Nuff

Thursday, March 1, 2012

~Hidup saya yang kucar-kacir~

TIRED.... Baiklah CAMPUS LIFE mmg sgt2 PENAT  sem ni..  12 minggu lagi untuk mengharungi inni semua..Kuatkan haty dan berilah ketabahan dan kesabaran dalam aku menempuhi ini...AMIN...jam kreadit sem ni 2+ ke atas..sob..sob..sob

Hari isnin: kelas pukul  9-11 pg  tetapi dah batal..means da free pagi..kemudian 2-5 ptg   then study utk subjek esk bila sampai umh plak.

Hari Selasa: Kelas pukul  3-7mlm without rest malam  terus kena baca                       buku utk subjek esk lak sbb  lecture suka soal. Waktu pagi    kemas umh, basuh baju n jadi suri rumah seketika @ buat  xsgmnt

Hari Rabu:  Kelas pukul 10-11pg,  11-12t/hari,  2-5ptg,  6-9mlm bila + tutorial (solat                         mahgrib+ rest  20 min ajer ).   Kena study utk subjek esk dan buat                                 kerja   yg diberikan

Hari Khamis: Kelas pukul   8-10pagi, 11-1t/hari   smbung lak 2-3ptg then library 4                                     diskusioooonnnnnnnnn smpai ptg.


Hari Jumaat: Kelas pukul  8-10pagi. Time to start buat Xsgmnt

Sabtu n Ahad: Pegi cari bahan utk buat xsgmnt kat KL  @library negara@ kat mane2 aje...

Aiyoookkk~ mana masa utk diri sendiri?? Owhhhhh STRESS jadual yang
padat, xsgmnt yang menggunung, proposal tesis yang xbuat-buat lagi...

Arghhhhhhh TERUJA giler ditambah bila dengan hobi yang mengejar-ngejar bus , berebut-berebut naik bus ngn junior, main lumba lari ke satu dewan kuliah ke dewan kuliah lain, bila hujan basah disimbah air oleh kereta yang lalu-lalang,

sibuk berkejar nak ke kampus, masa tulah baru sedar kad matrik tertinggal di rumah, pintu bilik lupa nak kunci, masuk kampus kena sound ngn pak guard sbb pakai selipar sbb xperasan pakai dari umah ag...

Minggu ADD DROP subjek yang ngok ngekkkk bila kelas saling clash..p mintak tukar masa n hari jawapan paling simple “sila droop subjek saya”. Berlari sepantas kuda ke ffakulti nak add subjek lain..Fuh! rupanya masing2 mslh sama...Terpaksa korbankan subjek yg minat demi subjek lain..Pe2 pun wish me gud LUCK K!!!

Anyway sesungguhnyakan, Cmpus Life ini yang mengajar aku erti KEPENATAN dalam mencari ilmu dan mengenal ERTI SEBUAH KEHIDUPAN, mengajar aku ERTI KESABARAN DALAM  MENIMBA ILMU sekaligus mengajar aku ERTI KETABAHAN dalam mengejar CITA-CITA.

WISH ME BEST OF LUCK

p/s: Adakah aku terlalu “Rajin” semester ini?? Haha sem 8 nanti camni lah juga gayakan..Cuma kurang sedikit ajer bebanannya...
Anyway..hanya curi sedikit masa utk coretan sepanjang ini..haha sori xsempat follow n bw k’org..terpaksa syok sendiri tulis en3 ni..huhu sbb k’org baca pun..kan..kan...  sape yg baca sampai sini..TERIMA KASIH...

1 comment:

  1. Memang kena sabar banyak2 dlm nak mencari ilmu..best of luck anyway, and jaga diri :-)

    ReplyDelete