Nuff

Monday, May 1, 2017

rasa

hi....

Tetiba nak menulis.....padahal ari ni busy giler..

1 MEI cuti hari pekerja..
Apa yang saya buat???
Tidur sepanjang hari....hahaha

Nak buat camna, penatttt
banyak kerja tertangguh...
nak buat tapi zcukup masa...
hahaha ALASAN sahaja....

Seterusnya....
ummmmmmmm
manusia ni ada pelbagai ragam kan..
hati manusia susah nak tebak..

kadang2 nampak orangnya baik sopan santun,
tapi, rupanya hatinya sehitam arang.... :) Hiperbola sangat...
Yang  nampak jahat macam gangster,
'rupanya harinya baik selembut sutera.... :)

Memang jangan judge manusia dari rupa.....
tapi im human...macam biasa xkenal makan xcinta....

Selalu cakap nak jadikan pengajaran...tapi itulah rempah kehidupan..
asam garangnya...
Well kalau hidup saya ni sentiasa ceria colourful seperti pelangi...
semua orang di dunia ni baik umpama angels,
semua manusia kaya dan ada duit melimpah ruah umpama semua orang ada pokok duit,
hidup untuk makan n tidur sahaja....
\kasih sayang n cinta xpernah kurang
tiada masalah..tiada jenayah..
so, apa gunanya neraka n syurga kan?
Apa gunanya manusia sebagai khalifah di dunia?
Oppssssssss tetiba mood ustazah :) Smile

So, sebab tu hidup ada pasang surutnya...
ada masa saya gembira, ada masa saya sedih, ada  masa saya give up, ada masa saya kecewa, ada masa saya ting tong... hihihi
But...hidup diteruskan...
esok masih ada...
jadi jalanilah hari ini sebaiknya....

Terfikir juga...
jika hari ini saya bukan di sini,
maka di mana saya sekarang?
Takdir, ALLAH  dah tetapkan...
so, yakin dan percaya yang perancanganNYA yang hebat itu..
Pasti ada  yang telah diatur untuk saya.....

Hahahaha
Panjang en3 saya ni hari ni...
meluah sedikit rasa di hari pekerja....

Terasa dengan orang sekeliling dan cuba untuk mengubat hati sendiri....

Semenjak dua menjak ni jadi sensitif sedikit....

Tambah2 pasal jodoh...
hahahaha ni puncanya...
housemates saya empat orang...
sorang dah kawin,sorang bakal bln 12 ni, sorang bakal bertunang bln 9 ni...saya SINGLE and AVALAIBLE lagi....hahaha

So, hari2 kat rumah saya ni topik kawin sahaja lah asyik diperkatakan... terpaksa tadah telinga...hahaaha
Tersentap sbb ada sorang mulut laser...
Amboi, ingat jodoh mcm beli kat psr raya ke??
senang2 ckp saya kena cari ...
ya, saya dah 29 Tahun dah...
risau mmg yer, tapi saya percaya ALLAH dah tetapkan jodoh saya... :)
MMg lah katanya kena usaha..
tapi dah sampai sekarang xmuncul camna?
Lagipun, sy xnak tersalah pilih sebab terpaksa,,

Biar lambat asalkan bahagia... :)
hahaha

klah...Adiosssssssssss
nak siapkan kerja...
Bye..Bye..
Love U alll

p/s: Xpernah berubah blog saya... tgklah one day saya xda kerja saya update..hihihi


*Byk Typing error tapi malas nak baiki...hahaha