Nuff

Sunday, May 19, 2013

-Nothing-


Assalamualaikum....

Hai all.....

Miss Me???







  Don’t ????







 Haipppp ... Enough merepek di sini... olalala







Firstly, Syukur sangat2 ke Hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia dan izin-Nya, Alhamdulillah Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP telah selamat disubmit kepada fakulti dan juga lecture.... But, sebagai manusia dapat lari dari ujian kan... Yup, Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP selepas dihantar baru perasan cover dia tajuk salah, halaman salah, spacing lari, image lari, pages berubah n mostly paling teruk ketara gler punya kesalahan... 

Rasa cam nak gler, strees, sedih, nangis sampai bengkak mata pun..huhu Serius, rasanya hampir terkeluar anak mata saya tilik kertas satu2 xnk baagi salah... xtido duk ulang tgk benda yang sama...Macam mana boleh terlepas juga error tu?? Terus call lecture mengadu.. But he cannot doing anything dah sbb sy da submit...  Namun, kata2 nya yg tetiba buat saya cam tersedar smething.. Thanks sgt2 Dr. Jasamu dikenang... Nilah dia ckp kat phone then i realise bout it

         :”Leaya, u dah cuba buat yg terbaik kan..I trust U..I know u want all be perfect.. But, we just a human, kita semua pasti ada silapnya..Nobady perfect leaya remember it. Everything happend cz it has own reason. Mesti ada sebab knpa awk blh xperasan semua mistakes tu wlpn awak da teliti. Have u ever think maybe Allah swt nak uji awak. Ujian utk awk, peluang utk awk dekat dengan Dia.  Allah swt sentiasa ada Leaya.. Awk dah usaha, now awk kena byk2 berdoa supaya semuanya akan jadi baik.. Allah swt sentiasa tahu apa yg terbaik utk kamu leaya. Mesti ada hikmahnya semua ini. Just pray dan ask Allah swt.. Allah swt sentiasa ada utk kita mengadu.  Another things, check blik hub kita dgn Allah, Parents, family, guru2/lecture, kawan.  U know what i means rite. Jangan bersedih seolah dunia dah berakhir. Semua ni hanya dunia, akhirat yang kita kejar.  Hanya Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP utk akademi. Masih boleh menebus dengan Master, PHD leaya.”:

Ya, kata2 Dr. ni tetiba buat aku rasa cam sedih gler.. serius menusuk dalam jantung terus dan buat aku rasa cam trima kasih sebab cuba sedapkan hati aku, buat aku realise yang semua yg terjadi ada hikmahnya dan tiada sempurna dalam hidup kita.. buat aku sedar bout something also  *secret. ^_^*. Kita hanya manusia yg merancang tapi Allah swt Yang menentukan semuanya. 

Ok, ni lebih kurang apa yang lecture tu ckp ngan aku... Then, tetiba realise bout tu..Yup, aku lupa Allah swt tu sentiasa ada utk aku mengadu.. Aku lupa pada-Nya dan lebih menikmati dunia. Mengejar Theses/ Latihan Ilmiah/ Final Year Project/ FYP utk dpt first class tanpa lupa bersyukur padanya-Nya. Then, aku sedar semua berlaku ada hikmahnya...

 



Whatever it is, everthing is over.. Now, aku just leh berdoa dan bertawakal sahaja.. Semoga dipermudahkan segalanya buat aku. Semoga ada hikmah di sebalik semua ksulitan ini dan semoga aku tabah menempuhi apa jua yang bakal mendatang... Amin.