Monday, January 9, 2012

~menghitung hari~

Assalamualaikum.....
Selamat Pagi Semua~ hari ni hari yg agk mencatat sejarah kerana sudah bangun seawal jam ...... haha..

Rutin hari ini..
1. antar baju dobi kat bwh umh.. (0wh bukan sbb saya mls tapi dah dah akhir sem, nak dobikan segala cadar, selimut dan pkaian saya. Antar dobi leh Dry Clean terus. Means xperlulah saya memikirkan  kat mane nak jemur segala pakaian tu)  eh2 panjang lebar plak penjelasan saya yer.. haha 

2. Kemaskan bilik saya yang penuh dengan sampah sarap plastik keropok segera, chipsmore , cadbury , kulit2 kacang , mr.poteto kotak air yeo's laici dan chrysanthemum tea yang berselerak . Bukan pengotor tapi sampah sarap letak kat tong sampah tetapi kecuaian diri menyepak tong sampah semasa bangun pagi menyebabkan terpelanting lantas perlu mengemas kembali.. huhu

3. Bakal kembali ke rumah tercinta maka perlu mengemas pakaiannya..Pagi habis exam petang terus blah...muuuahhhh haha. jgn jelezzzzzzz wink3

4. Akan meninggalkan rumah selama sebulan lebih, maka almari perlu disusun dan dikemas sebaik mungkin, buku2 perlu disimpan dengan kemas dan segala keropok, jajan, roti, air dll perlu dihabiskan atau dibawa pulang. Sesi membersih dan memilih dimulakan. Hippo diletakkan utk mencegah kulat...ubat lipas dimasukkan utk mengelakkan lipas BERPARTY sepanjang ketiadaan saya..haha

5. Segala nota2 dan buku2 yang dirasakan dah tidak digunakna mahu dikumpul dan dibagi kepada adik2 junior... So, kena packing asingkan mana mau digunakan atau tidak.

6. Sejak cuti sementara nak tggu paper 11 hb ni maka, rutin harian telah  berubah,... pagi baru nak tido malam duk gelak2 ngn housemates..main make-up , masak2 dan gosip2 ..Biasalah girl n gosip~ haha
Sedar xsedar dah 3 sem kami duduk bersama..banyakkan yg kita buat sama2 housemates ku..haha
Disebabkan itu, dlm kul 6 karang nak turun cari makanan.. hehe 6 petang, itulah breakfast, lunch n dinner.. saper kul 12 tgh malam  karang..main msk campak2 sendiri..sedap xsedap semua telan..
BTW semalam ada housemate buat puding laici...Sedapppppppppp hehe tq ana.

7. nak settlekan segala bil air letrik yg tertunggak semua dlu....Owh money..makin berkurang nampaknya..

8. last sekali sebenarnya, banyak yg nak dibuat..lau duk online semestinya segala kerja akan tertunggak..huhu

Actually sebenarnya nak gtu yg saya sedang MENGHITUNGG HARII 11 Hb petang untuk BERCUTI..Pweetttttt lala~~ oh yeah... *muka tersenyum semasa menaip en3 ini*

Yeye dah nak berakhir SEMESTER 5.. SEMETER 6 menanti...

p/s: haha terkejut housemates bila bangkit awal ari ni..semalam kul 4pg baru tido..huhu

                                                     One more PESANAN UNTUK DIri dan Orang laen..
Selewat mana pun kita tido, semengantuk mana mata pun duk tertutup 
SOLAT SUBUH JANGAN TINGGAL...
 Aku bukan nak tunjuk baik just mcm dah tau kita nak tido dlm kul 5@6 PAGI, TUNGGU SOLAT SUBUH  DULU THEN TIDORLAH SAMPAI MATAHARI TERPACAK ATAS KEPALA BUT SOLAT . ZOHOR INGAT YER.. HUHU
Then klau dah tidor awal terjaga lambat set alarm lah..aku biasa set alarm guna 2 hp ag..Set kul 6.00:6.10:6.20:6.30:6.40. At least aku xterjaga, housemate aku akan terjaga n kejutkan aku sekali. secara xlansung semua org bangkit solat subuh..kan...
So, pe2  pun aku pun bknnya perfect sangat but nasihat diri dan semua... 
Yang penting buat apa2 pun solat kena jaga~ 
Assalamualaikum... 


2 comments:

  1. seronok bila jd student kan?? yg tak seronok biler nk exam..serabut kepala dibuatnye..tp papehal pon jgn cemerlang pd pelajaran je k...di luar sana penuh cabaran ;)

    ReplyDelete
  2. tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

    ReplyDelete