Wednesday, February 27, 2013

-Dugaan-


Dugaan

Semester akhir... Awalnya, perasaan msk sem akhir, yes I LUCKY sbb akan bakal menghabiskan pengajian J ... Tak sabar rasanya nak menghabiskan pengajian 14 minggu ini...

Tapi kan,..... sob2 ....hidup ni kalau xder masalah bukanlah sesuatu yang indah kan... -Smile-
Yup, minggu kedua mula diuji... Alhamdulillah, Allah swt  memberikan ujian utk sy supaya sntiasa mengingatinya agar saya tidak alpa dan lalai..... J

Firstly, minggu kedua kuliah, jadual asal banyak dirombak..Semester ini saya ambik 20 jam kredit, yang mana rakan-rakan lain dalam 14@ 17 jam kredit.. see the different??  Diorang banyak hari cuti sedangkan saya hanya bercuti hari rabu sahaja.. Disebabkan lecture pun busy, maka kita kena give n takes kan... So, sepakat membawa berkat gituuuu. Maka, jadual yg sepattnya hari rabu saya cuti telah menjadi disaster  telah tidak kosong lagi... Yipiiii means semester 8 yang mana kawan2 saya enjoy berjalan-jalan telah saya ada kuliah... horeeyyyyyyyyy semester ni saya hanya bercuti hari sabtu n ahad jer.... Fine, Redha itu Pasrah kan... Cuba utk mengikhlaskan diri sehabis boleh... Yup, yakin pada Allah swt..pasti setiap yangberlaku ada hikmahnya kan... :D

Kemudian, sekejap tadi sedang enak mengunyah coklat tetiba, Ouchhhhhhh pe benda yg keras tu?? OMG gigi?? Cuak, cemas, xberani nak buka mulut... Kemudian, nganga luas2 mulut buang gula-gula, berkumur terus terasa sangat  nyiluuuuu... rupanya geraham saya yg hujung dah patah... Alamak!!! Camna nk mngunyah nnty ni... cuaknya... Takut. Skrg nk tggu romate balik kelas, nak ajak p klinik gigi..Sakit sgt xtahan. As usuall sbnrnya, setiap sem pasti sy ada mslh ngan gigi, gastric, diehdra, n kpla... tapi sakit itu penghapus dosa kan... istigfar...

Sem ni dah serumah ngn kwn umh lama... semua da berpecah... Rasa cam asing ajer tinggal umh baru ini like Alone...cam xder orang ... sy balik kelas romate p kelas, roommate kat umh saya kat kelas.. duduk 12 orang tapi yg lain jns smua berkurung dlm blik..ari khamis rmai dah blahhh tinggal sy n  roommate jer.. Rasa cam bosan xder org yg sy leh sembang2, nak citer sharing... rasa cam kehilangan pula...

Other than that pula tetiba rasa cam alone gler skrg... makin sensitive pun ada juga... Dulu ada kawan nama nur.. dia selalu ngn sy tp sem ni kls kami beda...dah xsama.. so,dah xclose cam gler..dah xder kwn nk p mane2 .. kwn yg lain ada but lebih selesa dgn dia lgi sbnarnya ni... sedih...

Selain itu tetiba cam stress lak rasanya tau x...stress sbb tetiba rs cam banyak kerja ajer... rasa mcm xckup masa, rasa semua nk buat... STREESSSS....

Doakan supaya sem ni akan menjadi sem terindah bt saya.. diharpkan sy mampu menggalas cbrn sem ini.. seriusly, hope sy akn dpt mnmtkan pgajian ini...Amin.

Sunday, February 24, 2013

~Last semester.. wink3~


Olaaaaaaaaaaaaaa...

eh2..Assalamuaikum semua...

Cik penulis sudah masuk tahun KEEMPAT semester LAPAN, 8, EIGHT yer semua...

Alhamdulillah berjaya mencapai semester lapan sebelum tamatlah zaman belajar cik penulis
dan bermula zaman puan penulis... eh2 silaplah haha... 

Doakan supaya saya berjumpa adam saya yer, Semoga saya dicepatkan jodoh dan dipertemukan dengan seseorang yang dapat membimbing saya ke syurga dan bersama susah senang sntiasa..Hope kami akan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah, dimurahkan rezeki dan bersama till Jannah..Amin. ^_^


Baiklah, tutup bab jodoh saya kita mulakan chapter atau topic utama pada hari ini yer...


Baiklah, semester 8, kawan baru, housemates baru, tempat kuliah baru, but roommates still same...hahaha  Sem ni banyak padat woooo punyai jadual..wlpn sem akhir kelas hanya hari rabu shja bercuti lor... Xpalah dah namanya pljr thun akhir kan... Last da ni...Lepas ni dah xder kelas kan..~Ayat menyedapkan hati sendiri ... hahaha~

Ok, harapan cik penulis, (Wah macam best ajer bhsakan diri sbgai cik penulis..terasa muda 10 tahun...haha) harapanya semoga se mini dapat menyiapkan LATIHAN ILMIAH, ASGMNT, KUIZ dll dengan JAYANYA... Amin.

Semoga dapat Konvo bulan 9 ni dengan IJAZAH SARJANA MUDA **** ******* dengan kelas pertama... Amin . Doakan saya yer. 

Terima kasih.. *_* -smile-

:: Buat kawan-kawan yang tahun akhir semester 8 xkiralah korang bljr kat uni mane, Selamat Belajar dan Menempuhi Kehidupan Sebagai Pelajar.. *Lau bt master nanti suasana dah xsma dah.. Hargailah peluang yg ada....eh2 saya xbuat iklan tau...* Saya doakan kita semua akan meraikan ‘hari jubah’ dengan sweet moment nanti yer..Insyaalllah...