Nuff

Monday, August 1, 2011

~ramadhan~

Sedar xsedar rupanya dah masuk 1 Ramadhan.. cepat sgt2 masa berlalu.. Ramadhan kali ni agak bertuah juga dapat berpuasa selama sebulan dekat umh ~jgn jelezzzzzz haha~ dah lama x puasa kat umh sejak masuk Sek Men.. selalulunya  sempat b’puasa kat umh seminggu pun dah kira bertuah... Baru masuk 1 Ramadhan, tapi menu b’sahur n berbuka puasa dah penuh dlm kepala... *_*..   aiyokkkkkk ingt makan ajer keje aku ni kan.. huhu   Yang xboleh nak blah sekali abang n akak2 n adik aku yg berada jauh dari umh siap dah order lagi pe yang makan.. Fuhhh nak baliknya lambat lagi tapi siap dah call ckp nak balik bila , nak mkn apa, nak sahur apa, nak kuih apa...uisshhh cayalah, ni yang buat bapak aku naik hangin asyik makan ajer kerja anak2 dia ni kan.. ~lalalala~ 
Sebenarnya kan ku n siblings ni semua cam ada satu habit tau...lau x dpt b’puasa kat umh selalunya kami akan call satu sama lain tnya sahur ngn apa, buka ngn apa, duk bt apa... lps 2 ptg2 dlm kul 5 ptg pakat call umh tanya orang kat umh masak apa, ma buat lauk apa,yang bongsu puasa x. Lps berbuka plak tgh2 mlm ckit call tnya pegi terawih ker, esk sahur nak mkn apa, bangun kul berapa, Ceh, semua nak ambik tanya.. Yang x tahannya, pagi sebelum subuh call lagi tanya mkn apa, bgun kul berapa, saper bgn saper x. ish2,kasihan mak aku kena jwb solan sama dari 5 orang anak dia setiap hari. .tapi xper, 2 tandanya kami sentiasa mengingati umh..~home sweet home kan...~  ^_^
SO, kesimpulannya SEMOGA  RAMADHAN KALI INI LEBIH BERMAKNA!! PERTINGKATKAN AMAL IBADAT KITA DAN BERUSAHA MENCARI LEBIH BANYAK GANJARAN DI BULAN YANG MULIA INI....

P/s: Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua... azam aku sempena ramadhan kali ini harap akan tercapai..AMIN. 

No comments:

Post a Comment