Sunday, January 15, 2012

~Cuti-cuti~

olaaaaaaaaa~~

Berada di rumah bersama family~

Baharu beberapa hari di rumah mula merindukan buku+asgmnt+housemate+kwn+ library= campus life..
haha masa mengahadap semua benda tu punyalah streess amat sangt.. *gedikkzsss*

Sem depan dah sem 6 ..makin susah..

Sem depoan kena buat THESIS ..OK!! THESIS 

So, bila tengok FB kwn2 sedarjah asyik citer tajuk thesis mesing2 yg ingin d'buat .. Okei terasa nak ajer lari laju2 jauh pada org..Sob..sob... SEDIH sebab saya xder tajuk thesis lagi..hukhuk

So, Need to think bout my thesis..nak buat tajuk per yer??

K, nak chow dulu ar..
adios.....

p/s: Kat pantai timur musim hujan.... so, jglah keselamatan semua~ *_*



Wednesday, January 11, 2012

~Cuti semester~

ALHAMDULILLAH~ Berakhir sudah perjalanan SEMESTER 5 ini.. Kesudahan dengan paper major yang agak susah tapi kepakaran menggoreng sehingga hangit dipratiskan... *_*






BERCUTI SEMESTER selama ...bermula hari ini dan 19/2/12. kiralah..hukhuk


MAlam ni berangkat pulang ke rumah tersayang..sedang sibuk packing barang... Gud bye umh sewaku..huhu


Suka duka sem 5 tetap menjadi kenangan dan pelajaran kehidupan..Pengalaman mendewasakan dan mematang kan kita..Tahun ni GENAP lah umur 23 tahun hidup di atas muka bumi... Usia semakin mengejar tapi kebahagiaan dunia bukan sahaja dicari tetapi kebahagian akhirat jangan dilupakan~


Rencah kehidupan ada suka ada duka, ada tangis ada riang, ada benci ada sayang Apa pun yang berlaku ingatlah samaada kita sedar atau tidak FAMILY akan ttp di sisi kita..Malah, mungkin kita xsedar sebenarnya ada juga TEMAN yang di sisi kita dikala susah dan senang...BELAJARlah MENGHARGAI orang di sekeliling kita.  




SEmoga cuti ini dapat membuat perkara bermanfaat dan berfaedah..(haha nak siapkan cat umh yg aku duk sibuk2 sgt nak bt sendiri..huhu)


PErjalanan makin jauh..Walaupun 3 semester lagi di UNIVERSITI tapi harus bersedia menempuh cabaran ke dunia yang sebenar...


AKhir Kalam~


SELAMAT BERCUTI BUAT TEMAN2 SEPERJUANGAN


P/s:


SElamat Pengantin BAru buat teman satu course, kawan minor aku dan best friends aku yang nak kawin 23/1 :25/1: dan 3/3 . Semoga kalian bahagia dan dirahmati dan dikurniakan cahaya yang soleh dan solehah..Doaku mengiringi kalian.... *__*


Turn aku xpasti ag..huhu 

Tuesday, January 10, 2012

~Last paper~

Sebenarnya esok ada satu paper... Sedang asyik study tetiba mood pula hilang..
Sick!! rasa mcm nak deman, nak muntah, nak tido, sakit kepala and de other..Adalah d'sbbkan sy terlewat makan tadi atau makanan yg saya makan xokei?? Ok, abaikan sahaja..

Esok paper major saya. RISAU.. TAKUT...CUAK...GEMURUH...semua bercampur aduk dah membuatkan hati saya gundah-gendala.. hum... hummm
Asyik terfikir, boleh xsaya jwb soalan tersebut?? OH!! sangat yakin saya mamou menjawabnya, TAPI adakah jawapan saya itu menepati kehendak soalan???Adakah saya akan menjawab apa yang ditanya atau saya jawab apa yang saya tahu??

Rasanya, makin banyak saya membaca makin byk saya xtau dan semakin saya membaca mkin banyak saya lupa..Adui~~

ESOk berakhirnya paper tersebut maka berakhirlah saya dalam semester 5..

Agaknya, camna result saya sem ni?? Mampu ke saya dapat 4 flat? atau sekadar omong kosong??? Owh, terlalu tinggi di udara pula impian saya..Lupa nak tgk rumput di bawah..huhu sekadar dpt highest pointer than before dah bersyukur sebenarnya.. *_*

Eh..Ehh Terover pulak...Exam belum habis da sibuk tentang result..huhu

p/s: DOAKAN saya tau esok kul 9PAGI utk paper SEJARAH~ hope dipermudahkan segalanya..semoga apa yang saya baca saya ingat, jika saya xbaca pun saya tau, jika saya x tau semoga saya tau, Yang penting dipermudahkan segalanya..biar saya dapat jawab dengan betul, cepat dan tepat dan dpt skor A..AMIN..

~cara saya~

Just a simple en3~
Saya simple ajer orangnya... Lau saya nak marah/sentap/terasa hati/ xpuas hati/geram n other . Cara saya tunjukkan dengan diamkan diri sahaja..Yup, say bukan yg kecoh bercerita apa yg xpuas aty, xsuka atau makan aty..(myb akn citerkan ngn family n rakan terdekat )Just akan senyap ajer lau duk ngn org yg buat saya sentap, mrh etc. ..lau kat umh klau kena marah pun senyap, lau gaduh ngn adik umur 8 tahun saya senyap ajer xckp pe2 semua org kat umh dah tau mesti ada something wrong..haha pelik bila saya  senyap. Dan saya pernah merajuk 3 hari xcakap ngn saper2 sbb terasa haty dgn someone..semua org kena tempiasanya . Tapi seksa tau!!

 Haha Konklusinya, lau saya xsuka@marah ngn someone saya akan senyap xakn ckp ngn dia.Tu jer..tapi marah saya sekejap ajer.. 2,@3 jam lepas tu saya dah ok..lau mmg marah@xsuka sgt2 lambat ar..huhu
But jgn sampai saya BENCI ngn seseorang..haha sbb benci ngn adalah 3 orang hamba Allah tu maka, sy xblh dengar nama d’org...  Then bila benci muka org tu sy xblh pandang, dengar sura xboleh jumpa muka lagilah....

p/s:Sila jangan buat saya marah dan terus bencikan anda yer!!! 

Monday, January 9, 2012

~menghitung hari~

Assalamualaikum.....
Selamat Pagi Semua~ hari ni hari yg agk mencatat sejarah kerana sudah bangun seawal jam ...... haha..

Rutin hari ini..
1. antar baju dobi kat bwh umh.. (0wh bukan sbb saya mls tapi dah dah akhir sem, nak dobikan segala cadar, selimut dan pkaian saya. Antar dobi leh Dry Clean terus. Means xperlulah saya memikirkan  kat mane nak jemur segala pakaian tu)  eh2 panjang lebar plak penjelasan saya yer.. haha 

2. Kemaskan bilik saya yang penuh dengan sampah sarap plastik keropok segera, chipsmore , cadbury , kulit2 kacang , mr.poteto kotak air yeo's laici dan chrysanthemum tea yang berselerak . Bukan pengotor tapi sampah sarap letak kat tong sampah tetapi kecuaian diri menyepak tong sampah semasa bangun pagi menyebabkan terpelanting lantas perlu mengemas kembali.. huhu

3. Bakal kembali ke rumah tercinta maka perlu mengemas pakaiannya..Pagi habis exam petang terus blah...muuuahhhh haha. jgn jelezzzzzzz wink3

4. Akan meninggalkan rumah selama sebulan lebih, maka almari perlu disusun dan dikemas sebaik mungkin, buku2 perlu disimpan dengan kemas dan segala keropok, jajan, roti, air dll perlu dihabiskan atau dibawa pulang. Sesi membersih dan memilih dimulakan. Hippo diletakkan utk mencegah kulat...ubat lipas dimasukkan utk mengelakkan lipas BERPARTY sepanjang ketiadaan saya..haha

5. Segala nota2 dan buku2 yang dirasakan dah tidak digunakna mahu dikumpul dan dibagi kepada adik2 junior... So, kena packing asingkan mana mau digunakan atau tidak.

6. Sejak cuti sementara nak tggu paper 11 hb ni maka, rutin harian telah  berubah,... pagi baru nak tido malam duk gelak2 ngn housemates..main make-up , masak2 dan gosip2 ..Biasalah girl n gosip~ haha
Sedar xsedar dah 3 sem kami duduk bersama..banyakkan yg kita buat sama2 housemates ku..haha
Disebabkan itu, dlm kul 6 karang nak turun cari makanan.. hehe 6 petang, itulah breakfast, lunch n dinner.. saper kul 12 tgh malam  karang..main msk campak2 sendiri..sedap xsedap semua telan..
BTW semalam ada housemate buat puding laici...Sedapppppppppp hehe tq ana.

7. nak settlekan segala bil air letrik yg tertunggak semua dlu....Owh money..makin berkurang nampaknya..

8. last sekali sebenarnya, banyak yg nak dibuat..lau duk online semestinya segala kerja akan tertunggak..huhu

Actually sebenarnya nak gtu yg saya sedang MENGHITUNGG HARII 11 Hb petang untuk BERCUTI..Pweetttttt lala~~ oh yeah... *muka tersenyum semasa menaip en3 ini*

Yeye dah nak berakhir SEMESTER 5.. SEMETER 6 menanti...

p/s: haha terkejut housemates bila bangkit awal ari ni..semalam kul 4pg baru tido..huhu

                                                     One more PESANAN UNTUK DIri dan Orang laen..
Selewat mana pun kita tido, semengantuk mana mata pun duk tertutup 
SOLAT SUBUH JANGAN TINGGAL...
 Aku bukan nak tunjuk baik just mcm dah tau kita nak tido dlm kul 5@6 PAGI, TUNGGU SOLAT SUBUH  DULU THEN TIDORLAH SAMPAI MATAHARI TERPACAK ATAS KEPALA BUT SOLAT . ZOHOR INGAT YER.. HUHU
Then klau dah tidor awal terjaga lambat set alarm lah..aku biasa set alarm guna 2 hp ag..Set kul 6.00:6.10:6.20:6.30:6.40. At least aku xterjaga, housemate aku akan terjaga n kejutkan aku sekali. secara xlansung semua org bangkit solat subuh..kan...
So, pe2  pun aku pun bknnya perfect sangat but nasihat diri dan semua... 
Yang penting buat apa2 pun solat kena jaga~ 
Assalamualaikum... 


Sunday, January 8, 2012

~~saya bosan

Menunggu paper last 11 hb ni sangatlah membosankan...

BOSAN...BOSAN...BOSAN....

Penantian satu penyeksaan  Okei~~

Ditambah internet umh yg makin akhir2 sem makin mengader-ngader..abg wireless yg tmpt kami duk report mula x ambik port..maka internet hanya dalam kenangan..Perghhh melalut no. 1 aku ni...

WISH ME GOOD LUCK 4 last  paper..

Demi utk membuka facebook..oppsss bukan nk ambik note kat portal maka gigihkan diri pegi cyber cafe kat bwh..huhu

Sedikit cerita ttg aku kebosanan.Tidor lps azan subuh bangkit pukul 3 ptg..pencapaian yg membanggakan..haha lau mak bapak aku ada jwpnnya kena simbah air lor gayanya..huhu disebabkan hampir seminggu tido sedemikian menyebabkan saya mengalami mslh tido.. Selagi xpukul 6 pagi mata xnak tutup wlpn di tengah2 mlm saya membaca buku sejarah english yg tebal tetap tidak mengantukk...huhu jgn isomenia sudah!!!

p/s: Padahal blh ajer bc buku tp kmlsan lebih mngusai.. marathon movie, jln2 mkan 2 tu jelah keja huhu

Saturday, January 7, 2012

~Kenangan 2011 part 2(akhir)~




Kenangan Terindah tahun 2011:

  • ·         Pindah ke kg n duk umh sendiri..OUR FAMILY OUR HOME..Rumah yg separa siap sbb aku dah awal2 chop gtau aku nak cat umh tu sendiri. Fine!! Serius agak GLER yer. Dah ckp awal2 nanti aku catkan umah, aku nak cat tingkap, nak atur kedudukan barang2 dlm umh, nak decorate laman..Okei KERJA GLER....Semua nak buat sendiri.. Cuti sem ni kena habiskan masa buat semua ni.. Xper2 adik lelaki aku yg tggu stpm tu kan ada.hahaha Yg xder keja sudah menjadi kerja.. Bila mak n ayh ckp nak upah org, terus aku bangkit berdiri berpendirian tegas aku nak buat sendiri..haha #Chaiyok2 leaya boleh..# Nak buat something yg bermakna spya ada hasil tangan aku&adik2.. SWEET X?? Yg teruknya, make sure kena bt sbb semua org dah tau aku nak cat umh sendiri, nak buat itu ini sendi..haha siap adik aku sindir”eh2, xperlah nanti kak leaya buat..nak tambah bilik “eh2 nanti kak leaya buat.” Fine kurang asam punya adik meyindir ajor keja..huhu
  • ·          Jumpa my Mr.H kat Fb..haha terus add n asyik skodeng fb dia jer ary2..  Later will story bout him..huhu 5 years kot xjumpa *Wink2* bila dia ajak chat time tulah line umh buat hall or ..sadis tol..hehe  Eh2 ni kenangan terindah juga ke?? haha
  • ·         Jatuh cinta dengan dunia debat dan tenis...haha Actually bukan tenis but (Ping-pong). Selalu tersasul ping-pong duk panggil tenis. Altought xpandai main at least i know how to play it.. hehhe Okei, sangat2 best gler kot kelas tenis aku@pingpong. Letcure yg sporting n coursemates yg gler2 n kwn2 sekelas yg laen..Glad to meet u all. 

  • Bila lecture puji bila present n hantar asgmnt terus semangat nak buat banyak ag..haha
  • ·         Yahooo dah ada ANAK SEDARA!!! Dah jadi makcik pun..ala, cam dah tua lah plak kan..(Ya, umur dah masuk 23 Leaya sila sedar..kwn2 kau yg lain dah ada 2,3 orang anak dah pun J motippp???)
·         Sem yg mencabar tapi byk kenangan suka dan duka.. Pe2 pun gembira dpt belajar ngan lecture2 sem ni n kenal ngn kwn2 baru, pakwe baru , tempat baru n etc.. lalala~~   

   Yang indah akan jadi kenangan yang buruk dijadikan sempadan.. Apa2 pun 2011 telah berlalu dan 2012 telah sampai..masa xkan kembali lagi dan akan terus berlalu. 
y
 GOOD BYE 2011 WELCOME 2012

Adiosssssss...


p/s: Sebenarnya banyak mahu dicoretkan tetapi akibat asyik nak tgk korea movie kemalasan melampau maka ini shja yg dpt ditulis.. hehe

Friday, January 6, 2012

~Kenangan 2011 part 1~

Rasanya masih tidak terlambat untuk mengucapkan

“ Selamat Tinggal 2011 n Welcome 2012”

Oppsss agak ketinggalan sedikit yer. En3 terperam agak lama..huhu

2011 yang meninggalkan 1001 kenangan dan semuanya menjadi memori yang akan diingati selamanya..
En3 yang agak panjang jadi sila sediakan tea+jajan+plastic utk muntah  smsa membaca en3 ini.

Okei kita mulakan en3 imbasan secara rambang ini... *_*

2011 yang meninggalkan momen2 pahit dalam kenangan aku:
*Kehilangan beberapa orang kawan yang pergi takkan kembali. Paling terasa dengan kehilangan seseorang yang menjadi classmates aku dari darjah 1 until form 5...Allah SWT lebih sayangkannya. Al-Fatihah semoga roh kalian tenang di alam sana dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman. :(

* Ayah bersara.. Owh, sangat sedih meninggalkan tempat aku membesar. Tempat aku belajar tentang persahabatan, cinta monyet, permusuhan dll. Yang pasti sekolah aku, kedai 2 aku selalu pergi, rindukan kwn2, rindukan jiran2 n paling penting rumah n blik aku.. Sgt2 Rindu..

*Semester yang agak2 down bt  aku..hampir hilang semangat disebabkan pengaruh sekeliling..Bila asgmnt group menjadi asgmnt individu yang mana aku bersekang mata menyiapkannya sedangkan ahli kumpulan lain lepas tangan.. Asgmnt perlu disubmit esok tetiba hilang dari pendrive. Rupanya telah DIDELETE oleh kawan yg aku percayai*SENYUM*. Asgmnt indvidu yang dibuat 3 minggu berjaya disiapkan dalam masa 20 jam.Pencapaian yg membanggakan..*clap..clap..clap* hasilnya tetap tidak memuaskan haty aku ini. :(

*Tiap2 sem ader ajer yg mengacau aku. Sem ni penyakit lama kembali datang  n something more Worse than before.. Pengalaman yg menakutkan aku juga sebenarnya tapi Alhamdulillah dah sembuh sekarang.. Kuatkan hati, jiwa dan raga. Selalu ingat ALLAH SWT. Yg pasti kat cni xder saper pun tau hal ni except my family n a few people.. (eh2 leaya yg kau habaq dlm blog ni semua tau lor.. haha xper yg penting aku xciter pe dia kan.. *_*)

* Terasa dengan kawan close  sbb soalan spot exam kuar tapi bila tanya dia ckp xtau. Last2 habis exam boleh ckp mujur dia bc soalan spot to..upss terlepas sudah rahsia” . *Senyum*

* Dan sebenarnya banyak lagi. Tapi cukuplah setakat yg ini shja..yg lain biarlah disimpan ditelan masa.... Xpenting utk diingati n Xnak ingat pun semua tu...
Sambungan nanti lain kali k tuk kenangan terindah.. hehe

p/s: Internet kat umh SANGAT-SANGAT PROBLEM..Asyik mengadu kat office penyelenggara but still teruk-teruk gler lagi..BenCI!!! huhu