Thursday, September 29, 2011

~Life~

kadang2 manusia ni xdpt diramal. Sebaik mana pun kita ngn mereka suatu hari  nanti kita akan dikhianati jua!!
Bila senang, sentiasa ada sahaja di sisi tapi bila susah bayang-bayang pun xjumpa~ Adat dunia, lumrah kehidupan..Kawan untuk ketawa sentiasa ada tapi yang sanggup memberi bahu untuk kita menangis ???  Fikirkan!!!  Mungkin kita ikhlas dan jujur berkawan tanpa mengharapkan  pe2, tapi hati orang laen sukar diramal...
JADI, WALAU APA PUN KEADAAN CUBALAH UTK ENJOY OUR LIFE~ XKIRALAH KETIKA SUSAH N SENANG JUST TRY BE HAPPY..  MASA AKAN MEMBANTU KITA MERAWAT LUKA DI HATI N WLPN DAH SEMBUH PARUT AKAN TTP SENTIASA ADA...

Berkawan biarlah beribu musuh jgn dicari..Jangan pernah berdendam dgn mereka yang membuat hidup kita sengsara..Try learn 2 forgive but not forget... We learn from Mistakes rite~ *_*

{p/s: Hidup jangan menyusahkan orang n orang jangan susahkan kita}

~geram~

Merajuk ngn seseorang..tapi dia buat xtau ajer~ Argh, menyampah~ last2 aku gak yg rugi.. =D

~lalala~

Alahaiiiiii~ lajunya line internet kat umh aku ni~ Asyik loading ajer..dah berjam-jam still loading lagi. Wahai jiran2 ku sekalian silalah berhenti duk mendownload movie2 korea n duk tgk TV online..Plezz tlglah offkan laptop anda sekalian pegilah stdy~ Kasihanilah aku yang nak guna internet dari tengah hari tadi sampai sekarang asyik loading..loading..loading.Kemudian dpt online jap terus rasa cam nak  lompat bintang ajer. sekejap lps2 terus line busy..Aiyookkk sakit hati, sakit kepala, sakit mata sbb xdpt nak cari mklumat nk buat asgmnt ni!!
Dahlah mlm ni nak siapkan juga keja ni..esk nak bentang!! Uish, tapi rilex ajer wlpn satu hapa benda xbt sbb line laju sgt2 smpai xdpt buka..nak download Pic pun xlps..huhu

p/s:  Rasa nak campak ajer laptop ni sbb geram xboleh bt keja...huhu

Wednesday, September 28, 2011

~cerita hati~

semalam masa lepak library tiba-tiba dgr musik ni dari laptop org sebelah.. EH!! teruja bila dgr  lagu ni..sebenarnya..huhu, ari2 masa BW ada masuk satu blog ni n musik latar dia lagu ini. Best lah bila first dgr dgr. Lps2 tgk2 blog tu dah tukar lagu lain..ngn gigih cuba search lagu ni tp xingt llirik..hehe.. Finaly, semalam ngn muka yang agak tebal tegur org sebelah.. minta ulang balik lagu ni then terus tgk tajuk apa..Lepas2 balik umah terus search n dowload..huhu

~CERITA HATI BY HAFIZ HAMIDUN~

Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang

Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta

Monday, September 26, 2011

~alone~

Tersentap dgn pertanyaan s'org kawan~ Mood pagi yang ceria tetiba bertukar.Tetiba rasa hujan mencurah-curah di dlm haty~ Argh, aku yang sentiasa berhaty lembut.. Just biarkan selagi masih ada kesabaran dlm diri ini...
Sem ni still alone lagi.Kelas xsama ngn roomate@ housmate. Xper aku mmg sentiasa bersendirian. Belajar berdikari is better drpd perlu bersusah payah berkawan hingga menyusahkan orang lain~ *_*
Ya, aku mmg pendiam bagi saper yg first knl aku ttp tersangat peramah bila dah kenal..haha
Belajar untuk menerima kelemahan diri dan cuba memperbaiki~ Cuba memotivasikan diri ~ tanamkan azam dan tekad yg baru..huhu

p/s: Sem ni banyak melatih otakku dan kena gilap selalu supaya tidak karat..hehe

     : First time spnjg 22 tahun baru mengetahui bahawa
      ALLAH TAALA itu bermaksu ALLAH MAHA TINGGI. Hum, rupanya ilmu agama aku ini still cetek lagi. Bertekad utk m'baiki diri. Semoga dipermudahkan-Nya.Amin.

Sunday, September 25, 2011

~monday~

Tomorrow is Monday`~ Hate Monday Luv Friday~ huhu
Sangat malas pada hari isnin sbb kena mula busy with campus live..kena bangun  pagi rushing ke sana sini, asgmnt yang semakin menggunung, diskusi bersama teman ttg asgmnt sepanjang minggu, kena cari bahan di KL(yg ni suka sbb smbil cari bahan smbil merayau window shopping..haha)..
But, CEPATlah ARY JUMAAT~ Hari utk berehat dan bergembira..XOXO
p/s: Hal2 penting yg msh blum disettlekan~ Argh...PTPTN still xbt penangguhan rasanya dah naik kut kdr faedah nya.. 

Friday, September 23, 2011

~our pets~

Jumaat yang indah~~ Tetiba ari ni nak citer psl binatang peliharaan yang sudah dianggap sebagai our part of family..chewah~ haha
 First,mari b'kenalan dgn :

COMOT & PUTIH@CIK TIH
*Abaikan persekitaran yang xmemuaskan itu*

Setiap ptg bawa keluar 2 ekor ni jln2 lps tu berlari-lari mengejar mereka...
Masa hujan,bawa dua ekor ni masuk dlm umh ltk dlm bakul sbb kasihan sejuk kat luar~
Last2 biasanya, kami kena marah sbb xder keja bw si arnab ni tido dlm blik...haha
                                  Masa cuti sem ari2 ngn d'org nilah aku duk selalu main kejar2~ *wink3*


Si putih n comot ni kami pelihara sejak kecil lagi.dah manja dan mcm adik sendiri..hehe manja sgt ngn kami, sampai lau panggil nama terus dtg dekat..Sweet sangat~
dari kecil sampai besar kami pelihara(xderlah bsr sgt dlm dkt setahun gitu)..
yang bestnya suka main kejar2 ngn 2 ekor ni, suka suap kangkung bg makan, bawa pg jln2 naik motor letak dalam raga, yang penting sekali bangun pg2 xgosok gigi ag terus pg jenguk 2 ekor ni kat dpn umh dlm sangkar..haha smpai kena membebel ngn mak ayah..
**********************************************************************************
tapi,satu hari dlm pkul 12 tgh mlm bunyi bising dari sangkar.ALAMAK!! pintu sangkar terbuka, tgk2, 2 ekor  ni  dah xder..tengah mlm duk sibuk mencari si putih ngn comot..Sampai  hilang suara  aku jerit nama diorang2..Tapi d;orang xmuncul. Esknya, cari merata-rata tp still xjumpa juga..hukhuk.Akhirnya REDHA yang PUTIH n COMOT dah xder.. :(
WE WILL ALWAYS MISSED U~LUV U 4EVER
##################################################################################

 Seterusnya selepas kehilangan si comot dan putih, ayah kami mengambil keputusan untuk mengambil 3 ekor anak angkat baru iaitu Cik GREY,Cik COCO n cik WHITE~ tapi d'orang xblh ganti tmpt putih n comot..
Yang xbest psl 3 ekor ni, mereka xblh main kejar2 sbb kami xlarat nak kejar sbb diorang lari laju, d'org ni pun garang sikit2 nak gigit tangan n paling penting d'org ni xmesra pun..huhu

Wlpn begitu, kami ttp melayan d'org dgn baik...Yang paling penting d'org ni blh jadi pendengar yang baik..huhu bila bab bagi makan, bersihkan sangkar semua ayah aku yang buat. kami tukang tgk ajer..huhu pttnya dah jadi binatang peliharaan ayah aku bkn kami adik beradik sbb ayah aku yg uruskan d'org ni.hehe *_*


Now tinggal WHITE N GREY SAHAJA!!     :(

Lps2 kan d'orang ni pelihara dari kecil juga smpai jadi besar gedabak gini..Lps raya ke-5 ari tu tiba2 tgk Coco cam xsihat.xbermaya, duk diam ajer.dah xmain kejar2 ngn adik beradik dia, bila suap makan pun xnak. matanya pun cam nak nangis ajer..kami semua risau.. petang keesokan tgk coco dah kaku,sejuk ,dah xbernyawa lagi..Rupanya coco dah tinggalkan kami. Grey n White pula senyap n duduk sebelah menyebelah ngn koko. Grey duk jilat2 telinga coco. Lepas coco kami tanam, grey n white dah x gembira mcm dlu. dua2 senyap dah xmau main kejar2, xnak bergurau,makan pun xselera. Bertambah risau takut mereka sakit. Akhirnya lps beberapa hari diorg dah start mkn tapi xceria mcm dlu.Myb rindu pada coco lagi

DALAM KENANGAN R.I.P Coco~

p/s: Sebenarnya, aku xberapa suka pelihara binatang ni sbb bila binatang ni mati ke hilang aku akan sedih~susah nak lupakan! walau berganti tapi tetap xkan sama dgn yang asal~ :( 

Thursday, September 22, 2011

~online~

HOREeeeeeY……dah  dpt wireless~ Means dah boleh online 24 jam tanpa henti!! Yalah, bayar RM60 tuk satu sem , rugi lau xguna 24 jam kan..huhu  Firstly, yang paling penting nak Blogwalking n melawat kawan2 yang ada di alam maya ini~ Chewah,perasan s’org2 lak kunun2 ramai kawan..haha
So,wlpun line cam siput duk berjalan tapi ttp nak juga p BW..huhu

p/s: Abaikan asgmnt yang sedang beratur panjang di belakang.. 

      : Benciii ngn Fb baru yang makin advance~ waaa fb lama lagi best ar..Camna nk tukar p fb lama??dah change yg setting dia punya ke English UK, but still fb jns baru gak..sob3 :(

Wednesday, September 21, 2011

~mengeluh lagi~

Hum..hum..hum...(mengeluh)
Nak tau x sem ni kan ..saya..saya takut sangat2..serius, rasa cam nak ajer duk umh goyang2 kaki, makan tido ajer.. Rasa cam nak duduk umh xnak belajar ag~ uish, lau dgr mak aku mahu kena lempang sebijik dua ni.. Sem ni saya dah masuk tahun 3 semester 5~ cam menakutkan dah bila dah dewasa ni..
Arghhhhhhhhhhhh stress gler wlpn baru minggu first kuliah. Sob..sob..sob.Sedih, sebab sem ni berat sangat. Subjek yg diambil susah, kerja banyak n yg paling penting lecture semua straight n garang.Paling suka sekali semua suka bertanya n yang paling kerap kena tanya akulah..huhuh
Fine~ majoriti kelas aku lecture paling suka soal aku..Selamba jer kwn aku kt cz lecture nak naikkan confident level aku!! Masalah bila kena soal, terus down sbb otak aku ni dah lama berkarat..huhu

p/s: Wish me best of luck~~

Wednesday, September 14, 2011

~terharu~

Sebenarnyakan saya ni antara manusia yang kadang2 terlupa n terbuta mata, tertutup telinga, dan hidup dlm dunia sendiri..Means, sebenarnyakan saya selalu merasakan bahawa saya keseorangan n mostly yang paling penting saya sentiasa berfikir bahawa saya ini boleh berdikari~ YES..BERDIKARI=BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI... Selalu fikir yang saya memang boleh buat sendirian semua perkara..Yalah, kan dah kata Malaysia Boleh~ Caya ar..Saya mestilah boleh..kan..kan..???

Tapikan, bila kaki saya sakit kan..baru saya sedar yang sebenarnya ada ramai yang amat ambil berat pasal saya..THANKZZ GUYS yang sudi bertanya khabar, yang SMS tanya keadaan yg msj kat fb doakan saya cepat sembuh..say sungguh TERHARU bila semua take care saya~ SAYANG K'ORANG SEMUA..Sob..Sob...(sedih~~)

OK..Then barulah saya sedar juga bila saya sakit memerlukan perhatian lebih~ Camna nak pg toilet lau kaki xleh jln?? Xpegi kelas kena ada yang baik hati tlg buat note...n yang paling penting ada yang nak teman saya pergi klinik~ But  xpegi pun sbb saya kan penakut ckit ngn klinik...bila sakit teruk baru sibuk terkejar-kejar nak ke klinik..hehe

Apa2 pun CAMPUS LIFE mmg best sbb di sini saya kenal mana KAWAN mana LAWAN, saya kenal erti PERSAHABATAN, saya belajar Independence, saya belajar pelbagai ragam manusia. Malah pengalaman yang saya dapat di sini tidak boleh dibeli dan diajar dlm buku teks...


p/s: Perasan x, lately aku punya tulisan asyik duk guna kata ganti diri  "saya".. lau xperasan xper.Xkesah pun.bukan masuk exam kan...huhu
*Rasanya, semua en3 yang aku tulis panjang2 belaka dah mcm mengarang karangan lak kan..haha

Tuesday, September 13, 2011

~sick~

hari ke-2 kuliuah~
asgmnt mula nak menimbun...lps2 kaki ingt sebelah kiri ajer yang sakit..bangun tido tadi tgk kaki  kanana pehal rasa cam sakit..tgk lutuk,bengkak urat2 warna hijau..ibu jari pun sakit..owh cedera di kedua belah kaki.. SAKIT!!!
dgn kaki yg sakit gagahkan diri utk ke kls.. Ya, saya agk ego sedikit.Walaupun sakit..cuba bertahan.. pura2 cam xsakit..Agak keras juga saya ini wlpn kdg2 nmpk cam lebmut ajer kan..huhu

p/s: wireless umh xmsk ag..so xdpt BW..just guna phone ajer bt modem..

Monday, September 12, 2011

~the bad day~

First day kuliah..
isnin yang panjang..Bermula pkul 6 pg bangkit n bersiap utk ke kelas..Then seawal pkul 7 pg turun dari rumah pergi ke bus stop. Lps2 kan naik bus kul 7.10 pagi. Semangat nak masuk kelas selepas empat bulan bercuti.. disebabkan penuh sesak ngn budak2 junior, maka akak yang senior ni terpaksa berdiri . Dengan keadaan still mengantuk tgk kat luar. ish, baru 4 bulan dah berubah ke jln kat sini?? Nmpak bangunan besar megah berdiri. owh, ni kampus Universiti aku ar~ HA!! KAMPUS..uish, tempat kuliah aku bukan kat sini lah..kat bilik kuliah yang terletak dlm 15 min dari kampus..  bila bus berhenti readykan diri, nak bangun cari bus lain. nasib baik ada kawan tiba2 tegur n kata bus ni nak pg tempat kuliah yang satu aglah.. Lega sekejap xpyh tukar bus..Duk asyik dengar radio lps2 pandang kiri kanan..Aiyok, pe ke hal bus ni berhenti kat kolej kediaman satu lagi. Kolej ni terletak tgh2 antara kampus utama n tmpt kuliah. kemudian kami meneruskan perjalanan. Akhirnya tepat jam 8.05 pg selamat sampai ke tempat kulih..OMG, spttunya perjalanan yg 15 min blh menjadi hampir satu jam??? knpa aku xtau yg rutin perjalanan bus dah berubah???
Moral of story: Lps ni kena turun awal sejam untuk ke kls!! Bahagia weh~~ ^_^

ni part 2 smbungan dari di atas

Fine, kls aku 8-11pg. Disebabkan aku ni kunon2nya nak diet naiklah tangga p tingkat 3. Ush, xlah aku mmg suka naik tangga. Nak dijadikan cerita aku ni yang mmg careless TELAH JATUH TANGGA~~ Waaaaaaa Sakit gler kaki. Serius cam cpt ajer berlaku. masa tu xder orang. aku turun tangga dari tingkat 2 nak ke tingkat 1 kan. Lps2 entah mcm mana aku boleh xperasan yang  still ada dua anak tangga n aku boleh tergelincir. Nasib baik x tergolek jatuh~ Lucky xder org msa tu..lau x malu den!! hehe
dan disebabkan aku ni rajin aku sanggup tahan rasa sakit kaki. pergi kuliah ke-2 kul 12-1.pergi turun naik tangga, naik bus kembali utk pg kls kat kampus utama utk kls 2-3.. OK, mengaku yang kaki makin sakit teramat. Pendam dlm aty, air mata sebenarnya nak jatuh but still keras haty... kaki yang sakit dipaksa berjalan. Alahai, tiba2 ms kat kls yang ke-3 ni kan , ada prob. ngn subjek lak. aku xleh ambik subjek2 lau x ambik lagi 1 subjek di awalnya...Jadi konklusinya, kenalah droopppppp!! Oh, di tengah kaki yang sakit, hati makin panas bila kena add n drooop subjek lak..sabar2...

Berjalan balik dengan kaki yang dirasakan bengkak. Lps2 sampai2 umh tukar2 baju trus pergi kelas koko.. Fulamak, sakit kaki yang menusuk jiwa sungguh.. demi kelas koko sanggup berjalan n kena duduk.Alamak, kaki ni dah mula berdenyut-denyut lak. Xboleh duk diam aku...Finally kul 7 KELAS TAMAT!!
Guess what, kaki aku bengkak nmpak urat hijau/biru. hati mula cuak. Adakah aku memaksa kaki?? kul 7.45 mlm nak naik tangga umah sudah tak terdaya..ya, kaki mmg sakit..myb seliuh kot..
Plezzzzz harap2 kaki ini xder pe2.. Nak belajar dlm keadaan sempurna ni!! xsanggup kaki cam tempang~~


p/s: Doakan kaki saya cepat sembuh~ hope sgla urusan subjek saya berjalan lancar..WiSH ALL UF US GUD LUCK!!

Sunday, September 11, 2011

~semester 5~

Alhamdulillah selamat sampai ke bumi tercinta ini untuk  meneruskan sesi pengajian ~ now saya dah tahun ke-3,semester 5..huhu dah jadi akak senior..Fine, wlpn begitu dah genap 3 tahun saya di sini, saya masih lagi "homesick"..hukhuk...
semalam, masa mak hantar air mata ni asyik nak gugur ajer..lps2 ckp2 tgk2 orang sekeliling then rasa cam malu lak nak nangis dpn orang..huhu
Selepas penat bercuti selama 4 bulan lebih amat malas rasanya untuk meneruskan kuliah, asgmnt n other..huhu
But, remember penat lelah parents, sokongan siblings n cita2 kita..Life must go on K~~

p/s: esk kls pagi. hrp2 xterlambat utk msk kls..huhu