Monday, March 5, 2012

~no title~

Boleh tak saya nak MENANGIS  sepuas-puasnya malam ni..........

Boleh x saya nak cakap kadang2 saya XSEKUAT yang difikirkan....

Boleh x saya nak cerita yg saya rasa sebenarnya  KOSONG, EMPTY, ...

Boleh x saya nak cerita yg sebenarnya saya rasa KESEORANGAN.....

Wlpn saya tahu ALLAH swt akn ttp ada but still rasa saya xder KAWAN...

Boleh x saya nak cakap yang saya rasa LOST,LOSER... .

Boleh x saya nak bagitau yang saya rasa saya TAK DISAYANGI...

Boleh x saya nak kata yang semua orang TAK PEDULIKAN saya...


Boleh x saya nak bagitau yg saya ni kadang2  SENSITIF........

Boleh x saya nak cakap yg kadang2 saya TERASA HATI dengan mereka semua.

Boleh x saya nak kata yang saya sentiasa BERSABAR dengan mereka semua........

But,  sometimes, ada benda yang dapat saya terima dan ada benda yang buat saya rasa terbeban giler

JUST A HUMAN... ada perasaan kcil hati bila janji dimungkiri, ada perasaan sedih bila ditinggalkan sendirian, ada perasaan cemburu bila melihat orang lain dilebihkan, ada perasaan benci bila ditikam dari belakang...

Walau sekuat manapun saya cuba bertahan namun ada kalanya saya tak mampu.... Saya bukanlah sempurna, mampu puaskan hati semua orang sampai akhirnya hati saya sakit...Air mata saya cuba tahan akhirnya akan tetap jatuh jua...

Saya XSEKUAT yang disangka... Akhirnya saya rasa di penghujung beban yang terpikul akan buat saya jatuh kembali..Rebah ke tanah....

Menangis...menangis dan terus menangis... Hanya itu shaja yg saya boleh buat...

Saya rasa cam dah xder tempat mengadu sebenarnya.. Nak ceritakan kepada family, rasanya dah cukup banyak d'org risaukan saya...
nak ceritakan pd kawan2 ..masing2 sibuk dengan urusan masing2..
housemates n romate: rasanya bukan pilihan terbaik..
blog: ya, saya tgh mengadu di sini..

Allah swt sudh pasti namun masih memerlukan someone utk kuatkan haty saya...utk advise saya, utk motivate saya....

p/s: Down gler.. stress...asgmnt...kawan2... sekeliling dan semua...

Tired dengan orang sekeliling~~

Sunday, March 4, 2012

~jln2 ~

Baiklah, ari nak story psl ari jumaat n sabtu yg lepas...
Akhirnya belajar untuk berdiri di atas kaki sendiri..huhu

Yup..Independence!!!! Semuanya sendirian berhad...

Alhamdulillah perjalanan 2 hari satu malam yg melakarkan sesuatu yang indah dalam hidup ini...huhu pencapaian sejarah yang boleh dibanggakan juga buat diri ini ...hahaha

Fine, stright to the point..AL-Kesahnya saya keluar KL seorang diri... first From Pudu naik LRT p Plaza Rakyat then p bandaraya ..singgah shopping ckit... window shopping kunonnnya..

Then dari situ bergerak ke sentul menginap di rumah saudara...

Ptg keluar p jln2 Times Square , then p singga beberapa tempat..Hajat di hati mau p low yat tapi tetiba cam mls lak sbb sorg2..~Takut itu pasti..~

esoknya, perjalanan saya ke  sebuah universiti di KL tk cari bhn rujukan..dari pukul 9-3 ptg di sana..Balik singgah kl sentral semata-mata nak cari MacD... then terus ke pudu ambik bus kul 5 ptg...selamat sampai umh sewa kul 6.45 ptg...

Alhamduillah perjalanan dipermudhkan.tp adalah bbrapa peristiwa cam silap naik lrt cthny..Nasib baik guna touch n go..senang..huhu diganggu pendatang buat saya rimas...Nasib baik saya sentiasa berjumpa org yg baik yg ajk saya duduk dekat d'ogr..or saya akan pergi ke tempat guard, or yg rmai org...
Oppssssss saya xjln kawasan sunyi...saya JALAN kat tempat yg crowded sgt..tempay yg penuh dengan ramai org...

Apa2 pun..LUCKY sbb saya berjaya sampai ke tempat yg saya nak tuju..huhu

So, kadang-kadang kita kena belajar BERDIRI DI ATAS KAKI SENDIRI dan tidak boleh bergantung harap pada orang lain...

WISH ME BEST OF LUCK ALLL~~~

Adiosss.....

Thursday, March 1, 2012

~Hidup saya yang kucar-kacir~

TIRED.... Baiklah CAMPUS LIFE mmg sgt2 PENAT  sem ni..  12 minggu lagi untuk mengharungi inni semua..Kuatkan haty dan berilah ketabahan dan kesabaran dalam aku menempuhi ini...AMIN...jam kreadit sem ni 2+ ke atas..sob..sob..sob

Hari isnin: kelas pukul  9-11 pg  tetapi dah batal..means da free pagi..kemudian 2-5 ptg   then study utk subjek esk bila sampai umh plak.

Hari Selasa: Kelas pukul  3-7mlm without rest malam  terus kena baca                       buku utk subjek esk lak sbb  lecture suka soal. Waktu pagi    kemas umh, basuh baju n jadi suri rumah seketika @ buat  xsgmnt

Hari Rabu:  Kelas pukul 10-11pg,  11-12t/hari,  2-5ptg,  6-9mlm bila + tutorial (solat                         mahgrib+ rest  20 min ajer ).   Kena study utk subjek esk dan buat                                 kerja   yg diberikan

Hari Khamis: Kelas pukul   8-10pagi, 11-1t/hari   smbung lak 2-3ptg then library 4                                     diskusioooonnnnnnnnn smpai ptg.


Hari Jumaat: Kelas pukul  8-10pagi. Time to start buat Xsgmnt

Sabtu n Ahad: Pegi cari bahan utk buat xsgmnt kat KL  @library negara@ kat mane2 aje...

Aiyoookkk~ mana masa utk diri sendiri?? Owhhhhh STRESS jadual yang
padat, xsgmnt yang menggunung, proposal tesis yang xbuat-buat lagi...

Arghhhhhhh TERUJA giler ditambah bila dengan hobi yang mengejar-ngejar bus , berebut-berebut naik bus ngn junior, main lumba lari ke satu dewan kuliah ke dewan kuliah lain, bila hujan basah disimbah air oleh kereta yang lalu-lalang,

sibuk berkejar nak ke kampus, masa tulah baru sedar kad matrik tertinggal di rumah, pintu bilik lupa nak kunci, masuk kampus kena sound ngn pak guard sbb pakai selipar sbb xperasan pakai dari umah ag...

Minggu ADD DROP subjek yang ngok ngekkkk bila kelas saling clash..p mintak tukar masa n hari jawapan paling simple “sila droop subjek saya”. Berlari sepantas kuda ke ffakulti nak add subjek lain..Fuh! rupanya masing2 mslh sama...Terpaksa korbankan subjek yg minat demi subjek lain..Pe2 pun wish me gud LUCK K!!!

Anyway sesungguhnyakan, Cmpus Life ini yang mengajar aku erti KEPENATAN dalam mencari ilmu dan mengenal ERTI SEBUAH KEHIDUPAN, mengajar aku ERTI KESABARAN DALAM  MENIMBA ILMU sekaligus mengajar aku ERTI KETABAHAN dalam mengejar CITA-CITA.

WISH ME BEST OF LUCK

p/s: Adakah aku terlalu “Rajin” semester ini?? Haha sem 8 nanti camni lah juga gayakan..Cuma kurang sedikit ajer bebanannya...
Anyway..hanya curi sedikit masa utk coretan sepanjang ini..haha sori xsempat follow n bw k’org..terpaksa syok sendiri tulis en3 ni..huhu sbb k’org baca pun..kan..kan...  sape yg baca sampai sini..TERIMA KASIH...