Thursday, November 29, 2012

-Holiday... :)-


Assalamualaikum....

Sedang enak berada di rumah bersama family terchenta..... Owh tetiba rindu pada tempat praktikum n semua org... hehe :D

Cuti 4 bulan ini dimanfaatkan dengan tido sepenuh masa, makan selagi ada makanan di rumah, baring di atas katil sehingga katil runtuh, menonton tv dan online sepanjang hari sampai bil letrik umh mencecah RM 300 daripada RM89 setiap bulan, menggemukkan badan sehingga mencapai 70 kg (OMG. Perlu diberikan perhatian yg serius bab ini yer.. tuan punya blog ni sedang berdiet skrg..Harap maklum supaya dinner sem 8 besok blh pakai kebaya yer yunk semua jgn jelesssss haha... Fine statement ni paling menyampah gler k!! ) .... Tanah di luar rumah lansung tidak dijejak..Asyik berada dalam umh 24 jam sehari sampai parents n sibling  rasa cam bengang ngan saya sbb cam puteri lilin xnak kuar kena cahaya...hahaha mandi sekali sehari utk menjimatkan air di rumah.. Opsss hehe

Itu semua adalah tabiat hiperbola sahaja..... tapi saya sangat rajin buat keja tau.... Xcaya?? Sila percaya okei...  Pagi2 dah bangun kemas umh, susun pinggan, basuh pinggan, masak, basuh pinggan, susun pinggan, kemas umah, kemas bilik, tengok tv sambil lipat kain, susun kain,  tido...EVERyDAY.... Yup saya bakal suri rumah menganggur yg busy gler..

Walaupun terasa bosan dengan rutin yang sama namun terpaksa buat juga... Xpalah dalam hati cakap eh...eh penglaman ni berguna utk masa hadapan tau... hehe  Yalah, praktis makes perfect...lau dah biasa buat segala kerja rumah ni besok2 untung suami saya kan... hehe  *blusing*  ok ni dah melalut..abaikan pleas...

So, kesimpulannya apa yg saya nak cakap cuti 4 bulan ni saya duduk menganggur kat rumah, tengah tunggu nk masuk belajar sem last bulan 2 thun hadapan... 
Sebenarnya, tesis /latihan ilmiah perlu disiapkan tapi xgerak apa2 pun lagi...rileklah baru sebulan holiday, 3 bln xkan nak goyang kaki jer kan...
 Rilek, bln 1 thun hadapan sila tunggu en3 menyesal xbuat kerja awal yer...haha masa tu sila cakap 'PADAM MUKA HAHA'.. Cis, kejam tau lau ada saper cakap camtu... hahaha

Klah, sampai ni sini sahaja update kali ini..jumpa lain kali yer..Adios.... :)