Tuesday, November 26, 2013

-Nothing-

Olaaaa...

Alahai, sejak jadi petani anggur 24 jam 7 hari seminggu di rumah setelah 3 bulan tamat belajar sangatlah membosankan...

I need a jobs.....

Tapi stkat ni bkn xda keja tp ada jer prob. yg dtg...

xda knderaan, xda tmpat tggal, office jauh dll..

Haha sebenarnya nak seribu daya xnak seribu dalih...

Fuuuhhh sbnrnya rs selesa jer jd pnggur tapi bl duit dalam akaun dah berkurang maka terasa kesusahan...

Alahai, umor dah 24 tahun xkan nak mintak duit ngan parents kan.. Hahaha

So, to settle this haruslah mencari kerja ooooooo


Adios

Sunday, September 22, 2013

-KOnvo-

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

 Hi all...

 Dengan rasminya ingin memberitahu bahwa saya telah selamat KONVO/ Bergraduat pada

 12 SEPTEMBER 2013 SESI PETANG.. 

tAHNIAH BUAT DIRI SENDIRI... *tepuk, tepuk, tangan, tepuk dengan riang*

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi sbb berjaya menamatkan pengajian dengan ijazah sarjana muda kepujian KELAS PERTAMA.. Fuhhhhhhhh dah lega beban yang digalas selama 4 tahun..MERDEKA!!!

Nak diceritakan perasaannya.. mmg xleh lupa cz cam terbayang2 ajer pglmn ambik skroll tu..Nasib baik xpengsan sbb teruja...Tapi ms langkah nak terima sijil tu tunduk hormat dalam hati terus cakap...
"4 years segala suka dan duka utk dpt IJAZAH ni demi utk hadiah bt ibu bapa dan keluarga." Masa ni mata dah nak nangis sampai akak petugas tanya ok x coz mata merah? haha. Ecece kena control ckit sbb yg tnya hensem orangnya.. Fine rs cam gedik ajer...

Sbnarnya tetiba rasa sebak sbb cam xpercaya yang saya boleh lakukan.. rasa cam nak jerit jer atas pentas tu "I'm Finally Did It".. Nasib baik jer x buat drama kat pentas kan..xpsl2 tetiba org bt xknl..haha -kwn bg warning kau atas pntas jgn gedik2 nak peach ke syum @bt drama.. N paling kerap orang pesan, my bestie n some letcure, Tolong jangan Kalut, tunggu skroll org hulur baru ambik, jalan slow2, jalan pandang bawah takut jatuh, n paling penting ambik skroll turun xpayah nak lambai2 -Cis ingat saya ni xtau ke..

Ok, dapatlah disimpulkan sy ni jenis clumsy n kalut ckit sbnarnya.. haha cuak diorg nk tgk saya naik stage.. Lps dah terima n turun stages tetiba semua senyum.. hahaha part yg best blh diorg ckp Well dah kata kau mmg kalut... haha excited kot first time nak terima ijazah ni...

Tapi yang pasti xdpt nak ckp yg my PARENTS mmg BANGGA sbb saya dah berjaya.. Ya, saya pun terasa yg i dah berjaya mengembirakan mereka... I?? haha nak muntah...

The sad part xdpt ambk pic ngan kawan2...semua busy wif family sampai lupa kawan2... Sayalah tu orangnya. balik rumah menyesal xsudah.. But tapi xdalah banyak sangat sbb dah ambk pic ngn family kan...kan..haha xpalah LET BYGONES BE BYGONEs...

bt ms skrg  Fokus ke hadapan.. tetiba dah kering idea lah ..

Now... kena cari keja dah cari duit sendiri.. Sob Sob Sob sedihnya xberduit ni..huhu

Apa2 pun terima kasih utk semua.. nantykan en3 pnghargaan saya.. hihi  -xjnji ada ke tak ikt mood nanty..hoho-

Adios






Sunday, August 18, 2013

-Merepek-

Hi all.. Haha mood kblkngan ni agk jiwang tmbh2 sjk semalm terjmpa someone yg da lama xjmpa... Huuuuuuu uiss ehhhh xtaulah nak cakap per... Alahai awatlah hati duk ingt kat dia ni..xblh tido tringat dia walhal dia rasanya sedang lena entahlah diulit mimpi mungkin............ Hati da kata dah xnak pe2 tp otak asyik fikirkn dia..susahnya bl ada kclaruan jiwa ni kn.... Tapi kdg2 rasa cam aku ni SSS iaitu syok sendiri sahaja!!" tapi xtaulah xda kpstian. Haha lucu juga kdg2 bl fikir camna yer 5 tahun saya sanggup tggu dia?? ngp kunci hati wlpn ada yg cuba tuk buka hati ini...rela xpandang orang lain sbb angaukan dia... CINTA ITU BUTA kan... Dulu sllu ckp kat kwn bodohnya setia pada yg xtau hargai..tapi bila terken batang idong sendiri rilex jer tggu 5 tahun...haha bodohkan tapi ttp buat jg.. Wlpn bgmna juga ttp gigih menaruh harapan kan... Ms jumpa smlm kwn2 ambk pic ngn dia tp aku xnk. Konon jual mahal tapi blik umh mnyesal xbt knangan.. Haha tgk kata dah xnak tp bol eh mnyesal kan... Huhu Aduhaiii sbnrnya kata xnak tp blik leh mnyesal lak...boleh plak mcm tu kan..Betul nmpk x sy cam dah angau syok sendiri. Eh eh rasanya mcm dah melalut merapu ni kan..kan.. Sbnarnya ada nk citer tapi xpalah buarlah nnty bertambah mengarut shja...biarlah.. Ik azam nk kuruskn berat bdn sbb fmily komen sy dah bambam..hukhuk

-result akhir-

Assalamualaikum n slm sejahtera...


Hai all... *Wink3*




Dah lama xbercerita kan mklumlah sejak menjadi penanam anggur yang berjaya kan... haha
So far skrg ni xda perancangan utk menyambung pelajaran sbb terikat dengan kontrak penaja  *Walhal hati ni dah mengada2 xsbr utk smbung bljr dh. Insyaallah lau ada rezeki nak sambung lagi ke peringkat yg tertinggi.  Doakan saya. Amin.*

First thing nak gtu... Yipiiiiiiiiii  eh silap, syukur Alhamdulillah sangat2 pengorbanan pahit lelah spnjg bergelar mahasiswi berjaya ditebus dan paling penting dapat bg present kat ma n ayah. Yup tamat pengajian dengan ijazah sarjana Muda P *** dengan Kepujian KELAS PERTAMA. Tiada kata yg dapat gambarkan perasaan. Serius hepy sangat2 rasa cam berbaloi sahaja air mata, ketawa, semua tu.

Walaupun tesis/ latihan ilmiah saya agak teruk dan menjatuhkan pointer saya, nasib baik masih di first class.. Syukur.

September sangat2 dinantikan .. Ya, bakal konvo 12 sep ni.. Excited, takut , berdebar semua perasaan. Haha ngader2 ajer. Tak sabar nak jumpa kawan2  lecure n rindukan suaasana kampus. 
Kebanyakkan juga kwn2 alhamdulillah telah bertukar status.. Ada yg menjadi ibu, isteri, tunang dan juga makwe...haha  Congrates semua.. Tapi, aku masih sendiri, melalui hidup yang sepi..owwwwwww tiada teman di sisi untuk menemani hati iku.. Alamak, terlebih sudah..haha
BTW saya tumpang bahagia untuk mereka semua. Semoga mereka bahagia sentiasa dan kekal till Jannah. Amin.



Ok, cukuplh tuk kali ini
adios...


Saturday, August 17, 2013

--suatu ketika--

2013-08-17


I meet him again...



After 5 years...

Kata orang cinta pertama sukar dilupakan...

Apatah lagi jatuh cinta di usia muda..

Cinta monyet katakan...

Tapi, siapa kata cinta monyet  tak ke jinjang pelamin??..

Ada, ada yg jodoh mereka kekal ke akhir hayat...


Aku & Dia,


Segalanya beda....

Umur, pendidikan, latar belakang, hobi, pekerjaan semuanya tak sama..

Terlalu banyak rintangan dan onak duri perlu dilalui untuk bersama namun adakah segalanya berbaloi??



5 tahun memendam rasa rindu *Alangkah berdosanya rindu pd yg tidak halal buat diri ini*

Kenapa perlu muncul kembali?

Kenapa perlu ada pertemuan?

Kenapa perlu kita berjumpa?

Kenapa kau tak berpura seolah kau telah lupakan aku?

Kenapa hati ini rasa berdebar-debar bila bertentang mata kita berdua?

Sungguh aku benci perasaan ini...

Kenapa perlu kembali setelah sekian lama aku cuba mengubati luka ini shngga 
meninggalkan parut, kenapa kau kembali untuk membuat parut itu berdarh kembli?


..Kita..


Mendengar jeritan dari teman memanggil nama kau terus hati ini ibarat berhenti berdenyut...

Alangkah baiknya jika kau tak muncul wlpn dalam diam aku ttp berharap...

Kemunculan kau hanya akan membuatkan parut aku brdarah kembali dan harapan menjadi setinggi gunung... Sedangkan aku tak pasti pnamat antara kita..

Kadang2 aku berharap biarlah kau bahagia dengan jalan yang kau pilih, aku lepskan dan aku berharap aku tidak akan pernah bertemu kau lagi..

Kenapa kau boleh seolah2 tiada berlaku apa2?

Mungkin lebih cepat kau mencari jalan hidup dan kebahagian diri kau akan membuatkan aku lebih tenang dan redha untuk menerima bahawa kau tercipta bukan untuk ku..

Sesungguhpun hati ini pasrah, kita mungkin tak akan berjodoh sebagai suami isteri, namun harapanku selama 5 tahun tidak pernah pudar.

 Namun, 5 tahun menyulam rasa keseorangan tanpa ada kepastian terasa ibarat aku menunggu bulan jatuh ke riba, aku melompat mencapai bintang.

Kini, sedrlah aku cukuplah 5 taun berteka teki, aku pasrah.

Akan ku cuba lupakn kau dan semoga kau bahagia dengan kehidupan sekarang...

Jika 5 tahun kita boleh tidak bertembung, lebih elok selepas ini jangan kau muncul di hadapan ku lagi. Andaikata kita terserempak, pergilah jangan tegur aku seolah olah kau tidak pernah mengenali insan ini.Aku pasti akan mmbuat perkara yang sama juga...


Selamat Tinggal utk pnantian 5 tahun dan selamat datang untuk kehidupan yang baru...

Semoga kebahagian ttap menjadi milik kau dan aku walau kita terpisah jua.

Seandaikan kita ditakdirrkan bersama, sejauh mana kita menolak pasti akan bersama..



Jodoh Itu Rahsia Allah SWT.



Wednesday, June 19, 2013

-FINISH-

Salam n Hi semua...

Dengan rasminya 13 JUN 2013 telah tamatnya EXAM dan dengan ini bermakna Saya Dah Berjaya Menghabiskan Semester 8... Yeaaahhhhhhhhhhh  *Abaikan psl result exam dulu hihi*

Selain itu juga mknanya, Zaman KAD MATRIK, SKEMA, XSGMNT, KASUT BERTUTUP, BAJU KURUNG, EXAM dah berakhir... SOb...Sob..SOb.. Sedih.....

Life have 2 move on... 24 Years my age... zaman begelar pelajar dah berakhir.. sedih utk tinggalkan kenangan dan pekan koboi tercinta.. Namun, setiap yg bersama pasti akan berpisah kan.. Sedih tinggalkan kwn2, rumah sewa yg diibarat rumah kedua, mknan spt nasi ayam, nasi kerabu, kerepok lekor yang super best, owh sabtu malam dgn pasar mlm yg awesome gler... Banyaknya kenangan yg tersimpan 4 tahun disini. Bilik2 pensyarah yg selalu p bertanya, lif yg selalu buat hal, tanga yang didaki pegi fakulti, koperasi yg ada bihun yg best, pesta buku, library yang sejuk cam ice mmg  akn dirindui dan dikenang selamanya di hatiku..Bersamamu semua huhu

Ok, nak dipendekkan ceritanya  I'M HOME.... Ya, betul semua skrg dah ada kat umh dengan misi nak menanam anggur. Smga berjaya yer harapna saya ni.. haha xderlah now dlm proses brehat then nak mula cari keja.. Ada sape2 nak Offer saya kerja????    Plan lepas raya nk start cari keja dah ni... :)


SAtu jer rasa nak cakap yg FINALLY I'M MA'D IT....... 4 tahun berjaya ditempuhinya..Cam xpercaya ajer rasa... Tapi Alhamdulillah terima kasih kepada-Nya..

Adios.....

Saturday, June 8, 2013

-Exam-

Assalamualaikum dan gud moring all...

Now, sedang meniti penghujung bergelar mahasiswa/mahasiswi ISMP..theeeeeeee hihi
Rasa cam bercampur aduk lak.... Yelah dah nak tamat belajar dan bakal berkonvo pada bulan 9 nanti insyaallah..Amin.

Sekarang super duper busy dengan exam yang sangat2 buat saya stress sbb dah setahun otak berkarat xguna.. hihi. Maklumlah bulan 6-10 praktikum, cuti sem dan masuk bulan 2 aritu... Hampir setahun...
Sekejap sahaja kan.. ^_^

Sem ni ambik 4 paper.. Alhamdulillah 2 paper dah lepas tinggal 2 paper lagi 11&12 hb ni.. Subjek timur dan juga minor saya.. Semoga dipermudahkannya. Amin.

Agak susah juga soalan..haha bajet nak soalan bacis cam sem 1,2 camtu bukan soalan yang aras tinggi sesuai dengan sem 8 ni..haha  sikit2 soalan cam  based on ur knowledge, what u think about bla..bla..bla, If, this happend to u what u will do dan what theory will u used bla..bla...bla, What ur xpection bout Jepung "Japanese Army" in War bla..bla...bla camtulah lebih kurag soalannya. But, dalam Malaylah, sajer nak speaking ckit...Muaaahhaaa

4 Exam mmg memerlukan otak bergerak lbih geliga, tangan menulis cepat seolah kuasa khamiramir 'GOKU' sbb masa yg diperuntukan 1jam 30 min, mata yang fokus agar jgn duk usha abg pengawas yang hensem2 depan tu.. *Fine, cam gatai ajer* dan seterusnya tangan kanan  yg  10 minit sentiasa angkat mitak kertas extra sbb nak psiko org tepi,depan, belakang.. haha Not funny ok, bila tgk org duk angkat tgn mtk extra kertas sdgkan saya sehelai pun xsiap ag.. huhu  Apa ke benda agknya yg diorg menulis, confius jap.. =P

Owh, lupa nak hupdate yang 22hb 5 Dinner batch saya.. Agak awesome but agak terkukecewa sedikit.. Not about the the dinner tp lebih pada kelakuan sebenarnya and some part. Guys, kita sem 8, bukan sem 1,2. Serius, bila kata buat cbutan bertuah utk seronok2 but please lah hadiah tu consider lah sikit..Mmg utk seronok2 but agak dispointed sbb hadiah yg bg korang biasa n enjoy but me rs cam owh cam xder motif jer.. Hadiah dapt cam baldi, belon, jug, frame gmbr rm2, tabung.. Bajet mahal tapi hadiah??????  Ya, saya menang cabutan bertuah. But, xnaik ambik pun buat xtau.. hihi bukan apa, bg org lain mungkin hdiah2 tu utk enjoy,  knangan tapi baldi yang besar camtu saya pakai dinner dress, wedges, bawa clutch tetiba masa balik tambah assesories baldi besar sebiji bimbit  ... Ok,, quite interest.. Sebenarnya, better bg org lain sbb umh sewa pun saya dah ada dua baldi dah.. Better bagi mug, towel, sejadah benda2 yang camtu ckit atau paling kurang buku...

Then, kelakuan. Mmg nak enjoy tapi perlu ke lupa batas agama? Ok, Statement yg agk kasar ckit dcini.. =P Uish, bukanlah teruk sangat diorng tu..Kau ni yg agak "kolot" jawb member aku.. Haha lantaklah kolot ke golok ke hape. Tapi, ambik gambar berpegang tangan, duduk rapat2, pegang pinggang,letak tangan atas bahu..Bukan muhrim lak tu.  Agaknya diorang ni xdengar lagu Ana Rafali kot.. Haha -saper makan cili dialah terasa pedas dan saper makan nasi dia yang kenyang yer-    *P/s: Yup, saya tau ada antara cousemate, kwn2 sekampus bc blog saya ni..Haha Thanks a lot..But, lau rs entry saya i cam menyampah sila click X di sebelah atas bahagia kanan*   Mungkin bg sstngah org benda biasaa tapi bukan saya yer.. Maklumlah saya "kolot" ckit... Xkesahlah nak judge saya camna, hipokrit ke, berlagak baik, alim, suci murni, XKESAH!!!!! Tegur bukan bermakna nak tunjuk baik ke apa tapi sekadar nasihat daripada seorang kawan yg nak sedarkan seorang kawan sahaja yang leka dengan berposing sakan. But, mmg susah nak ajar@ tegur orang yang cerdik pandai ni..Maklumlah semua kan pandai sbb dah masuk UNiversiti kan...
#Sy hanya insan biasa yg masih mencari jalan hidup menuju keredhaan -Nya, masih lagi kurang ilmu didada ttg ugama, masih dalam proses menjadi seorang hamba yang patuh pada Pencipta dan masih kerdil dalam lautan hidup ini.. Yup, saya seorang remaja yang kadang2 bila masa gila datang berkelakuan giler2, lepak dengan kawan2 sampai lewat malam, pakai jeans, tudung bawal, t-shirt/blouse, TAPI saya thu batas2 saya utk enjoy n berhibur..  Ok, abaikan sahaja. LET BYGONES BE BYGONES.... But pengajarannya, diri sendiri yang memilih jalan hidup kita.

Akan meninggalkan alam kampus, kawan2 , letcure2 dan semstinya yg akan dirindui ASGMNT.. OWH, akan sentiasa diingati selalu...

Oklah dah lewat, nak tido dulu cz esk nk p pasar malam... haha

Adios.. Thanks lau ada yg bacanya yer... Sayang kamu semua. Nite


Sunday, May 19, 2013

-Nothing-


Assalamualaikum....

Hai all.....

Miss Me???







  Don’t ????







 Haipppp ... Enough merepek di sini... olalala







Firstly, Syukur sangat2 ke Hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia dan izin-Nya, Alhamdulillah Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP telah selamat disubmit kepada fakulti dan juga lecture.... But, sebagai manusia dapat lari dari ujian kan... Yup, Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP selepas dihantar baru perasan cover dia tajuk salah, halaman salah, spacing lari, image lari, pages berubah n mostly paling teruk ketara gler punya kesalahan... 

Rasa cam nak gler, strees, sedih, nangis sampai bengkak mata pun..huhu Serius, rasanya hampir terkeluar anak mata saya tilik kertas satu2 xnk baagi salah... xtido duk ulang tgk benda yang sama...Macam mana boleh terlepas juga error tu?? Terus call lecture mengadu.. But he cannot doing anything dah sbb sy da submit...  Namun, kata2 nya yg tetiba buat saya cam tersedar smething.. Thanks sgt2 Dr. Jasamu dikenang... Nilah dia ckp kat phone then i realise bout it

         :”Leaya, u dah cuba buat yg terbaik kan..I trust U..I know u want all be perfect.. But, we just a human, kita semua pasti ada silapnya..Nobady perfect leaya remember it. Everything happend cz it has own reason. Mesti ada sebab knpa awk blh xperasan semua mistakes tu wlpn awak da teliti. Have u ever think maybe Allah swt nak uji awak. Ujian utk awk, peluang utk awk dekat dengan Dia.  Allah swt sentiasa ada Leaya.. Awk dah usaha, now awk kena byk2 berdoa supaya semuanya akan jadi baik.. Allah swt sentiasa tahu apa yg terbaik utk kamu leaya. Mesti ada hikmahnya semua ini. Just pray dan ask Allah swt.. Allah swt sentiasa ada utk kita mengadu.  Another things, check blik hub kita dgn Allah, Parents, family, guru2/lecture, kawan.  U know what i means rite. Jangan bersedih seolah dunia dah berakhir. Semua ni hanya dunia, akhirat yang kita kejar.  Hanya Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP utk akademi. Masih boleh menebus dengan Master, PHD leaya.”:

Ya, kata2 Dr. ni tetiba buat aku rasa cam sedih gler.. serius menusuk dalam jantung terus dan buat aku rasa cam trima kasih sebab cuba sedapkan hati aku, buat aku realise yang semua yg terjadi ada hikmahnya dan tiada sempurna dalam hidup kita.. buat aku sedar bout something also  *secret. ^_^*. Kita hanya manusia yg merancang tapi Allah swt Yang menentukan semuanya. 

Ok, ni lebih kurang apa yang lecture tu ckp ngan aku... Then, tetiba realise bout tu..Yup, aku lupa Allah swt tu sentiasa ada utk aku mengadu.. Aku lupa pada-Nya dan lebih menikmati dunia. Mengejar Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP utk dpt first class tanpa lupa bersyukur padanya-Nya. Then, aku sedar semua berlaku ada hikmahnya...

 



Whatever it is, everthing is over.. Now, aku just leh berdoa dan bertawakal sahaja.. Semoga dipermudahkan segalanya buat aku. Semoga ada hikmah di sebalik semua ksulitan ini dan semoga aku tabah menempuhi apa jua yang bakal mendatang... Amin.




Saturday, April 20, 2013

-Quite Update-


Assalamualaikum dan salam sejahtera….
Mencuri sedikit masa daripada kesibukan ber-thesis, ber-xsgmnt, ber-present, ber-busy dan sewaktu dengannya…

Ya, dah lama xmelepak di sini, menghurai apa yang kusut di fikiran, bersama mencoret sesuatu yang puitis untuk diingat 10 tahun akan datang…Membuat kerepek dan merapu sepanjang masa, meluahkan kegeraman kesakitan hati dan mengayam ketupat… Yup, I Miss All This… --wink3—

Ok, cukuplah mukadimmah ini yg membuatkan saya rasa ingin termintah sendiri bila baca semua yg pooyooo di atas ini…haha

But, The True is….. uummmmmm I Really2 Meant It.. *_*
Haha mmg sangat2 rindu nak coret2 n bercerita..Banyak benda yg happened and saya TAK sempat nak storie mories makan biskut merry cicah kari… See, rindu nak merapu-rapu di sini..haha

Sejak kebelakangan ini sangat busy2 dengan bermacam2, dgn karenah rakan2 yg xpernah habis, dengan masalah kewangan lagi…(Ya, saya mmg boros..sob2..sob ..Rm 1000 habis dalam masa seminggu Haippp bukan nk menunjuk riak ni yer…saya pun bukan kaya pun, saya anak org kg shja yer.. =D) Ini semua salahkan online shooping, kemahuan yg melebihi keperluan dan segalanya… 

Hidup ini indah jika dinikmati…Maka, dengan itu semasa awal sem, saya telah berlagha-lagha dan asyik mengukur jln di KL itu, melepak di shoping mall sampai org confius mak cik guard ke pengunjung ni? Haha, makan, snap pic, update fb, instgrm, tweet mentweet, reply komen2 dan terus alpa dengan ini semua dunia… =( 

Now, just move on and hidup harus pandang ke hadapan kan…haha
Ok, let begin with one story yg agak best yer…haha

 Minggu ke berapa kuliah yer semua? Minggu 9.
Tinggal berapa minggu lagi nak habis kuliah? 6 minggu.
Sem ni ada study week x?  Takder .
Thesis da bab dan pages berapa skrg?  Bab 3, pages 40.
Kena buat brpa pges n bab semua? 5 bab dan lebih 100 pages.
-Bagus semua ……… Now sekarang ..Jeng…Jeng..Jeng..Jeng
Sekarang berapa Haribulan? 20 April…
Thesis kena antar bila?? Sebelum 25 April …

OHHHHHHH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

5 HARI 2 BAB 60 PAGES
Ini bukan Rancangan Realiti Tapi hidup yg mesti ditempuhi….

FINE, U CAN DO IT LEAYA…
YA, YAKIN BOLEH PASTI BOLEH….

p/s: Wish me Luck ngn my Thesis yer.. :)
     : Rasa lepas rindu menulis di sini.Muahhhh
     : Jgn terkejut lau lps  ni ms jln2 korang  jumpa       panda sbb itu mungkin aku... haha 
     






Sunday, March 10, 2013

Random


Random...
Ini adalah en3 random... Semua all in one... haha.. merangkumi seminggu dua ini..hehe
Sepanjang minggu ni..Adat biasalah hidup aku ..ada naik turun, ada masa gembira, ada masa sedih, ada masa terluka, ada masa kecewa, ada masa bahagia,dan  ada masa fall in love... eh3 haha acah jer..But, scr keseluruhannya, minggu ini adalah minggu yg sangat-sangat memenatkan bagi diri pelajar seperti aku ini.. Akulah, org lain xtau..kan rambut sama hitam, hati lain-lain jugakan... haha tetiba terkeluar lak aku peribahasa ni...

Sem yang sangat padat dengan kelas.. Biasalah student tahun akhir kan semester last kan..huhu isnin till Friday kelas...but lucky minggu ni byk kls yg batal.. Alhamdulillah.. –wink3-

So, masa yang free tidak boleh dibazirkan...perlu diisikan dgn aktiviti berfaedah yer...
So, the journey begin with back to Kelantan- ukm-um-library negara- Arked Negara-Library Kelantan-Um balik... Tempat yg dituju adalah library utk menyiapkan latihan ilmiahhhh atau nama glamernya theesiiisssss lah sangatkan... huhu  Penat sangat2.. but xelok mengeluh... =p

Yg menariknya, sepnjang a journey ke setiap library tu,  a few places aku p ng kwn2 n ada yg aku p sendiri juga... tapi, ada bbrpa benda yg klkar... D’org perhtikan aku cam dah taksub sangat ngn buku2... bukan ajaran sesat tau... haha Ana, one pf my bff said aku tgk buku cam makanan..semua nak diterkam.. Owh, terus hilang keayuan diri ini.. haha...

Masuk2 library terus ambik buku2, belek laju-laju, tanda paper nak Photostat bhgian mne, antar Photostat, garis2 point penting then bw balik umh... Smsa cr bhn xpandang kiri kanan da aku... Kawan satu u yg kbtln jmpa, siap langgar bahu  pun aku xsempat tegur... Semuanya gara2 terlalu fokus baca buku..haha Okei, Nampak tak betapa busynya hidup aku ni... Sangat Sibuk yer...

Walaupun sangat sibuk dengn thesisss, asgmnt aku xblh dilupakan juga.. Yer, asgmnt sedang mnanti diri ini... maka, diri perlu kuat yer.. “kita berjuang sampai ke ke penghujung... Please jgn sakit.. We want achieve a dream k..Yes we can do it..ingat parents ingat family ingat yg tersayang..haha” cam sengal lak ckp sorg2..haha pdhl nilah benda yg aku duk ucp depan cermin saat dah rasa cam nak give up...  lain org lain cara kan.. haha gerenti housmate aku ni pelik pe hal kul 2,3 pagi duk cakap depan crmin ni...siap bersemangat ag... haha

Seterusnya, dalam bersahabat ni susah nak jaga hati orang kan.. bila kawan dengan A kena jaga hati B, bila jaga hati B terlupa nak jaga hati C, hati D dikecewakan pun tak perasan demi menjaga hati E. Macam2 lah hal.. Yalah, aku yg dalam dilemma nak jaga hati semua orang..Last sekali menangis dalam bilik dalam selimut senyap2 takut roommate dengar.. haha dah besar-besar pun nangis ag, kata adik aku... =D Ya, finally hati aku yg terluka xder org yg nak jaga...

Next, pasal menunggu orang.. I Hate Waiting.. Serius sangat2 xsuka.. ni tak kelas kul 8 janji kul 7.10 nak turun...tgk2 7.40 baru turun... nak kejar bus satu hal.. dah tau timing bus kul 7.20, yg kau turun lewat tu awatnya?? Bus last kul 7.30 n kul 8 baru ada balik bus..xpasal2 aku pun lewat masuk kelas.. Masa duk tggu kau yg lewat n bus kul 8pg tu, dalam hati  duk cakap.. Saya Budak Bodoh.. Seriusly cam sangat2 bodoh aku rasa..bayangkan 45 minit aku  tercongok kat dpn bus stop..sampai kelas kul 8.20, masuk2 terus kena sedas dua sindiran, tak lagi yg kls ketuk2 pintu, tolak2 xdpt buka  rupanya pintu dah kena kuncidr dlm..lps kau pulang camtu ajer... aku datang nak belajar bukan suka2 main2 ajer...  Nxt time mmg xdernya aku nk tggu kau..Putus kawan pun xpa..

Lately ramai orang cakap aku SELFISH... Fine,  better selfish daripada korang buat aku cam tunggul, buat aku waiting, n lain2...xkesahlah..korang ambik tajuk asgmnt yg senang ku dpt susah..bl aku dpt bhn2 yg lebih baik tuk tesiss aku korang jeles...cakap mcm2.. DO I CARE...Again DO I CARE?? Yes, aku care..haha mulalah hati aku ni xsedap..

Hati aku ni jenis lembut..Giler, sometimes aku sangat2 Benci diri aku... Haha aku ni kau lau 100XX orang susahkan aku, wat mcm2 kat aku..hati kata dah xnk tlg@ pe2 tapi still buat juga...bila diorg ckp untunglh dpt bhn bt tesiss boleh aku p tolong cari bahan yg diorg punya...camna aku nak jadi SELFISH ni... susahlah lau jenis hati baik ni kan... Kdg2 bila diorg ckp ada mslh pe aku ni akn tlg even masa tu aku ada urusan aku..tapi xbolehlah ttp aku rela tinggal kerja aku demi diorg..But diorg xhargaipun... Ishhhh cam kroniklah masalah aku... xnak baca sudah..bukan aku suruh baca pun... haha

p/s: Penggunaan bhasa rojak dan bercampur aduk... :)  En3 ni hanya luahan aku shja sbb stress... xsuruh pun sape2 bc.. sbb sometimes dgn menulis dpt bantu aku hilangkan stress... Ya, menulis dapat membantu ringankan beban aku drpd bercerita dgn mereka semua.. Perlu siapkan kerja aku... Adios...


Wednesday, February 27, 2013

-Dugaan-


Dugaan

Semester akhir... Awalnya, perasaan msk sem akhir, yes I LUCKY sbb akan bakal menghabiskan pengajian J ... Tak sabar rasanya nak menghabiskan pengajian 14 minggu ini...

Tapi kan,..... sob2 ....hidup ni kalau xder masalah bukanlah sesuatu yang indah kan... -Smile-
Yup, minggu kedua mula diuji... Alhamdulillah, Allah swt  memberikan ujian utk sy supaya sntiasa mengingatinya agar saya tidak alpa dan lalai..... J

Firstly, minggu kedua kuliah, jadual asal banyak dirombak..Semester ini saya ambik 20 jam kredit, yang mana rakan-rakan lain dalam 14@ 17 jam kredit.. see the different??  Diorang banyak hari cuti sedangkan saya hanya bercuti hari rabu sahaja.. Disebabkan lecture pun busy, maka kita kena give n takes kan... So, sepakat membawa berkat gituuuu. Maka, jadual yg sepattnya hari rabu saya cuti telah menjadi disaster  telah tidak kosong lagi... Yipiiii means semester 8 yang mana kawan2 saya enjoy berjalan-jalan telah saya ada kuliah... horeeyyyyyyyyy semester ni saya hanya bercuti hari sabtu n ahad jer.... Fine, Redha itu Pasrah kan... Cuba utk mengikhlaskan diri sehabis boleh... Yup, yakin pada Allah swt..pasti setiap yangberlaku ada hikmahnya kan... :D

Kemudian, sekejap tadi sedang enak mengunyah coklat tetiba, Ouchhhhhhh pe benda yg keras tu?? OMG gigi?? Cuak, cemas, xberani nak buka mulut... Kemudian, nganga luas2 mulut buang gula-gula, berkumur terus terasa sangat  nyiluuuuu... rupanya geraham saya yg hujung dah patah... Alamak!!! Camna nk mngunyah nnty ni... cuaknya... Takut. Skrg nk tggu romate balik kelas, nak ajak p klinik gigi..Sakit sgt xtahan. As usuall sbnrnya, setiap sem pasti sy ada mslh ngan gigi, gastric, diehdra, n kpla... tapi sakit itu penghapus dosa kan... istigfar...

Sem ni dah serumah ngn kwn umh lama... semua da berpecah... Rasa cam asing ajer tinggal umh baru ini like Alone...cam xder orang ... sy balik kelas romate p kelas, roommate kat umh saya kat kelas.. duduk 12 orang tapi yg lain jns smua berkurung dlm blik..ari khamis rmai dah blahhh tinggal sy n  roommate jer.. Rasa cam bosan xder org yg sy leh sembang2, nak citer sharing... rasa cam kehilangan pula...

Other than that pula tetiba rasa cam alone gler skrg... makin sensitive pun ada juga... Dulu ada kawan nama nur.. dia selalu ngn sy tp sem ni kls kami beda...dah xsama.. so,dah xclose cam gler..dah xder kwn nk p mane2 .. kwn yg lain ada but lebih selesa dgn dia lgi sbnarnya ni... sedih...

Selain itu tetiba cam stress lak rasanya tau x...stress sbb tetiba rs cam banyak kerja ajer... rasa mcm xckup masa, rasa semua nk buat... STREESSSS....

Doakan supaya sem ni akan menjadi sem terindah bt saya.. diharpkan sy mampu menggalas cbrn sem ini.. seriusly, hope sy akn dpt mnmtkan pgajian ini...Amin.

Sunday, February 24, 2013

~Last semester.. wink3~


Olaaaaaaaaaaaaaa...

eh2..Assalamuaikum semua...

Cik penulis sudah masuk tahun KEEMPAT semester LAPAN, 8, EIGHT yer semua...

Alhamdulillah berjaya mencapai semester lapan sebelum tamatlah zaman belajar cik penulis
dan bermula zaman puan penulis... eh2 silaplah haha... 

Doakan supaya saya berjumpa adam saya yer, Semoga saya dicepatkan jodoh dan dipertemukan dengan seseorang yang dapat membimbing saya ke syurga dan bersama susah senang sntiasa..Hope kami akan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah, dimurahkan rezeki dan bersama till Jannah..Amin. ^_^


Baiklah, tutup bab jodoh saya kita mulakan chapter atau topic utama pada hari ini yer...


Baiklah, semester 8, kawan baru, housemates baru, tempat kuliah baru, but roommates still same...hahaha  Sem ni banyak padat woooo punyai jadual..wlpn sem akhir kelas hanya hari rabu shja bercuti lor... Xpalah dah namanya pljr thun akhir kan... Last da ni...Lepas ni dah xder kelas kan..~Ayat menyedapkan hati sendiri ... hahaha~

Ok, harapan cik penulis, (Wah macam best ajer bhsakan diri sbgai cik penulis..terasa muda 10 tahun...haha) harapanya semoga se mini dapat menyiapkan LATIHAN ILMIAH, ASGMNT, KUIZ dll dengan JAYANYA... Amin.

Semoga dapat Konvo bulan 9 ni dengan IJAZAH SARJANA MUDA **** ******* dengan kelas pertama... Amin . Doakan saya yer. 

Terima kasih.. *_* -smile-

:: Buat kawan-kawan yang tahun akhir semester 8 xkiralah korang bljr kat uni mane, Selamat Belajar dan Menempuhi Kehidupan Sebagai Pelajar.. *Lau bt master nanti suasana dah xsma dah.. Hargailah peluang yg ada....eh2 saya xbuat iklan tau...* Saya doakan kita semua akan meraikan ‘hari jubah’ dengan sweet moment nanti yer..Insyaalllah...