Wednesday, November 30, 2011

~meet them~

 Seperti yg dimaklumkan aku “suka sejarah”. So, secara automatic kdg2 otak aku ni asyik ingt sejarah ajer kerja. Wlpn scr jujurnya aku xpasti mcm mana aku minat sej. Myb sejak dari form 1 lagi banyak gler latihan sejarah cikgu bagi, atau semasa form 3 aku sering dirotan tangan n kaki sebab asyik salah bagi jawapan, nota xkemas, kerja xsiap (sbb aku siapkan keja tuk kwn aku n gantinya dia siapkan latihan add mate aku.. Fair n square..haha) atau semasa form 4-5 cikgu yang baik n happening... Sekali budak sejarah, selamanya budak sejarah..(eh2 boleh pkai x Tagline merapu aku ni??)haha

Al-kesahnya nak citer..T’jumpa kawan lama. Then teks nak jumpa ajk 2,3 org org member.Kumpul kat Pasar Seni.  Fine, he ask mana nak lepak.. Kwn2 aku kata biarkan aku ajer decide.Maklumlah aku rajin ukur jalan KL ni..haha Then,  Laju jer aku jawab  jom kita p arked, library negara @ muzium nak X.??Kelip2 mata sambil buat muka kasihan.. Auchhhhhh terus aku menjerit kesakitan akibat dicubit dan dipukul Akhbar di tangan mereka. Cis, semua nak mendera aku~~

Kejam, aku ajak p tempat yg menarik gler kot, tempat yg elok plak tu.. Lgpun ada ajerr mereka xpernah sampai tempat tu wlpn dah dkt 3 thun bljr KL. Uishhh camnalah aku blh  kawan2 camni...haha(ayat sadis gler.)  Akhirnya, slps berdiskus maka berjalanlah aku ke Mid,kemudian p TS, last sekali p Sogo . Plan nak tgk movie kat KLCC but kejar masa plak. Jadi  sbbkan aku nak mkn ABC ngn nasi ayam kat Sogo terpaksa redha ikut aku..haha. Hehe ada org tu nak p Bukit Bintang tapi hasrat xtercapai..Kasihhhhaaaaaaannn (jgn marah yer..~alalala~)

Cis,sempat td  ada yg menyindir aku kata lau couple ngn aku kasssiiihhhhaaaan sbb nanti ajk dating kat library n aekib jelah..Hak eleh, jelas ar tu..haha Ok pe dating kat library  ke aerked save budjet ckit..dpt tambah ilmu, blh baca buku, blh bla..bla..dan etc. So. Sape  nak couple ngan saya harus ada  kegemaran membaca dan melepak di tempat2 sprti itu, SEkian. ~lalala~*sengal*

P/s: Wey..XKIRA next time kiter p Library negara@ arkib negara yer... Nak pegi sgt2 ni. (Saper xnak Pegi aku nak ngadu kat cikgu sejarah kita dlu..haha)Seharian aku duk sana rasa cam sejam aje.. hehe

Monday, November 28, 2011

~...~



Dup..dap...dup..dap...
Teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttt!!!!
Big Problem lor...

Alamak....haty saya cam dah terjatuhlah~lalala~
Camna boleh terjatuh haty ni????
Saper yg tolong sambutkannya???






~=P~

Cinta itu satu anugerah~
Perasaan kasih dan sayang adalah lumrah...
Walaupun cuba menepis sekuat haty namun kita hanya manusia biasa..
Mempunyai haty dan perasaan...
Tidak boleh menolak perasaan yang datang..
Walau pelbagai alasan diberikan namun haty masih lagi mempunyai perasaan itu..
Sebenci mana, sekuat mana mahu mengikis perasaan yang hadir,SUKAR...Oppssss *_*

Pic:Mr.Google



P/s: Hate this feeling =( 

Sunday, November 27, 2011

~moody~

Jika xkenal aku jgn cuba2 nak bg pendpt@ whteverlah...
Suka suki aty k’org jer ckp FAMILY aku kolot, Xupdate, suka menngongkong n sibuk jaga tepi kain orang...
Heluuu k’org knpa??

Sbb aku selekeh, pkai  bju kurung tudung bawal jer, xpandai nak fesyen, mekap  measns aku kolot??? Sbb mak bapak aku marah pkai bju ketat2 d’org kolot??

Sbb akak n abg aku sllu msj call tanya khabar aku, sekejap2 msj tnya kat mane, duk buat apa means d’org suka sibuk urusan aku??

Bila aku nak buat pe2 even nak kuar shopping ngn kwn pun kena call mak sbb mtk izin means d’org suka mengongkong???

Bila aku buat silap eg kes gambar tu..k’org kata FAMILY aku mcm2...
Yer, aku sedar k’org post gmbar aku yg xberapa elok dipandang  kt fb, aku suruh remove sbb family aku marah, Xcantik perempuan b;gambar cam2 k’org  kata family aku ngader2..
KAU TAU X, aku xpernah kesah sekalipun wlpn mak bapak aku CALL 24 jam sehari, siblings call n msj tnya khabar aku hari2, n aku sendiri MESTI nak send msj gtau parents n akak2 aku ke mana aku nak pegi.

Kau XTAU, KAWAN silih berganti tapi FAMILY ttp di sisi...

Sepanjang 22 tahun aku hidup FAMILY aku xpernah tinggalkan aku bila aku susah n senang                ..
Bila aku down bila org2 mcm k’orglah peyebabnya Family aku MASIH berdiri teguh belakang aku...
KALAU AKU KATA Opsssss lupa myb family  kesayangan K’ORG SPORTING abis KAN..Anak xbalik hostel 2,3 ari xpa, keluar ngn pakwe sampai bermalam kat luar bangga, bila rampas laki orang teruja, bila kikis duit laki gembira.WAh, PERFECT KAN

Yang aku tahu, FAMILY aku sentiaasa MAHU TERBAIK buat aku..
K’org?? BOLEH BLAH YER...GET LoST....*&E^$R%^#W%$@


P/S:En3 ditulis ketika MARAH!! Harap memahami..XSUKA SILA tekan X di atas..SEKIAN!!

Friday, November 25, 2011

~time~

Rupanya sekarang dah minggu 10 kuliah..maknanya tinggal 4 minggu lagilah sebelum Final Exam!!!


Hum, cepatnya masa berlalu..
Tapi Xsgmt n mid test awat still xberkurang ag ni..?? Makin bertambah adalah..Pelik..pelik...


Semoga dipermudahkanlah aku menempuhi minggu-minggu terakhir sebelum CUTI SEMESTER...haha cuti sem juga yg aku duk ingt.. =P

Sedang menghabiskan SEMESTER 5 dengan XTVT berfaedah dan cuba mencari sebanyak mungkin pengalaman sebagai STUDENT ..Next SEm dah sem 6..Akak SENIOR!! Pweettt  haha

Sem ni  ramai junior duk  panggil aku “adik..” heluuu aku dah sem 5 tau, junior tu  br sem 3.. bila ingt2 blik cam kelakar pun ad..mklumlah prgai kebudak-budakan aku ni still menonjol dari perangai mature aku.. uish lgpun xpalah adik pun adiklah nmpk sgt muka baby face aku ni n aku ni awet muka..hahaha (xlawak tapi sila gelak sampai terguling K..)

Now, Fokus pada EXAM..Hope TRY my best n dpt Flying Colour result nanti..Amin!!




P/s: Terpaksa guna mobile bt modem.. internet umh cam @^@*&(^#%% .. Dah seminggu xdpt..Buat aduan pun cam xda tindakan..Geram tol...Sabar2

Thursday, November 24, 2011

~luv this~

~Saya mula jatuh cinta dengan Ping Pong dan debat~  ^_^\

Excited setiap mingu hari isnin petang dan selasa pagi!!
Xsanggup nak ponteng sbb kelas nilah yg buat saya  boleh gelak sesuka hati, boleh release tension, blh bt xtvt n xperlu menghadap buku...
At least sekurang kurangnya dalam sem ni ada juga yg buat saya HepY.... =D

Ping-pong mula2 msk kelab ni just nak having fun..Xnak msk kelas sukan lain sbb yg lain kena lari2..haha yg ni guna tangan ajer..

Yg kelakar, sym mg xder bakat pun main ping-pong..Main ping-pong tapi pkul bola cam main badminton.. KAWAN MESTI bengang bila main n partner ngn sy sbb saya asik pukul bola terlalu jauh n kuat..Sampai kerja diorg asyik kutip bola ajer..~lalala~

tapi sekarang dah pandai sedikit n ada kemajuan...

Debat pula sbb xperlu nak buat asgmnt panjang lebar  nak submit..masuk  kelas cari bhn2 then bahaskan..guna air liur perlu menaip xsgmt berpuluh-puluh helai...hehehe

First time b'debat tergagap-gagap..tapi xrasa segan malah bersemangat bila tgk kwn2 dpt buat..try improve myself now dah rasa lebih confident.. (wink3)

My lecture Debat offer msuk b’tanding piala..Aku???  Terus rasa nak pitam...Confirm Xmau sbb aku Cuma sajer2 lah..

 P/s:   Cam sem ni baru nmpak aku punya ability@ kebolehan.. *Smile*
     Setelah SEM 5... 5 sem di university br sibuk nk aktifkan ngn koku..ish..ish...


Wednesday, November 23, 2011

~bosan~


BOSAN!!!!! 






Motip en3 : sajer jah!!! haha

Tuesday, November 22, 2011

~sajer~

Semua orang ada persepsi masing-masing n terserah kepada mereka utk menilai sendiri...
Aku hanya jadi diri sendiri...
Lau org ckp aku ni baik orangnya, maka baiklah aku ni..
Lau org ckp aku ni jahat orangnya, maka jahatlah dia ni.. =D
Lau orang cakap aku cantik/Comel/Pandai/Bergaya , Maka tanpa ragu2 lagi terus nak LEMPANG sbb itu semua pembohongan Okey!!!

Aku ni SIMPLE sahaja.. Easy Come n Easy Go tetiba jer sbb ngah dgr lagu ni.. ^_^
Aku suka buat hal SENDIRI SAHAJA. Tak suka nak mengambil tahu hal/kesah orang yang Xder kena mengena ngan diri aku..So, aku juga mengharapkan org xkan rajin jaga tepi kain aku juga.. =P

If ada yg Tersuka@ Tersayang kat aku hak INDIVIDu...Yang pasti aku suka X kat “mereka” hak Aku.. =P Soal Hati& perasaan sukar dijangka~
Cukup simple prinsip aku..If aku ada someone, As long aku suka “dia”, try my best tuk tak susahkan dia Dan if antara kami  X sesuai, so i will let him go.. (eh2 kenapa tetiba terkeluar soal hati?? ) opssssssssss.....

Hidup ni cuba jangan menyusahkan orang orang lau xnak disusahkan.. blh pakai ke prinsip ni??Lau Sekali orang buat baik ngn aku 10 kali aku baik ngan d’org..Lau sekali d’org buat jahat ngn aku maka bukan 10 kali aku akan balas tapi berkali-kali..haha(gelak jahat)

Kadang2 aku ni jenis ikut mood..Bangun pagi dengan ceria maka sepanjang hari akan berada dalam mood baik..If bangun dengan mood yang teruk, lps tu terus jadi the bad day’s..
Pic:Mr.Google

Sebenarnya SUSAH nak faham aku ni sbb kdg2 aku pun Xpaham ngn diri sendiri..Semalam   aku boleh bergelak ketawa n bergumbira ngn misalnya Mr/miss.A,Esoknya, aku boleh bt  cam biasa2 jer kdg2 seolah2 Xkenal, Xtegur n anggap xpernah ckp ngn dia  pula... pelikkan..???

P/s: Baru selesai bls komen n p Blogwalking + follow sekali serta menjenguk blog kwn2... huhu
Klau aku sy X Terfollow bgtau yer.. ^_^

Sunday, November 20, 2011

~hepy~

Semalam Hari sabtu yang busyzzz~ Join program n dilantik menjadi AJK PROTOKol..
Bila aku yg kurang PROTOKoL  menjadi AJK PROTOKAL mcm2 lah ragamnya..

Hwahaha xtau nak gumbira atau menangis~But, it was a great experience All....
Pengalaman Yg Xdipelajari Dari Dalam Buku N Xkan Dapat Dibeli Ngn Wang Ringgit.
Tapi belajar dari kesilapan.. Semua org pernah buat silap kan!! Saper cakap XPERNAH aku baling kan ngan laptop ni...hehe *_*

First time belajar bt Pamphlet.. P kedai nak print pamphlet  tapi akak kat kedai xpendai nak buat..Fine, cuba bt sendiri. Akhirnya  selepas selesai print xjdi  10 helai kertas Pamphlet yang diingini telah terhasil ~USAHA TANGGA KEJAYAAN K!!~haha

Lps tu kena buat teks ucapan utk perasmian  majlis, Teks ucapan MC dan teks pengarah program sekali..huhu 3 in 1. Ok, saya mmg PANDAI B.MElayu. Mengarang ayat2 yg berbunga-bunga siap ngn pantun  segala hape lagi.. hwahaha Sekali bg member baca dulu
“Woi, kau ni nak buat teks ucapan ke surat cinta??? ”
aku ...............................cam nak pengsan. silap ke?? Haha
Buat sekali lagi. N Alhamdulillah cam best gler perasaan bila   dengar sebiji-sebiji perkataan yg kita taip org baca. ..cam sebak ajer rasa ..(uishh terover sudah!!!)~lala~

But, lps tu mcm ayoyoiiii  yg part panggilan hormat tetamu ngn beberapa ayt terbalik dowh!! Lalala~
Aiseyh camna blh silap rasanya 100 kali dah edit 2.. (Manusia mmg sentiasa buat silap..tenangkan aty jap..Xoxo).

Part  iringi tetamu p meja mkn n hidangkan mknan juga termsk dlm list tugas aku... Haha
Ok, aku yg Ganas ni serve mknan n minumaN utk VVIP!! Not so bad, tapi adalah beberapa perkara aku langgar protocol.. ish3...  Ya..Ya..Ya aku bkn jenis skema wlpn dlu pernah bljr protocol n aku tahulah sdIkt  bab2 camni, aiseh tapi dah lama tinggal mana mau ingt yuk..
Anyway konklusinya, Program ari ni berjalan lancAr. Wlpn ada sedikit cacat cela dlm aku punya part tapi  sekurang-kurangnya aku dah belajar something ari ni...

Special thanks kat pengarah program sbb bg peluang tuk aku  jd ajkkkk huhu. sweet sgt U bila dia ckp i'm trust u sbb tu sy bg peluang kat awak...hehe


Wlpn penat n letih byk benda yg kena dibuat but Hepy sbb dpt jumpa ramai org n belajar benda yg baru..huhu

p/s: Segan gler bila ada org puji  "awk dah buat yg terbaik..Next time try perbaiki lagi.".(puji ke?haha)
: Then, teks ucpn aku  cacat sedikit.biasalah xder yg perfect~But bangga woi org bc teks aku tulis..yg perasmi xblh blah dia ckp awk bt pendahuluan n benda yg formal yg lain saya uls sendiri  ja. Sekali tahap kerajinan aku meningkat terus taip semua teks. N sekali perasmi terus ambik baca aku punya teks 100%.hehe
~Belajar Dari Kesilapan~

Thursday, November 17, 2011

~Sick~

Semalam dan hari ini yg menyeksakan~
Diri sendiri yg degil diri sendiri yg kena akibatnya!!!

Semalam , bangun nak p kelas kul 11 pg, tapi uishh buka2 mata lps tido balik slps subuh kepala berat sangat..Perut mula mencucuk-cucuk. Alamak, ptg ni ad kls n nk kena print  asgmnt alah tiktik . argh, terpaksa cekalkan hati, mintak roommate ambik air+ubat=sambung tido...So, TERpaksa ponteng kls pagi..Sob3

P kelas alah tu dlm kul 2 then ms dlm kls ouchhhh sakitnya perut, Lps2 baru teringat, La, spnjg ari ni xmkn apa. Pttlah sakit perut kan. *_* PADAM MUKA
 
So, habis kelas balik umh p beli makanan

Tepat kul 1 pagi KESENGSARAAN bermula..wawawa  Tekak rasa mual, Muntah2 ,perut sakit  and terus  Di**rhea

Berulang kali p toilet sampai rasa nak ajer  bw bantal tido dlm sna.. muntah sampai tekak jadi luka..sakit..huhu Fine, pengotor!!!Janji ngn kwn t’pksa batal.Kelas pentaffffsiran dengan berat hati xdpt pergi(berat hati ke??haha propa semata-mata)  P klinik.

Check punya check Dushh terus kena kaunsling ngn Dr.. Sendiri cari pasal

Gastrik+ Food Poison=Penyeksaan x kesengsaraaan.

Suprise DR kata tekanan darah naik tinggi n i'm streess 
juga lps2 siap pesan balik tido ckup2. 
Then, agk b'pontensi tuk dpt darah tinggi sbb dlm keturunan ada.. =(. 
Ok, balik2 sy xtido mghdp lptop adalah..huhu

Yeye dpt MC..haha  

p/s: dah tau diri ada gastrik. abaikan lagi..Psssstt dah menyesal, lps ni nak mkn ajer keja eik.. hhuhu breakfast, lunch, dinner jgn skip..makan biar teratur jgn mkn ikt mood ajer K.. hehe
ala, lau xsihat esk t'pksa skip lagi kls.. huhu(dlm hari duk sebut hooreeeyyy!!)
Ubat yg pahit n xsedap lansung~ Air garam yg  bt aku muntah lagi adalah..Lansung XSEDAP... rasa nak skip mkn ubt..hehe

Pic..GOogle

Tuesday, November 15, 2011

Saya rasa SANGAT bersalah..Rasa TERKILAN,SEDIH,KECEWA, semua bercampur baur... Saya ada kawan yg kenal sejak form 4 until now kami still berkawan baik.. Dia menjadi bahu utk saya menangis, menjadi pendengar yang setia bila saya ada masalah..Menjadi penasihat yang baik bila saya dilanda masalah.. Menjadi teman yang gelak bersama bila saya gembira, dan menangis bersama bila saya sedih.. SHE ALWAYS THERE WHEN I NEED!!

Sentiasa ada masa utk saya even she buszy gler2...sanggup bangun tido dgr citer saya wlpn dah tengah malam, selalu ada bila saya perlukan..menjadi tempat utk saya meluahkan perasaan, menjadi penenang pada jiwa saya yg selalu kacau-bilau..Even soal hati dan perasaan she be my adviser. Nasihatnya, kata2nya membuatkan saya bangkit, bangun lupakan kesedihan dan menjadi kuat utk tempuhi hari yg mendatang. Dia byk membantu saya selama ini. Sokongan moralnya membuatkan saya lebih tabah dan saya gembira saya ada dia...

Dia ada 4 beradik. Keluarganya bukan orang senang n dia ambik diploma. Dapat tawaran utk sambung belajar  tapi  dia sanggup berkorban utk bagi akak dan adik dia tamat belajar di university. Dia sanggup bekerja utk menanggung adik beradiknya. Walaupun keluarnya dia susah tapi mereka bahagia n sangat baik..Even saya sendiri pernah beberapa kali ke rumahnya. Mak n ayah serta adik beradiknya sangat mesra
.  
Tapi baru-baru ni  Akak keduanya meninggal dunia.. Saya berada di University dan Xdpt pulang wlpn hati ni rasa mcm nak sgt duduk dgn dia n biarkan dia menangis di bahu saya seperti mana saya selalu menangis di bahu dia.. =( .. dia dan kakaknya sangat mesra dan beza umur setahun sahaja. . Hanya berkesempatan bercakap di telefon sahaja ngn dia.. Saya rasa sedih dan menangis bila bercakap dengan dia sbb dia xsedih pun n bgtau semuanya dah settle, akaknya selamat dikebumikan. Adiknya ckp my friend ni xkeluar setitis air mata pun.. Hati saya sedih dan sebak teramat..Sebab saya tahu dia sayangkan kakaknya yang ini sayang sangat2... Dia cuba kelihatan tabah di mata semua orang..Dia nak jadi anak yang kuat supaya ibu bapanya xsedih. Beberapa hari kemudian, tengah malam tetiba dia call saya n kami menangis bersama. Memang tak elok tangisi orang yg tidak ada. First time dia menangis selepas akaknya xder.. Saya rasa bersalah sebab xder di sisi dia utk tenangkannya.. Kami bercerita sehingga esok pagi semuanya ttg kenangan dia n akak dia. Masa ni dia tgh final Exam final years.Nasib baik letcurenya memahami dan boleh ambik exam lambat sedikit.  

Kami selalu chat, fb, dan ym.. Saya bagi kata2 semangat n said i will be always beside she..Tapi, ada satu hari masa dia call, hp tertinggal kat umh n saya keluar berhibur ngn kwn2..tgk2 ada byk miss call dari dia..Saya abaikan  sbb da midnight n nak call takut dia da tido dan juga  fikir lau PENTING mesti dia akan call balik jap lagi.. JAHATNYA SAYA!!!
Rupa2nya, masa dia call saya dia stress sgt2 sbb rindukan akak dia..She need someone to talk dan saya abaikan begitu sahaja.. Dia sentiasa ada utk saya sedangkan saya!!! I’m not a good friends... Saya sentiasa cakap “sabarlah semuanya ada hikmah.tuhan lebih sayangkan akak dia. She need to be strong ”. Ya, saya xberada di tempatnya, kdg2 apa yg org rasa kita takkan faham..

Semasa aidil Adha minggu lepas, saya asyik teringatkan dia. Tapi, abaikan sahaja sebab sibuk buat benda lain. Dekat sebulan x b’hubung dgn dia sbb sy asyik busy seharian..  Tadi terdetik di hati nak tgk FB dia.. Ya Allah, Fell guilty sbb saya Xder di samping dia bila dia memerlukan saya.. Seriusly saya Xtau minggu lepas ayahnya dah tiada. Al-Fatihah .
Saya xtau rupanya ayahnya da tiada. Kwn saya yg lain ada PM kat Fb gtau ayah dia dah tiada tapi saya xbaca msj tu..Kenapalah saya Xbuka Inbox tu??  Jika dahulu kehilangan akak dia dah buat dia hilang semangt utk hidup. Sekarang ayahnya pula da tiada. Dua kehilangan dalam beberapa bulan ini.  Family dia da hilang tempat bergantung dan dia dah hilang semangat utk hidup. One of my friends said masa dia p melawat kawan saya ni, she pretend like xder apa berlaku. Boleh borak2, sibuk kemaskan rumah, uruskan tetamu, she look strong... Saya tahu dia dah sekuat seperti dulu...

Rasa SANGAT2 GUILTY ... Saya xmampu nak tolong dia apa2.... Even ayahnya da meninngal saya xtau..Dia begitu baik dengan saya..Tapi saya????

Saya xmampu berikan bahu saya tuk dia menangis, xmampu nak tenangkan dia seperti mana dia tenangkan saya, saya Xtau mcm mana nak Support dia sbb kehilangan kali ini mmg sgt2 meruntuhkan semangat dia. Dia perlu kuat utk mak dan adik dia serta akak yg sulung. Dia perlu menggalas tanggungjawab dalam usia muda.. Saya tahu hatinya dah beku. Air matanya Xkan mengalir mcm dia tangisi akaknya pergi. She pretend like dia sangat tabah, mmg dia menjadi tabah namun saya yg menangis..saya xsekuat dia sbb dia kata   "rupanya Allah ambik akak dia dahulu supaya dia menjadi tabah apabila Allah ambil ayahnya..."...

(lala)~ Be Strong Dear....
Aku akan ttp ada di samping kau xkira msa kau susah n senang..
aku bukan sahabat yang terbaik tetapi aku harap aku mampu berada di sisi kau mcm mana kau berada di sisi aku...










Sunday, November 13, 2011

~always~

Seperti biasa selepas epy Holiday~~ saya akan mula MENGELUH psl XSGMNT yg X berkesudahan!! 

Tunggu FINAL exam baru habis XSGMNT saya..huhu

Selepas berehat dan now time to start doing my Xsgmnt....Sempat lagi memcuri masa nak update.. ^_^

Okey tgk2 LIST 2 Do ada beberapa asgmnt perlu disiapkan..
1.      Kelab – 2 esei bertulis panjang.
2.      Kelab- online forum
3    BbM1-  1 rancangan pembelajaran
4.    asgmnt alah tiktik...GosH.. still ada lagi benda alah nix siap ag..
Xsgmnt Kumpulan 1+Slide kena bentang balik..(Hooreeyyy)
5.      Yg subjek yg ari2 ada tugasan-penntaffsirann tgsan 4 dan 5.
6.      Study 4 Final Exam.. (Mesti capai TARGET kali ni okey LEAYA!!!)

Lepas2 duk menyesal pesal xsiapkan awal..Da lali ngn alas an diri sendiri..
NOW bermula minggu menyeksakan diri sendiri~~

Go..go..Leaya, U can Do it!!!!

p/s: Rasa nak sambung cuti lagilah boleh X????






 Camnilah keadaanya bila buat kerja last minit.,,Semua berserabut..huhu

~Alone~

Olaa...

Morning ~~

Sampai kul 5pg tadi kat umh sewa Terchenta..
.
Housemates semua xsampai lagi. Disebabkan saya ni mmg da habit mmg takut duk s’org2 maka sampai2 umh, buka semua pintu n tingkap umh, buka semua lampu, pasang mp3 kat telinga, terus on laptop...

Jap2 lps2 t’pkir, buka pintu n tingkap lagi bhya even saya duk umh tingkat 2. So, tutuplah semua pintu ngn tingkap..masuk bilik kunci duk s’org..

Dah la ms slm  bus semalam xtido..Menciii org belakang Couple duk sembang2 manja+gedik  cam xpernah sembang pun..huhu ini pun mengantuk, tapi sbb rasa takut yg tinggi sanggup bertahan sbb nak tido kul 9 krg..baru xtakut sgt.. haha

Sebenarnya kan, nak tau x yg saya mmg PENAKUT banyak orangnya..

Saya takut gelap....
 n lucky spnjg sy duk umh sewa ni roommate saya xkesah tidur buka lampu, takut tido s’org. 
Tht why, bila roommate saya xder terus p ketuk bilik housemate tumpang tido. Lau semua housemate balik , sanggup menampak p hostel tido umh member di situ..hehe, saya takut bila org marah saya, 

saya takut bila orang bercakap meninggikan suara,

 saya takut org yg muka masam 24 jam, 

saya takut org yg SGT2 serius, 

Saya takut bunyi Guruh, Kilat tapi saya suka HUJAN~

saya takut duk s’org2 (alone)
even saya selalu berjln2 seorg.. Orang selalu nampak saya berani orangnya, tetapi saya ni penakut sebenarnya.. =P




Pic From Google


Moral of this: Do Not Judge book by its cover okeiii!!

P/s: Disebabkan takut duk s'org terus rajin post en3 ni...hahha
        Jgn jadi mcm saya K   *_*

Saturday, November 5, 2011

~salam aidiladha~






selamat menyambut hari raya aidiladha kepada SEMUA umat islam 
kepada yang balik dengan kenderaan sendiri..memandulah dengan berhemah dan jagalan keselamatan diri......


P/s: Baru sampai umh pagi tadi..Jalan Jem ~~ huhu

Friday, November 4, 2011

~epi holiday~





Alhamdulillah selepas semalaman tidak tido akhirnya berjaya menyiapkan kerja..
Tepat 8.40 pegi kelas yang bermula pkul 8.oo pagi.

 Buat xtau ajer masuk kelas lambat..Dalam aty da cuak sebenarnya, takut lecture marah..tapi, so far semuanya ok.. huhu

Bukan salah buat kerja last minit tapi aku ada alasannya sendiri..Kenapa??
Rasanya hanya aku sahaja perlu tau...
(But sebagai pengajaran sebenarnya utk diri ini~ =p)

Yeye nak balik raya~ Tapi mood raya xdtg lagi...

~lalala~ planning 4 reunion wif my primary school friends..
Hampir 10 tahun xjumpa mereka semua!!

Lepas 2 raya kedua nak pegi satu tempat special..
Tempat di mana banyak memori n melakar pengalaman dalam diri ini..Chewahhh hakhak
Really Miss that places...

Tempat yang mengajar aku sebuah kehidupan,  kenal erti persahabatan, tempat aku ketawa,menangis, tempat aku melepak and paling penting tempat aku membesar..
ExciTED nak KEMBALI MELAWAT di SANA..hihi


Apa-Apa pUn SELAMAT BERCUTI SEMUA~~

Thursday, November 3, 2011

~Rajin~

Cik Leaya yang sangat RAJIn…

SEdang mengulas artikel yang XSIAP-SIAP lagi…

Tekun duduk menaip sambil-sambil dengar lagu…

Kemudian tangan tekun menggariskan Fakta2 penting~

5 minit baca artikel 15 minit berehat~~

Taip 10 patah perkataan berhenti berehat 20 minit~

Mata dah bertukar Biru banyak baca artikel Inggeris

Housemates yg  BAIK  duk BORAK2 sambil buat keja..~

KAmi SAMA-SAMA xsiap lagi =p

Mula Planning nak PONTENG kelas esk pagi…hehe

Tapi kelas Petang malas nak pegi..

Dilema nak pegi kelas ke X..(Fine, Student yg pemalas nampaknya…=D)

Harus SIAPKAN ulasan artikel ini malam ni..

Biarpun ESK menjadi PANDA tapi harus SIAPKAN jua…

ASGMNT TERAKHIR sebelum cuti…

Mau bercuti dengan gembira…

pic: Pakcik google
                                            Eh..EH.. tu BUKAN saya ..HARAP MAKLUM...!!!
                                                              LALALA~~


p/s: LEAYA TOLONG SIAPKAN KERJA ANDA~ bERhenti MEMBUANG MASA…ARI TU DA INSAF TAPI STILL BUAT LAGI!!!!



Selamat pagi Cinta~~ =D

Da boleh catat sejarah da ni..dua hari bangun awal siapkan asgmnt, masalah asgmnt xsiap-siap juga..
SosioEkoonomi yang memerlukan lebih dari 20 pages dengan bahan yang sedikit membuatkan aku rasa aku da semakin pandai mengarut.. haha

Petang ni ada kuiz tapi blh xstdy..Sosio ni kena antar pagi esk tapi hati masih bergembira walaupun baru 6 pages... Aiyoookkk memain lah pula aku ni kan.. huhu

Xsiap padam muka K Leaya!!!!!

Now nak smbung buat..lps 2 holiday seketika...(aik??? bukan aku selalu holiday ke???  HAhaha)

Wednesday, November 2, 2011

Olaaaaa... Silap-silap...Assalamualaikum semua~~

Diharapkan semua sihat dan ceria di pagi rabu yang hening dan damai ini..Semoga hari ini lebih baik daripada hari  sebelumnya dan dipermudahkan segalanya..Amin

Bangkit pagi-pagi  dengan mood yang baik sbb semalam b’mimpi  ttg putera menunggang kuda putih... haha..fine, enough merapu di pagi yg hening ini..terus straight to the point. 

Lega sebab ptg ni send satu asgmnt...gelisah sbb esk kuiz..malam nak stdy.. hehe

Nak share satu citer..nak baca dialu-alukan..Xnak baca, sila bacakan juga..hakhak

Terkejut, sentap,  nak gelak, nak marah , nak penampor orang, nak sepak kaki k’org, nak gigit tangan mereka,  nak hantukkan kepala mereka di dinding nak cubit telinga n the other...






~Cik hati sedingin ice~ Pweetttt!!! Sape cik hati sedingin ice???

Waaaaaaaa  xsangka ada antara KAWAN..ya eja satu-satu K+a =Ka, W+A+n=Wan  : KA+WAN=KAWAN

Ya, kawan aku gelar aku CIK HATI SEDINGIN ICE.. wakakaka XLAWAK pun K!!! (serius)
Bila masa plak hati aku ni sedingin ice??? Pelik?? knpa blh timbul gelaran camni?? Lau letak nama Cik Cantik Manis Bijak Pandai pun orait lagi lah... (Ok, sila muntah dgn nama yg mengarut lagi ni..)

Hak eleh, susah-susah mak ayah aku pikir nama 7 hari 12 malam nama yang indah disebut utk diberi pada aku, suka2 aty jer d’org gelar aku Cik Hati SEDINGIN ICE... 

 Cam Xleh terima plak bila tahu ada gelar aku camni sbb D’org SILAP.
.Hati aku bukan sedingin ice tapi SELEBAT AIR HUJAN sebenarnya.. haha(ada x istilah camni???  Adik2 sila jgn guna perumpaan ini Ok ..Lau gagal exam akak x b’tggungjawab..!!)

Nak gelak pun ada bila aku tnya knpa pggil aku camtu?? Kelakar x sbb d’org kata aku ni XDER PERASAAN..Selalu independence, Alone,(ada kaitan ke??)  Muka serius, bengis cam singa(Fine, yg ni aku tmbah sendiri utk  bg gambaran kat k’org..).

Xlah SEBENARNYA, diorang kata aku ni serius sgt..jrg nampak aku gelak, bila lecture ngajar mata xlari dari slide, tangan 24 jam menulis.. (eh, saya budak sejarah jadi pen ngan kertas tidak lepas dari tgn sbb takut miss fakta2 penting.. Ok, Naik lif tekan sendiri ..*_*), Bila belajar aku jadi serius, bila tgh rest aku blh main-main lak, yg xblh blah sebenarnya sbb ada budak lelaki ni dah bagi byk giler HINT kat aku sampai semua orng lain blh perasan aku blh buat Xtau jer..Bila org ckp ada org kirim salam aku just jwb ngn muka xder emosi..Selalu ajer mcm ni dlm kelas, even org buat lawak lau aku rasa xlucu muka aku yg xberemosi ni ttp still camni(nampak sgt xpandai jg aty kawan kan.. hehe) Then, d’org blh ckp yg mmg nampak sgt yg aku ni jenis yg hati sedingin ice sbb kdg2 degil xbertempat... Lau aku kata hitam, hitamlah xkan jadi pink punya..hoho..

Tapi rasanya sebenarnya mereka semua x kenal saya dengan rapat sbb saya ni hati selebat air hujan sbb suka menangis sebenarnya...tau x menangis sgt bagus sbb bantu hindari Stress..Saya menangis sekejap jer lepas tu terus ok.. Lau rasa lps menangis x fine lagi, saya akan tido..Bila bangun dari tidur, terus mulakan hari baru dengan lupakan masalah yg melanda... (Jadi, silalah semua menangis yer..X payah segan-segan..Lau malu nak nangis depan orang p toilet menangis dalam sana s’org2..)

Dah melalut da ni..Sebenarnya nak gtau yg saya STILL xpuas hati sbb org gelar saya ~CIK HATI SEDINGIN ICE..~ hehe sbb hati saya bukan mcm ice lah... wink3

So, awak-awak sekalian, hati saya ni selembut kapas sebenarnya...xbeku seperti ice tapi seperti air hujan jer... (Sengal..perumpamaan yg agk2 merapu ^_^!!!)

Tapi bila Pkir blik nasib baik “CIK HATI SEDINGIN ICE ”kan... lau nama lain CIK GARANG SEPERTI NAGA ..Errrrrrr terus pengsan..... hahaha

P/s:  Cis, suka-suki letak gelaran kat aku..Blh x aku nak gelar d’org Encik Hati Batu, Encik Buaya Tembaga, Encik Pendek, Encik Mulut Murai, Cik Kaki Kepoh, Cik Suka Mengayam Ketupat, CIk ape-ape jelah....???  uishh... Xbaik Tau semua gelar org mcm-mcm ni..Aikk tetiba saya jadi budak baik..hohoho

Kasihan, parents da bagi nama elok2 suka2 jer pggil nama pelik2.... Tapi lau org tu dah CLOSE n rapat ngn kita panggil nama apa2 pun Xkesahlah Kan.. BETUL XSEMUA???  Even nama2 yg sngt pelik n mengarut pun...
Klah, Terpaksa mengundurkan diri utk merajinkan diri ke kelas..
Adioossss

Tuesday, November 1, 2011

~Rindu??~

Rindu pada kenangan ~~

Rindu pada "dia"..benci dengan perasaan yang ada sekarang..

Arghhhhhhh susahnya nak lupakan seseorang itu rupanya.

Andai kata otak aku ni blh mendeletekan segala-galanya ttg "dia" !!!

makin cuba melupakan makin ingat aku padanya...

Tak SUka!! Tak Suka...!!! Takkk SUkaaaa!!! BENCI!!!


 



 

p/s: membenci seseorang sangatlah mudah, tapi melupakan seseorang itu mengambil masa panjang..


 

~xder keja~

1.11.11
Tarikh yg Chanteq.. tapi 11.11.11 pun lagi chanteq... hehe
Sembang ngn kawan kat library.. haha  tetiba t'keluar psl tarikh chanteq ni..bukan apa..unik n senang ingt ajer lah.. kawan aku citer psl housemate dia..(bukan mengumpat tau!!)  tunang  pd 10.10.10 so, ari ni dah genap setahun lah d'org  couple.. yg bestnya dia citer tunang kawan dia dtg semalam bw kek n bunga ..ok untung kwn aku dpt makan cheese cakes secret resepi free  tgh2 mlm..  haha. Yg Bestnya budak perempuan ni xtau  tunang dia nak bt suprises camni.. Lps2  ms mkn2 dpn kwn2 serumah tunang dia ajak KAHWIN.. Sob3....  WAH!! teruja kot.. asalnya d'org planning nak tunang 2 thun tup2 lelaki ni ajk cepatkan...so, kwn aku biarkan jelah d'org planning sendiri n housemate lain sibuk habiskan kek....tadaaaaa..Tamat da..


P/s: haha tarikh ni lagi sweet kot tapi lambat ag... 1.7.17.... =D    birthday aku ni wei..Canteq no.nya.

~time is gold~

Masa itu emas..So hargailah masa..Sgt bernilai masa ini dan sekali kita dah terlepas xkan berulang ag...
huhu en3 utk diri sendiri sebenarnya!!! Di sebabkan sebelum ni seminggu duk umh kat kg, holiday sgt2 sampai lupa nak siapkan assmnt, maka asgmt saya telah tertunggak..Owh sepatutnya, masa cuti ary 2 dapat siapkan dua asgmnt..tapi angkara kemalasan menimpa diri, maka diturutkan kata hati yang lebih mahu berseronok jadi buku n asgmnt ditolak tepi...Sadis~~ Sekarang asgmnt, Mr.Mid Term n Miss Quiz mula ajak dating this week..Ouchh Sangat GEMBIRA dlm hati bila semuanya serentak..Bila buat asgmnt mula pikir nak stdy 4 kuiz..bila nak stdy tuk kuiz mila pkir sal mid term plakk...3 in 1 last-last satu benda xjln..huhu
Semalam tidur pkul 4 pg..Oh, sangatlah rajinnya saya kan.. =) tapi bangun pagi tadi after subuh sambung tidur n bangkit kul 9.45 termenung seketika atas katil then ambik laptop utk menulis this en3...
Kenapa termenung?? Sbb saya rasa saya telah menghabiskan masa dari kul 8mlm -4pagi dengan duk surf internet, main games, baca novel online, baca blog, tgk status org kat FB, duk chat kat Ym, skype ngn kwn..(kenapa wujudnya semua ni yg tlh membazirkan masa saya????) Akhirnya, bangun pagi ni buat saya terpkir, klaulah saya gunakan masa dengan betul sekurang-kurangnya pasti saya telah siap separuh asgmnt..Hukhuk...
Baru terasa MENYESAL sbb TAK HARGAI MASA...
MASA sgt BERHARGA dan sekali saya da KEHILANGAN ia TAKKAN kembali lagi....
Dalam sekelip masa, sebenarnya kerja saya blh selesai kalau sy fokus n jgn main2...tapi, saya ni suka main2 dlm buat kerja..Bila PRESSURE baru saya akan fokus n buat BERSUNGGUH-SUNGGUH..LAst MINIt kerjalah sebenarnya.... Tapi, NOW START TODAY MULA BERFIKIR KEPENTINGAN MASA N BERJANJI utk UBAH SIKAP dan BELAJAR MENGHARGAI MASA...!!!

p/s: Berazam xnak buang masa ag..lps kls kul 1 ni nak lepak library, at least biar siap 1 asgmnt minor.....Nak stay sampai siap...