Thursday, October 22, 2015

hi...

Hi....
sejak dah keja ni sangatlah malas nak menulis..
teringat azam awal tahun kalau boleh nak menulis dan coretkan perkara yang berlaku namun tingggal angan2 kosong... :) dah genap setahun 3 bulan di dunia kerja...

sekejapnya masa berlalu... hidup masih sama macam dulu. cuma bezanya mcm xda life lansung :)

tapi bersyukur ada kerja ada rezeki mampu memberi kebahagiaan sedikit untuk family..hakikatnya ujung bulan masih lagi dapat bantuan PaMa.. ahahaha fail giler untuk uruskan kewangan... 

hidup macam biasa dikelilingi manusia yang pelbagai ragam dan sifat...ada masa terasa kecil hari, kecewa, marah, geram, suka n duku..tapi positifkan diri sahaja... maklumlah lama lagi nak hidup... hahahaha (owh cara penulisan still xberubah rupanya..ujung ayat mesti nak tulis hahahihihuhuuhehehohoho membuktikan emosi saya :)

Masalah? dalam hidup ini takkan selamanya bahagia..tapi ambik secara positif sahajalah...

oklah esk keja..well 7hari seminggu kerja.. xpalah xda rest pun..demi anak bangsa tercinta kan... 

p/s: sebenarnya banyak nak edit blog tapi xkesempatan lagi...Adios...

Sunday, January 11, 2015

-Hi... -

Assalamualaikum n hai everyone... Wah...lama gler xmenjenguk di sini.. Firstly: Selamat Tahun baru 2015 utk semua... Ada lagi x agknya kwn2 blogges saya?hihi rindukan saya x? rindunya nak citer kat sini.... tapi kekangan masa tidak mengizinkan.. Sejak umur makin matang ni semakin malas lak nak menulis... So far alhamdulillah life is better.. 1 JULAI 2014 satu tarikh yang bermakna utk diri ini.. Akhirnya telah GUGUR status Pennganggur Berjaya... Yeeeahhhhhhhhh Yup, dah dapat keja perment insyaallah... Rupanya alam kerja n alam belajar amat amat amat berbezaaaaaaaaaaaa.........uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Now dah genap setengah tgh bekerja... alhamdulillah byk pglaman dpt.. Ada suka ada duka ada stress ada macam2 rasa... kdg2 bersyukur dikurniakan rakan sejawat yang suka membantu (Perghhh rakan sejawat rasa cam tua lak ni) housemate yang sangat2 ok n sporting..Thanks sbb bila cuti ikut jer diorg balik kg.. haha setengah jam kjer umh diorg dr umh sewa aku... Kerja di mana??? Tercampak di penghujung selatan tanah air..... Dekat jer Singapore ngn tempat saya...jemput dtg melawat...haha Now... hihi segan nak habaq tapi nak citer gak... Alhamdulillah third gaji dah mampu bt downpayment keja...Yer saya dah ada cik myyyyviiii purrrrple ag colournya... utk kegunaan di sini pegi balik keja..susah tau asyik menumpang orag... Sob..sob..sob. Harta pertama guna duit sendiri- fine tipu, haha ada sumbangan dr akak n abg utk downpymnt keta ni..haha- Sebelum ada cik mybie sy ni, pernahlah rasa hdup mnumpang keta org..pernah dtg lambat sbb tggu org, pernah buat keja giler thn keta tepi jln mtk tlg antr office, pernah jln kaki g office tgh2 ujan lebat smpai hbis bju basah lecun n mcm2 lagi.. But pglmn tu semua mahal.. Bak kata pepatah berakit rakit ke hulu berenang-renang ke tepian...bersakit2 dhlu, bersennag2 kemudian.. esk keja ni tp mlm ni rjin lak menaip... wlpn pernah kena marah, byk bt silap, selalu terlupa, pernah buat duit short, nangis call mak tiap2 ari stress kerja, kena kerahan tnga oleh bos, kdg2 ada jg dibuli oleh senior juga n mcm2 lagi..ahah sampai rasa mau tukar tempat kerja pun ada jg... sabar2 kontrak biasiswa ada 4 thun ag... hihi Pe2 pun, doakan semga saya sentiasa ikhlas, istiqomah n sentiasa menanam sikap bertggungjawab dalam bekerja.. Saya doakan kalian semua juga akan sentiasa dipermudahkan dalam apa jua urusan. Amin P/s: BTW saya still Miss Leaya lagi..hihi doakan saya dapat bergelar Madam Leaya tahun ni eik..smga dipertemukan jodoh yang boleh memimpin saya ke Jannah..Amin.. :) :)