Nuff

Saturday, June 9, 2012

saya..




Sudah terbiasa hidup berdikari dan keseorangan..

Sampai lupa, adakalanya saya memerlukan orang lain dalam hidup ini...

Serius... sampai satu tahap saya rasakan saya tak perlukan orang lain dalam hidup saya..

~Just need my family n a few friends sahaja...~

Malah, kadang2 saya rasa semua perkara saya boleh buat sendiri..

Saya boleh surviver kat mana-pun..

Yang penting bagi saya adalah restu parents sahaja..

But, akhirnya saya sedar bahawa I NEED SOMEONE n OTHER..

Contohnya,yang latest  urusan Praktikal ni..

Saya rasa saya mampu settlekan sendiri..

P tempat praktikal then cari umh sewa... Sendiri ngan partner..

Bila Partner saya ckp, “wei, kita mintak tlg emi jelah”

Saya cakap ‘Eh, xperlu, kita berdua pun dah ok..boleh cari punya..’

The END partner saya call emi tu juga

Akhirnya saya menyerah...

YUP , sometimes we need the others...

Tak semua benda kita boleh lakukan sendiri..

Kadang2 kita perlukan bantuan orang lain..

Bukan semua perkara kita mampu lakukan sendirian

Hidup ni bukan tentang kita sahaja tetapi tentang mereka2 semua juga...

p/s: Belajar utk menerima pertolongan orang lain dan belajar bahawa dalam hidup ini  kadang2 perlukan bantuan orang lain juga...^_^