan sy x pandai~ so, kena Try n Error yer.. huhu

Nak buat Header baru~tp cam xpandai lak! De2 sape2 rjin n tlg buatkan x??? *kelip2 mata buat muka soposen..huhu*

Saturday, April 9, 2011

~tamat~

Alhamdulillah da tamatlah ko-kurikulum badan b'uniform~~ Saya sgt2 suker aty sbb lps ni da xpyh kawad d bwh terik matahari , xpyh berlari keliling bagunan, xpayah kena denda n yg paling penting ptg2 xpyh pegi kelas da!! huhu. Aku mmg xsuka berjemur tgh2 panas ni!! tpkan yg best sgt2 masa kawad time kena denda..Fuh, asyik aku jer yg salah! 2 lah time latihan aku duk t'menung..
lps ni mesti rindu nak dengar
"awak turun 10. ".Tiap2 kali latihan mmg akulah orgnya yg duk trun...... "sape rasa dia salah sila trun..Akak oiii rasa betul ke salah".Fine, aku salah.Knpalah d'org xtgk org lain. asyik aku jer kena. .... "Luvelia,mana kiri mane kanan awk ni".org suh pusing kiri aku pusing kanan..errr aku x ingt mane kiri mane kanan sbb excited duk nk kawad.. =p .. "Luvelia awk ni nk kejar apa? jalan laju sangat ".aku nk kejar bus nak cepat balik.. tp xderla jwb cam2.. aku senyum jelah..haha . "ha, da start buat mukala tu..baru suruh kawad bukan suruh kawin..."part ni aku mesti buat muka bengang ..hahaha yalah, tgh hari yg panas kaw2 xkan aku nk senyum..Yer cik saya suka kawad  tengah panas ni.. Mmg somethng wrong ar aku jwb camni kan.. huhu  Lps ni xderlah org nk jerit kuat2 kat aku ni..Rindunya kan..huhu (dlm aty bersorak keriangan)
Sy hadiahkan bunga ini kpd tenaga pengajar n kwn2 yg sentiasa mengajar sy .Sesungguhnya pengalaman yg saya dapat amat berharga~~ 

~kenangan~

Baru2 ni aku da sertai satu kerja kebajikan berkhidmat untuk masyarakat~  Lokasinya ialah di salah sebuah kampung org2 asl.. D’owg wlaupun agk maju tp rmai yg x pandai cakap melayu pun.Lau yg g sek je blh comunite ckit2.. Aku lupa nama kgnya.  So, pergilah aku ngn bbrapa puluh org kwn ku ni ke sana..Kami buat bakti masyarakat n terangkan ttg beberapa perkara berkaitan kebersihan dan kesihatan. Tapikan ada bbrapa p’kara yg buat aku t’kedu, Specheless n Xtau nak ck papa. ...Misalnya, aku lepak2 borak2 ngn d’org.puratanya umur 7-14 thun..Lps2 dtgla s;org girl ni. Dia asik pandang aku je xb’kelip lps 2 duk senyum memaanjang.Aku pun curiussss la..YAlah, lps2 dia duk bisik dgn kwn di s’owg..So, aku pun dsbbkan smngt inkuiri yg tinggi pun bertanyalah:
Situasi 1:
Aku: Knpa ni? Ada apa2 nk share ngn akak ke?
X: Xder pe2 akak (Y asyik duk pandang aje aku smbil senyum)
Aku: (Senyum ) citerlah,akak pun nak tau juga. Ala, xbest la k’org ckp dua org aje.. *nada merajuk*
Y: Akak cantik (senyum lagi)
Aku: eh2 mane ada..akak biasala (Ya, sy sedar diri sy X  chanteq..haha)

X&Y : (senyum sambil bisik2 dlm bhasa aku x phm)
Aku: xpalah xnak citer kat akak..(Sob3..xlah aku pun senyum)
X:akak lau sy ckp akak jgn marah tau.
Aku:xder sbb akak nak marah pun.Ckplah,akak janji akak x marahla.
Y: akak jgn marah tau
Aku: Ok,akak janji xkan marah k’org.
Y:akak cantik(senyum lagi aku pun senyum juga)
X: Y ckp akak cantik. Bibir akak pun cantik. Y suka tengok bibir akak.(Y duk pandang aku n senyum ag)                                                                      
Aku: la, xderlah.akak biasa ajer kwn akak lagi lawa kot..huhu
Y: saya suka tengok akak
X: Akak Y suruh tanya blh x dia nak...........
Aku:Knpa,Y nk apa?
X&Y: duk bisik2 ag..
X: Akak Y nak CIUM bibir akak boleh x..Dia geram sgt tgk bibir akak bila cakap.Cantik!
Y:Akak nak CiUM bibir akak boleh x? Saya geram tgk.
Aku: (SPECHELESS~) +kwn aku kat sebelah bl dgr budak 2 ckp cam2 terus tarik aku pergi jauh2 lps2 gelak kuat2..kurang asam btol.. cam nk lempang aje muka dia then siap perli2 aku ag...+

Klau bibir akak lawa camni xperlah~~ ngeh


Situasi 2.
Aku mula2 sampai setup tempat yg kami nk bt program ni..Kiranya aku org awl yg smpai. Majoriti pendduk cni non-muslim. Lps 2 adalah budak dlm umur 12@ 13 thun gitula dia dtg dekat aku:
G: Akak nak tanya boleh?
Aku: tanyalah, apa dia?
G: kenapa akak pakai tudung?
Aku:(dlm aty la, eh budak ni interest ngn islam ke?) Aku pun explainlah ckp aku ttp aurat n memenuhi tuntutan agama kira lebih kurang mcm 2 la aku explain.
G: Hbis knpa kwn akak yg lain xpakai tudung?(merujuk kpd bbrapa org kwn aku yg lain yg free hair but non-muslim)
Aku: yg xpkai tdung 2 d’org sama agama ngn G lah. Ada yg muka melayu ttpi non muslim sebenarnya.
G: Akak rambut panjang ke pendek? Nak tengok boleh?
Aku: Err akak sederhana panjang. Xpyh tgklah..
G: rambut akak lurus ke mcm saya (merujuk kpd rmbutnya yg kerinting)
Aku: senyum. Rambut akak biasa jer. (G pun bangun n pergi.aku teruskan kerja)
Lps2  t’kejut gler aku tgk2 si G ni duk belakang aku smbil selak tudung then pegang rambut aku..
G: rambut akak lurus dan panjang.kenapa tak warna hitam?
Aku: G lepas rambut akak dlu.. (dia duk pegang rambut aku n xnak lpskan)
G:kenapa rambut akak bukan hitam? Akak nak rambut akak boleh x?
Aku:  la, xboleh mak akak marah potong rambut  ni.
G: G nak ckit je rambut akak. Rambut akak cantik lurus.
(Aku serius takut gler da ni cpt2 jerit pggil member aku suh dtg). Member aku dtg c2 n pujuk2 ckit baru dia lpskan. Tp cam still xpuas aty muka dia sbb aku xnak bg rambut aku
Lebih kurang camnila rambut aku yg kena tarik ni~ tp ni bukan pic saya..Harap Maklum... :D

Moralnya: so aku kena bersedialah nk hadapi apa jua keadaan.. ni baru sedikit cth kanak2..bila da jadi cikgu besok mcm2 lagi karenah aku akan hadapi.. 
Tp bila ingt2 balik cam kelakar pun ada juga ngn knk2 ni!! Tp just Xambik kira jer. Kena faham knk2 xmature ag..xtau baik buruk kan... Think Positif K Luvelia~~..At least aku ambik yg negatif sebagai positif

p/s:Nasib baik hal ni xheboh2...So, bila da blik d'org da x citer per2..Lega aku!!haha
Yer bertambah excited lagi nak buat kerja2 amal yg rupanya sgt2 best kor.. bagi satu kepuasan kat diri aku~
pic:Ehsan dr mr.google.