Wednesday, May 30, 2012

~lalala~


Assalamualaikum.......
Terasa nak coretkan sesuatu...
Tentang hati dan juga perasaan.
Susah tau bila bertepuk sebelah tangan...
Penantian itu satu penyeksaan...
Kadang2 mulut menyebut saya dah lupakan dia,
Tapi, hati masih mengingati dia.
Susah sangat-sangat tau...
Cuba menjadi seorang pencinta yang setia,
Tapi sampai bila harus setia pada sesuatu yang tidak pasti...
Boleh tak SEKALI ajer awak pandang saya ?
Boleh tak SEKALI ajer awak kenal diri  saya terlebih dahulu?
If awak dah ada yang punya dan berkenan, go on..
Agar saya boleh terus lenyap daripada kehidupan awak..
Agar saya mampu terus melangkah ke hadapan.
Tidak kira apa jua keputusannya saya terima..
Melihat awak tersenyum Sudah mampu buat saya mengukir senyuman...
Siapa pun yang awak pilih, saya doakan yang terbaik ...

P/s: Di kala saya stress sbb nak exm+ LI+Praktikal.. hehe

Saturday, May 26, 2012

~Jejaka dan gadis~

Ini satu kesah..Coretan mengarut dikala bosan..hwawa

Pabila mata bertentang mata,
Terus jatuh ke hati...
Dari hati turun ke jiwa..
Dari jiwa lahirlah C.I.N.T.A.

Si Jejaka seorang pemalu, Si gadis seorang hyperactive,
Si Jejaka sangat tenang, Si gadis sangat “clumsy”/ Kelam-kabut
Si jejaka seorang pendiam, Si gadis banyak mulut,
Si jejaka manis senyumannya, Si gadis asyik nak moody ajer,
Si jejaka sangat rajin,  Si gadis agak pemalas,
Si jejaka sangat tegas, Si gadis sangat manja,
Si jejaka bertanggungjawab, Si gadis selalui cuai,
Si jejaka bila  marah si gadis, Si gadis buat muka comel.. ^_^
Si jejaka mula buat muka  bila si gadis tergedik-gedik pandang jejaka lain,
Si jejaka senyap bila tengok si gadis leka mengorat jejaka lain,
Si Jejaka  balas baik dan si gadis sakit hati tengok  si jejaka dengan gadis lain.

Si jejaka dari Utara, si gadis dari Timur~

Kedua-dua ditemukan dalam tempat pengajian...

Masing2 Ego dan xmau mengalah,

Masing2 suka dan saling ambil berat,

Si jejaka luahkan perasaannya pada kawannya tentang gadis itu,

Si gadis luahkan perasaannya pada kawannya tentang jejaka itu,

Kawan-kawan borak sesame dan tau dua-dua suka satu sama lain..  :)

Tapi, xder sapaer nak mulakan dulu..Akhirnya, semua senyap..

So, Endingnya adakah jejaka akan bersama si gadis??

Atau si gadis beralih arah atau di jejaka mendapat yang lain??

TIADA JAWAPAN~~ hehe


*p/s: lau ingt t sem 8 saya update  gtau kesudahannya yer...

Wednesday, May 23, 2012

~kalian sangat2 best..subjek u~


Olaaaaaaaaa.......
Tired...Tired........Tired..........

Tinggal satu asgmnt lagi then.... “Merdeka!!

OPSssssssss FINAL EXAM 6 Hb 6 dah start..

Fine, Sila Sedarkan diri ANda Okei..

Study Week xder Semester ni..

So, Sila START belajar sekarang yer..

Ok, tinggal jap part final exam ni...

*Nanti aku buat en3 lain yg cam biasa menyesal xstdy awal..hehe

23/5/2012  tamatlah kelas subjek U...

 Setahun bersama mereka semua..

 Asalnya sem lps 33 orang sem ni masuk s’org jadi 34 orang...

Kelas utk subjek ni ada 5 kelas sebenarnya....

Macam mana aku boleh masuk group 5?? Takdir..haha

First inspiration aku masa mula2 masuk kelas???

Fine, esk saya nak DROP kelas ni ambik kelas lain...

Letcure yg garang, banyak soal, banyak kerja..

But now, saya rasa beliau seorang prof yg baik.

Kadang2 ketegasan amat diperlukan utk mendidik kami yang degil ini,

Untuk melenturkan kami yang keras ini,

 untuk mendidik kami agar kami tahu bahawa hidup ini bukannya suatu
fantasi tetapi reality yang perlu dihadapi.

Tiga orang kawan aku dah DROP kelas ni...2,3 orang masih mahu drop..

Dahlah, masa mula2 masuk kelas, tgk2 semua yg saya xpernah cakap..

Walaupun coursemate tapi stkat senyum2 camtu bolehlahkan...

Nak bertegur sape kat luar?? Hampeh...haha

Masa dlm pening2 nak drop ke tak, last2 just doakan semoga dipermudahkan semuanya.

Now, Alhamdulillah 2 semester@ setahun bersama 34 orang ini dan lecture adalah antara KENANGAN YANG TERINDAH sepanjang   saya di university ini sepanjang 3 tahun...Sebelum melangkah ke alam praktikal.

Kadang2 yang kita rasa buruk itu adalah yang terbaik untuk kita sebenarnya...
Allah lebih tahu dan dia akan berikan apa yang kita perlu bukan yang kita pinta.

Malu nak ckp dpn2 d’org but nak cakap kat sini yang,:

Indahnya Ukuwah kita bersama,

Sungguh, Aku amat MENYAYANGI KALIAN SEMUA,

Aku pasti akan MERINDUI kenangan kita ini...

Seisi kelas yang sangat2 SportinG, kita selalu adakan jamuan,

Makan2, nyanyi2, berlakon, ambik gambar, posing2, lepak berramai-ramai, gelak kuat2, gossip n skandal , dan saling kenakan satu sama lain

Best part, bila kena marah semua tunduk diam, habis kelas keluar semua gelak2 haha...

Serius, walaupun kelas habis pkul 5ptg td  terus rasa rindu sebab lepas ni dah xjumpa k’org semua....

RINDUNYA nanti..

Bulan 25/2/2013 baru akan bersua kembali.

Namun, boleh xkita masih jadi rapat camni???

Yang pasti semua akan berpecah bila naik sem 8 sebab kelas laen2..

But. KENANGAN bersma kalian sentiasa terpahat kat hati... ^_^

~SMOGA PERSAHABATAN YANG TERJALIN INI KEKAL SELAMANYA~

p/s: Errr lau awk teringtkan @ rindu boleh tgk2 gambar2 sya yer..haha lalala~~ *motif???*


Monday, May 21, 2012

~Time..~


ini semua tentang masa...

masa yang berlalu semakin cepat...

smua perkara seumpama mimpi sahaja...

Minggu 13 kuliah masih ditemani dengan asgmnt...

Cepatlah berlalu masa...

Masa yang banyak mengajar dan juga memantangkan diri ini

Hati ini semakin merindui rumah dan keluarga...

Tired...Tired...Tired.....

Lumrah kehidupan pelajar..

Ada masanya gembira bersama teman, 

ada masanya terluka dengan sikap mereka,

kadang-kala menangis keseorangan di bilik, 

Ada saat perlukan teman untuk memeluk dan berkata 
                          "Semuanya akan Ok..Percayalah."

Ada ketika mahukan seorang yang mampu berada di sisi berdiam diri mendengar apa yang mahu dikatakan,

Malah, ada ketikanya berharap mereka akan di sisi di saat susah dan senang,

Tidak mengharapkan sahabat yang sempurna cukuplah sebagai tempat untuk mengadu.

Saat-saat belajar ERTI HIDUP di Universiti hanya tinggal tidak sampai sebulan lagi...

Bulan 6 bermulalah Praktikum dan bermulalah hidup di alam pekerjaan sebenar...

Harus tetap menempuhinya walaupun dugaan yang melanda...

Mengharapkan perjalanan masa hadapan akan Baik-Baik sahaja..

Semoga akan sentiasa di bawah rahmati  Ilahi..Amin.


p/s: Banyak benda yang hendak diceritakan tetapi masa tidak mengizinkan.

Friday, May 11, 2012

ntah apa2


Olaaaa~

Firstly nak tulis  bahawa saya sangat2 RINDU nak mencoret di sini~
Lamanya tak menulis, xblogwalking, xchat, xfollow org, xstalker blog favourite saya and etc.
Ni en3 secara random about my life in this sem..Sebelum masuk stdy week..huhu epanjang minggu kuliah m.5-m. 11.

Hidup di Semester 6 yang agak2 mencabar...

Proposal tesis yang asyik diREJET xsudah, Asyik tukar tajuk, Tempat Praktikal x APProved lagi dan sebagainya...Ditambah dengan asgmnt yang macam biasa sehari selembar benang akhirnya menjadi kain.. Masalahnya, saya daripada benang nak kena ceraikan jadi kain..Asgmnt group yg dibuat bersama cam sampah.. Terpaksa enat2 buat balik yg kump dah jd cam individu.. *Uish, rasa nak ltk nama saya ajer kat cover tu..hehe. But fkirkan dah sem 6, xsanggup nak biarkan d’org repeat.* Lor, susah tau nk jaga hati orang...

But, sem ni wlpn saya jenis peramah dan baik dengan ramai orang..Tapi sem ni agak BAHAGIA juga sebab sem ni saya asyik pergi kelas, jumpa lecture, balik umah, keluar makan, ke Bandar semua dengan kawan-kawan. Sampai saya lupa yg saya boleh hidup ALONE.. *Smile* . Even ada satu hari kami akan mkn tgh hari kat cafe campus dengan coursemate dlm 18 orang.. lalala~` masa utk gossip n etc sangatlah ‘Best~`
Then , walaupun hidup ni amatlah sukar, rasanya saya dah boleh hadapinya.. Dah rasa lebih kuat..Dah Xmenangis bila STRESS, bila kawan hantar asgmnt cincai2 xder nak sedih2 tapi terus sound DIRECT.. Bila datang diskus lambat laju ajer mulut nak mengamuk.. memang Xmenangis, tetapi kecelaruan emosi yg menyebabkan saya lekas marah... huhu But, hasilnya agak memuaskan..Nampaknya, Next time mmg kena guna cara DItakTOR lor..

Walaupun telinga agak sakit mendengar umpatan dan cacian yang saya berlagak ketua, gila kuasa, bajet pandai...Nmun, tabahkan hati banyakkan bersabar.. Lastly ..LEGA sbb dah settle semua benda alah tu..buat model about something lah...

Okey, then dalam setiap semester ada ajer yg saya BFF . Sem ni pun ada..She anak sulong... Sangat baik..Orang pantai timur juga...Banyak masa saya habiskan bersamanya.. Ke kelas,makan, program dll...Seriusly dia sgt2 baik, tempat saya mengadu, tmpt saya membebel, bg dorongan dan kata nasihat tuk saya.. SAYA SAYANG KAMU ChYa huhu

Then sebenarnya daripada 3 sem saya ada admire someone.. HAkHAKHAk.. Funny to say lor... Heiiiipppp, aritu ckp alone... hehe.. Alah, konon2 nak sharelah kan..kan..kan..
Fine, mengaku yg sy jenis mudah jatuh cinta sebenarnya.. ^_^.  Lepas tu kan, xder sape tau pun.. huhu sebelumnya dia layan saya ok,selalu sembang n gelak bersama.. Saya sukakan dia yang dulu.. Rasanya pernah tulis psl dia dulu..Lps dia dah kenal rami orang n etc, kami dah jauh.. SEdih!!  Dah xrapat cam dulu.. Hummmmmmmmmmm , saya suka tgk dia senyum sebenarnya... saya suka dengar dia cakap, saya suka bila dia tegur saya, saya suka bila dia tegas dengan saya.saya suka semua tentang dia...DUSHhhhhh!!! Baiklah stop mengarut.. Straight to the point... Sekarang ramai orang admire dia, ramai orang duk kirim salam dkt dia... Ramai orang suka dia sehingga saya yg berda di depannya sudah kelihatan kecil seperti kuman...Sob..Sob..Sob..

Sekarang ni, kawan saya minat dia..They get along...Nampak serasi seiring sejalan..Secocok, seragam, sama dan sewaktu dengannya..cam SWEET sgt2...  Even saya syok lelaki tersebut tetapi saya diamkan. Hehe Sekrg pada awalnya cam sedih tgk d’org sngt2 get along.Lelaki tu Nampak hepy ajer di samping BFF saya.. *!_!* BFF saya pun ceria ajer di samping lelaki tersebut..

Like always, saya xkan berjuang tuk dptkan benda2 yang saya rasa xberbaloi utk dapatkan..Saya lebih rela kehilangan lelaki daripada BFF..Now i got 2 BFF..Perasaan saya pada lelaki tu..ZERO!! Sbb saya rasa my BFF  sangat2 baik..sangat2 layak dgn lelaki tu berbanding saya.Yang pasti saya rasa ALLAH swt lagi tahu apa yg terbaik tuk saya kan...Yang pasti SAYA LEBIH BAHAGIA BILA TENGOK D’ORG BAHAGIA.... D’org xcouple lagi..Yang pasti d’org sering bersama jika my BFF xder ngn saya..Xtaulah kot2 saya tersilap tafsir (Hehe)

P/s: Ok, Thanks pd yg sudi bc sampai habis...
          Sila doakan yg terbaik utk saya yer..Amin.
        Semoga minggu 11 kuliah meringan beban saya yer.. tq..