Nuff

Thursday, December 15, 2011

~Kenangan~

Bersyukur dan lega sangat2 sbb sem ni berjaya add kursus  yang dikehendaki..X jadi macam sem2 sebelumnya..Berbaloi tido pukul 4 pagi…


Dlm kul 5.30pagi tadi dapat satu msj dari kawan..Terkejut, kaku, terus mengalir air mata..Pemergian seorang kawan,sahabat,teman yang agak rapat  pulang kepada Pencipta-Nya.  Kami berkawan sejak dari sekolah rendah darjah 1 sampai sekolah menengah sehingga tingkatan 5.  Memang sekelas dari dahulu lagi. Antara sahabat yang terbaik pernah saya ada… Lps form 6 saya pindah sekolah, dia pindah sekolah. Kami lost contact… tut-tup jumpa kat fb..Selalu chat, komen wall dia dia pun sama..Asyik cakap rindu zaman sekolah..Nak JUmpa..Nak Jumpa…Last-last dia pergi dulu……. L

Xtau nak gambarkan macam mana perasaan. Tambah sedih rupanya semasa final exam semester lps p check dpt tau ada penyakit TB..Dia xjwb final exam dan balik umh berehat. Sem ni sekejap dia dtg bljr tapi sbb xsihat dia extend. Dia ckp jgn bgitau kwn2 sbb  Xmau susahkan kami semua katanya pada familynya. Yang penting bila reunion kali ni pasti akan terasa berbeza. Kami 17 orang sekelas masa form 4&5 sangat rapat.Semua macam adik beradik. Kini kami tinggal 16 orang sahaja. Macam xpercaya ajer dia dah tiada. Padahal sebelum tu banyak benda yang kami dah share n planning nak buat sama2 masa cuti sem ni ngn kwn2 yg lain… Tapi, dia pergi dulu… Beberapa kali call Tanya betul ke berita ni… Rasa susah nak percaya. Dia dah tiada sekarang..Hanya kenangan sahaja yang tinggal. Rindu nak dengar dia gelak dan bercerita dengan aku..rindu nak sembang dan dengar cerita dia…..Rindukan suasana kemeriahan aku ,dia dan kawan-kawan….Aku sangat2 merinduimu sahabat..
Al-Fatihah~Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang yang soleh dan solehah. Amin. Semoga kau damai di sana..

P/s: Lately banyak khabar xgembira diterima. Satu demi satu kejutan diterima.  Harus redha dan tabah menghadapinya..Leaya KUAT!!! Tabahkan haty sayang~~
Kehilangan seorang demi seorang kawan dalam hidup aku………………………………. =(

SESUNGGUHNYA..MATI ITU PASTI

Apabila kematian menimpa sahabat kita, kita akan tersedar sejenak dan ia memberi kesedaran kepada kita yang dunia ini hanya sementara. Semakin kita kejar, semakin dunia melarikan dari kita. Akhirat yang abadi.Malangnya, kemudian kita terleka kembali dengan dunia.

No comments:

Post a Comment