Nuff

Wednesday, September 28, 2011

~cerita hati~

semalam masa lepak library tiba-tiba dgr musik ni dari laptop org sebelah.. EH!! teruja bila dgr  lagu ni..sebenarnya..huhu, ari2 masa BW ada masuk satu blog ni n musik latar dia lagu ini. Best lah bila first dgr dgr. Lps2 tgk2 blog tu dah tukar lagu lain..ngn gigih cuba search lagu ni tp xingt llirik..hehe.. Finaly, semalam ngn muka yang agak tebal tegur org sebelah.. minta ulang balik lagu ni then terus tgk tajuk apa..Lepas2 balik umah terus search n dowload..huhu

~CERITA HATI BY HAFIZ HAMIDUN~

Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang

Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta

2 comments:

  1. haha.. takpa2..
    mmg ptot hang tnya org sebetuh tuh.
    usaha tangga kejayaan! *ade kene mengene ke?haha

    ReplyDelete
  2. Sirap merah; Eh2 ada... lau xtanya xkan tau kan.. hehe

    ReplyDelete