Monday, October 31, 2011

~lala~

Alhamdulillah tepat kul 11.50 mlm sampai di umh sewa utk meneruskan pengajuan..Bus dari Pudu agak2 sgt2 lewat... spttnya kull 11mlm da smpai umh tapi bus dtg lewat..Sgt HEAVEN bercuti seminggu di rumah dengan AZAm nak siapkan semua asgmnt sambil membawa pulang buku2 yang tebal...Last2 sekali Buku2 itu berada dalam beg tidak dikeluarkan ~maksudnya, sy duk umh hbiskan ms ngn bt benda2 Xfaedah sehingga mengabaikan untuk buat asgmnt....hahaha =( ~

mood: Stress sbb minggu ni MARATHON ASGMNT before balik cuti raya...

Wednesday, October 19, 2011

~touching~

Rupanya, masih ada lagi insan2 yang sangat baik~..
Al Kesahnya kan... tadi seawal kul 12 tgh hari telah turun dari rumah pergi ke Cycber cafe utk print aku punya asgmnt alah tiktik yang berjaya disiapkan dari pkul 8.45 hingga 5 pagi tadi..WAH!! Teruja sgt2 sbb dapat siapkankan juga..Tapi yg sedihnya, asgmnt yg kedua ni byk kurangnya..sob..sob..sob...
Yalah, asgmnt pertama yg sblm ni dah ilang dari pendrive so kena buat laen.Asgmnt pertama ambik masa yang sangat lama lebih kurang 2 minggu tuk siapkan ngn buku yg banyak..asgmnt kedua bahan sedikit sbb ari2 dah pulangkan n da ada org lain pinjam. Masa juga SANGAT terhad...
Lepas tu kelas pukul 2 ptg, jadi turunlah pda pkul 12 ni ke cycber cafe area rumah.Ada 5 buah CC dekat cni..Da lega sgt sbb nak print...Cucuk pendrive kat usb, buka folder then klik file asgmnt alah tiktik ..Tup..tup SUPRISE, ..Eh, apasal simbol2 semua jadi kotak segi empat tepat??? Virus ka?? Pergi semua 5 CC jadi cam2..Kemudia dekat kul 2 p kampus. P CC area depan kampus..Pergi semua kedai semua jadi camtu..
Finally pergilah CC ni..Aku suh print.Masa ni dlm aty da tawakal sgt..lau kuar kotak2 aku nak print gak tunjuk kat lecture bukti aku xtipu.huhu Miss@akak ni tgk tanya pesal jadi kotak..dia pggil hubby dia suh tgk..D’org pun tnya aku apa simbol2 tu..Sgt2 TERKEJuuut d’org boleh TOLONG taip balik simbol2 tu.Sampai aku cam serba-salah..yalah, kenal x tiba2 sanggup tlg aku kan..Dlm aty dah terharu GILER dah ni..Aku pun ck par xpalah biar aku taip sendiri.Abg 2 tnya bw laptop x??Aku ckp xder. Dia kata lau bw laptop blh print ngn laptop aku..Aku pun ckp nak ambik xsempat.Bus pun xder..Then, akak tu pun cakap dia nak antar aku balik umh ambik laptop... Sgt2 TERHARU n rasa CAM SEBAK ajer dlm aty... dah kul 2 lebih cam xsempat ajer. Aku pun kata biarlah..redha ajerlah.Akak tu pun ckp kat hubby dia yg dia nak balik ambik laptop dia..Aku dah t’pingar-pingar ni..Uish..susah2 ajerlah. Aku pun kata xpalah..laen kali ajalah.. Last2 d’org suggest n tunjuk satu kedai ni..Alhamdulillah dpt juga aku PRINT n HANTAR asgmnt ni~~

Sebenarnya sgt2 terharu ngn akak n abg chainese yg tuan punya CC ni.Sampai sanggup begitu sekali nak tlg aku...Sangat terharu+sedih+terkejut= sangat menghargai pertolongan mereka. Tak SANGKA msh ada org yg begitu baik...*smpai nak nangis aku dgn kebaikan d’org.. =D tacink kejap!!*

p/s: Semua yg berlaku ada hikmahnya..

Monday, October 17, 2011

~SIFAR~

K’org…sob3… SedIH, Stress, Down, nangis aje spnjg mlm  ni… hukhuk
Asgmnt foneeetik n fooonologi sy xjadi antar ari jumaat lps..Kena antar rabu ni….hukhuk *lap-lap air mata jap*…
Saya dah siapkan lebih kurang 22 pages..soalan yg last sekali xbuat agi..waaaaaa Tapi dpt buku dari kawan terus nak buat..lps2 mskkan pendrive tiba2 tgk folder asgmnt alah tiktik saya 0 bytes..Mengapa??? Check rupanya cooorups…I’m makes a mistakes sebenarnya..Sy save dlm PenDRIVE ..Lupa nak save dlm LAPToP~ Check-check mmg xder… Mcm mana ni..Esk sy sehari suntuk nak keluar ada kerja lwtn sambil bljr…mlm baru smpai umh .Rabu kelas full…lps2 nak anta ag tgh ary tu…Sob..sob…
Saya kena bermula dari SIFAR..terpaksa cari balik semua dlm buku2..terpaksa kerahkan otak utk berfikir…Still Cam STRESS bila folder tu XDER..klau sedikit xkesah, ni saya dah hampir siap..1 soalan ajer..22 pages…saya ambik masa berminggu-minggu utk buat semua ni..Mampu ke dlm masa sehari saya bt keja yg berminggu-minggu???? Pasti asgmnt ni xsebaik yg first saya buat dahulu…
Takut xsempat siapkan…ada buku yg saya da pulangkan!! Takut~~ Stress sgt2 ni.. Mcm mana blh lupa nak save kat laptop??

*menulis en3 ni dengan air mata mengalir laju cam air paip*
p/s: Berenti menaip jap utk tulis en3 ni.. Down sgt2…

Saturday, October 15, 2011

~penat la~

Penat... hwawa plan nak stay library smpai ke ptg xkesmpaian..huhu da lah line kat library laju.Last2 duk main games ajer kejor nya... sob3.. Asgmnt xjln2 pun.. lps habis n post en3 ni nak siapkan keja dlu.. J

Tadi msa kat library tiba2 kwn aku  text ajak p AGM..Apa itu AGM??  Anugerah Guru Malaysia??? Uisss mengarut ajer kalian semua ni sbnarnya, AGM ni short form bg  Anuaal Grand Metting atau malaynya sebagai Mesyuarat agung tahunan  baru tahu lps kwn aku explain sbb aku duk busy tnya AGM tu apa..cam jakun ajer gaya aku ni kan..aku punya persatuan n couse.. Masa tu da kul 2,my friend, Eve text ajak p..dia s’org.. Aku ckp ar mls nak p xder geng.. Eh2 aku ad geng ke?? Haha . Then sbbkan Eve one of the most my friends kat Uni ni yang rapat ngn aku so, let go darling~  Anggap teman kawan n bg support lah kat aku punya persatuan..Dua dlm  satu kan.. =D  

Kat dewan jumpa ngn kwn aku yg lain plak. Dia s’org juga . So aku,eve n aty ni duk sekali. Org duk meeting kami sibuk borak2.. huhu Agak lama yer AGM ni..Eve cukup pkul 4 terus nak keluar sbb nak jln2 pg pasar malam. Romate dia dah tunggu dah. Aku nak cabut sekali tapi si wati xkan nak suh dia duk s’org2.So, duk ngn dia.Lps2 dlm stngah jam terus wati ajak aku keluar n then temankan dia p pasar n kedai nak beli barang. So, lps tahu sape menang kami chow ar.. CONGRATE pd yg menang~ JAdi, berjalanlah aku sepetang round semua kedai kat pekan..Xpa, xkesah temankan kwn aku ni jln2 kat mane2 pun sbb aku bila STRESS mmg suka berjalan. Dpt lupakan segala masalah aku... Kalu dia ajak aku pusing 10 kali pekan ni pun xper. Sbb aku mmg kaki jalan.. huhu

Lps pg kedai singgah pasar mlm..Lps2 terus kelabu mata tgk mknan yg lazat2..Xtau nak mkn pe..Last2 beli keropak n gorong pisang..then , beli nasi kukus ayam berempah,roti john, murtabak, jagung rebus, popia, char kueh, roti goreng kebab,burger, air kelapa, air bunga kekwa, Kueh putu mayang, buah oren,epai ,lai(lupa umh xder peti sejuk hbis tu nak simpan mane??). tengok2 penuh di tangan..Alamak TEROVER membeli.. Xpa, pkir beli byk2 blh share ngan housematekan.. Nor p camping, iza balik kg. Tinggal fara n ana aje kat umh. Balik umh tgk2 d’org xder. Lps2 d’org balik ngn bungkusan yg penuh ditangan sama mcm aku.. Masing2 gelak . Fine, makanan yg sangat byk..nak mkn 3 orang makanan mcm utk 10org makn.. MEMBAZIR!!! Si mus ckp kena habiskan juga mknan ni.Xleh membazir. Pkir cr nk habiskan mknan mlm ni juga..haha
p/s: Dah byk mknan.berjalan2 pun dah jadi buatlah asgmnt Cik kak leaya yer....





Jagung Bakar yang sedap...cukup masak, cukup garam, cukup planta yg penting CUKUP RASA...SEDAP~~~
pic: pak cik goole..Xsempat snap pic jagung aku beli sbb terung Ngap lps sampai umh..hehe

~*_*~

            "SAYA BELUM TENTU
AKAN MENIKAHI ORANG
YANG SAYA CINTAI....
TAPI SAYA AKAN MENCINTAI
 ORANG YANG SAYA NIKAHI!" ^_^....


~saya budak rajin~

tajuk yg blh membuat org JELEZZZ..hehehe

Now online di LIBRARY TBL(Kat mana TBL ni??? carilah sendiri..haha lau xjumpa xpa..)

Bangun seawal pagi..kemas bilik, dobi pakaian buatkan sarapan(Fine, sgt sweet rupanya bila buat milo kosong yang sgt pekat tanpa gula ditambah hidangan biskut jagung yang sangat rangup...Sedappp). Lps2 kemas2 buku n mskkan laptop dlm beg..Ready to go library...*Okei ni bukan en3 karangan tentang My library.*

Cuma nak gtau kenapa rerajin sesangat nak dtg library di hari sabtu yang indah ini..hari sabtu hari yang patut holiday, berguling-guling di atas kati, selepas subuh terus tido sepenuh hati sampai matahari nak terbenam.Ish melampau lak smapai mthari terbenam. cukup sekadar terpacak atas kepala sudah... tapi saya telah merajinkan diri utk dtg ke  LIBRARY..*Bukan merajinkan dirilah..mmg sabtu ahad lau free saya mmg dtg ke library sebenarnya..*

Sbbnya, kan ari sabtu hari tuk holiday..jadi saya xnak duk umh sajer2 sbb nanti akan membuat asgmnt saya berlambak-lambak tertunda.
Klau duk umah, saya akan tido sampai tgh hari, bangkit dari tido, online puas2...lps2 marathon movie..sembang ngn housemate, gelak kuat2, .K satu kerja pun saya xkan buat..

Penyelesaiannya, saya akan buat kerja di LIBRARy sbb xder org kacau..Buat kerja pun jauh dari org2 sbb xnak nanti asyik duk perhatikan org sahaja.. huhu

Fine..nak sambung keja dah..

Adiossssssssssss

p/s: Nak lepak sampai ptg..huhu

Thursday, October 13, 2011

~XMAU HARAPKAN ORG..SO, BUAT ASGMNT SENDIRIAN~
YAKIN BOLEH..LEAYA BOLEH...

`Sedih`

Adapter charger laptop rosak....hukhuk
tgh2 busy menyiapkan asgmnt yg perlu dihantar, adapter buat perangai...
Kena meround pekan esok nmpak gayanya utk mencari adapter yg sama..
Lau xterpaksa p Plaza Low Yat ar nmpknya utk mencarinya lau kat pekan ni xder...
Seyes, frust kut sbb bateri laptop aku mmg dah KO dah..cas Full bertahan 15min ajer..pencapaian yg agk membanggakan kan..kan...Tanpa adapter xmampu menyambungkan arus letrik kepada laptop sekaligus menyebabkan laptop tidak dapat berfungsi..hukhuk
kerja yg tertangguh makin bertangguh lagi~
Sabar, semua tu ujian untuk menguji kita... Coll tenang, p ambik wuduk mengaji jap~ Semoga dilapangkan dada..Amin


pic:pak cik google
Adapter yang perlu dicari.. =(


p/s:Update pinjam laptop romate..huhu

Wednesday, October 12, 2011

~lala~

Alhamdulillah...first time kot rasa cam best giler kelas ari ni..huhu Sbb aku eik agk2 aku hepy???
Betullah setiap yg berlaku ada hikmahnya kan.. Believe n pray 4 a better life..  Walaupun aku present cakap laju2 mcm kereta ngah race, mcm lrt yang pantas bergerak..eh, yeke..huhu  tapi bila letcure PUJI aku present GOOD, bagus, confident, pandai hurai, n etc terus rasa semangat nak bentang lagi boleh x prof?? ngeh2 ngader-ngader plak.~ Sekurang-kurangnya rasa aku xteruk sgt kan..USAHA TANGGA KEJAYAAN~ *_*

p/s: disbbkan teruja duk present aku duk main soal-soal kwn laen. Fine, minggu dpn redha ajer kot2 ada yg nak m'bls ngn soal aku balik..hwawawa


SESUNGGUHNYA SETIAP YANG BERLAKU PASTI ADA HIKMAHNYA~

Tuesday, October 11, 2011

~insaf~

Stress sudah~~ xtau nak buat mane satu...~~~~~~~
yg xboleh blah, makin stress makin kuat update...SENGAL!!

Cuba buat perlahan-lahan..COOL LEAYA..U CAN DO IT..Nak berhenti mengeluh da pasal benda alah ni. Thnkz bt housemates sy yg berjaya menenangkan otak sy yg berserabut ni... haha luv u guys~

Fine, nak buat asgmnt lain dlu , lps2 bt asgmnt alah ni tiktik, lps2 sej,lps2 holiday~~*wink3*

First step: p msj tnya kwn2 yg ambik subjek ni n tnya..Kot2 ada saper2 yg hatynya baik nak tlg..lau nak tlg bg jawapan sekali pun sgt2 dialu-alukan.. haha

second: lau xder nak bantu, search  sendiri. belek2 buku, fikir, tenung lps 2 buat sendiri..bincang ngn housemate yg ambik economy..Owh sgtlah bijak kot idea ni kan.. ~cam nak tampar ajer kan~

third: lau xblh juga pakcik google kan ada..p tnya p.cik google dlu

fourth: lau p.cik google xdpt juga p cari budak2 major

Then: x berkesan juga..FINE, hantar Soalan asgmnt ajer..JAWAPAN??? Xdeer lah jwbnya..haha
Berani ke aku nk send asgmnt yg xSIAP?? TENTULAH AKU PENAKUT Lor~~


Xper..yang penting bak kata MAK aku "Leaya mesti boleh..Buatlah ckit2 lama2 nanti siaplah..Ingat x sem2 lps duk ngadu hari2 gak tp siap juga kan...jadi kenapa ni xblh..Kalau org lain boleh buat leaya pun boleh.Tanyalah kwn2 yg dah buat....So sweet kan mak saya".
Sangat3 tenang lps call mak..huhu

p/s: Tekad nak siapkan benda alah ni n nak pastikan jumaat ni submit yg da SIAP..XMAU mengeluh, membebel ag..nak buat asgmnt da..

ADIOS~~~~

~B.Melayu~

En3 merungut.. Abaikan sahaja sbb ni sbb ketensionan melanda..


Asgmnt asgmnt alah tiktik perlu submit jumaat ni. Daripada semua  soalan baru siap 1 aje..Pencapaian yang agak membanggakan Leaya yer..Clap ur hands semua~  Asgmnt membca, Sej individu n group, pentafssssiiran, semuanya serentak minngu ni n dpn..Wahhhh sangat "TERUJA" utk membuat secara MARATHON semuanya..Windu nak jadi PANDA~

Nasib baik perlu ambikk asgmnt alah tiktik satu sem ajer..lau kena ambik 8 SEM..OK,BYE-BYE UNIVERSITI~ nak BALIK KG..Duk UMH tunggu org masuk meminang ajer ler jawabnya kan..Xpun p Belajar masak-masak@ buat kek then buka kedai.. Haiiiipppp ~Kecelaruan minda sampai melalut tah pe2 kan..huhu~

ADA  X SAPE2 NAK BG AKU TUNJUK AJAR BUAT BENDA ALAH NI~ DAH NAIK ALERGIK PULA SKRG..SOALANNYA SGTLAH SENANG SAMPAI AKU BLH HAFAL TAPI JAWAPANNYA XATAU NAK TULIS APA.....~ *Sob3*

Sedih sgt2 kut xdpt buat..buku bertambun tapi satu hape xpandai nak guna.. Chewah nampak cam susah ajer subjek ni BAGI AKU..bagi KWN2 aku yg laen sgt senang kot~ hehe
Da tanya kawan tp semua orang busy..Waaaa xder org nak peduli saya... *hentak2 kaki ke lantai lps 2 terus hantuk kepala ke dinding..meraung2 sampai terkeluar anak tekak then terus guling2 kat tangga*

Cis, ngoknget tol lau nak buat gitu...but like ALWAYS.. LAU SEBELUM NI SUBJEK YG SUSAH AKU BLH TEMPUH XKAN YG NI XBOLEH KAN~ PERLU BERUSAHA SENDIRI NAMPAK GAYANYA KAN...

Nasib baik jam kredit sedikitlah sem ni..Ari tu plan nak tambah sampai 2+ tapi xjadi..lau x rasanya sekarang dah deman kot~..haha

p/s: UNTIL NOW, uishhh xder ke SAPEER2 yg bAEK HATYNYA NAK TLG AKU BT KEJA NI~ Nanti aku bagi upah Gula2 sebijik.. =D (harapan ngn konon akn ad org nak tlg ajarkan..Fine, sila buka buku n buat sendiri)
TAWAKAL ngn MARKAH SEM NI..
: Kawan aku kata, pe faedah kau duk ngadu dlm setiap en3 psl kau xblh buat benda alah tu??? Faedahnya, dpt ilangkan rasa streess akulah oiiiiiii cik kakkkkkkkkkkkk~~~

SEMOGA DAPAT SIAPKAN ASGMNT DENGAN JAYANYA DAN BETUL, TEPAT N CEPAT~FINAL EXAM STILL DPT RESULT YANG SEMAKIN MENINGKAT YER CIL LEAYA..AMIN~


MAAF SBB XBW~XBLS KOMEN2~XCLICK2
internet yang sangat slow n busy teramat..Apabila  segala urusan saya selesai , saya akan melawat kalian semua yer..tq pf yg follow n jengah blog saya, bg komen n bc en3 saya yg merapu ni yer...
Sayang k'Org K~ :)

~housemate....~

 Ari tu pernah promise nak citer sal housemate aku kan~ So, umh 7-X-B telah menemukan kami semua.. Kami berlima satu couse.Tapi masa sem 1,2 xkamcheng sgt2..tegur pun gitu2 jer... Now, let introduce my romate n housemates.. First,Nor my romate..orang satu negeri ngn aku. Umah jauh2..hehe .nor ni tua setahun dari aku. But satu kepala ngn aku. So, kira cam sebayalah xder nak panggil kakak pun. Seterusnya, ana orang Johor, Iza orang perak,n Fara orang Key Ell~ Ya semuanya malay n kami dari ngeri lain2 selain aku n romate ... Nama ni nick name ajer..nama panjang mls nk taip..hwawawa Masuk tahun ni dah 3 semester kami menjadi housemates. Sangatlah best serumah ngan d’orang semua ni..Sporting, baik, n paling penting d’org mcm family aku da~ Iza cam k.long, nor anak kedua, fara ketiga, ana keempat n adik bongsu pasti akulah..huhu. Dlm rumah ni akulah yang paling manja ckit.Tapi d’org kata byk...Sikit2 nak nangis ajer kejanya.. =D

Alhamdulillah sepanjang 3 sem bersama sedikit sebanyak tlh tahu perangai n sifat msg2. Nor ni romate aku biasa balik umah abang n akak dia. So, selalulah keseorangngan aku..jadi disebabkan aku ni penakut sangat2 selalu tumpang blik sebelah. Umah aku ni ada 3 blik.1 blik single yg ana duduk. Tapi ana pun jenis pindah randah xtido dlm blik dia so selalu tumpang blik aku@ blik sebelah..
Sangat bersyukur ditemukan dengan mereka berempat yang selalu gelak ngn aku dan menangis bersama... Nor yang sentiasa sudi menadah telinga mendengar aku pot pet pot pet , fara n iza yg sentiasa bg support kat aku n ana yang paling suka buat lawak suh aku tersenyum..haha
Susah nak jumpa kawan yang sanggup ketawa dan menangis bersama..Still ingt ag sbb satu “kejadian” boleh kami satu umh menangis bersama-sama.. Sedih sgt2 n now bila ingt balik pasti kami akan gelak..yalah, esoknya, kami berlima semua mata bengkak n imagine camna nak pegi kls ngn mata merah n bengkak..last2 sekali nasib baik kelas batal..huhu Antara kami semua juga tidak ada rahsia yang berat2..huhu pakwe2 d’org pun kami semua kenal..


Hope Persahabatan kita berkekalan..Ingat our Promise K...hahaha Actually, aku sgt2 bahagia n bersyukur ditemukan kalian~



K'org~
Terima kasih sbb terima aku seadanya
Terima kasih sbb melayan karenah aku yg NGADER-NGADER
Terima kasih sbb selalu pinjamkan bahu utk aku menangis
Terima kasih sbb  selalu manjakan aku..huhu
Terima kasih sbb sudi tadahkan telinga dengar aku berceloteh
Terima kasih sbb sentiasa jadi pendorong aku..
Terima kasih sbb ada di sisi aku wktu senang dan susah
Terima kasih sbb k’orang  selalu risaukan aku
Terima kasih sbb selalu take care aku
Terima kasih sbb k’org klau tgk aku terjaga tiba2 mesti teman sampai aku tido balik wlpn k’org tgh nyenyak tido  n terjaga sbb aku bangkit tiba2..huhu
Terima kasih sbb sentiasa temankan aku yang penakut.
Terima kasih sbb xkesah ngn air mata aku cam air paip tu kan mus...haha
Terima kasih sbb bila stress kita melantak sama2 sampai nak pecah perut
Terima kasih sbb mlm2 jln ambik angin bila stress
Terima kasih  sbb susah2  nak carikan pakwe kat aku..HAHAHA (nanti blh mkn nasi minyak aku cpt ckit kan..haha *gatai*)
Terima kasih ATAS SEGALA-GALANYA..


p/s: Hai fara..tau kau bc blog aku ni senyap2...Alamak~ Kantoiiiiiii sudah..hehe
n My FRIENDS yg kat YM tu yg selalu buka~ BLOG tah pe2 ni Kan???

Monday, October 10, 2011

~rest~

Sem yang mencabar..wlpn baru minggu ke-5 kuliah mcm2 pengalaman dpt.. Hidup + Masalah= wajib dilalui..


SANGAT TENSION ngan masalah haty perasaan, persahabatan, family n sekeliling..terpikir cam biasa aku yg menyebabkan ia menjadi satu masalah atau orang sekeliling~ Arghhh sifat pengecut akan cuba mencari salah orang untuk menutup kesilapan diri...(ditujukan bt diri sendiri okei!!)

Want 2 Be Alone ~ Jauh dari semua!!
..


Masalah hati yang xpernah selesai akhirnya telah berpecah dua~ Sedih ..terima segalanya...
Jodoh n Pertemuan semuanya dah tertulis..Try 2 smile :)
Menjaga hati semua 
Merawat hati yang terluka ..cuba untuk menampal segala luka2 yg ada..mahu FORGET all about it!
Hati yang dahulu keras dan diselaputi besi mula mencair..

Dah lama X tersenyum camni~ Windunya utk gelak kuat2..


Tears~ 


Masalah yang datang bertimpa-timpa..kehilangan mood utk melakukan segalanya.. Rasa cam mahu pergi jauh dari sini~ Ditelan mati emak, diluah mati Ayah ..Tersepit antara dua pihak..KEHENDAK DIRI atau KELUARGA yang harus diutamakan??? Keputusan yg diambil bakal memberi  kesan pada diri dan family...  Keputusan yang harus diputuskan sendiri sbb melibatkan diri. Tersilap keputusan boleh menjejaskan seumur hidup aku, kebahagian aku.

Masalah asgmnt yang menggunung..yer silap  diri sbb asyik berpoya-poya hingga terlupa mahu membuatnya~ Tidak!! Bukan sbb 2..XFAHAM SOALAN jd xdpt nak siapkan~ Alasan semata-mata shja!!

KEHILANGAN MOOD UTK BERBUAT PE2..Mahu ZZZZZZZZZZZZ n lupakan smuanya...

Hope esk bangkit ngn semangat yg baru...Amin



















Thursday, October 6, 2011

~kata2 1.1~


hidup ini susah untuk diduga..
kadang-kadang kita rasa
dekat sangat dengan seseorang..
tapi sebenarnya jauh....
walaupun kita dapat capai & genggam tangannya,
tapi belum tentu hati dia dapat kita selami..
mungkin kadang-kadang
kita dapat tengok dia ketawa..
tapi kita tak tahu
apa di sebalik senyumannya...
bila dia menangis,
kita ingat kehadiran kita dapat memujuknya..
walhal kehadiran kita langsung tidak dihargai...
rencah dunia...
kita tidak tahu siapa kawan siapa lawan..
sehinggalah sampai masa kita jatuh..
adakah tangan itu menghulurkan bantuan ??
atau
kita ditinggalkan.....???

~kata2 1.0~

ku minta pada ALLAH,
setangkai bunga segar
ia berikan kaktus yang berduri..
ku minta pula kupu-kupu
ia berikan ulat..
ku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....
*********************************************************
kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya,
ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah...


~kata2~

Dalam jauh sebuah perjalanan,
ALLAH amanahkan sebuah perjuangan..
terimalah dengan kekuatan...
terkadang sakit yang mendatang..
terkadang teman tak sehaluan..
terkadang cemerlang tak kesampaian..
namun..
kita perlu gah di sisi ALLAH
untuk meneruskan perjuangan..

~adakalanya dalam hidup ini
kita perlu MENANGIS
agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk
BERGEMBIRA & BERKETAWA....
dan
adakalanya kita perlu KETAWA
agar kita tahu menghargai
nilai SETITIS AIR MATA...
kalau kita tidak merasa KESULITAN hari ini
kita tidak akan rasai KEMANISAN kemudian hari....~


sesekali kita perlu  DERITA
untuk mengenal erti  BAHAGIA...
sesekali kita perlu  KECEWA
untuk kita kenal erti  KEJAYAAN...
sesekali kita perlu  MENANGIS
untuk kita syukuri  NIKMAT yang diberi...
sesekali kita perlu  TERHIRIS
untuk kita kenal  DIRI SENDIRI...

~Buzy~

Baru perasan yg minggu dpn dah minggu 5...Byk asgmnt kena SubMit~~
Harus rasa beribu-ribu lemon KERISAUAN+ StreSS+ TiRED+ LAzy= Satu asgmnt pun Xbt Lagi....

Fine!!!!!!!!!! Knpa blh lupa dateline nak SUBMIT..Sepanjang 4 minggu bersuka ria mengukur jln2 di KL bermain2 dan berehat dgn cukup...Rupa2nya i'm just Waste MY TIME.... Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya... Klaulah aku insaf awal bt keja cpt2... OK, DAh menyesal pun xguna jugak yer.

Tapi kan still Ada PROBLEM sbnarnya.. asgmnt alah tiktik ada kerja individu~ But, satu hape pun XSENTUH..Mencikkk XFAHAM WALAUPUN Baca BYK buku..Makin pening adalah...
somebody Help me~~  Plezzz mengharapkan akan ada Org Voluntearrr tuk mengajar aku n bantu aku menyiapkan tugasan.. huhu (but in the dream jelah... *_*)

P.s: Chayoook2 Leaya...U can DO IT~ Lau selama 4 SEM kau blh harungi segala-galanya KESEORANGAN kenapa kali ni Xblh?? No More NGader-ngader n harapkan org K... Usaha SENDIRI!!!
No more ASKING people 2 HELP U.. ~ JUST DO IT BY URSELF.. 
NAK JADI LEAYA yang mcm sem2 lps..yg suka lepak library tiap ary minggu (bajet budak nerd kan)yg pendiam, xmesra alam, buat semua sendiri, jatuh dan bangun dengan sendiri, yang hati batu, yang kuat dan xmudah lemah, yg suka berusaha, yang xharapkan org lain, yg  Cool wlpn kwn segroup xbuat keja, nak jadi org yg selalu disalahkan bila apa yg dibuat xjadi, nak menangis call mak hari2 duk citer prob, nak jadi seorang yg hati sedingin ais yg xnak ada perasaan belas kasihan..NAK JADI KEJAM, 2 yg penting,...just kidding. Just nak BE ALONE n BERDIKARI SAHAJA..

Suka dgr org panggil  aku "DEAR"... Bukan rusa k...  Rasa cam SWEET ajer..haha

Wednesday, October 5, 2011

~Belajar BM~

Tetiba ajer rasa nak cari cikgu BM bt couple... haha (serius ni xlawak k)..
SEM ni belajar subjek asgmnt alah tiktik ooooooooooooooo(perlu ka ltk byk2 ooooooooo??? Perlulah utk menggambarkan keterujaan aku nak bercerita sal benda ni.. ngeh3)



Ok, fine tadi dah jadi wordless wednesday kan.. ari ni rasa cam nak menaip byk citer kot... nak hilangkan perasaan stress aku ni.


Aku satu umh ambik subjek ni tapi kan cam xpahamlah..Nak  suh d'org ajar d'org xtau..nak suh aku ajar KO lah jwbnya nanti...  Plan nak tnya kwn2 yg tau tapi kang nanti susahkan d'org lak..masing-masing kan busy siapkan kerja... Aku ni kan nanti xpsl2 menyusahkan orang..So, BETTER bt SENDIRI K!!
So, belajarlah aku ni s'owg-s'owg..Yg kelakarnyakan ia  mcm ada jenis ejaan sistem tulisan f'nnemik ngn tiktik .. D'sbbkan ngn rasa confident aku berguru ngn pelbagai jenis buku hingga *taadaaa* hasilnya tunjuk kat kwn aku n terus dia terpegun kut tgk apa aku buat...(kelip2 mata, pusing buku aku ke kiri ke kanan ke atas letak balik atas meja kemudian pandang aku..) then jerit kuat... Pe ke benda kau buat ni?? duk bljr tulisan histogram ker?? aku *wink3*.. ish bkn buat camtu eik?? Fine!! mmg xpandai semua cam tah pe2 kan..


~Ada tak saper2 YANG pandai blh ajarkan sy ttg asgmnt alah tiktik ni?? TAK FAHAM!!!!~

Rasa cam nk GIVE UP jer bila belajar sesuatu yang aku tak faham~ SERIUS!

p/s: Yer kena berdikari xblh nak harapkan orang akan ajar aku..perlu mentelah lebih byk buku lagi...atau just tutup buku n terus pejamkan mata ..zzzzzzzzzzzz belajar dlm mimpi.. haha

~The Bad Day~~

ini bukan kesah lagu the bad day tp citer ttg WEDNESDAY (5/10/11).. First Time cam rasa DOWN gler kot masa PRESENT tadi..~ (bajet aku ni pro ar present..haha)  haha, xlah bukan sbb aku pro lah..aku sem 5 present pun cam sem 1 ajer..tergagap-gagap, confidence?? lansung xder kot!! Tapi sepanjang 5 sem present ni kot first time rasa cam down gler.. Tahlah, salah aku kot sbb kawan aku dah bt yg terbaik aku jer yg teruk kan..kan...
Terasa hati ngn member segroup sebenarnya... aty aku ni kecil agaknya sebb tu selalu terasa.. D'org antar slide tgh2 mlm suh aku gabung..fine, aku gabung..bila aku tanya semua slide nak bt camna, diorg kata buat simple..fine, aku bt simple.. Bila mtk e-mail nk tunjuk pe aku bt, eh2 kau bw laptop p kls lah esk..Fine, aku bw laptop..Uishhhhhh X lah aku kls dari pg ag xkan nak bw laptop aku yg manja2, tergedik2 tu..pantang lasak ckit mulalah nak menggatal hard disk tu..Mula bt perangai jem n duk main restart ajer laptop aku nih...
so, bila kena tegur ms present aku juga yg salah eik....fine anggap semua slh aku kan...
KESIMPULANNYA: HARI INI THE BAD DAY 4 AKU~

p/s: Otak aku kebelakangan ni serabut gler sgt2..masalah peribadi, masalah pelajaran, masalah kwn2, arghhhhhh byk masalah sgt2..

Monday, October 3, 2011

~ntah pe2~

haha..terasa nak gelak berguling-guling sebenarnya ari ni.. So far disebabkan aku ni still single mingger ag, maka ramailah yang terasa ingin menjadi telangkai.. jadi, masing2 cuba mempromote calon mereka untuk diperkenalkan kpd aku. Rasanya aku xterdesak ag kot nak kawin buat masa sekarang...
tapi, thanks sbb berusaha utk pelkenalkan aku ng kwn2 k'org..t'utama mt housemates yang mmg sporting habis k'org berempat... Yg kelakarnya sebenarnya dlm umh kami ni antar berlima 2 orang dah ada pasangan jadi kami bertiga still solo..tapi yg xsyoknya semua cam beria-ia suh aku cr psgn sbb d'org ckp blh teman aku yg penakut..sob3..Cis, ni mesti kes xnak bg aku menumpang blik ni bila romate aku xder..  

p/s;Agak2 ada x org nak kat aku...wei saper  nak ngorat aku ngaku cepat..kan aku kawin org lain susah awak nanti..Hahaha  ok ayat yg agk melampau sbb aku tgh tension bt kerja ni sebenarnya..~jgn ambil hati~
lau aku kawin mesti WAJIB datang majlis aku ni  4 org housemates aku ni..  *_*
diorg ni mmg the best friends aku kat universiti ni.. d'org mmg teman ketawa aku, teman menangis n nanti aku bt en3 psl d'org.. hehe

~UPDATE GUNA PHONE AJER SBB WIRELESS DAH 4 HARI XDPT~sO sAD...