Tuesday, October 11, 2011

~housemate....~

 Ari tu pernah promise nak citer sal housemate aku kan~ So, umh 7-X-B telah menemukan kami semua.. Kami berlima satu couse.Tapi masa sem 1,2 xkamcheng sgt2..tegur pun gitu2 jer... Now, let introduce my romate n housemates.. First,Nor my romate..orang satu negeri ngn aku. Umah jauh2..hehe .nor ni tua setahun dari aku. But satu kepala ngn aku. So, kira cam sebayalah xder nak panggil kakak pun. Seterusnya, ana orang Johor, Iza orang perak,n Fara orang Key Ell~ Ya semuanya malay n kami dari ngeri lain2 selain aku n romate ... Nama ni nick name ajer..nama panjang mls nk taip..hwawawa Masuk tahun ni dah 3 semester kami menjadi housemates. Sangatlah best serumah ngan d’orang semua ni..Sporting, baik, n paling penting d’org mcm family aku da~ Iza cam k.long, nor anak kedua, fara ketiga, ana keempat n adik bongsu pasti akulah..huhu. Dlm rumah ni akulah yang paling manja ckit.Tapi d’org kata byk...Sikit2 nak nangis ajer kejanya.. =D

Alhamdulillah sepanjang 3 sem bersama sedikit sebanyak tlh tahu perangai n sifat msg2. Nor ni romate aku biasa balik umah abang n akak dia. So, selalulah keseorangngan aku..jadi disebabkan aku ni penakut sangat2 selalu tumpang blik sebelah. Umah aku ni ada 3 blik.1 blik single yg ana duduk. Tapi ana pun jenis pindah randah xtido dlm blik dia so selalu tumpang blik aku@ blik sebelah..
Sangat bersyukur ditemukan dengan mereka berempat yang selalu gelak ngn aku dan menangis bersama... Nor yang sentiasa sudi menadah telinga mendengar aku pot pet pot pet , fara n iza yg sentiasa bg support kat aku n ana yang paling suka buat lawak suh aku tersenyum..haha
Susah nak jumpa kawan yang sanggup ketawa dan menangis bersama..Still ingt ag sbb satu “kejadian” boleh kami satu umh menangis bersama-sama.. Sedih sgt2 n now bila ingt balik pasti kami akan gelak..yalah, esoknya, kami berlima semua mata bengkak n imagine camna nak pegi kls ngn mata merah n bengkak..last2 sekali nasib baik kelas batal..huhu Antara kami semua juga tidak ada rahsia yang berat2..huhu pakwe2 d’org pun kami semua kenal..


Hope Persahabatan kita berkekalan..Ingat our Promise K...hahaha Actually, aku sgt2 bahagia n bersyukur ditemukan kalian~



K'org~
Terima kasih sbb terima aku seadanya
Terima kasih sbb melayan karenah aku yg NGADER-NGADER
Terima kasih sbb selalu pinjamkan bahu utk aku menangis
Terima kasih sbb  selalu manjakan aku..huhu
Terima kasih sbb sudi tadahkan telinga dengar aku berceloteh
Terima kasih sbb sentiasa jadi pendorong aku..
Terima kasih sbb ada di sisi aku wktu senang dan susah
Terima kasih sbb k’orang  selalu risaukan aku
Terima kasih sbb selalu take care aku
Terima kasih sbb k’org klau tgk aku terjaga tiba2 mesti teman sampai aku tido balik wlpn k’org tgh nyenyak tido  n terjaga sbb aku bangkit tiba2..huhu
Terima kasih sbb sentiasa temankan aku yang penakut.
Terima kasih sbb xkesah ngn air mata aku cam air paip tu kan mus...haha
Terima kasih sbb bila stress kita melantak sama2 sampai nak pecah perut
Terima kasih sbb mlm2 jln ambik angin bila stress
Terima kasih  sbb susah2  nak carikan pakwe kat aku..HAHAHA (nanti blh mkn nasi minyak aku cpt ckit kan..haha *gatai*)
Terima kasih ATAS SEGALA-GALANYA..


p/s: Hai fara..tau kau bc blog aku ni senyap2...Alamak~ Kantoiiiiiii sudah..hehe
n My FRIENDS yg kat YM tu yg selalu buka~ BLOG tah pe2 ni Kan???

No comments:

Post a Comment