Nuff

Saturday, December 29, 2012

-Risau-


Assalamualaikum...

Dears diari....

Menjelang tahun baru yang bakal menjelma membuatkan saya berasa susah hati... Kenapa?? Means sesi persekolahan da bermula dan maksudnya latihan ilmiah saya perlu disiapkan...Yup cuti sem saya tinggal sebulan shja lagi ni.

Waaa   kalaulah saya ada poket doraemon mahu jer saya pinjam mesin  utk kembali ke bulan 11 lepas... nak buat keja cepat2, nak siapkan segaa kerja terrtangguh n etc.. Skrg baru terasa bebannya..Nak bt camna dah jadi habit buat kerja last minutes.. huhu sakit cari sendiri...*eh2, kenapa saya membebel terlebih ni??haha*

Apa2 pun semoga saya dapat siapkan latihan ilmiah saya dengan cemerlang n dapat A dan dapat konvo dengan first Class lepas tu cepat2 dapat kerja... Amin...

Setakat ini utk latihan ilmiah da msk bab 2 wlpn kwn2 dah bab 3... xpa, biar lambat asalkan siap dengan jayanya kan... =) hehe 
First step dah pegi kat library negara n dpt sdkt ajer baru bahan..sob..sob.. tetiba cam blur sangat2 ni...  owh, semoga segalanya berjalan lancar nnty.. *smile...*

adios...

Sunday, December 23, 2012

~Saje~


Olaaaa...

Asyik taip, delete..taip, delete....

Sebenarnya bukan xder benda yg nak dikarang tapi xtau nak citer bgaimana...huhu

Kebelakangan ni mcm2 berlaku...Ada kesah duka, ada kesah ceria, ada pelbagai ragam manusia yg perlu dihadapi..Sometimes rasa sangat2 tired!! Letih menghadapi karenah insan bergelar manusia...

Walaupun hati kata, saya xkesah dengan mereka, tapi sejujurnya perasaan itu tidak dapat ditepis...

Ya, saya ini insan yang bergelar manusia..ada hati,perasaan dan emosi..

Kadang2  ucapan maaf senang diucapkan tetapi memaafkan seseorang agar sukar..Mmg susah!!
Apatah lagi utk melupakan perbuatan yang diakukan..

Seriusly  dahulu hidup kami sekeluarga tidaklah senang..hanya sederhana.. tapi bersyukur  sbb semuanya cukup.. Namun, ada kalanya org memandang  kami sebelah mata..Yup, itu kesah lama tapi xperlu diungkitkan..hanya menambah kesakitan dan kesedihan ..

Tapi sekarang, Alhamdulillah sekarang kehidupan kami semakin senang.. ^_^
Berkat kesusahan mengajar kami siblings tentang erti pentingnya ilmu pengetahuan...
Syukur kami semua berjaya ... :)

Nanti saya sambung ag..tata..

Wednesday, December 19, 2012

~Takut..huhu~

Assalamualaikum....

Diam tak diam rupanya dah dekat 2 bulan saya berehat dan bermalas-malasan di rumah.. Sekarang tibalah masa utk en3 merungut dan sesal xsudah.. Ya, saya tau sendiri cari pasal..Latihan ilmiah saya xgerak2 ni camna...waaaaaaaa kawan2 dah settle 2 bab...saya baru propasal xsiap2 ag nih....
Cuaknya ni...uish camna nih....


Owh lupa nak habaq yg dah dapat result sem ni... huhu Alhamdulillah berjaya mendapat 4.00@ 4 flat...hehe bkn nak menunjuk tau.. But sangat2 bersyukur akhirnya sepanjang 7 sem di universiti berjaya merasa wlpn sekali... :)

Hum..sem depan xtau ag nak duk umh sewa mane.. Hostel confirm xdpt sbb x mintak..hehe bukan apa, saya bukan yg berdisiplin orangnya.... so, yg terbaik ialah duk umh sewa...

Malangnya, romate n housemate saya dah berpecah.. malas nak pkir...
Asalkan xmerempat dalam khemah pun nanti cukuplah kan...