Nuff

Saturday, June 8, 2013

-Exam-

Assalamualaikum dan gud moring all...

Now, sedang meniti penghujung bergelar mahasiswa/mahasiswi ISMP..theeeeeeee hihi
Rasa cam bercampur aduk lak.... Yelah dah nak tamat belajar dan bakal berkonvo pada bulan 9 nanti insyaallah..Amin.

Sekarang super duper busy dengan exam yang sangat2 buat saya stress sbb dah setahun otak berkarat xguna.. hihi. Maklumlah bulan 6-10 praktikum, cuti sem dan masuk bulan 2 aritu... Hampir setahun...
Sekejap sahaja kan.. ^_^

Sem ni ambik 4 paper.. Alhamdulillah 2 paper dah lepas tinggal 2 paper lagi 11&12 hb ni.. Subjek timur dan juga minor saya.. Semoga dipermudahkannya. Amin.

Agak susah juga soalan..haha bajet nak soalan bacis cam sem 1,2 camtu bukan soalan yang aras tinggi sesuai dengan sem 8 ni..haha  sikit2 soalan cam  based on ur knowledge, what u think about bla..bla..bla, If, this happend to u what u will do dan what theory will u used bla..bla...bla, What ur xpection bout Jepung "Japanese Army" in War bla..bla...bla camtulah lebih kurag soalannya. But, dalam Malaylah, sajer nak speaking ckit...Muaaahhaaa

4 Exam mmg memerlukan otak bergerak lbih geliga, tangan menulis cepat seolah kuasa khamiramir 'GOKU' sbb masa yg diperuntukan 1jam 30 min, mata yang fokus agar jgn duk usha abg pengawas yang hensem2 depan tu.. *Fine, cam gatai ajer* dan seterusnya tangan kanan  yg  10 minit sentiasa angkat mitak kertas extra sbb nak psiko org tepi,depan, belakang.. haha Not funny ok, bila tgk org duk angkat tgn mtk extra kertas sdgkan saya sehelai pun xsiap ag.. huhu  Apa ke benda agknya yg diorg menulis, confius jap.. =P

Owh, lupa nak hupdate yang 22hb 5 Dinner batch saya.. Agak awesome but agak terkukecewa sedikit.. Not about the the dinner tp lebih pada kelakuan sebenarnya and some part. Guys, kita sem 8, bukan sem 1,2. Serius, bila kata buat cbutan bertuah utk seronok2 but please lah hadiah tu consider lah sikit..Mmg utk seronok2 but agak dispointed sbb hadiah yg bg korang biasa n enjoy but me rs cam owh cam xder motif jer.. Hadiah dapt cam baldi, belon, jug, frame gmbr rm2, tabung.. Bajet mahal tapi hadiah??????  Ya, saya menang cabutan bertuah. But, xnaik ambik pun buat xtau.. hihi bukan apa, bg org lain mungkin hdiah2 tu utk enjoy,  knangan tapi baldi yang besar camtu saya pakai dinner dress, wedges, bawa clutch tetiba masa balik tambah assesories baldi besar sebiji bimbit  ... Ok,, quite interest.. Sebenarnya, better bg org lain sbb umh sewa pun saya dah ada dua baldi dah.. Better bagi mug, towel, sejadah benda2 yang camtu ckit atau paling kurang buku...

Then, kelakuan. Mmg nak enjoy tapi perlu ke lupa batas agama? Ok, Statement yg agk kasar ckit dcini.. =P Uish, bukanlah teruk sangat diorng tu..Kau ni yg agak "kolot" jawb member aku.. Haha lantaklah kolot ke golok ke hape. Tapi, ambik gambar berpegang tangan, duduk rapat2, pegang pinggang,letak tangan atas bahu..Bukan muhrim lak tu.  Agaknya diorang ni xdengar lagu Ana Rafali kot.. Haha -saper makan cili dialah terasa pedas dan saper makan nasi dia yang kenyang yer-    *P/s: Yup, saya tau ada antara cousemate, kwn2 sekampus bc blog saya ni..Haha Thanks a lot..But, lau rs entry saya i cam menyampah sila click X di sebelah atas bahagia kanan*   Mungkin bg sstngah org benda biasaa tapi bukan saya yer.. Maklumlah saya "kolot" ckit... Xkesahlah nak judge saya camna, hipokrit ke, berlagak baik, alim, suci murni, XKESAH!!!!! Tegur bukan bermakna nak tunjuk baik ke apa tapi sekadar nasihat daripada seorang kawan yg nak sedarkan seorang kawan sahaja yang leka dengan berposing sakan. But, mmg susah nak ajar@ tegur orang yang cerdik pandai ni..Maklumlah semua kan pandai sbb dah masuk UNiversiti kan...
#Sy hanya insan biasa yg masih mencari jalan hidup menuju keredhaan -Nya, masih lagi kurang ilmu didada ttg ugama, masih dalam proses menjadi seorang hamba yang patuh pada Pencipta dan masih kerdil dalam lautan hidup ini.. Yup, saya seorang remaja yang kadang2 bila masa gila datang berkelakuan giler2, lepak dengan kawan2 sampai lewat malam, pakai jeans, tudung bawal, t-shirt/blouse, TAPI saya thu batas2 saya utk enjoy n berhibur..  Ok, abaikan sahaja. LET BYGONES BE BYGONES.... But pengajarannya, diri sendiri yang memilih jalan hidup kita.

Akan meninggalkan alam kampus, kawan2 , letcure2 dan semstinya yg akan dirindui ASGMNT.. OWH, akan sentiasa diingati selalu...

Oklah dah lewat, nak tido dulu cz esk nk p pasar malam... haha

Adios.. Thanks lau ada yg bacanya yer... Sayang kamu semua. Nite


No comments:

Post a Comment