Monday, September 12, 2011

~the bad day~

First day kuliah..
isnin yang panjang..Bermula pkul 6 pg bangkit n bersiap utk ke kelas..Then seawal pkul 7 pg turun dari rumah pergi ke bus stop. Lps2 kan naik bus kul 7.10 pagi. Semangat nak masuk kelas selepas empat bulan bercuti.. disebabkan penuh sesak ngn budak2 junior, maka akak yang senior ni terpaksa berdiri . Dengan keadaan still mengantuk tgk kat luar. ish, baru 4 bulan dah berubah ke jln kat sini?? Nmpak bangunan besar megah berdiri. owh, ni kampus Universiti aku ar~ HA!! KAMPUS..uish, tempat kuliah aku bukan kat sini lah..kat bilik kuliah yang terletak dlm 15 min dari kampus..  bila bus berhenti readykan diri, nak bangun cari bus lain. nasib baik ada kawan tiba2 tegur n kata bus ni nak pg tempat kuliah yang satu aglah.. Lega sekejap xpyh tukar bus..Duk asyik dengar radio lps2 pandang kiri kanan..Aiyok, pe ke hal bus ni berhenti kat kolej kediaman satu lagi. Kolej ni terletak tgh2 antara kampus utama n tmpt kuliah. kemudian kami meneruskan perjalanan. Akhirnya tepat jam 8.05 pg selamat sampai ke tempat kulih..OMG, spttunya perjalanan yg 15 min blh menjadi hampir satu jam??? knpa aku xtau yg rutin perjalanan bus dah berubah???
Moral of story: Lps ni kena turun awal sejam untuk ke kls!! Bahagia weh~~ ^_^

ni part 2 smbungan dari di atas

Fine, kls aku 8-11pg. Disebabkan aku ni kunon2nya nak diet naiklah tangga p tingkat 3. Ush, xlah aku mmg suka naik tangga. Nak dijadikan cerita aku ni yang mmg careless TELAH JATUH TANGGA~~ Waaaaaaa Sakit gler kaki. Serius cam cpt ajer berlaku. masa tu xder orang. aku turun tangga dari tingkat 2 nak ke tingkat 1 kan. Lps2 entah mcm mana aku boleh xperasan yang  still ada dua anak tangga n aku boleh tergelincir. Nasib baik x tergolek jatuh~ Lucky xder org msa tu..lau x malu den!! hehe
dan disebabkan aku ni rajin aku sanggup tahan rasa sakit kaki. pergi kuliah ke-2 kul 12-1.pergi turun naik tangga, naik bus kembali utk pg kls kat kampus utama utk kls 2-3.. OK, mengaku yang kaki makin sakit teramat. Pendam dlm aty, air mata sebenarnya nak jatuh but still keras haty... kaki yang sakit dipaksa berjalan. Alahai, tiba2 ms kat kls yang ke-3 ni kan , ada prob. ngn subjek lak. aku xleh ambik subjek2 lau x ambik lagi 1 subjek di awalnya...Jadi konklusinya, kenalah droopppppp!! Oh, di tengah kaki yang sakit, hati makin panas bila kena add n drooop subjek lak..sabar2...

Berjalan balik dengan kaki yang dirasakan bengkak. Lps2 sampai2 umh tukar2 baju trus pergi kelas koko.. Fulamak, sakit kaki yang menusuk jiwa sungguh.. demi kelas koko sanggup berjalan n kena duduk.Alamak, kaki ni dah mula berdenyut-denyut lak. Xboleh duk diam aku...Finally kul 7 KELAS TAMAT!!
Guess what, kaki aku bengkak nmpak urat hijau/biru. hati mula cuak. Adakah aku memaksa kaki?? kul 7.45 mlm nak naik tangga umah sudah tak terdaya..ya, kaki mmg sakit..myb seliuh kot..
Plezzzzz harap2 kaki ini xder pe2.. Nak belajar dlm keadaan sempurna ni!! xsanggup kaki cam tempang~~


p/s: Doakan kaki saya cepat sembuh~ hope sgla urusan subjek saya berjalan lancar..WiSH ALL UF US GUD LUCK!!

No comments:

Post a Comment