Nuff

Sunday, November 20, 2011

~hepy~

Semalam Hari sabtu yang busyzzz~ Join program n dilantik menjadi AJK PROTOKol..
Bila aku yg kurang PROTOKoL  menjadi AJK PROTOKAL mcm2 lah ragamnya..

Hwahaha xtau nak gumbira atau menangis~But, it was a great experience All....
Pengalaman Yg Xdipelajari Dari Dalam Buku N Xkan Dapat Dibeli Ngn Wang Ringgit.
Tapi belajar dari kesilapan.. Semua org pernah buat silap kan!! Saper cakap XPERNAH aku baling kan ngan laptop ni...hehe *_*

First time belajar bt Pamphlet.. P kedai nak print pamphlet  tapi akak kat kedai xpendai nak buat..Fine, cuba bt sendiri. Akhirnya  selepas selesai print xjdi  10 helai kertas Pamphlet yang diingini telah terhasil ~USAHA TANGGA KEJAYAAN K!!~haha

Lps tu kena buat teks ucapan utk perasmian  majlis, Teks ucapan MC dan teks pengarah program sekali..huhu 3 in 1. Ok, saya mmg PANDAI B.MElayu. Mengarang ayat2 yg berbunga-bunga siap ngn pantun  segala hape lagi.. hwahaha Sekali bg member baca dulu
“Woi, kau ni nak buat teks ucapan ke surat cinta??? ”
aku ...............................cam nak pengsan. silap ke?? Haha
Buat sekali lagi. N Alhamdulillah cam best gler perasaan bila   dengar sebiji-sebiji perkataan yg kita taip org baca. ..cam sebak ajer rasa ..(uishh terover sudah!!!)~lala~

But, lps tu mcm ayoyoiiii  yg part panggilan hormat tetamu ngn beberapa ayt terbalik dowh!! Lalala~
Aiseyh camna blh silap rasanya 100 kali dah edit 2.. (Manusia mmg sentiasa buat silap..tenangkan aty jap..Xoxo).

Part  iringi tetamu p meja mkn n hidangkan mknan juga termsk dlm list tugas aku... Haha
Ok, aku yg Ganas ni serve mknan n minumaN utk VVIP!! Not so bad, tapi adalah beberapa perkara aku langgar protocol.. ish3...  Ya..Ya..Ya aku bkn jenis skema wlpn dlu pernah bljr protocol n aku tahulah sdIkt  bab2 camni, aiseh tapi dah lama tinggal mana mau ingt yuk..
Anyway konklusinya, Program ari ni berjalan lancAr. Wlpn ada sedikit cacat cela dlm aku punya part tapi  sekurang-kurangnya aku dah belajar something ari ni...

Special thanks kat pengarah program sbb bg peluang tuk aku  jd ajkkkk huhu. sweet sgt U bila dia ckp i'm trust u sbb tu sy bg peluang kat awak...hehe


Wlpn penat n letih byk benda yg kena dibuat but Hepy sbb dpt jumpa ramai org n belajar benda yg baru..huhu

p/s: Segan gler bila ada org puji  "awk dah buat yg terbaik..Next time try perbaiki lagi.".(puji ke?haha)
: Then, teks ucpn aku  cacat sedikit.biasalah xder yg perfect~But bangga woi org bc teks aku tulis..yg perasmi xblh blah dia ckp awk bt pendahuluan n benda yg formal yg lain saya uls sendiri  ja. Sekali tahap kerajinan aku meningkat terus taip semua teks. N sekali perasmi terus ambik baca aku punya teks 100%.hehe
~Belajar Dari Kesilapan~

3 comments: