Nuff

Sunday, March 10, 2013

Random


Random...
Ini adalah en3 random... Semua all in one... haha.. merangkumi seminggu dua ini..hehe
Sepanjang minggu ni..Adat biasalah hidup aku ..ada naik turun, ada masa gembira, ada masa sedih, ada masa terluka, ada masa kecewa, ada masa bahagia,dan  ada masa fall in love... eh3 haha acah jer..But, scr keseluruhannya, minggu ini adalah minggu yg sangat-sangat memenatkan bagi diri pelajar seperti aku ini.. Akulah, org lain xtau..kan rambut sama hitam, hati lain-lain jugakan... haha tetiba terkeluar lak aku peribahasa ni...

Sem yang sangat padat dengan kelas.. Biasalah student tahun akhir kan semester last kan..huhu isnin till Friday kelas...but lucky minggu ni byk kls yg batal.. Alhamdulillah.. –wink3-

So, masa yang free tidak boleh dibazirkan...perlu diisikan dgn aktiviti berfaedah yer...
So, the journey begin with back to Kelantan- ukm-um-library negara- Arked Negara-Library Kelantan-Um balik... Tempat yg dituju adalah library utk menyiapkan latihan ilmiahhhh atau nama glamernya theesiiisssss lah sangatkan... huhu  Penat sangat2.. but xelok mengeluh... =p

Yg menariknya, sepnjang a journey ke setiap library tu,  a few places aku p ng kwn2 n ada yg aku p sendiri juga... tapi, ada bbrpa benda yg klkar... D’org perhtikan aku cam dah taksub sangat ngn buku2... bukan ajaran sesat tau... haha Ana, one pf my bff said aku tgk buku cam makanan..semua nak diterkam.. Owh, terus hilang keayuan diri ini.. haha...

Masuk2 library terus ambik buku2, belek laju-laju, tanda paper nak Photostat bhgian mne, antar Photostat, garis2 point penting then bw balik umh... Smsa cr bhn xpandang kiri kanan da aku... Kawan satu u yg kbtln jmpa, siap langgar bahu  pun aku xsempat tegur... Semuanya gara2 terlalu fokus baca buku..haha Okei, Nampak tak betapa busynya hidup aku ni... Sangat Sibuk yer...

Walaupun sangat sibuk dengn thesisss, asgmnt aku xblh dilupakan juga.. Yer, asgmnt sedang mnanti diri ini... maka, diri perlu kuat yer.. “kita berjuang sampai ke ke penghujung... Please jgn sakit.. We want achieve a dream k..Yes we can do it..ingat parents ingat family ingat yg tersayang..haha” cam sengal lak ckp sorg2..haha pdhl nilah benda yg aku duk ucp depan cermin saat dah rasa cam nak give up...  lain org lain cara kan.. haha gerenti housmate aku ni pelik pe hal kul 2,3 pagi duk cakap depan crmin ni...siap bersemangat ag... haha

Seterusnya, dalam bersahabat ni susah nak jaga hati orang kan.. bila kawan dengan A kena jaga hati B, bila jaga hati B terlupa nak jaga hati C, hati D dikecewakan pun tak perasan demi menjaga hati E. Macam2 lah hal.. Yalah, aku yg dalam dilemma nak jaga hati semua orang..Last sekali menangis dalam bilik dalam selimut senyap2 takut roommate dengar.. haha dah besar-besar pun nangis ag, kata adik aku... =D Ya, finally hati aku yg terluka xder org yg nak jaga...

Next, pasal menunggu orang.. I Hate Waiting.. Serius sangat2 xsuka.. ni tak kelas kul 8 janji kul 7.10 nak turun...tgk2 7.40 baru turun... nak kejar bus satu hal.. dah tau timing bus kul 7.20, yg kau turun lewat tu awatnya?? Bus last kul 7.30 n kul 8 baru ada balik bus..xpasal2 aku pun lewat masuk kelas.. Masa duk tggu kau yg lewat n bus kul 8pg tu, dalam hati  duk cakap.. Saya Budak Bodoh.. Seriusly cam sangat2 bodoh aku rasa..bayangkan 45 minit aku  tercongok kat dpn bus stop..sampai kelas kul 8.20, masuk2 terus kena sedas dua sindiran, tak lagi yg kls ketuk2 pintu, tolak2 xdpt buka  rupanya pintu dah kena kuncidr dlm..lps kau pulang camtu ajer... aku datang nak belajar bukan suka2 main2 ajer...  Nxt time mmg xdernya aku nk tggu kau..Putus kawan pun xpa..

Lately ramai orang cakap aku SELFISH... Fine,  better selfish daripada korang buat aku cam tunggul, buat aku waiting, n lain2...xkesahlah..korang ambik tajuk asgmnt yg senang ku dpt susah..bl aku dpt bhn2 yg lebih baik tuk tesiss aku korang jeles...cakap mcm2.. DO I CARE...Again DO I CARE?? Yes, aku care..haha mulalah hati aku ni xsedap..

Hati aku ni jenis lembut..Giler, sometimes aku sangat2 Benci diri aku... Haha aku ni kau lau 100XX orang susahkan aku, wat mcm2 kat aku..hati kata dah xnk tlg@ pe2 tapi still buat juga...bila diorg ckp untunglh dpt bhn bt tesiss boleh aku p tolong cari bahan yg diorg punya...camna aku nak jadi SELFISH ni... susahlah lau jenis hati baik ni kan... Kdg2 bila diorg ckp ada mslh pe aku ni akn tlg even masa tu aku ada urusan aku..tapi xbolehlah ttp aku rela tinggal kerja aku demi diorg..But diorg xhargaipun... Ishhhh cam kroniklah masalah aku... xnak baca sudah..bukan aku suruh baca pun... haha

p/s: Penggunaan bhasa rojak dan bercampur aduk... :)  En3 ni hanya luahan aku shja sbb stress... xsuruh pun sape2 bc.. sbb sometimes dgn menulis dpt bantu aku hilangkan stress... Ya, menulis dapat membantu ringankan beban aku drpd bercerita dgn mereka semua.. Perlu siapkan kerja aku... Adios...


No comments:

Post a Comment