Nuff

Wednesday, October 19, 2011

~touching~

Rupanya, masih ada lagi insan2 yang sangat baik~..
Al Kesahnya kan... tadi seawal kul 12 tgh hari telah turun dari rumah pergi ke Cycber cafe utk print aku punya asgmnt alah tiktik yang berjaya disiapkan dari pkul 8.45 hingga 5 pagi tadi..WAH!! Teruja sgt2 sbb dapat siapkankan juga..Tapi yg sedihnya, asgmnt yg kedua ni byk kurangnya..sob..sob..sob...
Yalah, asgmnt pertama yg sblm ni dah ilang dari pendrive so kena buat laen.Asgmnt pertama ambik masa yang sangat lama lebih kurang 2 minggu tuk siapkan ngn buku yg banyak..asgmnt kedua bahan sedikit sbb ari2 dah pulangkan n da ada org lain pinjam. Masa juga SANGAT terhad...
Lepas tu kelas pukul 2 ptg, jadi turunlah pda pkul 12 ni ke cycber cafe area rumah.Ada 5 buah CC dekat cni..Da lega sgt sbb nak print...Cucuk pendrive kat usb, buka folder then klik file asgmnt alah tiktik ..Tup..tup SUPRISE, ..Eh, apasal simbol2 semua jadi kotak segi empat tepat??? Virus ka?? Pergi semua 5 CC jadi cam2..Kemudia dekat kul 2 p kampus. P CC area depan kampus..Pergi semua kedai semua jadi camtu..
Finally pergilah CC ni..Aku suh print.Masa ni dlm aty da tawakal sgt..lau kuar kotak2 aku nak print gak tunjuk kat lecture bukti aku xtipu.huhu Miss@akak ni tgk tanya pesal jadi kotak..dia pggil hubby dia suh tgk..D’org pun tnya aku apa simbol2 tu..Sgt2 TERKEJuuut d’org boleh TOLONG taip balik simbol2 tu.Sampai aku cam serba-salah..yalah, kenal x tiba2 sanggup tlg aku kan..Dlm aty dah terharu GILER dah ni..Aku pun ck par xpalah biar aku taip sendiri.Abg 2 tnya bw laptop x??Aku ckp xder. Dia kata lau bw laptop blh print ngn laptop aku..Aku pun ckp nak ambik xsempat.Bus pun xder..Then, akak tu pun cakap dia nak antar aku balik umh ambik laptop... Sgt2 TERHARU n rasa CAM SEBAK ajer dlm aty... dah kul 2 lebih cam xsempat ajer. Aku pun kata biarlah..redha ajerlah.Akak tu pun ckp kat hubby dia yg dia nak balik ambik laptop dia..Aku dah t’pingar-pingar ni..Uish..susah2 ajerlah. Aku pun kata xpalah..laen kali ajalah.. Last2 d’org suggest n tunjuk satu kedai ni..Alhamdulillah dpt juga aku PRINT n HANTAR asgmnt ni~~

Sebenarnya sgt2 terharu ngn akak n abg chainese yg tuan punya CC ni.Sampai sanggup begitu sekali nak tlg aku...Sangat terharu+sedih+terkejut= sangat menghargai pertolongan mereka. Tak SANGKA msh ada org yg begitu baik...*smpai nak nangis aku dgn kebaikan d’org.. =D tacink kejap!!*

p/s: Semua yg berlaku ada hikmahnya..

2 comments:

  1. itu buktinya masih ada yg berhati mulia dan fikirkan org lain...tak ramai yg mcm tu skang...

    ReplyDelete
  2. Cik aisha.: 2lah xpernah lagi jumpa oranh sebaik mereka...Sgt2 bersyukur masih ada lagi insan seperti ini...

    ReplyDelete