Nuff

Saturday, October 15, 2011

~penat la~

Penat... hwawa plan nak stay library smpai ke ptg xkesmpaian..huhu da lah line kat library laju.Last2 duk main games ajer kejor nya... sob3.. Asgmnt xjln2 pun.. lps habis n post en3 ni nak siapkan keja dlu.. J

Tadi msa kat library tiba2 kwn aku  text ajak p AGM..Apa itu AGM??  Anugerah Guru Malaysia??? Uisss mengarut ajer kalian semua ni sbnarnya, AGM ni short form bg  Anuaal Grand Metting atau malaynya sebagai Mesyuarat agung tahunan  baru tahu lps kwn aku explain sbb aku duk busy tnya AGM tu apa..cam jakun ajer gaya aku ni kan..aku punya persatuan n couse.. Masa tu da kul 2,my friend, Eve text ajak p..dia s’org.. Aku ckp ar mls nak p xder geng.. Eh2 aku ad geng ke?? Haha . Then sbbkan Eve one of the most my friends kat Uni ni yang rapat ngn aku so, let go darling~  Anggap teman kawan n bg support lah kat aku punya persatuan..Dua dlm  satu kan.. =D  

Kat dewan jumpa ngn kwn aku yg lain plak. Dia s’org juga . So aku,eve n aty ni duk sekali. Org duk meeting kami sibuk borak2.. huhu Agak lama yer AGM ni..Eve cukup pkul 4 terus nak keluar sbb nak jln2 pg pasar malam. Romate dia dah tunggu dah. Aku nak cabut sekali tapi si wati xkan nak suh dia duk s’org2.So, duk ngn dia.Lps2 dlm stngah jam terus wati ajak aku keluar n then temankan dia p pasar n kedai nak beli barang. So, lps tahu sape menang kami chow ar.. CONGRATE pd yg menang~ JAdi, berjalanlah aku sepetang round semua kedai kat pekan..Xpa, xkesah temankan kwn aku ni jln2 kat mane2 pun sbb aku bila STRESS mmg suka berjalan. Dpt lupakan segala masalah aku... Kalu dia ajak aku pusing 10 kali pekan ni pun xper. Sbb aku mmg kaki jalan.. huhu

Lps pg kedai singgah pasar mlm..Lps2 terus kelabu mata tgk mknan yg lazat2..Xtau nak mkn pe..Last2 beli keropak n gorong pisang..then , beli nasi kukus ayam berempah,roti john, murtabak, jagung rebus, popia, char kueh, roti goreng kebab,burger, air kelapa, air bunga kekwa, Kueh putu mayang, buah oren,epai ,lai(lupa umh xder peti sejuk hbis tu nak simpan mane??). tengok2 penuh di tangan..Alamak TEROVER membeli.. Xpa, pkir beli byk2 blh share ngan housematekan.. Nor p camping, iza balik kg. Tinggal fara n ana aje kat umh. Balik umh tgk2 d’org xder. Lps2 d’org balik ngn bungkusan yg penuh ditangan sama mcm aku.. Masing2 gelak . Fine, makanan yg sangat byk..nak mkn 3 orang makanan mcm utk 10org makn.. MEMBAZIR!!! Si mus ckp kena habiskan juga mknan ni.Xleh membazir. Pkir cr nk habiskan mknan mlm ni juga..haha
p/s: Dah byk mknan.berjalan2 pun dah jadi buatlah asgmnt Cik kak leaya yer....





Jagung Bakar yang sedap...cukup masak, cukup garam, cukup planta yg penting CUKUP RASA...SEDAP~~~
pic: pak cik goole..Xsempat snap pic jagung aku beli sbb terung Ngap lps sampai umh..hehe

No comments:

Post a Comment