Thursday, April 19, 2012

xtau nak letak apa..hehe

Mencuri sedikit masa utk menjenguk dan mencoret something d   sini...

Ok, pernah tak kita semua rasa iri hati, cemburu, jelouse, PHD(Perasaan Hasrat Dengki), dan seiring sekata dengannya???

Baiklah, TIPU sebenarnya jika  dalam diri kita ini tiada pernah ada  perasaan yang disebutkan seperti di atas sana tu yer...

Even saya pun selalu ajer rasa perasaan seperti itu~ Tapi dalam sudut yang positif... ^_^
Sebenarnya, perasaan di atas tak elok utk kesihatan diri..Sbb yang merana adalah hati kita...Ya, hati kita dan bukan hati-hati mereka semua... Jadi seharusnya perasaan tersebut disingkirkan atau ditukar menjadi positif...
Sebenarnya straight to the point ...sebenarnya saya sedang  mengalami perasaan di atas kerana ada beberapa sebab...Antaranya, jelous tgk kawan saya rajin buat asgmnt sedangkan saya bermalas-malasan menggoyang kaki, asyik duk berehat-rehat dan beseronok dengan kawn2....

Lastly sy jelous tgk d’org rajin sgt2...huhu  Ok, tindakan saya ialah tingkatkan kelajuan utk menyaingi mereka, namun akhirnya saya sedar..Kenapa kita harus buat something  yg bukan diri kita.?? Bukan kerelaan kita tp atas dasar cemburu dan mahu membuat orang cemburu???

Finally..decides utk tidak belajar mnunjuk-nunjuk dan  buat sesuatu mestilah IKHLAS dan kadang2 myb tu rezeki dia bukan rezeki kita...

Kita kadang2 mesti tak puas hati klau ada orang yg dapat sesuatu yang lebih baik dari kira...Sedangkan sebenarnya dia lebih berhak utk mendapatkannya... Malah, kadang2 kita sendiri tidak pernah belajar utk mensyukuri apa yang kita perolehi tetapi jelous dengan apa yang orang lain dapat..Sesekali, belajarlah utk menSYUKURI apa yang kita ada....

Ok, time to sleep~ zzzzzzzzzzz
Jumpa laen kali pula..

But, CEMBURU biarlah berpada-pada....

p/s: Hwahaha jelouse sbb dia baru beli  **************** (SECRET) Nak juga!!!!

Sunday, April 15, 2012

~Windu...~

Assalamuaikum dan salam sejahtera...

Baiklah, ada sape2 rinduuukan saya?? XDER?? Fine, ok, xpa2 saya mmg suka Syok Sendiri..kahkah

Okei, sebenarnya saya baru habis cuti semester..Fuhhhhh cuti semeter seminggu tapi rasa macam xbercuti..Ya,ya  mari merungut di blog kesayangan saya ini.. huhu

Life campus yg busy teramat buzy... Esok masuk minggu 8...Ting-Ting...ding-dong... pening...*Pitam*

Arghhhhhhhh banyaknya kea yg xsettle agi..Alahai, cuti seminggu mcm xcukup lor..

Balik umh ari sabtu hari khamis dah kembali ke KL terchienter giler... Mlm khamis keluar wif sister, pagi jumaat p library..Saya sangat RAJIN..orang cuti sem saya pegi library.. *Smile*
ari pagi sampai petang terus lepak di library...mlm keluar dgn sister lagi..then rutin yg sama...

Ni tgj online kat umh sewa..Mengharapkan roomate dan housemate dah sampai tapi kukecewa..
Hwawawa d'org balik esk pagi semua..Means i'm Alone....

Baiklah sekian saya merepek...  tq sbb ah baca sampai sini..
Sila jenguk bawah jika nak bc saya merepek lagi...*hehe*

Ke mana saya menghilang hampir sebulan...sangat busy dgn life yg xsudah2... mula belajar independence *fine, sjk dari dlu lagi duk citer psl independnce*.. *_*    Ok,  sebenarnya ada byk kisaha suka duku tapi belajar utk settle sendi dan merujuk kpd mreka yg sudi mendenganr..

Klah need 2 go now...

p/s: Ya, saya tau ramai yg berkunjung ke mari dan sy xpegi melawat kalian..Sori sgt2 tau~~ But i will go visit semua  nanti yer....  Thank You for view my blog...

Adios....