Saturday, September 16, 2017

~My life~

Hai..

Terasa ingin berkongsi hari ini...
sharing is caring...
hahaha lama xdengar ayat tu.

Firstly about my life..
saya bekerja, dah hampir 4tahun
sekejap sahaja masa berlalu
xsedar..
pengalaman banyak mematangkan saya dalam dunia kerja
Saya jatuh cinta dengan bidang saya,
namun ada masanya rasa sangat susah nak adapt,
saya bekerja dengan manusia bukan mesin,
so, sentiasa ada pasang surutnya.
Yup, manusia ada pelbagai ragam,
jadi, kerja saya sangat colourful
hahaha

tapi, serius tolonglah benarkan saya berpindah...
huhuhu sangat harapkan dikurniakan rezeki oleh tuhan
supaya dapat pindah dekat rumah,
saya nak berbakti kepada ibu bapa pula.
family saya ok, cuma adik perempuan saya sakit,
terpaksa tamatkan belajar,
xpalah mungkin ada hikmahnya,
secara xlansung banyak hikmahnya,
semoga keluarga kami kuat menghadapinya.
Semoga adik saya diberikan kesembuhan
Amin

next soal jodoh..
Agaknya dah sampai masa saya perlukan teman..:) shy shy cat..hahaha
Jodoh bukan boleh dibeli macam beli di pasar raya,
tapi,saya xfaham dengan mereka di sekelling yang asyik duk citer pasal jodoh,
yang xhenti2 tanya jodoh saya,
Wahai jodoh, cepatlah muncul, im waiting u..hahaha
Entahlah, padahal jodoh mereka umur 34,36 tahun baru smpai.
saya 29 Muda lagi..hahaha
tapi duk tanya saya hari2macam mana xmuntah... hahaha
selalu cakap kat diorang,
Allah the best planner...
tapi, diorg kata sy xusaha,
timba boleh cari perigi..bla..bla...bla..
em..susahlah kdg2 duk berdepan dgn org macam ni...
Annoying...hahaha tapi saya think positif,
diorang sayang saya sebab tu take care..hahaha

Mr.X saya?
ala, yang saya syok sendiri..
hahaha asyik kata move on tapi duk teringat ag,
Padahalnya, saya dah unfriend fb, n no more kaitan dengan dia.
Tapi diam2 stalker juga.. hahaha

xdalah, myb dia seorang yg inspired saya,
membantu saya ke tahap ini,
masalahnya, saya susah nak suka org lain sebab mcm teringat dia ajer,
padahal dia n saya umpama langit n bumi :)
ish agaknya dia ingat saya ke?
Confirmlah x...
hahahaha

mana jodoh saya eik???
kakak2 saya selalu berpesan,
carilah iman yang boleh bimbing ke syurga,
bukan cari yg paras rupa berharta,
jangan sebab semua orang kawin, ko nak kawin ,
lepas tu tangkap muat ajer..
Hidup bukan untuk sehari dua tapi sepanjang usia
jadi, biar lambat asalkan terbaik,
Ajal maut di tangan tuhan.
jodoh pun sama.
insyaallah, saya serahkan kepada Allah swt semuanya.


kehidupan agak bosan sunyi.
ummm, housemate selalu xda umah,
and terasa alone..
kawan2 busy dgn life n pasangan msg2..
sy yg bujang duk termenung sorg2...
hahahah

ni bukan entry gataiiiiii
just meluah perasaan sahaja...

sekian,
P/s: Klaau rasa nak merapu nnti saya menulis lagi..hihi
tq 4 reading this


Monday, May 1, 2017

rasa

hi....

Tetiba nak menulis.....padahal ari ni busy giler..

1 MEI cuti hari pekerja..
Apa yang saya buat???
Tidur sepanjang hari....hahaha

Nak buat camna, penatttt
banyak kerja tertangguh...
nak buat tapi zcukup masa...
hahaha ALASAN sahaja....

Seterusnya....
ummmmmmmm
manusia ni ada pelbagai ragam kan..
hati manusia susah nak tebak..

kadang2 nampak orangnya baik sopan santun,
tapi, rupanya hatinya sehitam arang.... :) Hiperbola sangat...
Yang  nampak jahat macam gangster,
'rupanya harinya baik selembut sutera.... :)

Memang jangan judge manusia dari rupa.....
tapi im human...macam biasa xkenal makan xcinta....

Selalu cakap nak jadikan pengajaran...tapi itulah rempah kehidupan..
asam garangnya...
Well kalau hidup saya ni sentiasa ceria colourful seperti pelangi...
semua orang di dunia ni baik umpama angels,
semua manusia kaya dan ada duit melimpah ruah umpama semua orang ada pokok duit,
hidup untuk makan n tidur sahaja....
\kasih sayang n cinta xpernah kurang
tiada masalah..tiada jenayah..
so, apa gunanya neraka n syurga kan?
Apa gunanya manusia sebagai khalifah di dunia?
Oppssssssss tetiba mood ustazah :) Smile

So, sebab tu hidup ada pasang surutnya...
ada masa saya gembira, ada masa saya sedih, ada  masa saya give up, ada masa saya kecewa, ada masa saya ting tong... hihihi
But...hidup diteruskan...
esok masih ada...
jadi jalanilah hari ini sebaiknya....

Terfikir juga...
jika hari ini saya bukan di sini,
maka di mana saya sekarang?
Takdir, ALLAH  dah tetapkan...
so, yakin dan percaya yang perancanganNYA yang hebat itu..
Pasti ada  yang telah diatur untuk saya.....

Hahahaha
Panjang en3 saya ni hari ni...
meluah sedikit rasa di hari pekerja....

Terasa dengan orang sekeliling dan cuba untuk mengubat hati sendiri....

Semenjak dua menjak ni jadi sensitif sedikit....

Tambah2 pasal jodoh...
hahahaha ni puncanya...
housemates saya empat orang...
sorang dah kawin,sorang bakal bln 12 ni, sorang bakal bertunang bln 9 ni...saya SINGLE and AVALAIBLE lagi....hahaha

So, hari2 kat rumah saya ni topik kawin sahaja lah asyik diperkatakan... terpaksa tadah telinga...hahaaha
Tersentap sbb ada sorang mulut laser...
Amboi, ingat jodoh mcm beli kat psr raya ke??
senang2 ckp saya kena cari ...
ya, saya dah 29 Tahun dah...
risau mmg yer, tapi saya percaya ALLAH dah tetapkan jodoh saya... :)
MMg lah katanya kena usaha..
tapi dah sampai sekarang xmuncul camna?
Lagipun, sy xnak tersalah pilih sebab terpaksa,,

Biar lambat asalkan bahagia... :)
hahaha

klah...Adiosssssssssss
nak siapkan kerja...
Bye..Bye..
Love U alll

p/s: Xpernah berubah blog saya... tgklah one day saya xda kerja saya update..hihihi


*Byk Typing error tapi malas nak baiki...hahaha

Friday, April 14, 2017

im here......

Hai...

MISS ME????

dah lama xmenjengah di sini....
dah berhabuk bersarang labah labah dah rupanya blog ni...
2015 rupanya kali last update....

.
Now dah 2017....

setahun xmencoretkan di sini rupanya ...

2016... Tiada yg menarik nak diceritakan..
Life macam biasa jer...
ada turun naiknya...
banyak yang berlaku....
tapi saya berjaya tempuhinya.... :) =SMILE=

2017.....
Masih lagi berada di alam pekerjaan...
hampir 3 tahun melangkah ke alam kerja...
I LOVE MY JOB....wlpn kdg2 rasa nak menyampah pun ada....
hahaha.. joking....fine xlawak..fine cakap sendiri..fine SS... Ok.

So, status..masih lagi mencari mr.Right utk saya...
ehem..ehem...apa jadi dengan Mr.X yg selalu saya sebut? 
Still single.. tapi kdg2 dah terima hakikat xda jodoh kami ini.
kadang2 meroyaan sorg2..hahaha
anyway, dia sihak.. ada di negara daun mapel...
I wish u good luck...
smga tercapai impian nk capai topi bulat...
master sy masih dlm mimpi lagi ni...
Xsempat nak kejorkan masa study...

Tapi mana jodoh saya??
Agaknya tersesat jauh ni...hahaha
masih lagi tidak ketemu.....
Di manakah kamu???
Ke agaknya jodoh saya ni dijaga oleh orang lain???
KEMBALIKAN jodoh saya...Hahaha *Sengal*

(Mood stress sedikit...esk saya ada kursus seminggu, Harap baik2 sahaja .... )
Berdebar sbb ada ujian..hahaha




Bila bosan baru teringatkan blog ni...
bilalah saya mampu nak menulis setiap hari...
teringin nak jadi penulis...
tentang hidup, kawan, family...
tapi masa tiada...


Mcam biasa bila dah lama xbercerita, maka banyak saya nak bebelkan....
Jadi macam mi rojak dah ni..
satu entry tapi semua benda nak masukkan ... :)

*TQ buat yg masih lagi Blogwalking...
Saya ada melawat kalian, kdg2 xsempat nak tinggalkan tapak kaki...